Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánkrémleves
  2017-09-01 23:18:30, péntek
 
   
  Padlizsánkrémleves

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piros húsú paprika
1 db burgonya

bors
1/2 csokor friss petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 l húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő


Elkészítés

A padlizsánt megtisztítjuk, kockára vágjuk, besózzuk, majd fél órát állni hagyjuk a sóban. Ezután leöblítjük és kinyomkodjuk belőlük a levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk halmokban, egymástól kicsit távolabbra. 200 fokos sütőben 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt leszedjük, és külön tálkában kínáljuk a levesünkhöz.





Megjegyzés

A sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Címkék: petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, megtisztítjuk, sajtchipsszel, zsírpapírral, kinyomkodjuk, aranysárgára, megpuhultak, sütőlemezre, lereszeljük, levesünkhöz, felaprított, mindmegette, botmixerrel, vöröshagyma, zöldségeket, padlizsánt, keményítőt, pürésítjük, elkészítés, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, megszórjuk, zsuzsamama, hozzávalók, megjegyzés, sárgarépát, távolabbra, felöntjük, zöldségek, alaplével, forraljuk, halmokban, olívaolaj, padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Esti kép  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Éretlen vers  Nevem  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png csokor  Örülök, hogy látlak!  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Facebookon kaptam Annuska bar...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Png fotel  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Szép álmokat!  Németh László tollából  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png ház  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  A boldog családok mind hasonló...  Akik bántanak téged  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mi lenne ha  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png fotel  Png virág  Hazára minden embernek szükség...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Egy lelki imádság  Albert Einstein gondolata  Csak a fogyatkozás látható  210 éve született a SZÓZAT meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Idő  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
padlizsánt megtisztítjuk, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, parmezánt lereszeljük, sajtchipsszel kínáljuk, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, megtisztítjuk, sajtchipsszel, zsírpapírral, kinyomkodjuk, aranysárgára, megpuhultak, sütőlemezre, lereszeljük, levesünkhöz, felaprított, mindmegette, botmixerrel, vöröshagyma, zöldségeket, padlizsánt, keményítőt, pürésítjük, elkészítés, hozzáadjuk, leöblítjük, fokhagymát, megszórjuk, zsuzsamama, hozzávalók, megjegyzés, sárgarépát, távolabbra, felöntjük, zöldségek, alaplével, forraljuk, halmokban, olívaolaj, leszedjük, sárgarépa, padlizsán, fokhagyma, parmezánt, egymástól, borsozzuk, keményítő, megsózzuk, kínáljuk, rádobjuk, valamint, elkevert, étkezési, krémesre, krumplit, tálkában, tejszínt, paprikát, besózzuk, burgonya, fazékban, húsleves, további, belőlük, sütőben, szórjuk, hagyjuk, tejszín, kockára, hagymát, szerint, nagyobb, paprika, bélelt, vágjuk, amikor, alaplé, percig, főzzük, ezután, gerezd, kihűlt, áttört, forrás, olajon, puhára, sütjük, csokor, vízben, kicsit, friss, piros, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 16038
  • e Hónap: 29943
  • e Év: 159650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.