Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Székely János Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke
  2018-04-23 21:53:39, hétfő
 
  Székely János Kámonban: Életünk olyan, mint egy titokzatos tó
2017. November 26-án Székely János megyéspüspökkel együtt ünnepelték Szombathely Kámon városrészének hívei templomuk védőszentje, Krisztus király búcsúnapját. Az ünnep alkalmából a főpásztor megáldotta a templom mellett épülő közösségi ház alapkövét.

- A Szentatya, Ferenc pápa június 18-án Székely Jánost, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökét a Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki, áthelyezve őt Febiana címzetes püspöki székéből és segédpüspöki hivatalából. A beiktatási szertartás július 8-án szombaton délelőtt 10.30-kor lesz a szombathelyi székesegyházban.

Székely János 1964. június 7-én született Budapesten. Az érettségi után az Esztergomi Hittudományi Főiskola, majd Budapesten a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia hallgatója, majd 1987 és 1991 között a Cremisan-Betlehem-i Saint Paul's Theological College növendéke. 1995-ben licenciátusi fokozatot szerzett Rómában a Pápai Biblikus Intézetben, majd elkezdte a doktori kurzust. 1997-ben szerzett PhD fokozatot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán.

1991-ben szentelték diakónussá Jeruzsálemben, majd ugyanebben az évben részesült a papszentelésben. 1991 és 1993 között káplán Érsekvadkerten. Római tanulmányai után 1996 és 1998 között Budapesten a Rózsák terén plébános helyettes. 1998 és 2001 között plébános Budapest Széphalmon, 1999-től Hidegkúton is. 2001 és 2005 között spirituális a budapesti Központi Papnevelő Intézetben. 2005 és 2006 között a budapesti Örökimádás templom igazgatója. 2006 és 2007 között plébános Esztergomban a Szent Anna plébánián. 2006-tól az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora. 2007. november 14-től az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke. Püspökké szentelése 2008. január 5-én volt Esztergomban.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője, a Caritas in Veritate Bizottság elnöke, valamint tagja az Oktatási, a Hivatásgondozó és a Felnőttképzési Bizottságnak. 2010-től a Magyarországi Keresztények és Zsidók Tanácsának elnöke.
...... ........... ..............



Székely János megyéspüspök szentbeszédé itt hallható Link

Székely János (Budapest, 1964. június 7. -) teológus, a Szombathelyi egyházmegye püspöke, korábban Esztergom-budapesti segédpüspök. 2007-től febianai címzetes püspök. 2008. január 5-én Esztergomban az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspökévé szentelték. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője, a Caritas in Veritate Bizottság elnöke, valamint tagja az Oktatási, a Hivatásgondozó és a Felnőttképzési Bizottságnak. 2010-től a Magyarországi Keresztények és Zsidók Tanácsának elnöki tisztét is betölti.
2017. június 18-án Ferenc pápa kinevezte a Szombathelyi egyházmegye megyéspüspökévé.] 2017. július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban iktatták be.
...... ........... .........


- Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól itt olvasható Link

- Székely János, Cursillos lelkigyakorlat a váci fegyházban videó Link

- Székely János püspök atya gondolatai a szeretetről és a szeretethimnuszról videó Link

- Székely János püspök atya gondolatai az Eucharisztikus Kongresszusról videó Link

- Örvendetes rózsafüzér Székely Jánossal püspök atyával imádkozva Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Scott és Kimberly Hahn: Minden érv Rómába vezet
  2018-04-23 21:37:00, hétfő
 
  A protestánsból katolizált szerzőpáros az újra megtalált hit öröméről és az út gyötrelmeiről vall könyvében.
A kötet házaspár szerzője hosszú ideig élt protestáns keresztényként, abban a meggyőződésben, hogy a katolicizmus tévtanokat hirdet. Könyvükben arról a gyötrelmektől sem mentes zarándoklatról mesélnek, amelynek során a Szentírás alapos tanulmányozása révén felismerték, hogy Isten ,,szövetségi családja" a katolikus egyház.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Kislányka fogja a virágos faágat
  2018-04-23 17:06:46, hétfő
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Lila tulipánok a kiskertben.
  2018-04-23 16:55:42, hétfő
 
  .



.


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Templomunk csoda szép virágjai 04.22. -én
  2018-04-23 16:50:44, hétfő
 
  ...... ........... ..............



...... ........... ........... ......


Húsvéti bárány
...... ........... ......


Húsvéti gyertya
...... ........... ........... .......


Feltámadt Jézus a mennybe - felhők fölött.
...... ........... ........... .............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A papsági rendek szentmise a Ferenc Pápával,
  2018-04-23 16:43:04, hétfő
 
  Holy Mass for Priestly Ordinations, with Pope Francis, from St. Peter's Basilica 22 April 2018

A papsági rendek szentmise a Ferenc Pápával, Szent Péter Bazilikától 2018. április 22-én
Videó Link

Holy Mass on the Fourth Sunday of Easter, ‘Good Shepherd Sunday', with conferral of Orders to the Sacred Priesthood to seminarians of the Pontifical Major Roman Seminary, Diocesan Missionary College of Rome “Redemptoris Mater", from St. Peter's Basilica, Vatican City. Presided by Pope Francis
Those 16 Rev Deacons ordained to the Priesthood are as followed: Emilio Cenani, Massimo Cunsolo, Michele Ferrari, Gabriele Nasca, Renato Tarantelli Baccari [Pontifical Major Roman Seminary], Juraj Bašković, Phaolo Van Tan Do, Peter Dass Thein Lwin, Fabio Alejandro Perdomo Lizcano, Moisés Pineda Zacarias, Thierry Randranantenaina [Diocesan Missionary College of Rome “Redemptoris Mater"], Sathiyaraj Amalraj, Pradeep Antony Babu Edwin Amalraj, Joseph Mariaraj, William Humberto Mezones Shelton [Religious Congregation of the Family of Disciples], Francisc Lăcătuș [Sons of Divine Providence]. Please Pray for these men.

A Húsvét Negyedik Vasárnapján a "Jó Pásztor Vasárnap" szentmisében a Rendi rendeletek átruházása a Szent Papságra a Pápai Római Szeminárium szemináriumai, a "Redemptoris Mater" diákok Missziós Főiskola, a Szent Péter Bazilika, Vatikán . Elnököl Francis pápa
A Priesthoodra felszentelt 16 Rev Deacons: Emilio Cenani, Massimo Cunsolo, Michele Ferrari, Gabriele Nasca, Renato Tarantelli Baccari, Juraj Bašković, Phaolo Van Tan Do, Peter Dass Thein Lwin, Fabio Alejandro Perdomo Lizcano, Moisés Pineda Zacarias, Thierry Randranantenaina [Redemptoris Mater Római Missziós Főiskola], Sathiyaraj Amalraj, Pradeep Antony Babu Edwin Amalraj, Joseph Mariaraj, William Humberto Mezones Shelton [A tanítványok családjának vallási gyülekezete], Francisc Lăcătuş [ az Isteni Providence]. Kérjük, imádkozz ezekért a férfiakért.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mai evangélium – 2018. április 23.
  2018-04-23 13:01:00, hétfő
 
  ........


Abban az időben így szólt Jézus:
Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshol, az tolvaj és rabló. Aki viszont az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Az őr ajtót nyit neki, a juhok pedig hallgatnak szavára. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Miután mind kivezette, előttük halad, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Az idegent nem követik, sőt elfutnak tőle, mert az idegen hangját nem ismerik."
Jézus ezt a hasonlatot mondta nekik, de ők nem értették meg, hogy miről beszél. Jézus ezért így folytatta: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok az ajtó a juhok számára. Akik előttem jöttek, azok tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok az ajtó: aki rajtam keresztül megy be, az üdvözül, ki- és bejár, s legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen."
Magyar Kurír

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten minden népet meghív a keresztény életre.
Amikor az apostolok és a júdeai testvérek megtudták, hogy a pogányok is befogadták Isten igéjét, a Jeruzsálembe visszatérő Pétert néhányan a kereszténnyé lett zsidók közül szemrehányással illették: ,,Te olyan embereket látogattál meg, és olyanokkal étkeztél együtt, akik nem tartják meg a mózesi törvény előírásait."
Péter erre hozzáfogott és szép sorjában elbeszélte nekik az eseményeket:
,,Joppé városában tartózkodtam és imádkoztam, amikor elragadtatásban látomásom volt. Valami lepedőféle ereszkedett le négy csücskénél fogva az égből egészen elém. Amikor jól szemügyre vettem, szárazföldi négylábú állatokat, vadakat, csúszómászókat és égi madarakat láttam benne. Egyúttal hangot is hallottam, amely így szólított meg: »Péter, kelj föl, öld meg és egyél belőle!« De én szabadkoztam: »Szó se lehet róla. Uram, hiszen közönséges vagy tisztátalan ételt sohasem vettem a számba.« Ekkor a mennyei hang másodszor is megszólalt: »Amiről Isten úgy nyilatkozott, hogy tiszta, azt te ne tartsd tisztátalannak!« Ez háromszor megismétlődött, azután az egész fölemelkedett az égbe.
Akkor nyomban három férfi állt meg a ház előtt, ahol laktam. Cezáreából küldték őket hozzám. A Szentlélek felszólított, hogy habozás nélkül tartsak velük. Velem jött hat testvér is, és így tértünk be Kornéliusz házába. Ő aztán elmondta, hogy házában angyal jelent meg neki, és felszólította: »Küldj Joppéba! Hívasd el Simont, más néven Pétert! Ő olyan tanítást hirdet neked, amely által üdvözülsz te és egész házad népe.«
Alighogy beszélni kezdtem nekik, leszállt rájuk a Szentlélek, akárcsak kezdetben mireánk. Eszembe jutottak az Úr szavai, amikor így szólt: »János csak vízzel keresztelt, ti ellenben a Szentlélekben fogtok megkeresztelkedni.« Ha tehát Isten ugyanazt az ajándékot adta nekik, mint nekünk, akik hiszünk Jézus Krisztusban, ki vagyok én, hogy akadályt gördítsek Isten útjába?"
Ennek hallatára a tanítványok lecsillapodtak, és dicsőítették Istent: ,,Így hát a pogányoknak is megadta Isten az örök életre vezető bűnbánatot!"
Ez az Isten igéje. ApCsel 11,1-18


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus a jó Pásztor, aki életét adja juhaiért.
Abban az időben Jézus így szólt:
,,Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem a sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elra­gadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal.
Én vagyok a jó pásztor. Ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, - mint ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért. De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is vezetnem kell. Hallgatni fognak szavamra, és egy nyáj lesz és egy pásztor.
Azért szeret engem az Atya, mert odaadom az életemet, hogy majd ismét visszavegyem. Nem veszi el tőlem senki, magam adom oda, mert van rá hatalmam, hogy odaadjam, és van rá hatalmam, hogy visszavegyem. Ezt a parancsot kaptam Atyámtól."
Ezek az evangélium igéi. Jn 10,1-10 "A" évben: Jn 10,11-18

Imádság
Jézus Krisztus, hiszem, hogy igaz Isten és igaz ember vagy. Te vagy az isteni út, mely végtelen biztonsággal hidalja át azt a szakadékot, amely elválaszt engem az Istenségtől. Hiszem, hogy szent emberséged tökéletes és oly hatalmas, hogy engem nyomorúságaim, hiányaim és gyarlóságaim ellenére el tud vezetni oda, ahol te magad vagy: az Atya keblére. Add, hogy hallgassak szavadra, kövessem példádat, és soha el ne szakadjak tőled.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.