Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Topligák csapatai állnak sorba a magyar Sallai Rolandért
  2018-08-01 19:32:30, szerda
 
  A Premier League-ből, a Bundesligából és a Serie A-ból is komolyan érdeklődnek Sallai Roland iránt.
Megindultak a találgatások a 21 éves támadóval kapcsolatban. A hírek szerint az egyik első jelentkező a német első osztályban szereplő Freiburg csapata volt, Sallai klubja, a ciprusi APOEL azonban visszautasította a dél-németországi klub 4 millió eurós ajánlatát, ahogyan egy meg nem nevezett francia gárda 5 milliós vételi ajánlatára is nemet mondtak korábban a szigetországiak.
Angol sajtóértesülések szerint a Fulham is beszállt a licitbe, Gera Zoltán egykori csapata állítólag ugyancsak 4 millió eurót áldozna a nyolcszoros magyar válogatott támadóért, ám az angol piac augusztus 9-i zárása miatt könnyen elképzelhető, hogy emeli a tétet a Fulham.
Már Newcastle-ben is felmerült Sallai neve, igaz egy helyi lapnak köszönhetően, amely bőszen ajánlgatta Rafa Benítez figyelmébe a magyar labdarúgót, akire már decemberben, a Tottenham elleni BL-csoportmeccsen felhívták a spanyol menedzser figyelmét. Az olasz Calciomercato pedig azt írja, három Serie A-s gárda is szemmel tartja a korábban Palermóban is megfordult támadót.
Sallai Roland nem véletlenül került az érdeklődés középpontjába: a 21 éves játékos az előző szezonban (amelyet még a Puskás Akadémiában kezdett) 36 meccsen kilencszer vette be az ellenfelek kapuját, öt gólpasszt is kiosztott, és az APOEL összes BL-meccsén pályára lépett.
A mostani idényt is jól kezdte, az észt Flora Tallinn elleni múlt heti Európa Liga-selejtezőt egy góllal és egy gólpasszal zárta, a visszavágót azonban kénytelen lesz kihagyni combsérülése miatt.
Képen Gareth Bale és Sallai Roland az APEOL Real Madrid elleni BL-csoportmeccsén
.........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Érden játssza a Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának ...
  2018-08-01 19:03:49, szerda
 
  Érden játssza a Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának hazai mérkőzéseit a Ferencváros női kézilabdacsapata.
A zöld-fehér klub honlapjának tájékoztatása szerint a felújított Elek Gyula Arénában továbbra sem lehet BL-meccseket rendezni, mivel nem rendelkezik az előírt minimális férőhellyel. Az FTC a korábbi években Dabason játszotta a sorozat hazai mérkőzéseit, az egyesület azonban úgy döntött, szeretné Budapesthez közelebbi helyszínt találni.
,,Rég nem ideális sajnos, hogy Budapesttől ötven kilométerre, Dabason rendeztük az összecsapásainkat - idézi a fradi.hu Bognár Lászlót, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatóját. - Bármennyire is igazi otthonunkként tekinthettünk az OBO Arénára - hiszen elképesztő szeretettel fogadtak ott bennünket -, meg kellett vizsgálnunk az erre az idényre szóló lehetőségeinket. Sajnos Budapesten továbbra sem tudunk mérkőzéseket rendezni, de szerettük volna a fővároshoz a lehető legközelebb hozni a helyszínt."
Bognár László hozzátette, sikerült megegyezniük az Érd Arénát üzemeltető Érdi Sport Kft-vel. ,,Hiszem, hogy a szurkolóink által megtöltött érdi sportcsarnok hasonlóképp otthonunkká válhat, és hogy minden mérkőzésünket telt ház előtt, nagyszerű hangulatban játszhatjuk majd."
Az FTC-Rail Cargo Hungaria október első hétvégéjén kezdi majd a 2018/2019-es Bajnokok Ligája-szereplését, a rá következő héten pedig már hazai pályán fogadja a Vipers Kristiansand együttesét.

- Final Four keretében dönti el a bajnoki cím sorsát
2019. május 11-12-én Budapesten, a Papp László Sportarénában.

- Az EHF Végrehajtó Bizottsága Glasgowban az Európai Kézilabda Szövetség 14. kongresszusának keretein belül megtartott ülésén döntött a Női EHF Bajnokok Ligája 2018/2019-es versenysorozatába kandidáló csapatok névsoráról. A Győri Audi ETO KC együttese címvédőként a csoportkörben csatlakozik be a BL-küzdelmekbe.

Térkép a versenyben résztvevő országokkal
Nagyobb kép Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Úszás E.B.2018 Augusztus 3 - 12 - Skócia - Glasgow
  2018-08-01 18:55:42, szerda
 
  ...... .......


Sós Csaba szövetségi kapitány már azzal is elégedett lenne, ha Skóciában annyi érmet szereznének, ahány aranyat 2016-ban.
- Londonban 10 aranyérem mellett 4 ezüst és 5 bronzérem volt a magyar úszók termése a kontinensviadalon, ez a sportág valaha volt legjobb Eb-eredménye.
- Skóciába 30 magyar úszó indult útnak kedden, Sós Csaba szövetségi kapitány az indulás előtt azt mondta, ,,legalább 10 érmet és köztük legalább egy aranyat vár a válogatottól, ami nem egyszerű, hiszen az idei kontinens viadal a fő verseny az évben, - mivel most nem az olimpiai évében vagyunk -, így itt derül ki igazán hol helyünk Európában".
- Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke ennél optimistább, az M1 Ma Este című műsorában azt mondta, három aranyat és tíz fölötti érmet vár a magyar csapattól.
A 2016-os londoni Eb 13 magyar éremszerzője közül 10-en, a 2017-es budapesti világbajnokság 7 magyar érmese közül pedig mindenki tagja az idei keretnek.

- A legfrissebb európai világranglistán 5 magyar úszó foglal el top3-as helyezést: Hosszú Katinka (200m vegyes, 2.), Kapás Boglárka (800, gyors, 3.), Késely Ajna (400m gyors, 2.), MiláK Kristóf (100m pillangó, 2./200m pillangó, 1.), Verrasztó Dávid (400m vegyes, 1.).

- A magyar Eb-csapat
- Nők: Burián Kata, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Sztankovics Anna, Verrasztó Evelyn.
- Férfiak: Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs, Holoda Péter, Horváth Dávid, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Lakatos Dávid, Milák Kristóf, Németh Nándor, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid.
- Váltótagok: Balog Gábor, Grátz Benjámin, Lobanovszkij Makszim.

- Nem lesz ott az Eb-n Hosszú Katinka legnagyobb riválisa
Nem lesz ott az augusztusi skóciai Eb-n a spanyolok legjobb női úszója, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mireia Belmonte. Távolmaradását maga tudatta Tweet-üzenetben, elárulva, hogy az utóbbi hónapokban folyamatosan szédüléssel küzdött.
Bár a vizsgálatok kielégítő eredménnyel zárultak, az orvosok azt tanácsolták, hogy ezen a nyáron ne erőltessem a versenyzést, ezért kihagyom a glasgow-i Európa-bajnokságot, s már a 2019-es világbajnokságra összpontosítok
- írta Belmonte, aki tavaly augusztusban megdöntötte Hosszú Katinka 2015 decembere óta élt világcsúcsát 400 méter vegyesen az úszók rövid pályás világkupa-sorozatának Endhoveni állomásán.
Ugyanitt érdemes megjegyezni, hogy a magyar úszóklasszis sem biztos még, hogy ott lesz Glasgow-ban.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szepesi György temetése augusztus 15-én, 11órakor
  2018-08-01 18:43:53, szerda
 
  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösségi oldalán tudatta, hogy Barátai, tisztelői - a szűk, családi körben megtartott gyászszertartást követően augusztus 15-én, 11:00-kor a Farkasréti Temetőben búcsúztatják a július 25-én elhunyt legendás sportriportert, az Aranycsapat 12. tagját, Szepesi Györgyöt.
A kilencvenhat éves legendás rádiós sportriporter július 25-én szerdára virradóra hunyt el.
- Szepesi 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Ronaldo saját magának adott gólpasszt a Juve edzésén
  2018-08-01 18:38:11, szerda
 
  Cristiano Ronaldo hétfőn egy felméréses programmal megkezdte a munkát a Juventus edzésközpontjában, kedden pedig már labdával is tréningezett.
A portugál zseni ahogy labda közelébe került, gondolhatta, villant valamit új csapattársainak. A felső lécre löbbölt, majd a érkezett a kipattanóra és lazán ,,bevállalta"

- A Juventusnál egyelőre csak azok a labdarúgók álltak munkába, akik a világbajnokság miatt nem vesznek részt az együttes amerikai túráján, így viszonylag kis létszámban zajlanak a tréningek.
Ronaldo Paulo Dybala edzésmunkájába is besegített.
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
A Barca védője barátkozni akart,
  2018-08-01 18:20:45, szerda
 
  Messi és Suárez jól megkopasztotta
A nyári labdarúgó-világbajnokságon kiderült, Yerry Mina a levegőben szinte verhetetlen, de a kolumbiai hátvéd mégis másban akart kitűnni, amikor a Barcelonához szerződött. Mina egy interjúban elmesélte, edzéseken Lionel Messivel és Luis Suárezzel gyakorolta a szabadrúgásokat, sőt, fogadást is kötöttek, nem sokkal később azonban rá kellett jönnie, utóbbi nem volt jó ötlet.
,,Amikor a Barcához érkeztem, próbáltam barátkozni mindenkivel, Messivel és Suárezzel például fogadásokat kötöttem. Edzések után szabadrúgás-párbajt vívtunk, de minden nap buktam 50 eurót" - mesélte Mina a Bocas magazinnak.
,,Hamar rádöbbentem: én fizetem a napi bevásárlásukat, kínomban magamon nevettem. Ezek a srácok elképesztőek, azt csinálnak a labdával, amit akarnak. De nemcsak a pályán varázslók, remek emberek is" - tette hozzá.
Jelenleg bizonytalan, hogy a következő szezonban Mina gyakorolhatja-e edzésen a szabadrúgásokat Messiékkel. Miközben a nyáron 35 millió euróért érkezett a középhátvéd posztra a francia Clément Lenglet a Sevillától, Mináért több klub is bejelentkezett, a Manchester United 60 millió eurót ajánlott érte, az Everton pedig kölcsönben vinné.
,,Nem tudom megmondani, mit hoz a jövő, de nyugodt vagyok. 23 évesen még előttem az élet, sok lehetőség van még a karrieremben" - mondta Mina.
Képen: Lionel Messi és Luis Suárez (fotó: Reuters)
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Nostra Aetate konferencia - Székely János püspök előadása
  2018-08-01 14:10:47, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Az Eiffel Torony bemutatása videón
  2018-08-01 14:07:32, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Katolikus szentmise közvetítése a pécsi Szent Péter .....
  2018-08-01 14:05:05, szerda
 
  Katolikus szentmise közvetítése a pécsi Szent Péter- és Szent Pál Székesegyházból.
2016.07.03
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Liguori Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító
  2018-08-01 13:41:16, szerda
 
  Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A lélek törvénye, amely a Krisztus Jézusban való életből fakad, felszabadít minket a bűnnek és a halálnak törvényétől.
Testvéreim!
Nincs semmi ítéletre méltó azokban, akik Jézus Krisztusban élnek. Hiszen a lélek törvénye, amelyet a Jézus Krisztusban való élet ad, felszabadít minket a bűnnek és a halálnak törvényétől.
Amire ugyanis az Ószövetségben adott törvény képtelen volt, mert a test miatt erőtlenné vált, azt Isten végrehajtotta. A bűn miatt tulajdon Fiát küldte, a bűnös testhez hasonló alakban. Ő azért jött, hogy elítélje a testben lévő bűnt, hogy beteljesedjék a törvény rajtunk, akik már nem a test, hanem a Lélek szerint élünk.
Ez az Isten igéje. Róm 8,1-4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ti vagytok a világ világossága.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízét veszti, mivel sózzák meg? Nem való az egyébre, mint hogy kidobják, s eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy világítson a ti világosságtok az emberek előtt, hogy látva jótetteiteket, magasztalják mennyei Atyátokat!
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony, mondom nektek, amíg az ég és Föld el nem múlik, nem vész el a törvényből sem egy i betű, sem egy vessző, hanem minden érvényben marad. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja azokat, igen nagy lesz a mennyek országában.
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,13-19

- Magyar kurír oldalon Link
Szent Alfonz 1696-ban született nápolyi nemes családból. Az ügyvédi pályára lépett. Egy perrel kapcsolatban tévedésre jött rá, és ez meggyőzte a világi dolgok hiábavalóságáról. A papi pályára lépett, hivatása lett a nép nagyarányú, rendszeres és korszerű lelki gondozása. Ünnepe Augusztus 1
- Magyar kurír oldalon Link
...... ........... .............


...... ........... ........... .........


- Wikipedia oldalon Link
 
 
1 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11351
  • e Hét: 34411
  • e Hónap: 67565
  • e Év: 301312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.