Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjt!
  2014-01-17 23:55:21, péntek
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Szezámmagos-sonkás kiflik
  2014-01-17 23:31:09, péntek
 
  Szezámmagos-sonkás kiflik

Hozzávalók:

20 dkg vaj
60 dkg finomliszt
1 kiskanál só
1 csomag sütőpor
2 dkg élesztő
5 dkg kristálycukor
1 tojás
1,8 dl hideg tej
1,8 dl hideg víz
1 kiskanál citromlé vagy finom ecet
A tészta nyújtásához:
finomliszt
A töltelékhez:
kb. 20 dkg gépsonka (lehet főtt füstölt sonka is)
A tetejére:
1 tojás
szezámmag

Elkészítés:

1. A vajat 8 deka liszttel összedolgozzuk, kb. 10x10 centis tömbbé gyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. A maradék lisztet egy tálba rakjuk, a sóval és a sütőporral összeforgatjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, a cukorral, a tojással, a tejjel, a vízzel, a citromlével könnyű tésztává gyúrjuk. Enyhén meglisztezett gyúrólapon *lóhere* alakúra kinyújtjuk. A vajas tömböt a közepére tesszük, a tészta széleit ráhajtjuk, és az egészet konyharuhával letakarva, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.

2. Ezután a hajtás következik. A tésztát belisztezett gyúrólapon 70 centi hosszú, 35 centi széles lappá nyújtjuk. Gondolatban hosszában 6 egyenlő részre osztjuk. Az egyik oldalról 1/6, a másik oldalról 2/6 részt ráhajtunk, így a tésztaszélek találkoznak. Ezután a keskenyebb részt ismét behajtjuk, és a másik oldal tésztájával befedjük. Így végül egy hosszúkás tésztadarabot kapunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk, s az előbbi módon ismét összehajtjuk, és újabb 1 órát pihentetjük.

3. Végül a tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon 70 centi hosszú és 40 centi széles lappá nyújtjuk. Éles késsel középen, hosszában végigvágjuk, majd az így kapott 70x20 centis tésztalapokat egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A tésztából leeső széleket egymás mellé illesztjük, így ezek is kiadnak egy egész süteményt. A kis tésztákat kézzel (és nem nyújtófával!) hosszanti irányban kicsit meghúzzuk-megnyújtjuk. A csúccsal szembeni oldalukra vékony csíkokra vágott sonkát halmozunk. A tésztát ezután a csúcsa felé feltekerjük, vigyázva, nehogy összenyomjuk.

4. A kifliket sütőlapra rakjuk, egymástól kissé távol. Megnedvesített konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 1,5 órán át kelesztjük. Tojásal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.





5. Végül előmelegített sütőben, a középső rácsra állítva, közepesnél nagyobb lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) kb. 18 percig sütjük.





Megjegyzés:

Szeretem az ilyen kis falatokat, a szilveszteri korhelyleveshez készítettem. Nagy sikere volt.

A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csirkemájas hamis rizottó
  2014-01-17 23:27:37, péntek
 
  Csirkemájas hamis rizottó

Hozzávalók:

20 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
20 dkg Bonduelle zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3-4 szelet bacon
2 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj

bors
majoránna
ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.

Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, majorannával, pár percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük, és 10 percig pirítjuk.

A rizs tetejére szedve tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Nyirfacukor küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tepsis borda csípős paprikás sajttal
  2014-01-17 23:23:16, péntek
 
  Tepsis borda csípős paprikás sajttal

Hozzávalók:

60 dkg burgonya

40 dkg sertéskaraj
őrölt fehér bors
8 dkg vaj
2 dl tejföl
1 húsos paradicsom
15 dkg Göcseji csemege csípős paprikás sajt, köménymag
szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pirosra sütjük benne. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, a burgonyát belerakjuk, tejföllel meglocsoljuk, az elősütött húst ráfektetjük. A paradicsomot karikákra vágjuk, és mindegyik szeletre 4-5 karikát rakunk, majd egy-egy szelet sajttal beborítjuk. Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk őrölt köménymaggal, reszelt szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen lezárjuk. Középmeleg sütőben 8-10 percig sütjük, utána a fóliát eltávolítjuk, és a rakottast a sütőben még 4-5 percig pirítjuk.





i idő: 1 óra 10 perc
1 adag: (2379 kJ) 569 kcal

Forás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkés csőben sült
  2014-01-17 23:20:53, péntek
 
  Csirkés csőben sült

Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkemellfilé
2 evőkanál ételízesítő
1 kis fej hagyma
fél szál póréhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg márványsajt
10 dkg pannónia sajt
2 evőkanál vaj
8 tojás
1 dl főzőtejszín
5 dkg liszt

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni, az ételízesítővel, borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a csirkemellhez adjuk, és kb. 30 percig főzzük. A húst kissé kihűtjük, és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, a petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A márványsajtot apró kockára vágjuk, a pannónia sajtot lereszeljük.

Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál vajat, Beletesszük a póréhagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, sóval, őrölt borssal, a petrezselyemmel fűszerezzük. Összekeverjük, jól átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a márványsajtot, és levesszük a tűzről. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat simára keverjük a tejszínnel, megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk, és a sárgájás masszába fogatjuk. A maradék vajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, beleöntjük a tojásmasszát, betesszük a sütőbe, és kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, az omlett közepére halmozzuk a ragut, és szorosan összegöngyöljük. A forró roládot megszórjuk a reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.





Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1638 kJ/390 kcal

Megjegyzés:

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Fotó: Kerekes

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Waldorf-saláta camembert sajttal
  2014-01-17 23:17:31, péntek
 
  Waldorf-saláta camembert sajttal

Hozzávalók:

2 fej zellergumó
2 citrom leve
3 db savanykás alma
15 dkg dió
2 szál zellerlevél
12,5 dkg camembert sajt
1 fej saláta

A mártáshoz:
1 pohár tejföl
1 pohár kefir
5 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár

Elkészítés:

A zellereket meghámozzuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd meghintjük sóval, illetve lelocsoljuk citromlével. Az almákat meghámozva pici kockákra vágjuk, és erre is öntünk citromlevet.

A salátás tálat kibéleljük salátalevelekkel, és a mártásban elkevert alapanyagokat beleadagoljuk , felaprított zellerlevelet adunk hozzá,
összekeverjük.

A dióbelet durvára vágva, a camembert sajtot pedig felkockázva hozzákeverjük.

Tetejét dióbéllel díszítjük. Hűtőben több óráig érleljük.





Remek saláta, és előételnek is kitűnő.

Megjegyzés:

A receptet Tajti Kálmánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szalonnás brokkoli
  2014-01-17 23:14:22, péntek
 
  Szalonnás brokkoli

Hozzávalók:

10-15 dkg kockára vágott szalonna
1 nagy fej hagyma
1 nagy pohár tejföl vagy 2 kicsi
10 dkg sajt
1 tojás
1 evőkanál szárított zöldségkeverék

bors
50 dkg brokkoli
zsiradék
prézli

Elkészítés:

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet.





Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a zöldségkeverékkel.

Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel és szorosan beletesszük a brokkolirózsákat. Ráhalmozzuk a szalonnás hagymát, meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, meghintjük a tetejét prézlivel,





és 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.





Megjegyzés:

Aki nem szeretni a brokkolit roppanósan, az főzze vagy gőzölje elő.
A tejfölös keveréket ízlés szerint bármivel lehet ízesíteni.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Meggyes-mézes rácsos
  2014-01-17 23:08:42, péntek
 
  Meggyes-mézes rácsos

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 evőkanál langyos méz
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
13 dkg "Vénusz sütőmargarin

meggylekvár
15 dkg meggy friss vagy befőtt

Elkészítés:

A tésztához valókat egy tálban összekeverjük egyszerre, majd a felét tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a maradék tésztával berácsozzuk.

A rácsok közepébe 1-1 meggyet teszünk. Megkenjük 1 tojással, durvára vágott dióval megszórjuk. 180 C fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.





Megjegyzés:

A receptet Hertlik Sándorné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
  2014-01-17 23:06:14, péntek
 
  Pisztáciás csirkemell őszibarackkal

Hozzávalók:

2 egész csirkemellfilé
2-3 dkg zöld pisztácia

6 egész őszibarack
1-2 dkg friss gyömbér (de lehet őrölt is)
6 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 evőkanál cukor
rizs a körethez

Elkészítés:

A két csirkemellet félbevágjuk, és az így kapott 4 filét vékony pengéjű éles késsel, minél több helyen megszúrjuk - a felső oldalán kissé átlósan, egymástól 1 cm-re, kb. a hús feléig. Minden résbe beledugunk 1 szem zöld pisztáciát. Ezután a csirkemellet besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük. Az őszibarackot 4 cikkbe vágjuk, majd a magjukat eltávolítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk a húsát.

Közben érdemes elkészíteni a párolt rizst, mert innentől kezdve már csak 10-15 perc kell az étel elkészültéig.

A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben kevés margarint melegítünk, és a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd a forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Míg a csirke a sütőben sül, egy másik serpenyőben 2 dkg margarint felmelegítünk annyira, hogy ne barnuljon meg. Ekkor beletesszük az őszibarackot 1 evőkanál kristálycukorral, és barnára karamellizáljuk a barackokat. Hozzáadjuk a gyömbért és a maradék 2 dkg margarint is.

Tálalás: a csirkemellfiléket 3-4 darabba vágjuk. A párolt rizst a tányérra szedjük, melléteszünk fejenként 6 darabot az őszibarackból és egy fél csirkemellet.

Megjegyzés:

A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Citromos zellerkrémleves
  2014-01-17 23:04:17, péntek
 
  Citromos zellerkrémleves

Hozzávalók:

1 nagy zellergumó
zeller zöldje
5 dkg vaj
50 dkg krumpli
2 dl tejszín
2 tojássárgája
2 tejföl
1 citrom

bors

Elkészítés:

A zellert és a krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi. Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és a fél citrom levét az apróra vágott zellerzölddel. Ha szükséges, felöntjük még egy kis vízzel. Kiforraljuk, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját. Ezután már nem forraljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kátya küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 15109
  • e Hónap: 29014
  • e Év: 158721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.