|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014-01-17 23:31:09, péntek
|
|
|
Szezámmagos-sonkás kiflik
Hozzávalók:
20 dkg vaj
60 dkg finomliszt
1 kiskanál só
1 csomag sütőpor
2 dkg élesztő
5 dkg kristálycukor
1 tojás
1,8 dl hideg tej
1,8 dl hideg víz
1 kiskanál citromlé vagy finom ecet
A tészta nyújtásához:
finomliszt
A töltelékhez:
kb. 20 dkg gépsonka (lehet főtt füstölt sonka is)
A tetejére:
1 tojás
szezámmag
Elkészítés:
1. A vajat 8 deka liszttel összedolgozzuk, kb. 10x10 centis tömbbé gyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. A maradék lisztet egy tálba rakjuk, a sóval és a sütőporral összeforgatjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, a cukorral, a tojással, a tejjel, a vízzel, a citromlével könnyű tésztává gyúrjuk. Enyhén meglisztezett gyúrólapon *lóhere* alakúra kinyújtjuk. A vajas tömböt a közepére tesszük, a tészta széleit ráhajtjuk, és az egészet konyharuhával letakarva, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.
2. Ezután a hajtás következik. A tésztát belisztezett gyúrólapon 70 centi hosszú, 35 centi széles lappá nyújtjuk. Gondolatban hosszában 6 egyenlő részre osztjuk. Az egyik oldalról 1/6, a másik oldalról 2/6 részt ráhajtunk, így a tésztaszélek találkoznak. Ezután a keskenyebb részt ismét behajtjuk, és a másik oldal tésztájával befedjük. Így végül egy hosszúkás tésztadarabot kapunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk, s az előbbi módon ismét összehajtjuk, és újabb 1 órát pihentetjük.
3. Végül a tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon 70 centi hosszú és 40 centi széles lappá nyújtjuk. Éles késsel középen, hosszában végigvágjuk, majd az így kapott 70x20 centis tésztalapokat egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A tésztából leeső széleket egymás mellé illesztjük, így ezek is kiadnak egy egész süteményt. A kis tésztákat kézzel (és nem nyújtófával!) hosszanti irányban kicsit meghúzzuk-megnyújtjuk. A csúccsal szembeni oldalukra vékony csíkokra vágott sonkát halmozunk. A tésztát ezután a csúcsa felé feltekerjük, vigyázva, nehogy összenyomjuk.
4. A kifliket sütőlapra rakjuk, egymástól kissé távol. Megnedvesített konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 1,5 órán át kelesztjük. Tojásal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
5. Végül előmelegített sütőben, a középső rácsra állítva, közepesnél nagyobb lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) kb. 18 percig sütjük.
Megjegyzés:
Szeretem az ilyen kis falatokat, a szilveszteri korhelyleveshez készítettem. Nagy sikere volt.
A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:27:37, péntek
|
|
|
Csirkemájas hamis rizottó
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
20 dkg Bonduelle zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3-4 szelet bacon
2 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
só
bors
majoránna
ízlés szerint ételízesítő
Elkészítés:
A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.
Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, majorannával, pár percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük, és 10 percig pirítjuk.
A rizs tetejére szedve tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Nyirfacukor küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:23:16, péntek
|
|
|
Tepsis borda csípős paprikás sajttal
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
só
40 dkg sertéskaraj
őrölt fehér bors
8 dkg vaj
2 dl tejföl
1 húsos paradicsom
15 dkg Göcseji csemege csípős paprikás sajt, köménymag
szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pirosra sütjük benne. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, a burgonyát belerakjuk, tejföllel meglocsoljuk, az elősütött húst ráfektetjük. A paradicsomot karikákra vágjuk, és mindegyik szeletre 4-5 karikát rakunk, majd egy-egy szelet sajttal beborítjuk. Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk őrölt köménymaggal, reszelt szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen lezárjuk. Középmeleg sütőben 8-10 percig sütjük, utána a fóliát eltávolítjuk, és a rakottast a sütőben még 4-5 percig pirítjuk.
i idő: 1 óra 10 perc
1 adag: (2379 kJ) 569 kcal
Forás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:20:53, péntek
|
|
|
Csirkés csőben sült
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemellfilé
2 evőkanál ételízesítő
1 kis fej hagyma
fél szál póréhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg márványsajt
10 dkg pannónia sajt
2 evőkanál vaj
8 tojás
1 dl főzőtejszín
5 dkg liszt
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni, az ételízesítővel, borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a csirkemellhez adjuk, és kb. 30 percig főzzük. A húst kissé kihűtjük, és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, a petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A márványsajtot apró kockára vágjuk, a pannónia sajtot lereszeljük.
Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál vajat, Beletesszük a póréhagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, sóval, őrölt borssal, a petrezselyemmel fűszerezzük. Összekeverjük, jól átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a márványsajtot, és levesszük a tűzről. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat simára keverjük a tejszínnel, megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk, és a sárgájás masszába fogatjuk. A maradék vajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, beleöntjük a tojásmasszát, betesszük a sütőbe, és kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, az omlett közepére halmozzuk a ragut, és szorosan összegöngyöljük. A forró roládot megszórjuk a reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1638 kJ/390 kcal
Megjegyzés:
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Fotó: Kerekes
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:17:31, péntek
|
|
|
Waldorf-saláta camembert sajttal
Hozzávalók:
2 fej zellergumó
2 citrom leve
3 db savanykás alma
15 dkg dió
2 szál zellerlevél
12,5 dkg camembert sajt
1 fej saláta
A mártáshoz:
1 pohár tejföl
1 pohár kefir
5 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A zellereket meghámozzuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd meghintjük sóval, illetve lelocsoljuk citromlével. Az almákat meghámozva pici kockákra vágjuk, és erre is öntünk citromlevet.
A salátás tálat kibéleljük salátalevelekkel, és a mártásban elkevert alapanyagokat beleadagoljuk , felaprított zellerlevelet adunk hozzá,
összekeverjük.
A dióbelet durvára vágva, a camembert sajtot pedig felkockázva hozzákeverjük.
Tetejét dióbéllel díszítjük. Hűtőben több óráig érleljük.
Remek saláta, és előételnek is kitűnő.
Megjegyzés:
A receptet Tajti Kálmánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:14:22, péntek
|
|
|
Szalonnás brokkoli
Hozzávalók:
10-15 dkg kockára vágott szalonna
1 nagy fej hagyma
1 nagy pohár tejföl vagy 2 kicsi
10 dkg sajt
1 tojás
1 evőkanál szárított zöldségkeverék
só
bors
50 dkg brokkoli
zsiradék
prézli
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet.
Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a zöldségkeverékkel.
Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel és szorosan beletesszük a brokkolirózsákat. Ráhalmozzuk a szalonnás hagymát, meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, meghintjük a tetejét prézlivel,
és 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés:
Aki nem szeretni a brokkolit roppanósan, az főzze vagy gőzölje elő.
A tejfölös keveréket ízlés szerint bármivel lehet ízesíteni.
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:08:42, péntek
|
|
|
Meggyes-mézes rácsos
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 evőkanál langyos méz
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
13 dkg "Vénusz sütőmargarin
só
meggylekvár
15 dkg meggy friss vagy befőtt
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálban összekeverjük egyszerre, majd a felét tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a maradék tésztával berácsozzuk.
A rácsok közepébe 1-1 meggyet teszünk. Megkenjük 1 tojással, durvára vágott dióval megszórjuk. 180 C fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Hertlik Sándorné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:06:14, péntek
|
|
|
Pisztáciás csirkemell őszibarackkal
Hozzávalók:
2 egész csirkemellfilé
2-3 dkg zöld pisztácia
só
6 egész őszibarack
1-2 dkg friss gyömbér (de lehet őrölt is)
6 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 evőkanál cukor
rizs a körethez
Elkészítés:
A két csirkemellet félbevágjuk, és az így kapott 4 filét vékony pengéjű éles késsel, minél több helyen megszúrjuk - a felső oldalán kissé átlósan, egymástól 1 cm-re, kb. a hús feléig. Minden résbe beledugunk 1 szem zöld pisztáciát. Ezután a csirkemellet besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük. Az őszibarackot 4 cikkbe vágjuk, majd a magjukat eltávolítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk a húsát.
Közben érdemes elkészíteni a párolt rizst, mert innentől kezdve már csak 10-15 perc kell az étel elkészültéig.
A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben kevés margarint melegítünk, és a mellek mindkét oldalát elősütjük, majd a forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Míg a csirke a sütőben sül, egy másik serpenyőben 2 dkg margarint felmelegítünk annyira, hogy ne barnuljon meg. Ekkor beletesszük az őszibarackot 1 evőkanál kristálycukorral, és barnára karamellizáljuk a barackokat. Hozzáadjuk a gyömbért és a maradék 2 dkg margarint is.
Tálalás: a csirkemellfiléket 3-4 darabba vágjuk. A párolt rizst a tányérra szedjük, melléteszünk fejenként 6 darabot az őszibarackból és egy fél csirkemellet.
Megjegyzés:
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-01-17 23:04:17, péntek
|
|
|
Citromos zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó
zeller zöldje
5 dkg vaj
50 dkg krumpli
2 dl tejszín
2 tojássárgája
2 tejföl
1 citrom
só
bors
Elkészítés:
A zellert és a krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi. Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt és a fél citrom levét az apróra vágott zellerzölddel. Ha szükséges, felöntjük még egy kis vízzel. Kiforraljuk, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját. Ezután már nem forraljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kátya küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
490 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 237
- e Hét: 15109
- e Hónap: 29014
- e Év: 158721
|
|
|