Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tövisek a rózsán
  2020-02-26 20:54:39, szerda
 
  Tövisek a rózsán

Illatozó rózsán a harmatnak cseppje,
Mintha az én szívem bánat-könnye lenne.
Csillogó szépsége arra emlékeztet,
Hogy a ,,rózsatövis" már engem is sértett.

Öröm és a bánat egymást váltogatja,
És mindazt az élet közöttünk szétosztja.
Én terheim alatt inkább roskadoztam,
De Istenem ellen szólni nem akartam.

Kinek vállát nyomja, a terhét az érzi;
Hogy elvállaljuk-e, Isten azt nem kérdi,
Mert játékos kedvvel csak a szépet láttuk,
És kinek szíve fájt, azt így megbántottuk.

A legszebb virágnak is lehull a szirma;
És a szenteknek is készül már a sírja...
Istenünk, Teremtőnk, Ki mindent alkottál,
Illatos rózsára tövist Te raktál.

Mi megérdemeljük, ha sebez az élet,
Mert jóságos szíved vétket el nem nézhet:
A szúrós tövist büntetésül kaptuk,
S mi Urunk fejére koronának fontuk!

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Elég nekünk Isten kegyelme
  2020-02-26 07:49:50, szerda
 
  ,,Elég neked az én kegyelmem" (2Kor 12,9).

A minap hazafelé hajtottam egy nehéz nap végeztével. Nagyon fáradt és lehangolt voltam, amikor hirtelen és váratlanul, mint villámlás, ez a bibliavers jutott az eszembe: ,,Elég neked az én kegyelmem." Amikor hazaérkeztem, megkerestem ezt Isten Igéjében, és válaszul ezt mondtam: ,,Igen, Uram, azt kell gondolnom, hogy ez így van!" Aztán nevetésben törtem ki.
Eddig sohasem értettem meg, hogy mi lehetett Ábrahám szent nevetése. Ez a bibliavers azonban teljesen lehetetlenné tette a hitetlenséget. Elképzeltem egy szomjas halat, amely elhatározta, hogy a folyót szárazra issza, és hallottam a folyó Atyját, amint ezt mondta: ,,Idd ki, halacska; forrásom elég neked!" Magam elé képzeltem egy kis egeret is, amely éhezett a bőség hét esztendeje után, amikor József ezt mondta neki: ,,Örülj, kis egér; gabonaraktáraim elegendőek neked." Aztán elképzeltem egy embert egy hegycsúcson, aki ezt mondta magában: ,,Olyan sok köbméter oxigént lélegzem be minden évben, hogy attól tartok, kimerítem az összes oxigént az atmoszférából." De a Föld ezt mondta neki: ,,Lélegezd be mind, örökre betöltve a tüdődet, az én atmoszférám elég neked."
Ó, Isten népe, légy igazán hívő! A kis hit a mennybe emeli a lelkedet, de a nagy hit a mennyet hozza a lelkedbe. (Charles H. Spurgeon)

Kegyelme elég nagy, hogy csodát tegyen -
Ha tombol a tenger a lelked ellen.
A pusztító szél, mely száguld félelmesen,
Tanuld meg, Istennél nem fékezhetetlen.

Kegyelme elég nagy, hogy csodát tegyen -
A tűszúrásnyi bajok bár felkavarnak,
S a bolhányi gondok csapdába fognak,
Ám az Úrnál meglelsz békét és nyugalmat.

Annie Johnson Flint

A mennyei bankban mindig nagy alaptőke áll rendelkezésünkre. Csak várnak ránk, hogy gyakoroljuk hitünket és merítsünk a tőkéből. Bőségben várnak ránk Isten forrásai.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Valóban feláldozta őt
  2020-02-26 07:29:02, szerda
 
  Valóban feláldozta őt

,,Azt tartotta ugyanis, hogy Isten képes őt a halottak közül is feltámasztani. Ezért vissza is kapta őt, aki így a feltámadás példájává lett." (Zsid 11,19)

Amikor Ábrahám a Mórijjá földjére vezető három napos utat rótta, úgy gondolkodott, hogy Isten képes embereket feltámasztani a halálból. Nem engedte meg magának, hogy önmagát sajnálgassa, nem is nézett csak Izsákra. Ehelyett ezt kérdezte: Ki az én Istenem? Istennel élt, és senkije sem maradt, csak Isten. Az egész próbatétel alatt valami, az emberi természet szabályaival ellenkező nyugalmat látunk Ábrahámban. Ez egy olyan ember békessége és biztonsága, akinek szíve Istenben nyugszik.
Nem szabad racionalizálni Ábrahám viselkedését. Nem ezt mondta: ,,Isten nem fogja engedni, hogy a dolgok a végsőkig eljussanak. Az utolsó pillanatban meg fog állítani engem." És nem is így érvelt: ,,Isten ellene van az emberáldozatnak. Ő nem akarhatja ezt valójában." Ellenkezőleg, amint a Zsidókhoz írt levél mondja, Ábrahám csakugyan feláldozta Izsákot, mégpedig ,,hit által". És csak miután lemondott Izsákról, azután támasztatott fel Izsák, jelképes értelemben, és kapta őt vissza Ábrahám. Azzal, hogy megkíséreljük Ábrahám magatartását észszerű módon megmagyarázni, eláruljuk tudatlanságunkat az Istennel való életet illetően. Valami bennünk tiltakozik az ellen, hogy elhiggyük, Isten olyan sokat követel, éppúgy, ahogy azt sem vagyunk készek elhinni, hogy olyan sokat adhat. Még ha tudjuk is, hogy ez a Biblia világos tanítása, akkor sem fogjuk fel egészen. Úgy látszik, hogy azoknak az embereknek a példaképe, akiket mint keresztyéneket ismerünk és szeretünk, ,,hangosabban beszél", mint ezernyi bibliai ige. Nagyon sok, sőt valójában minden keresztyén azt mondja, hogy Isten igéjének megfelelően akar élni, de lényegében a legtöbbjük azon közösség életstílusát követi, amelyhez tartozik.
Istenre kell figyelnünk. Alá kell vetnünk magunkat próbáinak. Sóvárognunk kell az ő jótetszése után. Isten pedig biztosan megtanít majd minket arra, hogy miként vándoroljunk át ezen az életen, annak az embernek a derűjével és feszültségével, aki elsősorban Istennek él.

Napi gondolat
Hogy reagálsz a fenti utolsó szakasz tanácsára? Gondold ezt végig, majd állíts össze egy-egy imádságot, amelyikben elmondod Istennek, amit el kell mondanod.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9081
  • e Hét: 31725
  • e Hónap: 61037
  • e Év: 248839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.