Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/36 oldal   Bejegyzések száma: 352 
Bajnokok Ligája-selejtező 3. forduló:
  2020-09-16 22:39:58, szerda
 
  Ferencváros - Dinamo Zagreb (horvát) 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerzők: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.) illetve Uzuni (23. - öngól)

sárga lap: Boli (67.), Nguen (78.), Frimpong (79.), Civic (87.), illetve Gojak (61.), Jakic (81.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 25.), Blazic, Kovacevic (Frimpong, 73.), Civic - Sigér, Somália, Haratin - Nguen, Boli (Isael, 67.), Uzuni

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac - Ademi - Kastrati, Gojak (Gavranovic, 71.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) - Petkovic

A találkozót ugyan zárt kapuk mögött rendezték meg, de a Groupama Aréna közvetlen közelében több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze, akiknek bíztatása “eljutott" a játékosokhoz, mert a stadionban is lehetett hallani a kívülről jövő hangokat.
Nem kellett sokat várni arra, hogy még hangosabban szóljon az Üllői út: a második percben, első támadásából gólt szerzett a Ferencváros, a sérüléséből hétvégén a Paks ellen visszatért Lovrencsics Gergő ért fel és fejezte be tökéletesen az akciót.
A horvátok rögtön a középkezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést, és néhány perc alatt két hatalmas helyzetet is elpuskáztak. A horvátok fölénye a játékrész közepén góllá érett, igaz, egyenlíteni egy pontrúgás utáni öngóllal sikerült a vendégeknek. A Ferencváros ráadásul elvesztette kapitányát, a gólszerző Lovrencsics korábbi sérülése ugyanis vélhetően nem jött teljesen rendbe, és cserét kért.
Az egyenlítés után kissé visszavett a Dinamo, ez pedig lehetőséget adott a hazaiaknak a labdabirtoklásra és a helyzetek kialakításra: egyet sikerült is összehozniuk, de az öngólt vétő Myrto Uzuni elhibázta a nagy lehetőséget.
A második játékrész első tíz percében újra következtek a vendéghelyzetek, a Ferencváros csak a kontrákban bízhatott és ez be is jött: a 65. percben Uzuni gyorsaságát kihasználva csapott le a labdára és passzolt higgadtan a hálóba.
A hátralevő időben a horvátok ugyan hajtottak az egyenlítésért, de a Ferencváros magabiztosan védekezett, Dibusznak is volt még egy nagy védése.
A hazai játékosok a lefújást követően nem az öltözőbe mentek, hanem a stadion kijáratához sétáltak, ahol a lelkes tömeg éltette őket.

Videók a mérkőzésről Link

Mérkőzésről részletes leírás Link

Nemzeti sport Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Már azt is tudni, kikkel kerülhet össze a Fradi, ......
  2020-09-01 13:24:19, kedd
 
  Már azt is tudni, kikkel kerülhet össze a Fradi, ha továbbjut a BL-ben
Hétfőn kisorsolták a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosításait, ez alapján a Ferencváros a horvát bajnok Dinamo Zagrebbel találkozik majd - csak úgy, mint egy évvel ezelőtt. A párharc egy mérkőzésen dől el, amit Budapesten rendeznek majd szeptember 15-én vagy 16-án.
Kedden azt is kisorsolták Nyonban, hogy a továbbjutó az azeri Qarabag vagy a norvég Molde csapatával találkozik a playoff-körben, ami már a főtáblára jutásról dönt.
Amennyiben a Ferencváros továbbjutna, akkor idegenben kezdené meg a párharcot, szeptember 22-23-án lenne az első mérkőzés, 29-30-án pedig a visszavágó. A győztesek a BL, a vesztesek az Európa-liga csoportkörébe kerülnek.
A Ferencváros az első körben a svéd Djurgardent, a másodikban a skót Celticet ejtette ki.

A playoff-kör párosításai bajnoki ág:
Qarabag (azeri)/Molde (norvég)-Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS
Slavia Praha (cseh)-Young Boys (svájci)/Midtjylland (dán)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Dinamo Breszt (fehérorosz) - Salzburg (osztrák)
Olympiakosz (görög)-Crvena zvezda (szerb)/Omonia Nicosia (ciprusi)

Nem bajnoki ág:
FK Krasznodar (orosz)-PAOK (görög)/Benfica (portugál)
Gent (belga)/Rapid Wien (osztrák)-Dinamo Kijev (ukrán)/AZ Alkmaar (holland)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Súlyos koronavírus-veszélyben a magyar futball tagjainál
  2020-09-01 13:10:13, kedd
 
  Súlyos koronavírus-veszélyben a magyar futball válogatott tagjai
A válogatott súlyosan fertőzött területen, Törökország ázsiai részén, Sivában lép pályára jövő csütörtökön, Nemzetek Ligája-selejtezőn.
A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában Törökországban lép pályára, és az országban a járvány eddig 6121 halálos áldozatot követelt, jelenleg csaknem 15 ezer az aktív eset.Ezért különleges óvintézkedéseket vezetett be a válogatott vezetése.
A Blikknek a válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő azt mondta, a vasárnap kezdődő összetartásra már friss teszteredménnyel kell érkezniük a kerettagoknak, és átesnek majd egy újabb teszten is, ahogy a hét folyamán a szakmai stáb tagjait is megvizsgálják. Törökországban pedig a játékosok és a stábtagok csak a szállás és a pálya között mozoghatnak, a szállodában is el lesznek zárva a külvilágtól - követve az európai szövetség és az illetékes hatóságok előírásait.
A török szabályozás alapján a játékosoknak az országba belépve a reptéren csak az előírt egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Törökország a piros színnel besoroltak között van, azaz a játékosok két negatív teszteredménnyel tudnak majd úgy hazatérni, hogy ne kelljen hatósági karanténba vonulniuk. Három nappal később, 6-án ugyanis a Puskás Arénában az oroszok ellen folytatja szereplését a csapat.
"Nyugodtan várom az utazást, mert maximálisan megbízom az orvosi csapatunkban. Az MLSZ és a válogatott is maradéktalanul betartja az európai szövetség és az illetékes hatóságok iránymutatásait, a megfelelő óvintézkedések mellett játsszuk le a következő két meccsünket. Egy hét alatt nem kevesebb, mint négy teszten kell átesnünk, de ha ez az ára, hogy végre futballozhassunk, ám legyen!" - mondta a Nemzeti Sportnak a szövetségi kapitány, Marco Rossi.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Mindhárom magyar csapat EL-selejtezője
  2020-08-27 17:30:47, csütörtök
 
  Az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a Fehérvár és a Honvéd itthon, míg a Puskás idegenben vívhatja ki a továbbjutást. Márton Gábor együttesére ír, a kispestiekre finn, míg a felcsútiakra svéd ellenfél vár. Mindhárom találkozón egy meccsen dől el a továbbjutás.
Az M4 Sport és az m4sport.hu élő közvetítései augusztus 27-én, csütörtökön:

18:15 - Labdarúgás, Európa-liga, selejtező, 1. forduló: MOL Fehérvár FC-Bohemians (ír)

20:45 - Labdarúgás, Európa-liga, selejtező, 1. forduló: Budapest Honvéd-Inter Turku (finn)

A Duna Word és az m4sport.hu élő közvetítése:
18:55 - Labdarúgás, Európa-liga, selejtező, 1. forduló: Hammarby (svéd)-Puskás Akadémia FC

Élő sporthíradók az M4 Sporton:
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Koronavírusos játékosa miatt elhalasztották ......
  2020-08-18 16:23:48, kedd
 
  Koronavírusos játékosa miatt elhalasztották a Puskás Honvéd elleni bajnokiját.
Elmarad a vasárnapra kiírt Puskás Akadémia Budapest Honvéd találkozó az OTP Bank Liga 1. fordulójában, mivel a felcsútiak keretében koronavírusos esetet regisztráltak.
A hazaiak az előírásoknak megfelelően eljárva halasztási kérelmet adtak be a szövetséghez. A mérkőzés új időpontjáról az MLSZ versenybizottsága határoz majd.
Puskás Akadémia keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért a csapat Budapest Honvéd elleni mai OTP Bank Liga mérkőzését az MLSZ későbbi időpontra halasztotta, amikor a találkozót biztonságosan meg lehet rendezni

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Puskás Ferenc bekerül a FIFA21 legendái közé.
  2020-08-12 08:44:04, szerda
 
  ...... .........


A FIFA21-et készítő EA Sports weblapja szerint a legendás magyar játékos olyan világnagyságokkal együtt kerül be a szoftver egyik játékmódjába, mint Eric Cantona, Petr Cech, Davor Suker, vagy éppen Xavi.
"A labdarúgás történetében kevés olyan magasan jegyzett játékos van, mint Puskás Ferenc. Sokak szerint a világ valaha volt egyik legjobb csatára, aki három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot" - áll a weblapon Puskásról megjelent elemzésben.
A legendák között már ott van többek között az egyaránt világbajnok Zinedine Zidane, Diego Maradona, Pelé, Andrea Pirlo, de Lev Jasin és Gheorghe Hagi is.
"Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók, kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy a legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a "fifázó" gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg" - írta Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete közösségi oldalán.
Szöllősi hozzátette, a játék ikonjai között Puskás lesz a legrégebben született labdarúgó, "ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé."
Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954-Bern), olimpiai (1952-Helsinki), Európa-kupa- (1953-Róma ), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (1960-Glasgow) és világkupa-döntőben (1960-Madrid) is. Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Fradi labdarúgó csapat ünneplése 2020 évben
  2020-06-29 14:37:08, hétfő
 
  Tűzijáték-show, önfeledt ünneplés - ilyen volt a Fradi Fieszta 2020! , mely jó egy órás volt.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... .......



Nagyobb kép Link
...... ........... ........... .......



31-szeres bajnok labdarúgócsapatunk hazai 1-0-s győzelmével zárta az NB I 2019/20-as szezonját. Íme, a Fradi Fieszta 2020 legszebb pillanatai!
Videó Link




A 31. bajnoki cím díjátadása és ünneplése
Videó Link
Képeket a videóról készítettem.
Ünnep fénypontja a stadion pereméről kilőtt tűzijáték
...... .........



...... .......



...... .........


Játékosok ki vonultak Albert Flórán szobrához és fradi sálat kapott a szobor.
...... ........



...... .........



*
- Leandro de Almeida úgy érzi, tökéletes búcsún van túl. ,,MINDENKIT EGYESÉVEL MEGÖLELNÉK"
...... ........... .......


Nehéz bármit mondani. Szívem szerint mindenkit egyesével átölelnék. Csodálatos éveket töltöttem a Ferencvárosban, de még nincs vége, dolgozni fogok a klubért a háttérben. Remélem, még sok szép siker áll előttünk. Ez egy olyan tökéletes, sikeres búcsú, amit nem tudtam volna elképzelni akkor, amikor 17 évesen Magyarországra jöttem. Köszönöm a családomnak, a feleségemnek, a két gyermekemnek, és a csodálatos szurkolóknak!

*
- Egy videóban a 2019/20-as szezon összes Fradi-gólja | 2020.06.29.
Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Győzelemmel búcsúztatta a szezont a bajnok Ferencváros
  2020-06-29 14:29:39, hétfő
 
  A címvédését már korábban bebiztosító Ferencváros 1-0-ra legyőzte szombaton a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 33. forduló:
Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 11 875 néző, v: Erdős
gólszerző: Tokmac (41.)
sárga lap: Vécsei (46.), Sigér (82.), Haratin (87.), Otigba (93.), illetve Cseri (37.), Berecz (58.), Dragóner (78.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Civic (Heister, a szünetben) - Vécsei (Leandro, 57.), Haratin, Sigér (Frimpong, 87.) - Zubkov (Varga R., 57.), Boli, Tokmac (Skvarka, 81.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Neszterov, Silye - Cseri (Meszhi, 81.), Karnyickij, Berecz, Pekár (Vajda S., 66.) - Zivzivadze (Dragóner, 73.), Jurina (Nagy D., 66.)

- A meccs után az FTC játékosai megkapták aranyérmüket Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől.

A végeredmény:
1. Ferencváros 76 pont - Bajnokok Ligája-selejtező
2. MOL Fehérvár FC 63 pont - Európa-liga-selejtező
3. Puskás Akadémia FC 54 pont - El-selejtező
4. Mezőkövesd Zsóry FC 50 pont
5. Budapest Honvéd 44 pont
6. Újpest FC 43 pont
7. ZTE FC 43 pont
8. Kisvárda Master Good 42
9. Diósgyőri VTK 41
10. Paksi FC 41
11. Debreceni VSC 39 - kiesett
12. Kaposvári Rákóczi FC 14 - kiesett
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Rangadó díjátadó: itt szavazhat az NB I-es szezon legszebb
  2020-06-29 14:16:02, hétfő
 
  Rangadó díjátadó: itt szavazhat az NB I-es szezon legszebb góljára
A 2019/20-as szezon végén is díjazzák az MLSZ Rangadó Díjátadóján a legszebb gól szerzőjét, melyről ismételten a szurkolók szavazatai döntenek. A hagyományoknak megfelelően tíz jelölt közül választhatnak.
A legszebb gól jelöltjei:

Obinna Nwobodo (Újpest) a Diósgyőr ellen

Cseri Tamás (Mezőkövesd) a Puskás Akadémia ellen

Devecseri Szilárd (ZTE) a Kaposvár ellen

Lucas Bertucci (Kisvárda) a Kaposvár ellen

Gazdag Dániel (Budapest Honvéd) a Puskás Akadémia ellen

Oleksandr Zubkov (Ferencváros) a Puskás Akadémia ellen

Molnár Gábor (Diósgyőr) a Puskás Akadémia ellen

Josip Knezevic (Puskás Akadémia) az Újpest ellen

Gazdag Dániel (Budapest Honvéd) a Kaposvár ellen

Babati Benjámin (ZTE) a Fehérvár ellen

Az alábbi videóban szemügyre vehető mind a tíz találat, majd alatta található a szavazás, amely hétfőn 18 órakor zárul!
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Női labdarúgás - FTC csapata jelképesen NB1 bajnok
  2020-06-18 19:43:23, csütörtök
 
  FTC - MTK 2:1
Ezzel a győzelemmel be jutottak a B.L. selejtező körébe.
Tabellán
1.) FTC 22 pont
2.) MTK 19 pont
3.) DVTK 19 pont
4.) Haladás_Viktória 15 pont
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     2/36 oldal   Bejegyzések száma: 352 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.