Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Hosszú Katinka nyílt levélben támadja a FINA-t
  2017-08-03 20:30:17, csütörtök
 
  Hosszú Katinka nyílt levélben támadja a FINA-t, mert úgy érzi, becsapták.
A FINA nemrég ugyanis úgy változtatta a szabályokat, hogy egy versenyző egy versenyen maximum csak 4 egyéni számban indulhat.
Hosszú Katinka szerint ezek a szabályok részben ellene születtek, ezért becsapva érzi magát.
Cikk itt olvasható Link

- Hosszú Katinka odaszúrt a FINA-nak, majd legyőzött mindenkit Moszkvában.
Hosszú Katinka a szerdai két első és egy második hely után aranyéremmel zárta szereplését Moszkvában, a rövid pályás úszó világkupa-sorozat idei nyitóállomásán.
- 1. Hosszú Katinka 57.02 100 m vegyes úszásban első lett.
- 1. Hosszú Katinka 55.65 100 m hátúszásban első lett.
- 1. Hosszú Katinka 2.04.76 idővel a 200 m vegyes úszásban első lett.
- 2. Hosszú Katinka 2:05.36 200 m pillangó úszásban.

Forrás: hir24
- Elkeseredett levelet írt Hosszú Katinka.
Háromszoros olimpiai bajnok úszónő tehetetlen és tátongó ürességet érez
Hosszú Katinka a FINA-világkupa első állomásán, Moszkvában három aranyéremmel és egy ezüsttel lett gazdagabb. Szerdán előbb 100 vegyesen, 100 háton nyert, majd 200 pillangón lett második, míg csütörtökön csak egy számban állt rajtkőre, 200 vegyesen nyert.
A verseny után Hosszú Katinka szomorú, elkeseredett levelet tett közzé közösségi oldalán. Látszik, nem tud napirendre térni afelett, hogy a FINA-szabályváltoztatások miatt ebben az évben nem tud 8-10 versenyszámban rajtkőre állni, maximum négyen versenyenként.
Akkor jössz rá, mennyire szeretsz valamit, amikor elveszíted.
Amikor meghallottam, hogy mostantól állomásonként csak négy számban indulhatok, egy pillanatig arra gondoltam, mindennek oka van, és talán nem is baj, hogy idén visszaveszek az iramból egy kicsit.
Most viszont itt ülök a moszkvai hotelszobámban, és tátongó ürességet érzek.
Úgy éreztem magam, mint akit büntetésből ültettek ki a medence szélére.
Tehetetlennek érzem magam.
Egy úszó pályafutásának évei meg vannak számlálva - ha 2020-ig úszom (addigra 31 leszek), akkor már csak három Világkupa-sorozaton indulok.
Nem az bánt, hogy vesztésre állok az összesített pontversenyben. Tényleg őszintén örülök, hogy Sarah Sjöström vilagcsúcsokat úszik, és ezért pluszpontokat kap, ez nagyszerű a sportágunknak.
Amikor Sarah világcsúcsait látom, arra gondolok, bárcsak tavaly is itt lett volna a Világkupán, és összemérhettük volna, vajon az ő világcsúcsai vagy az én sokoldalúságom ér többet.
A baj az, hogy egyetlen döntéssel elveszik tőlem azt az előnyt, amiért éveken át dolgoztam: hogy sokoldalú legyek, és a lehető legtöbb szám specialistáival fel tudjam venni a versenyt, reális esélyem legyen győzni minden számban, amelyben elindulok. Szörnyű érzés, hogy hiába állnék készen a küzdelemre, és lennék hajlandó még többet tenni a sikerért, mint az elmúlt öt évben, néhányan eldöntötték, hogy semmit sem tehetek. A háromszoros olimpiai bajnok augusztus 6-7-én ettől még Berlinben, a világkupa-sorozat második állomásán is jelen lesz. A teljes bejegyzése alább olvasható.
- Akkor jössz rá, mennyire szeretsz valamit, amikor elveszíted... Ma igazán szembesültem azzal, mennyire szeretek versenyezni. Az elmúlt években, egy-egy Világkupa-állomás után úgy éreztem magam, mint akit elütött egy autó. Mindenem fájt, hullafáradt voltam, néha úgy éreztem, hogy nem birom tovább. Amikor meghallottam, hogy mostantól állomásonként csak négy számban indulhatok, egy pillanatig arra gondoltam, mindennek oka van, és talán nem is baj, hogy idén visszaveszek az iramból egy kicsit.
További cikk itt olvasható Link

Katinka fiatalkori képe
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Keresztség a Szentlélekben
  2017-08-03 11:01:35, csütörtök
 
  Keresztség a Szentlélekben Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Vatikán a létező leggazdagabb intézmény,
  2017-08-03 10:55:59, csütörtök
 
  Ha mindenét eladná, felszámolhatná a szegénységet a Földön.
Bővebben itt olvasható Link

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A legkisebb nagyhatalom:
  2017-08-03 10:50:15, csütörtök
 
  A Vatikán története Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Déva - templom karácsonyi díszben
  2017-08-03 10:46:10, csütörtök
 
  ...... ........



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
A pápák és Európa a II. világháborútól napjainkig
  2017-08-03 10:37:38, csütörtök
 
  Történelmi háttér a katolikus egyház ,,Európa politikájához a Cikk itt olvasható Link

II. János Pál Pápa és Teréz anya
.

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A pápák hatalma - több részben
  2017-08-03 10:11:46, csütörtök
 
  - A pápák hatalma - XII. Piusz és a tömegmészárlás
színes, fekete-fehér, hang alámondásos, német dokumentumfilm, 1997
Megakadályozhatta volna a pápa szava a zsidók halálba küldését a második világháború idején? Érvek és ellenérvek az ellentmondásos XII. Piusz pápáról és a vészkorszakról.
Videó Link

- Vatikán - A pápák hatalma - XXIII. János és a megújulás Videó Link
Ma már kétségtelen tény, hogy 1958-ban XXIII. Jánossal és az általa összehívott reformzsinattal új korszak kezdődött a pápaság és a katolikus egyház történetében. Angelo Guiseppe Roncalli velencei bíboros eszményi átmeneti pápának tűnt. Rendkívüli alkalmazkodóképessége és magas kora zálog volt arra, hogy pontifikátusa nem nyúlik túl hosszúra. XXIII. János tökéletes ellentéte volt elődjének. Az egyszerű családból származó Roncalli kedélyes és jóságos ember volt, aki a pápai trónon is megőrizte emberségét. Egy 14 gyermekes családban született, negyedikként. 1925-ben szentelték püspökké. 1934-ig Bulgáriában, a következő tíz évben Törökországban és Görögországban teljesített apostoli delegátusi szolgálatot. 1944-tol 1953-ig apostoli nuncius volt Párizsban, majd velencei pátriárkává nevezték ki. Ellenezte a kommunizmust és az ateizmust, de a katolikusokat toleranciára intette. Féltette az egyházat a modernizmustól, de párbeszédet kezdett a tudománnyal. Megválasztása percétől a reményt sugározta. Érsekként már pápaságának programját vallotta: inkább kereste azt, ami egyesít a világgal, mint azt, ami elválasztja tőle az egyházat. XXIII. János pápa a több irányból érkező ellenálláson felülkerekedve sziklaszilárd akarattal egyetemes zsinatot hirdetett. Bejelentése szenzációként hatott. Bár a zsinatot nem ő fejezi be, ötéves pápasága végül is a jelenkor korszakalkotó pontifikátusa lett.

- Vatikán - A pápák hatalma - VI. Pál és az élet védelme Videó Link
Giovanni Battista Montini bíboros 1963-as pápává választása nem okozott meglepetést egyházi körökben. Sokan már 1958-ban azt gondolták, ő lesz XII. Pius utóda. VI. Pál programja János pápa művének, a zsinatnak eredményes befejezése és döntéseinek a gyakorlatba való átültetése volt. VI. Pál jómódú észak-olasz családból származik. Tanulmányait gyenge egészségi állapota miatt nagyrészt magánúton végezte. Úgy lett belőle pap, hogy egyetlen szeminárium lakója sem volt és úgy lesz belőle pápa, hogy sohasem volt lelkipásztori funkciója. Mesterének tekinti XII. Piust, akivel később megromlik kapcsolata. VI. Pál realista volt, a világ szükségleteiből indult ki. Nagy diplomáciai tapasztalata és kompromisszumkészsége ideális vezetővé tette. A fontolva haladás híve. Rá várt a világra való nyitás, a más vallásokkal való párbeszéd megkezdése, az egyház belső reformja és a szocialista országokkal való kapcsolatok rendezése. Felismerte, hogy a hallgató egyház halálra van ítélve. A papi nőtlenség, a születésszabályozás és a vegyes házasságok kérdésében azonban a konzervatív állásponton maradt.

- Vatikán - A pápák hatalma - I. János Pál és a halál Videó Link
I. János Pált a nevető pápaként emlegeti az egyháztörténelem. VI. Pál halála után számtalan találgatás kelt szárnyra a leendő pápa személyéről. Sokan úgy gondolták, hogy a diplomata pápa után ismét egy karizmatikus, lelkipásztor pápa kerül Szent Péter trónjára. A konklávé végül Albino Luciani bíboros, velencei patriarchát választotta pápának. A bíboros annyira megdöbbent az eredménytől, hogy csak társai biztatására fogadta el a választást. Személyében a munkásosztály adott pápát a katolikus egyháznak. Egy kis észak-olaszországi faluban született, apja üveggyári munkás volt. Szegényes körülmények között tanult. VI. Pál pápa nevezte ki Velence patriarchájának. Luciani bíboros főpapként is megmaradt joviális, kedélyes, egyszerű léleknek, aki Velencében már idegennek érezte magát. I. János Pál eltörölte a koronázási szertartást és lemondott a tiaráról. Folytatni kívánta a XXIII. János és a VI. Pál által megkezdett utat. A Vatikáni Bank körül kirobbant botrány azonban nehéz helyzetbe hozta a pápát. A bank elnökének, Roberto Calvinak a meggyilkolása pedig még tovább növelte a feszültséget. Számos forrás a botránnyal hozza összefüggésbe I. János Pál rejtélyes halálát. Mindössze 33 napig uralkodott.

- Vatikán - A pápák hatalma - II. János Pál és a szabadság Videó Link
A világon kb. egymilliárdra teszik a keresztények számát. A kereszténység központja a Vatikán, mely története során rendkívül sok kritikát kapott. 1978. október 16-án az egész világ megdöbbent, mikor az egyház élére egy - a bíborosok átlag életkorához képest - fiatal, lengyel bíborost választott a konklávé Szent Péter utódjának. Karol Wojtyla krakkói érsek neve ismeretlen volt a hívek számára. Egy született lengyel pápává választása akkor valóságos provokációnak számított Moszkva számára és mint később kiderült, félelmük jogos volt. II. János Pál a végsőkig kiállt az elnyomás alatt élők emberi- és szabadságjogaiért. Személyében egy humánus, emberszerető pápa került a Vatikán élére, aki soha nem felejtette el, hogy mind az egyház, mind az emberiség záloga a fiatalság. A dokumentumfilm II. János Pál pápaságának legfontosabb eseményein keresztül mutatja be, hogy "Ki is volt tulajdonképpen Karol Wojtyla".
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hála adó szentmise a Ferencesek templomba
  2017-08-03 10:01:03, csütörtök
 
  Misézik: BÖJTE CSABA atya Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
2017.08.02 General Audience
  2017-08-03 09:44:45, csütörtök
 
  Videó Link

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.