Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
FINA masters-világbajnokság Vízilabda
  2017-08-09 22:15:04, szerda
 
  A vlv.hu a Digi Sporttól úgy értesült, hogy a sportcsatorna a Millenniumi válogatott néven induló férfi vízilabdacsapatunk összes mérkőzését közvetíti a hazai masters vizes vb-n.
Az egykori sikerkapitány, jelenleg szövetségi elnök Kemény Dénes és az ötkarikás aranyérmes kapus, Kósz Zoltán irányította válogatott a budapesti tornán a plusz 40-es korosztály B-csoportjába került egy olasz és egy török csapat társaságában. Az érdeklődés óriási, a jegyek rekordidő alatt, pár perccel a regisztráció megnyitása után elkeltek.
,,Az elit-világbajnokság előtt is azt mondtam, hogy nem írnánk alá az ezüstöt, még ha az egy nagyon jó eredménynek is számít. A Millennium pedig tradícióból nem fogadja el a második helyet. Kimondhatjuk, hogy toronymagas esélyesei vagyunk a világbajnokságnak, és meg is fogjuk nyerni" - mondta Märcz Tamás, aki ezúttal játékosként mutathatja meg, mit tud.
31 ARANY
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila alkotja a Millennium keretét, a tizennégy játékos összesen 31-szeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. A kispadról természetesen a háromszoros olimpiai bajnok kapitány, Kemény Dénes irányít majd, segítője pedig a 2000-ben győztes Kósz Zoltán lesz.

A Törökök kedves megemlékezése
...... .........



...... ........


Mileneumi csapat kerete
...... ......


- Masters-vb: gála előadással kezdett a Kemény-csapat.
Kiütéses győzelemmel kezdett a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium csapat. Az olimpiai bajnokok egész sorát felvonultató magyar együttes 22-5 legyőzte a török Galatasarayt.
Millennium-Galatasaray 22-5 (6-0, 4-1, 7-1, 5-3)
G: Kiss G. 4, Kásás 3, Märcz, Varga Zs., Benedek, Biros, Varga T. 2-2, Székely, Vári, Fodor, Steinmetz B., Molnár, ill. Karaca 2, Kabaca, Persely, Silay
Szécsi Zoltán - becenevén szecska kapus
...... ........


Marcz tamás
...... .....


Videó a mérkőzésről Link



Millenium HUN - Pallanuoto Milano
Videó a teljes mérkőzésről Link
Masters-vb: Kásásék az olaszok ellen is parádéztak. A Pallanuoto Milanót is nagy különbséggel múlta felül a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium csapat. Kemény Dénes fiai szebbnél szebb gólokat szerezve szolgálták ki a közönséget, és győzték le 24-5-re az olasz együttest.
Millennium (magyar)-Pallanuoto Milano (olasz) 24-5 (5-1, 7-1, 6-0, 6-3)
Gólszerző: Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), Molnár (2), Székely (2), Märcz, Kásás, Vári, Kiss G., Steinmetz B., ill. Sussarello (2), Musetti, Petrini, Calamoneri

"B" csoport eredménye:
...... .........


További mérkőzések:
......

 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
UEFA Szuperkupa döntő - labdarúgás
  2017-08-09 21:53:25, szerda
 
  Real Madrid - Manchester United 2:1
Ronaldo nélkül is magabiztosan nyerte meg az európai Szuperkupa-döntőt a Real Madrid. A Manchester United 0-2-nél jött vissza a meccsbe, de végül csak egy gólig és egy ziccerig jutott.
Kényelmes tempóban kezdte a két csapat a Szuperkupa-döntőt, érthetően, mert mindkettőnek ez volt az idénybeli első tétmeccse, és mert a szkopjei hőségben még ivószünet is tarkította a két félidőt.
A Real Madrid fölényben játszott az első félidőben Cristiano Ronaldo nélkül is. Bár Benzema, Isco, Bale és Modric is játszott, a Real legveszélyesebb embere Casemiro volt, aki előbb felső lécet fejelt, majd átlövésből riogatott, végül be is talált:
Későn ébredt az MU, a Real Madrid lett Európa királya.
Nyilvánvaló a különbség a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese között, de nyerni akarunk" - vezette fel a szezont gyakorlatilag megnyitó európai Szuperkupa-meccset José Mourinho, a Manchester United menedzsere. Bár dicséretes volt a portugál szakember hozzáállása, az előjelek közel sem a ,,vörös ördögök" mellett szóltak: Mourinho még sohasem tudott nyeri a Real Madrid ellen, egy döntetlen mellett három vereségre futotta a kedd esti meccset megelőzően. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a legutóbbi nyolc alkalomból hétszer spanyol csapat nyerte meg a Szuperkupát.
A statisztika persze önmagában mit sem ér, tudta ezt a Real is, amely gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Az első lehetőség ennek ellenére az angolok előtt adódott, a másik két nyári szerzeményhez, Victor Lindelöfhöz és Nemanja Maticshoz hasonlóan a kezdőcsapatban helyet kapó Romelu Lukaku a rosszul kijövő Keylor Navas elől fejelte el a labdát az 1. percben, a madridiak szerencséjére nem lett nagyobb veszély a helyzetből.
A spanyolok Gareth Bale révén majdnem góllal válaszoltak a manchesteri lehetőségre, a walesit azonban meglepte, hogy megtalálta őt a labda, így a kapu mellé pöckölt az ötösről.
A 16. percben Toni Kroos sarokrúgása után Casemiro a lécről visszapattanó fejessel jelezte, hogy támadásban is figyelni kell rá, ennek nyomatékosításaképpen néhány perccel később megszerezte a vezetést csapatának: bár Isco beívelését még blokkolták az MU-sok, a labda Dani Carvajalhoz került, a spanyol bekk pazarul tálalt a brazil középpályás elé, aki szép mozdulattal továbbította a labdát a bal alsóba - tegyük hozzá, erősen lesgyanús helyzetből (1-0)... A Real egyébként sorozatban a 66. tétmeccsén talált be, ez topligás futórekord.
A hajrában Karim Benzema lövése, valamint Lukaku fejese okozott némi riadalmat, újabb gól azonban nem született a szünet előtt, amelyre megérdemelten mehetett Zinédine Zidane legénysége egygólos előnnyel.
A második félidőre már Marcus Rashford is kifutott a pályára, Jesse Lingardot váltotta. Az angol támadó nagy kedvvel vetette be magát a játékba, szegényt Carvajalt úgy megkeverte, hogy a Real védője bizonyára azt hitte, ismét Martiallal van dolga.
Bár a cselsorozat zseniális volt, sokra nem ment vele az MU, nem úgy, mint az ellenfél Isco és Bale kényszerítőjével: a két madridi nagyszerű összjátékát követően előbbi kapta meg a labdát hat méterre a kaputól, és nem is hibázta el a ziccert, higgadtan a bal alsóba lőtt (2-0).
A manchesteriek szinte rögtön egyenlíthettek volna, Paul Pogba azonban nagy helyzetben nem túl jó fejessel tesztelte Navast, Lukaku viszont még ennél is nagyobb helyzetet hibázott el, amikor a kipattanót az égbe bombázta.
Nem sokon múlt, hogy Bale újabb góllal lezárja a trófea sorsát, a walesi azonban a lécre bombázott, ez pedig különösen fájó lehetett a Madridnak, mivel az újabb helyzetét már nem hibázta el Lukaku: Matics lövését rossz helyre ütötte Navas, pont a középen ólálkodó belga elé, aki közeli találatával visszahozta a manchesteri reményeket (2-1). Lukaku egyébként az ötödik belga játékos, aki betalált egy európai Szuperkupa-meccsen.
A szépítés után fellelkesült Mourinho együttese, érezte is Zidane, hogy frissítenie kell csapatán, így beküldte Marco Asensiót és Lucas Vázquezt is. A hajrára ennek ellenére kissé leült a játék, ivószünet, valamint ápolás miatt is állt a játék, így a manchesteriek nem tudtak igazán lendületbe jönni. Esély így is adódott az egyenlítésre, viszont Rashford ziccerénél Navas - némiképp jóvátéve korábbi hibáját - óriási bravúrral az alapvonalon túlra tolta a labdát.
A hajrában - melyben már a csereként beállt Cristiano Ronaldo is részt vett - itt is, ott is akadt lehetőség, de a gól elmaradt, így a Real Madrid nyerte meg az európai Szuperkupát, története során negyedszer. Zidane lett az első, aki játékosként és vezetőedzőként is két alkalommal hódította el a trófeát, míg a Real sorozatban 11. nemzetközi döntőjét vívta meg sikerrel - legutóbb 2000-ben, a Boca Juniors elleni Interkontinentális kupán vallott kudarcot.
Mourinho tehát negyedik európai Szuperkupa-meccsét is elbukta, és továbbra is nyeretlen korábbi csapata ellen. A kudarc feledtetésére nem kell sokat várnia, a Manchester United vasárnap a West Ham United ellen kezdi meg a Premier League 2017-2017-as kiírását. Az európai Szuperkupát címvédőként mindössze harmadik együttesként megnyerő Real legközelebb az FC Barcelona elleni spanyol Szuperkupa-találkozókon lép pályára.

EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)-MANCHESTER UNITED (angol) 2-1 (1-0)
Szkopje, II. Philipposz Nemzeti Stadion. Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Real Madrid: K. Navas - Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Isco (Lucas Vázquez, 74.), Kroos - Bale (Marco Asensio, 74.), Benzema (Cristiano Ronaldo, 83.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Manchester United: De Gea - A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - Ander Herrera (Fellaini, 56.), Pogba, Matics - Mhitarjan, R. Lukaku, Lingard (Rashford, a szünetben). Menedzser: José Mourinho
Gólszerző: Casemiro (24.), Isco (52.), ill. R. Lukaku (62.)
Forrás: Nemzeti sport

Gólokról a videó itt megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Mo Farah 10,000m futás ARANYÉRMES lett
  2017-08-09 21:25:49, szerda
 
  Mo Farah 10,000m futás Gold at London 2017 World Championships Ideje: 26.49.51 volt.
Videó Link

Mo Farah 5000 m futás
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Márton Anita egyetlen lökéssel döntős
  2017-08-09 20:57:59, szerda
 
  Az olimpiai bronzérmes súlylökő azonnal megdobta a döntőhöz szükséges szintet a londoni atlétikai V.B.-én
...... .....


Az olimpiai bronzérmes Márton Anita könnyedén, első kísérletére teljesítette a selejtezős szintet, és bejutott a női súlylökés döntőjébe az atlétikai világbajnokságon.
A döntőhöz szükséges szintet 18,30 méterben állapították meg, a kétszeres fedett pályás Európa-bajnok magyar klasszis pedig a selejtező első körében 18,76-ig jutott, így véget ért számára keddi verseny.
A döntőbe: 6. dobásra 19.49 cm - EZÜSTÉRMES lett.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Harminchat évesen ismét a világ tetején a cseh gerelyhajító
  2017-08-09 20:50:57, szerda
 
  A 36 éves cseh világcsúcstartó, Barbora Spotakova nyerte a női gerelyhajítást a londoni atlétikai világbajnokságon.
A 2008-ban és 2012-ben is olimpiai bajnok cseh atléta, aki a szám elmúlt tíz évének legeredményesebb alakja, a második sorozatban állt az élre 66,76 méteres dobásával, amelynél később már nem tudott jobbat elérni, de ez is elég volt az újabb világbajnoki címhez - Spotakova 2007 után második vb-címét szerezte. Az ezüst- és bronzérmet két kínai gerelyhajító, Li Ling-vej (66,25) és Liu Huj-huj (65,26-tal) szerezte meg.

Atlétikai vb, 2017, London - Eredmények, női gerelyhajítás:
1. Barbora Spotakova (Csehország) 66,76 méter
....


2. Li Ling-vej (Kína) 66,25
3. Liu Huj-huj (Kína) 65,26

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Masters-vb: 96 éves magyar úszó a legidősebb induló
  2017-08-09 20:32:03, szerda
 
  Összesen 9404 versenyző, köztük 756 magyar regisztrált a hétfőn megkezdődött és augusztus 20-ig tartó magyarországi FINA masters-világbajnokságra.
A szervezők tájékoztatása szerint a legtöbben, szám szerint 6521-en úszásban indulnak, vízilabdázók 1595-en, nyílt vízi úszók 1240-en, szinkronúszók 520-an, míg műugrók 322-en vannak a résztvevők között.
- A magyaroknál is az úszók tábora a legnépesebb (396 fő), őket a vízilabdázók (238), a hosszútávúszók (135), a szinkronúszók (30) és a műugrók követik (25).
A teljes mezőny legidősebb versenyzője a 1920-ban született magyar úszó, Bánki Horváth Béla, aki december 20-án lesz 97 esztendős. Sportágában ő az egyetlen induló a 95-99 éves korosztályban. A nőknél is egy úszó a legkorosabb, az amerikai Maurine Emilie Kornfeld 1921-ben látta meg a napvilágot, és november 27-én lesz 96 esztendős.
A legfiatalabbak 1992-es születésűek - miután a masters vizes világbajnokságon 25 éves kortól engedélyezett az indulás.
A masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyílt vízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Hosszú Katinka kifakadt
  2017-08-09 20:25:34, szerda
 
  Érvek, ellenérvek - Hosszú Katinka kifakadt Cikk itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Baji Balázs BRONZÉRMES lett Londonban.
  2017-08-09 20:19:03, szerda
 
  Baji Balázs BRONZÉRMES lett Londonban.az Atlétikai V.B.-én 110 m.-es gátfutásban. Ideje: 13.23 volt. Videó Link
...... ........... .....



ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON, 2017 Augusztus 4. és 13. között rendezik meg Londonban a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Íme, a menetrend és a magyar indulók névsora! Link

Magyar résztvevők:
Baji Balázs (110 m gát), Gyurátz Réka (kalapács), Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Halász Bence (kalapács), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Kerekes Gréta (100 m gát), Kovács Barbara (20 km gyaloglás), Kozák Luca (100 m gát), Kővágó Zoltán (diszkosz), Krizsán Xénia (hétpróba), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Márton Anita (súly, diszkosz), Pars Krisztián (kalapács), Récsei Rita (20 km gyaloglás), Rivasz-Tóth Norbert (gerely), Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróba

Baji Balázs: Evés közben jön meg az étvágy Cikk itt olvasható Link
Nagyon jó rajtom volt, és utána is tudtam folytatni, amit elkezdtem, nem ijedtem meg attól, hogy vezetek. A döntőbe kerülés volt a legnehezebb feladat a számomra, azzal, hogy ez teljesült, egy álom vált valóra. Kár lenne most már elgörcsölni, hiszen én csak nyerhetek. Úgy gondolom, hogy holnap tudok majd felszabadultan futni
- mondta Baji a futamát követően az M4Sportnak
Baji Balázs: Nem én vagyok a világ harmadik legjobb gátfutója, de a vb-bronzérmes igen
Cikk Link

Baji Balázs egyszerűen zseniális Link

Történelmi bronzérmet szerzett Baji Balázs Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
2015. Karácsony - Dicsérjük az Urat!
  2017-08-09 15:14:54, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Krisztus szenvedésének története - énekes passió
  2017-08-09 15:08:03, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 307 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3897
  • e Hét: 38883
  • e Hónap: 72037
  • e Év: 305784
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.