Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/43 oldal   Bejegyzések száma: 424 
Élő szentmise közvetítés Déváról , 2018. október 31,
  2018-10-31 17:09:23, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Virágom a konyhában
  2018-10-31 17:08:21, szerda
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Rózsa Huba: Az ember élete nem reménytelen,
  2018-10-31 08:49:05, szerda
 
  Rózsa Huba: Az ember élete nem reménytelen, mert Istentől indult és Istenhez tart
2018. október 30. kedd 19:54
A Szent István Társulat havonta megtartott esti rendezvénysorozatának keretében október 29-én, hétfőn Rózsa Huba teológus, biblikus professor emeritus, a SZIT alelnöke ,,Élet, halál, túlvilág a bibliai hagyományban" címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának dísztermében.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Boldog Romzsa Tódor püspök és vértanú
  2018-10-31 08:45:35, szerda
 
  ...... ........... .............


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testünkben Jézus szenvedését hordozzuk szüntelen.
Testvéreim!
A hit és a kegyelem kincsét törékeny cserépedényben őrizzük, hogy a rendkívüli erőt ne magunknak, hanem Istennek tulajdonítsuk. Mindenfelől szorongatnak minket, de agyon nem nyomnak; bizonytalanságban vagyunk, de nem esünk kétségbe; üldözést szenvedünk, de elhagyatottak nem vagyunk; földre terítenek, de el nem veszünk; állandóan hordozzuk testünkben Jézus halálát, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen testünkben. Mert minket, akik élünk, szüntelenül halálra adnak Jézusért, hogy Jézus élete is nyilvánvaló legyen halandó testünkön. Bennünk tehát a halál munkálkodik, bennetek pedig az élet.
Mivel azonban a hitnek ugyanaz a lelke van bennünk, mint amelyről írva van: ,,Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és ezért beszélünk. Hiszen tudjuk, hogy aki az Úr Jézust feltámasztotta, Jézussal együtt minket is feltámaszt majd, és veletek együtt elébe állít. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem bőséges kiáradásáért egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.
Ez az Isten igéje. 2Kor 4,7-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.
Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,17-22

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
...... .....


2018. október 31. szerda 09:01
Boldog Romzsa Tódor görögkatolikus püspökre emlékezünk liturgikus emléknapján, október 31-én. A püspök a szovjet vallás- és egyházüldözés idején elutasította a Rómával való egység megtagadását, és egészen a vértanúságig hűségesen szolgálta híveit.
Romzsa Tódor 1911. április 14-én született a kárpátaljai Nagybocskón (Velikij Bicskov), Máramaros vármegye rahói járásában görögkatolikus magyar családban. A huszti reálgimnázium után teológiai tanulmányait Rómában végezte. Itt szentelték pappá 1936 karácsonyán. A Pápai Gergely Egyetemen szerezte licenciátusát.
A lókai - (ukránul, ruszinul, oroszul Lavka) filiális templom felszenteléséről kísérőivel együtt hazafelé tartó püspök lovaskocsiját a szomszéd falu, Iványi (Ivanovci) közelében katonai teherautójukkal elgázolták, a sebesülteket vasdorongokkal (autókurblival) agyba-főbe verték. A főpap nem halt meg, súlyosan megsérült. A sebesülteket beszállították a munkácsi kórházba. Itt - bár a fősebész, a híres Fedinec sikeresen megműtötte (a sebesült állkapcsa eltörött, 8 foga maradt) - a KGB-vel együttműködő főorvos Romzsáék beszállítása napján kórházi takarítónőként alkalmazott egy ügynököt. Az ügynök a főorvossal végzett éjszakai orvosi ellenőrzés alatt egy kuráre-injekcióval megmérgezte. Romzsa Tódor halála a 1947. november 1-jére virradó éjszakán állt be.
A merénylet célja a hívők megfélemlítése, a papok megtörése volt. A püspök 1947. november 4-i temetése gyásznap volt Kárpátalja görögkatolikusai számára. Az ungvári görögkatolikus katedrális kriptájában temették el, de 1949-ben, amikor a szovjet hatóság átadta a templomot a Pravoszláv Egyháznak, elterjedt a hír, hogy testét elszállították. 1998. június 3-án Puskás László (életrajzírója) találta meg az ereklyéket az 1990-től már ismét görögkatolikus székesegyház szétrombolt kriptájában. A feltárásra és a hiteles azonosításra a budapesti Természettudományi Múzeum Embertani Intézetében került sor. Az ereklyéket 2003. június 26-28-án ünnepélyesen átszállították Ungvárra és elhelyezték a székesegyház Szent Kereszt mellékoltárában.

Romzsa Tódort huszonnyolc görögkatolikus vértanú társával együtt II. János Pál pápa avatta boldoggá 2001. június 27-én Ukrajnában, Lembergben (Lviv).
Istenünk, te Boldog Romzsa Tódor püspököt és vértanút többnemzetiségű híveid lelkipásztorává tetted. Segíts, hogy megalkuvás nélküli tanúságtételének és életáldozatának példáját keresztény életünkben mi is hűségesen kövessük! A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
30. évközi hét szerda 10.31
  2018-10-31 08:36:24, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Szülők és gyermekek, munkaadók és beosztottak, kövessétek Krisztus példáját!
Testvéreim!
A gyermekek fogadjanak szót szüleiknek az Úr kedvéért, mert így van rendjén! Ez a parancs ígérettel van egybekötve: ,,Tiszteld atyádat és anyádat, hogy életed Istentől áldott legyen a földön!"
Apák, ne keserítsétek meg gyermekeiteket, hanem neveljétek őket fegyelemre az Úr intelmei szerint!
Szolgák! Engedelmeskedjetek földi uratoknak félő tisztelettel és egyszerű szívvel, akárcsak Krisztusnak! Ne látszatra szolgáljatok, mint azok, akik emberek tetszését keresik, hanem mint Krisztus szolgái, akik szívesen teljesítik Isten akaratát. Odaadással szolgáljatok, mert az Úrnak szolgáltok, nem embereknek! Hiszen tudjátok, hogy bármi jót teszünk - akár szolga, akár szabad ember valaki - megkapja jutalmát az Úrtól.
Munkaadók! Ugyanígy viselkedjetek beosztottaitok iránt! Hagyjátok abba a fenyegetőzést! Hiszen tudjátok, hogy nekik is, nektek is Uratok van a mennyben, akinél nincs személyválogatás.
Ez az Isten igéje. Ef 6,1-9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten országában napkelettől napnyugatig mindenkinek helye van.
Abban az időben Jézus Jeruzsálem felé tartott. Útközben tanított a városokban és falvakban, melyeken áthaladt.
Valaki megkérdezte tőle: ,,Uram, kevesen vannak, akik üdvözölnek?"
Ő így válaszolt: ,,Törekedjetek bemenni a szűk kapun, mert mondom nektek, sokan próbálnak majd bejutni, de nem tudnak.
A ház ura felkel és bezárja az ajtót, ti kint rekedtek, és zörgetni kezdtek az ajtón: »Uram, nyiss nekünk ajtót!« Erre ő azt feleli nektek: »Nem tudom, honnan vagytok.«
Akkor ti bizonygatni kezditek: »Veled ettünk és ittunk, a mi utcánkban tanítottál.« De ő megismétli: »Nem tudom, honnan vagytok. Távozzatok tőlem mind, ti, gonosztevők!«
Ott majd sírás és fogcsikorgatás lesz, amikor látjátok Ábrahámot, Izsákot, Jákobot és mind a prófétákat az Isten országában, magatokat meg kitaszítva onnan.
Jönnek majd keletről és nyugatról, északról és délről, és helyet foglalnak az Isten országában, íme, így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,22-30
.....



Imádság
Uram, te újra meg újra hangsúlyozod, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Ha megvizsgáljuk, melyik a legnagyobb, a neked leginkább tetsző erény, azt látjuk, hogy a hit. Igen, ennek ereje által készülünk fel arra, hogy belépjünk a Szentek Szentjébe. Hit nélkül, ó, dicsőség Ura, nem tettél volna értünk csodákat. Mielőtt csodát műveltél volna, azt akartad, hogy jóságoddal egyesítsük hitünket.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kalkuttai Teréz anyát ünnepli az egyház
  2018-10-31 08:30:52, szerda
 
  Kalkuttai Teréz anyát ünnepli az egyház 09.05 - születés napján.
........



Részletesen itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Gondolatok Mindenszentekre
  2018-10-31 08:16:34, szerda
 
  Nagyobb kép Link

Isten megszenteli a világot.
Isten megszenteli az életemet.
Isten megszenteli a kapcsolataimat.

Részletesen itt olvasható Link

"Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy
Mindenségnek Ura, Istene
Dicsőséged betölti a mennyet, és a földet
Hozsanna a magasságban

Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy
Mindenségnek Ura, Istene
Ó-ó áldott, ki az Úr nevében eljön mihozzánk
Hozsanna a magasságban

Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy
Mindenségnek Ura, Istene
Dicsőséged betölti a mennyet, és a földet

Mert egyedül Te vagy a Szent,
Te vagy az Úr, Te vagy az egyetlen fölség,
Jézus Krisztus a szentlélekkel egységben. - együtt"
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Őszi tájkép - gyönyörű festmény
  2018-10-30 19:14:12, kedd
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Sötét lila rózsák
  2018-10-30 19:07:20, kedd
 
  ...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Csodálatos képek a madarakról
  2018-10-30 18:59:04, kedd
 
  ...... ......



...... ........



...... ......



...... ......



...... ......



...... ......


 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     2/43 oldal   Bejegyzések száma: 424 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.