Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Birkózás: Hatos Gábor pontot szerzett
  2012-08-10 22:31:45, péntek
 
  A szabadfogású birkózók 74 kilogrammos mezőnyében induló Hatos Gábor az ötödik lett a londoni olimpián, miután kikapott a bronzmérkőzésen.

Pénteken a magyarok is bemutatkoztak a szabadfogású birkózók mezőnyében. Hatos Gábor a nap egyetlen magyar indulója, neki erőnyerőként nem kellett a selejtezőben szőnyegre lépnie. Mint ahogy ellenfelének, a kínai Zhan Chongyaónak sem. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Hatos jól kezdte a mérkőzést, másfél percig csak fárasztotta ellenfelét, majd kétszer is levitte a földre, így 2-0-ra megnyerte az első menetet. Ahogy kezdte, úgy folytatta, a második etapban is a kínai mögé tudott kerülni egy pontért. Hatos nem változtatott a jól bevált recepten, újra ellenfele mögé került, majd a földre vitte, így elhúzott 2-0-ra. A kínai nem tudott újítani, a magyar fiú pedig remekül kibekkelte a végéig, így továbbjutott a negyeddöntőbe.
...... .........


Negyeddöntő:
Moszkvai születésű kazah volt Hatos következő ellenfele, Abdulhakim Sapijev honfitársunkhoz hasonlóan 2010-ben világbajnoki bronznak örülhetett. Hatos nagyon fogadkozott a mérkőzés előtt, ugyanis legutóbb 0-0-át birkóztak egymással, a magyar most át akart gázolni riválisán. Eleinte nem találtak egymáson fogást a riválisok, az iram ugyanakkor nagy volt. Hatos volt az aktívabb, ám nem volt pontot érő akció egyik oldalon sem, így golyóhúzásra került sor. Hatosnak kedvezett a szerencse, kivitte ellenfelét a szőnyegről, így 1-0-ra nyerte az első két percet. A második menetben is kiegyenlített csata folyt, azonban Hatos 29 másodperccel a játékrész vége előtt kitessékelte ellenfelét a szőnyegről, így bejutott az elődöntőbe! Az ellenfél az irániak vb-ezüstérmese, Szaed Gudarzi lesz.

Elődöntő:
Az iráni fiú nem teketóriázott, már az első menetben nekiesett a magyarnak, ki is tolta a szőnyegről, ezzel megnyerte az első menetet. A másodikban sikeresen támadta Hatos lábát egy pontért, majd egy ízben megemelte és kivitte a szélre, ezzel újfent elhúzott 2-0-ra. Hatos Gábor aztán már nem tudott pontot érő akciót bemutatni, így a továbbiakban a bronzért csatázhat.

Bronzmérkőzés:
Kicsit könnyebb sorsolást is el tudtunk volna képzelni Hatosnak, ugyanis a pekingi ezüstérmes csapott össze a bronzérmessel. A párharcot végül tükörsimán nyerte meg előbbi, így az üzbég Szoszlan Tigijev várt a magyar birkózóra. Érdekesség, hogy őt is, csakúgy, mint Hatost az iráni győzte le. Rendesen egymásnak feszültek a riválisok, nagy belharc folyt a szőnyegen. Az üzbég aztán bő egy perc után sikeresen támadott lábra, majd a magyar mögé került, kapott érte egy pontot, ezzel pedig meg is nyerte az első menetet.
- A második felvonásban is gyűrték egymást a birkózók, Hatos próbálkozásai azonban nem jártak sikerrel - igaz, a Tigijevé sem. Az üzbég húzhatott golyót, a szerencse neki kedvezett. Tigijev Hatos bal lábát támadta, nagy volt a küzdelem, de végül az ellenfélnek ítélték a pontot.
Hatos Gábor ott volt az érem kapujában, ám ezúttal be kellett érnie az ötödik hellyel.
"Az is nagy dolog, hogy kijutottam az olimpiára" - mondta Hatos, aki Pekingben fülgyulladás miatt nem indulhatott el. "Lesz bennem annyi tűz, hogy a következő játékokat is megcélozzam."

A birkózóválogatottból eddig a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) ezüst-, Módos Péter (55 kg) bronzérmet szerzett. Szombaton utolsóként a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) lép szőnyegre.
 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
Férfi kézilabda csapatunk kikapott a Svédektől
  2012-08-10 22:26:12, péntek
 
  Magyarország - Svédország 26:27
A magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya szerint az a csapat, amely egy ilyen meccsen ziccereket ront, nem nyerhet.
Az olimpiai bronzért megyünk, mely vasárnap lesz 12 órakor.


Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott elveszítette a svédek elleni elődöntőt a londoni olimpia kézilabdatornáján. A mérkőzésen majdnem bekövetkezett az Izland ellen látott csoda, de végül néhány 100 százalékos helyzet kihagyása miatt mégsem örülhettünk.
- Mocsai Lajos, a mieink szövetségi kapitánya a meccs után nehezen találta a szavakat, de aztán mégis elmondta, miért bukhattuk el a mérkőzést:
"Az első félidőben nem tudtunk úgy a pályára jönni, hogy a csapat ritmusban, dinamikában fel tudja venni a versenyt a svédekkel. Tartottunk az átlövőiktől és a sok keresztmozgásos játékra felfűztek bennünket. Később a zavaró védelem ellen is megtaláltuk az ellenszert és a védekezésünk is feljavult, a kapusteljesítmény mellett" - szakmázott értékelése elején a mester.
"Az a csapat, amelyik ennyi zicccert kihagy a végjátékban, az nem nyerheti meg a mérkőzést, ez tiszta sor. A végjátékban egy belemenést is befújtak nekünk, ami biztosan nem volt az, de nem ez döntött. Ennek ellenére nem hibáztatom a játékosaimat, egy ilyen hőfokú meccsen előfordul, hogy valaki nem tud eléggé koncentrálni. A játékosaim a címeres mezhez hűen küzdöttek, mindent megtettek, ez most nem sikerült, nagyon szomorú vagyok, de gratulálok a svéd csapatnak. Ilyenkor, amikor egy csapat így veszt el egy meccset, még nehezebb újra felkészíteni a fiúkat, de most ez lesz a feladat" - így Mocsai Lajos.
- Putics Barna, a magyar csapat egyik legjobbja: "Úgy gondolom, hogy a védekezésben nem tudtunk megfelelően teljesíteni, és sok ziccert hibáztunk elöl. Ezzel eltörtük a nyakunkat. Kénytelenek vagyunk összeszedni magunkat a bronzmeccsre, mert mindannyian éremért jöttünk ide."
- Ilyés Ferenc, a magyar csapat kapitánya: "Nagyon nehéz bármit is mondani, mert úgy készültünk, hogy a svédeket meg fogjuk verni. Izland ellen nyolcvan percet küzdöttünk, most csak a második félidőben tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami elég lett volna a bravúrhoz. Még mindig van egy meccs, jó lenne az érmet megszerezni. Lesz egy szünnapunk, össze kell szednünk magunkat."
- Mocsai Tamás, a magyar válogatott átlövője: "Nem volt gond azzal, hogy küzdöttünk, vagy sem, azt hiszem, mindent megtettünk a győzelemért. A svédek valamivel szerencsésebbek voltak, gratulálnom kell nekik."

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Férfivízilabda-válogatottunk 5. helyért küzd majd vasárnap
  2012-08-10 22:17:41, péntek
 
  Magyarország - Ausztrália 10-9 (4-2, 2-4, 1-0, 3-3)
A magyar góldobók: Madaras 3, Biros 3, Varga 2, Hosnyánszky 2.
Férfivízilabda-válogatottunk Ausztrália legyőzésével a spanyolok ellen játszhat az olimpia ötödik helyéért. vasárnap 11 óra 20 perctől.

Ebben reménykedtünk. Hogy pólósaink felülemelkednek a kudarcon, mert valljuk be, ők is annak élték meg az olaszok elleni vereséget, és ha más nem, legalább az ötödik helyért még harcban lehetünk. De ehhez az kellett, hogy a helyosztók első meccsén Ausztrália legjobbjait elintézzük, és a Kemény-legények teljesítették is az elvárt feladatot.
Pedig a zöld-sárgák szerezték meg a vezetést, ám megráztuk magunkat és gyorsan bevágtunk négyet Clark kapujába. Ekkor úgy tűnt, sima meccs lesz, ám a második negyed kezdete nem ezt mutatta: egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték az ausztrálok, de Biros Péter kettős emberelőnyben egalizált a félidőre. Érdekes adat, hogy míg az első játékrészt mi vittük el 4-2-re, addig a másodikat az ausztrálok ugyanilyen arányban.
A harmadik etap ismét újfajta játékot hozott: fegyelmezett védekezés mellett sok hiba a támadójátékban, így nem lepődhettünk meg, hogy mindössze egyetlenegy találat született, Hosnyánszky révén. Így 7-6-os vezetéssel fordultunk az utolsó negyedbe. Ott azonban az ausztrálok megindították a hajrát és fordtottak 8-7-re, míg nekünk nem tulzás, semmi sem jött össze: eladott labdák, pontatlan lövések, elpuskázott emberelőnyök jellemezték a játékunkat. Aztán Kemény Dénes időt kért, és helyrerakta a fejeket. Innentől nem volt megállás, erőre kaptunk, és ami a legfontosabb, elkezdtek magukban hinni pólósaink, hogy megnyerhetik a meccset, és talán félretették az újabb kudarctól való félelmüket is. A vége 10-9 lett nekünk, vagyis mi játszhatunk majd a spanyolokkal az ötödik helyért, míg az ausztrálok majd az amerikaiakkal a hetedikért.
"A szív diadala volt ez, nem a jó játéké, mert azzal adósok maradtunk, miközben rengeteg szakmai hibát követtünk el. A 4-1 után bőven volt esély három gólnál nagyobb különbségre is, ezzel nem éltünk, de amikor az ausztrálok átvették a vezetést, biztos voltam benne, hogy ez a helyzet felébreszti a küzdeni tudást a játékosokban." - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány.
"Jó volt a rajt, aztán meg a lelkesedés, a harci tűz is kellett, amikor fordítottak. A lelki állapotunk változó, hol ilyen, hol olyan az olaszoktól elszenvedett vereség után. De magunkért és a szurkolókért is hajtanunk kell két nap múlva, hogy legalább az ötödik hely meglegyen, ami a jelen helyzetben ugye a legtöbb." - ezek már Biros Péter szavai.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Oltást kap a perzsa párduc kölyök
  2012-08-10 22:04:59, péntek
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Olimpiai bajnokainkkal bulizott Áder János
  2012-08-10 21:56:55, péntek
 
  A köztársasági elnök az ötkarikás játékok helyszínén köszöntötte a magyar olimpikonokat.
Magyarország köszönettel tartozik a londoni olimpián részt vevő összes magyar olimpikonnak, elsősorban azért, mert sokéves kitartó munkával kivívták a részvételi jogot a játékokon - mondta Áder János. A köztársasági elnök a londoni magyar nagykövetségen a magyar olimpiai csapat tiszteletére fogadást rendezett.
Áder a beszédében méltatta az olimpiai bajnokainkat, sőt a magyar szurkolók lelkesítését is megköszönte. Mint mondta, a magyar szurkolótábornak egy képzeletbeli aranyérmet nyújtana át.
Az államfő köszöntője előtt Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is megköszönte a versenyzőknek a tisztes helytállást és a londoni olimpián tanúsított sportszerű magatartást, amellyel szavai szerint nem csupán Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismerést vívtak ki.
Az olimpiai csapat tiszteletére rendezett nagykövetségi fogadáson az aranyérmes magyar olimpikonok közül jelen volt Gyurta Dániel, Pars Krisztián és Risztov Éva is

Áder János


Szurkol a magyar versenyzőknek
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Hű! milyen óriási fagyi
  2012-08-10 10:51:44, péntek
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Hétvégére eső várhatő
  2012-08-10 10:49:24, péntek
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Csendélet a szobába
  2012-08-10 09:02:24, péntek
 
  ..

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Vörös cica gyermekeivel
  2012-08-10 09:01:36, péntek
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Istvánnal uzsonáztam
  2012-08-10 08:53:22, péntek
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3341
  • e Hét: 38327
  • e Hónap: 71481
  • e Év: 305228
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.