|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2013-01-16 13:33:14, szerda
|
|
|
Szüreti köleskása
Hozzávalók:
25 dkg köles
1 nagy evőkanál zsír
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 szál zellerzöld
2 csokor petrezselyem
2 db fehér paprika
2 db paradicsom
3 db közepes burgonya
só
bors
ételízesítő
Elkészítés:
A zsíron megpároljuk a karikára szelt répát, gyökeret és burgonyát, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és zellerzöldet. Összepároljuk, s felöntjük 1,5 liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt, sót, borsot.
Félóra főzés után beletesszük a megmosott kölest és az apróra vágott zöldségzöldet. Addig főzzük, amíg a köles ki nem fakad. Ha kevés a víz, pótoljuk.
Közepes sűrűre főzzük, majd enyhén összetörve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
2013-01-16 13:28:34, szerda
|
|
|
Francia rakott brokkoli
Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
1 kg brokkoli (nettó súly)
3 dl tejföl
3 db keményre főtt tojás
2 tojás
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt (fele füstölt volt)
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
só
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk.
2 tojásfehérjéből csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkeverjük 2 tojás sárgájával, a sajt felével, a reszelt fokhagymával, szerecsendióval, fehérborssal, sóval ízesítjük.
Az ízesített tejfölhöz keverjük a főtt brokkolit, az aprított tojást, lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és előmelegített 180 fokos (légkeveréssel) sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Önálló fogásnak, körítésnek kínálhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
2013-01-16 13:24:24, szerda
|
|
|
Zöldséges pite
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
csipetnyi só
15 dkg vaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
4 tojás
2 evőkanál tejszín
só
20 dkg brokkoli
20 dkg zöldbab
20 dkg karfiol
cukor
2 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A tésztához alisztet a sóval tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat,
kézzel elmorzsoljuk, a tojássárgával és kevés hideg vízzel (kb. 2-3 evőkanál) összedolgozzuk, cipót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Enyhén lisztes felületen a tészta 2/3-át köralakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.
A töltelékhez a tojásokat a tejszínnel és kevés sóval felverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és enyhén cukros vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük.
A kihűlt zöldségeket a tésztán szépen
elrendezzük, ráöntjük a tojásos keveréket.
Végül befedjük a maradék kinyújtott tésztával, a tetejét tojássárgájával megkenjük, megszórjuk parmezánnal, és 160 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2013. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
60 db bejegyzés |
e év: |
776 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 741
- e Hét: 4969
- e Hónap: 9373
- e Év: 41102
|
|
|