Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Anyának írok....
  2013-10-24 23:06:11, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Legyél kedves.....
  2013-10-24 23:04:27, csütörtök
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Férfiak a Nőkért kampányfilm
  2013-10-24 22:50:54, csütörtök
 
  ....és a női focistákat is tiszteli.
Videó Link

...... .....



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Nőnapra  
Megbánás - megtérés
  2013-10-24 22:32:27, csütörtök
 
  A képen látható PLAY szór KLIKK! Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
és érezzék egy....
  2013-10-24 22:27:28, csütörtök
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Kis Gizus gyönyörű képe
  2013-10-24 22:24:55, csütörtök
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kiss Rozália szerkesztése
  2013-10-24 22:23:41, csütörtök
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Leleplezték Puskás Ferenc szobrát Madridban
  2013-10-24 21:37:09, csütörtök
 
  A Real Madrid valdebebasi sportcentrumában csütörtökön leleplezték Puskás Ferenc bronzszobrát
......

.
A szoborral szerettem volna kifejezni, hogy milyen nagy játékos volt Puskás Ferenc, tekintetével pedig meg akartam ragadni, hogy mennyire jó ember volt" - árulta el Montes.
...... ........... ..............


- A szobor készítője Pedro Montes, aki régóta nagy Real Madrid-szurkoló és pártoló tag. Ő alkotta Alfredo Di Stéfanónak a sportközpontban található arcmását is, ám míg azt pénzért készítette, addig a Puskás-emlékmű felajánlásra készült el, s nem került semmibe.
Az ünnepélyes avatást - a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia beszámolója (PFLA) szerint - egy Puskásról szóló rövidfilm nyitotta meg, benne a magyar játékos legemlékezetesebb madridi megmozdulásaival.
- Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy Puskás a világtörténelem egyik legnagyobb játékosa volt, minden Madrid-szurkolót, aki láthatta góljait, büszkeséggel töltött el a játéka.
"Hazájától távol emelkedett a leghíresebb labdarúgók közé, egy sor bajnoki címhez és nemzetközi kupagyőzelemhez segítette a Real Madridot, összesen 511 gólt rúgott, nagyságát a FIFA Puskás-díj létrehozásával ismerte el" - tette hozzá a klubelnök. "Sokan talán nem tudják, hogy Puskás úgy érkezett meg a Real Madridhoz, hogy több más európai klubot visszautasított."
- Köszöntője végén Pérez a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának mondott köszönetet: "Rendkívül szoros kapcsolatot ápolunk a Puskás Akadémiával, így sikerült elérnünk, hogy a társadalmi kirekesztettségben élő gyerekek is tanulhassanak, sportolhassanak ezen az akadémián."
- Az ünnepségen Simicskó István sportért felelős államtitkár is méltatta Puskást. Mint mondta: "Puskás Ferenc még mindig egy olyan hívó név, amelyre emberek százmilliói állnak fel egyszerre, dobban meg a szívük. Életútja, tevékenysége két népet köt össze. Öcsi bácsi, vagy ahogy a spanyolok mondják, Pancho a spanyol nép büszkesége, nekünk magyaroknak pedig a nemzeti kincsünk. A magyar emberek mindig bátrak voltak, mindenhol megállták a helyüket, ennek kimagasló példája Öcsi bácsi, aki örökös nagykövet a két nép barátságában."
- Az ünnepségen részt vett Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi madridi nagykövet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki beszédet mond pénteken a Puskás-kiállítás megnyitóján. A tárlatot Emilio Butragueno, a madridi egyesület nemzetközi igazgatója nyitja meg a Bernabéu Stadionban. A madridi Puskás-hetek keretein belül a kiállítás november 25-ig, a londoni 6-3-as magyar győzelem 60. évfordulójáig lesz látható, a közel két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet majd tekinteni, s látható lesz Puskás első madridi szerződése, valamint az egyik királykék Real-meze is.
- Az Aranycsapat legendás kapitánya 1958-tól 1967-ig szerepelt a Real Madridban, 179 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Az együttessel többek között hatszor nyert spanyol bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Egy aprócska gond van, az alkotás jóindulattal ha hasonlít Puskásra. Első blikkre a Forma-1-es pilóta Pedro de la Rosa jut az ember eszébe,
- másodikra Alfredo Di Stefano, Puskás realos csapattársa.
- Harmadikra meg az, hogy tulajdonképpen ennek a két embernek a vonásai egyesülnek tökéletesen a szoborban, amit Pedro Montes, nagy madridista művész készített, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy őt kérték fel


Puskás 1958-tól 1966-ig játszott a Real Madridban, 358 meccsen elképesztő 374 gólt lőtt a klub színeiben. Öt spanyol bajnokságot és három BEK-et nyert a csapattal.
.....



.....


Puskás Ferenc özvegye
...... ......


...... .......



.....



......



.....



...... ..............



Képen - A Puskás Akadémia által közzétett fotón Francisco Gento, a Real Madrid egykori labdarúgója (b2) és Puskás Ferencné beszélget, a háttérben Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára (b) Puskás Ferencnek, az Aranycsapat legendás kapitányának bronzból készült szobra avatásán Madridban, a Real Madrid labdarúgóklub edzőközpontja főépületének főbejáratánál 2013. október 24-én.
.........


- A madridi Puskás-hetek keretein belül a kiállítás a fővárosi klub stadionjában november 25-ig, a londoni 6-3-as magyar győzelem 60. évfordulójáig lesz látható. A tárlat pénteki megnyitóján Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi madridi nagykövet, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja mond ünnepi beszédet. A kiállításon a közel két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet majd tekinteni, s látható lesz Puskás első madridi szerződése, valamint az egyik királykék Real-meze is.


Puskás-gól: külsővel, szögletből a bal felsőbe videó Link
Nálunk természetesen az angoloknak lőtt visszahúzós csel a legemlékezetesebb (itt, a 3.00. perctől), a spanyol Puskás-arculathoz ez a félelmetes találat is elválaszthatatlanul hozzátartozik, mint megannyi más nálunk nem, vagy csak alig ismert találat.
A Real Madrid olyan kisfilmet készített legendája, Puskás Ferenc szoboravatójára, amelyben szinte a fizika törvényeit is meghazudtoló góllal jellemzik a magyar tízest.
Ballal, külsővel, bal oldalról, a bal felső sarokba csavarja a labdát (a videón 1.24-től). Nem lehet elégszer megnézni, és miután a szervezőktől megszereztük a filmet, megmutathatjuk, hogy Spanyolországban mennyivel másabb kép alakult ki róla, mint Magyarországon.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Arany csapat mozdonya
  2013-10-24 20:59:04, csütörtök
 
  ...... .....



...... .........



...... ..............



Arany 11 tagok
1 Grosics Gyula - kapus (1926)
2 Buzánszky Jenő (Kazal) - jobbhátvéd (1925)
3 Lóránt Gyula - középhátvéd (1923-1981)
4 Lantos Mihály - balhátvéd (1928-1989)
5 Bozsik József (Cucu) - jobbfedezet (1925-1978)
6 Zakariás József (Zaki) - balfedezet (1924-1971)
7 Budai László (Púpos) - jobbszélső (1928-1983)
8 Kocsis Sándor (Kocka) - jobbösszekötő (1929-1979)
9 Hidegkuti Nándor (Öreg) - hátravont középcsatár (1922-2002)
10 Puskás Ferenc (Öcsi, Sváb) - balösszekötő (1927-2006)
11 Czibor Zoltán (Bolond, Rongylábú) - balszélső (1929-1997)

Érmek:
Aranyérem az 1952. évi helsinki olimpián (A döntőben 2:0 Jugoszlávia ellen.)


Aranyérem az 1948-1953-as Európa-kupában (Ötcsapatos sorozat, körmérkőzéses rendszerben).


Aranyérem 1953 Anglia - Magyarország 3:6, London (A sportág kitalálói azelőtt sohasem vesztettek a Wembley-ben a kontinensről jött csapat ellen.)


Mérkőzés leírása Link


Ezüstérem az 1954-es svájci világbajnokságon (A döntőben 2:3, az NSZK ellen.)

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Grosics: ott eldöntöttem, hogy hazamegyek
  2013-10-24 20:47:12, csütörtök
 
  Grosics Gyula: ott eldöntöttem, hogy hazamegyek
Az Aranycsapat más tagjaihoz hasonlóan Grosics Gyulának is volt lehetősége, hogy külföldön, más együttesben folytassa pályafutását, de a brazil Flamengo szerződése ellenére hazatért Budapestre. A legendás kapus erről az angolok elleni évszázad mérkőzésének 60. évfordulója alkalmából beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
Vendég: Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa,
Téma: A 6:3 60. évfordulója 2013.10.23.
Hanganyag: Dénes Tamás
Infó Rádió Link
Info rádió 2 Link

Az Aranycsapat kapusa elmondta, hogy a Honvéd csapatának meghívására vett részt egy külföldi mérkőzéssorozaton. A csapat játszott Spanyolországban, Olaszországban, majd elment Dél-Amerikába, arra a túrára, ahonnan 1957 márciusának elején a csapat egy része hazatért, néhányan nem.


Dél-Amerikából úgy jöttem vissza, hogy Rio de Janeiro-ban egy előszerződést kötöttem a Flamengo csapatával. A Flamengo vezetője azt kérte: ne menjek vissza Európába, küldenek embereket Bécsbe, hogy áthozzák a családot is. Megmutatták a házat, amit kaptam volna, gyönyörű a copacabanan. Mondtam, hogy én szeretnék visszamenni Bécsbe és visszajelentkezem, hogy milyen úton, hogyan jutok vissza Rioba. De Rioban, amikor megláttam a Krisztus szobrot a tenger túlsó partján, a Gellért-szobor jutott az eszembe. Ott eldöntöttem abban a pillanatban, hogy visszamegyek, hazamegyek - idézte fel az Aranycsapat kapusa.
Grosics Gyula megemlékezett arról is, hogy az Aranycsapat éppen 60 évvel ezelőtt győzött az angolok ellen 6-3-ra a legendás Wembley stadionban az évszázad mérkőzésén. A válogatott kapusa azt mondta: az aranycsapat győzelme felejthetetlen élmény volt.
Az a négy mérkőzés, amit 1956 őszén játszottunk, nagyon megmaradt bennem: egyrészt, mert akkor kerültem vissza a csapatba, másrészt azért: milyen kár, hogy most kerültem vissza és nem hamarabb - fogalmazott erről az időszakról a nemzet sportolója.
A legendás angol-magyar mérkőzést illetően jelezte: félelmetes híre volt az angol válogatottnak, ezért a mérkőzést nagyon komolyan vették. De ahogy ott játszott a csapat, az felejthetetlen élmény volt - mondta.
A pályafutásom alatt csak akkor csináltam cigánykereket, ott, a londoni, Wembley stadionban, és soha többet - tette hozzá Grosics Gyula.
...... ........... ...........


...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 461 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.