|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013-12-31 15:35:06, kedd
|
|
|
Kolozsvári töltött káposzta
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1,5 kg savanyú káposzta
savanyított káposztalevél
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg kolozsvári füstölt szalonna
30 dkg füstölt kolbász
10 dkg rizs
pirospaprika
só
őrölt bors
szerecsendió
majoránna
őrölt köménymag
2 egész tojás
2 evőkanál liszt
olaj
tejföl
Elkészítés:
A sertéscombot ledaráljuk. A káposztát kisebb darabokra felvágjuk. A káposztalevelekből kivágjuk a vastagabb ereket. A vöröshagymát apró kockára felvágjuk. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. A rizst félpuhára főzzük.
Egy nagyobb edénybe beletesszük a szalonna felét és zsírjára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük. Ebben a zsírban megpároljuk a vöröshagymát, majd a felét kivesszük és félretesszük. A maradék hagymát megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy pohár vízzel. Ezután beletesszük a savanyú káposztának a felét és jól összekeverjük.
A darált húshoz hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a megpárolt vöröshagymát, az előfőzött rizst, az ízlés szerinti fűszereket, a tojást és a fokhagymát. Jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formálunk belőle, és a káposztalevelekbe töltjük. (Én a levél közepére teszem a gombócot, majd a két szélét ráhajtom, és a végét szintén ráhajtom, majd feltekerem. Így biztosan nem nyílik szét.)
Az elkészült csomagokat a káposzta tetejére tesszük. Elosztjuk rajta a megmaradt füstölt szalonna csíkokat és a felszeletelt füstölt kolbászt. Végül befedjük a maradék káposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
2 órán át, szép lassú tűzön főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad.
A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, hagyjuk kicsit hűlni, végül felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel és simára keverjük.
A káposzta tetejére öntjük és jól megrázogatjuk, szélét kicsit fakanállal megmozgatjuk, hogy a rántás mindenhova befolyjon. Még kb. 10 percig főzzük, és közben többször megrázogatjuk.
Tálaláskor tejföllel meglocsolva kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-12-31 15:31:15, kedd
|
|
|
Szabolcsi töltött káposzta III.
Hozzávalók:
1 nagyobb fej édeskáposzta
50 dkg darált hús
előfőzött rizs
2 fej hagyma
só
bors
pirospaprika
1 l paradicsomlé
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni. Az édeskáposztát a torzsája mentén rézsútosan bevágjuk, a közepébe egy húsvillát szúrunk, és beletesszük a forró vízbe. Ahogy fő a káposzta, a vágás mentén válnak le a levelek, ezeket kivesszük a vízből.
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a rizst, majd 2 evőkanál ételízesítővel megszórjuk, és annyi vizet öntünk alá, hogy elfedje. Kb. 10 percig főzzük, míg beszívja magába a vizet.
A 2 hagymát apróra vágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk, jó sok pirospaprikát szórunk rá, de nem a tűzön, mert megkeseredik. Ezután a darált hússal a hagymát a rizst összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint. Öntünk hozzá annyi paradicsomlevet, amennyit a massza felvesz. A megmaradt káposztalevelekből apróra vágva még 2-3 maréknyit beleszórhatunk a töltelékbe.
Ekkor el lehet kezdeni a leveleket megtölteni. A levelekben levő vastag részt ki kell vágni. A torzsát és a megmaradt leveleket a fazék aljára tesszük, rárakjuk sorban a megtöltött káposztát.
A fazekat felöntjük félig vízzel, félig paradicsomlével, fedő alatt főzzük kb. 1,5-2 órát, de közben kóstolással lehet ellenőrizni.
Megjegyzés:
A receptet Dr. Solti Béláné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-12-31 15:22:39, kedd
|
|
|
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
Elkészítés:
20 dkg lencsét kiválogatunk, beáztatunk, leszűrjük. Kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáteszünk 1 fej lilahagymát, 3 gerezd kipréselt fokhagymát, 1 evőkanál mustármagot, 1 evőkanál mustárt, néhány babérlevelet és egy fél citromot héjastul. Ha puhára főtt a lencse, kidobjuk belőle a hagymát és a citromot. Ekkor sózzuk, 1 evőkanál mézzel ízesíthetjük. Hagyjuk a lábosban másnapig, mert még tovább dagad, és nem marad több leve.
Megjegyzés:
A receptet Kriszta1 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2013-12-31 15:18:20, kedd
|
|
|
Sajtos fészek
Hozzávalók:
A tésztához:
80 dkg liszt
40 dkg zsír
3 dkg só
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl fehérbor
1 dl tejföl
A krémhez:
3 tojás
2 dl tejföl
3 kockasajt vagy 10 dkg tömlős sajt
10 dkg vaj
só ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, majd minden második korongnak a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy csak a korong széle maradjon meg.
A nagyobb korong szélet bekenjük tojássárgájával, és erre rátesszük a másik kiszúrt (szegély) korongot. Világos aranybarnára sütjük.
A krémhez a tojást a tejföllel jól kikeverjük, összefőzzük, majd a kockasajtot is belekeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a sót (ízlés
szerint), kihűlésig keverjük, utána a kisült fészkeket megtöltjük vele. A krém tetejére reszelt sajtot szórunk.
Megjegyzés:
A receptet Tilcsik Istvánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-12-31 15:16:00, kedd
|
|
|
Lencsefőzelék füstölt tarjával
Hozzávalók:
50 dkg lencse
30 dkg főtt füstölt tarja
1 kis fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só
bors
ételízesítő
2 evőkanál olívaolaj
1 babérlevél
Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk a hagymát és a tarját, az olívaolajon összesütjük, rászórjuk a lisztet. Beletesszük a NEM BEÁZTATOTT lencsét, bő lével felengedjük, hozzáadjuk az ételízesítpt, sót és borsot, a babérlevelet. Megfőzzük, főzés közben utántöltjük vízzel, ahogy a lencse dagad, és szükség szerint tovább ízesíthetjük. A végén a tejföllel együtt összeforraljuk.
Megjegyzés:
Isteni, kiadós, életemben nem ettem ennél finomabbat!!!:D Nem csak Szilveszterkor! :) B.Ú.É.K. !!! Kellemes főzőcskézést, el sem lehet rontani!
A receptet Nenzy küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2013-12-31 15:13:30, kedd
|
|
|
Korhelyleves gazdagon
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
10 dkg zsír
10 dkg finomliszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg debreceni kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg füstölt sertéscsülök
5 dl tejföl
2 dkg fűszerpaprika
piros arany
kapor
köménymag
só
Elkészítés:
A savanyú káposztát vízben jól átmossuk, utána 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.
Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a köménymagot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a piros aranyat, és berántjuk vele a levest.
A végén a debrecenit és a csülköt kiszedjük egy tálba, felkockázzuk, majd visszatesszük a levesbe. Tejfölt adunk hozzá, és jól kiforraljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Gáborné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-12-31 15:02:49, kedd
|
|
|
Hagymás virslisaláta
Hozzávalók:
3 pár virsli
2 közepes lila hagyma
2 csapott teáskanál cukor
0,5-0,7 dl almaecet
3 dl víz
őrölt fehérbors
só
Elkészítés:
Összekeverem a vizet, az ecetet, a cukrot, egy kevés sót és a borsot (ízlés szerint). Ha felovadt benne minden, beleteszem a vékonyra szeletelt virslit és a félszeletekre vágott hagymát, majd egy éjszakára bedugom a hűtőbe, hogy jól összeérjen.
Megjegyzés:
Lehet vöröshagymával is készíteni, de így látványosabb és finomabb is. A bors lehet fekete, de fehérrel szebb.
A receptet Maches küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
330 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 470
- e Hét: 15342
- e Hónap: 29247
- e Év: 158954
|
|
|