Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
szőlőmag őrlemény csodás hatásai
  2014-02-27 22:49:49, csütörtök
 
  Mesebeli gyógyulás a szőlőmag segítségével!


Almásfüzitő - A fűben-fában orvosság kifejezést félve ejtjük ki, közhelynek számít. De ha igaz? A szőlő gyümölcsben rejtőző kicsiny magok méretükhöz képest elképesztő egészségjavító erőt hordoznak!


A C-vitamin felfedezése során Szent-Györgyi Albert a paprika előtt a szőlőmaggal kísérletezett, ismervén annak kiváló tulajdonságait. Jankovszky Sándor agrármérnök, közgazdász és műszaki mérnök hallott erről, de tudatosan nem idézte fel, amikor elkezdte kóstolgatni a kakaópor finomságúra őrölt szőlőmagport. Nem is azért kóstolgatta, mert az ízére volt kíváncsi, hanem a finomságát ellenőrizte. Ő ugyanis egy őrlőgép kifejlesztésére kapott megbízást. De kezdjük az elején!

Mindig sokat dolgoztam, s számos újításon törtem a fejem, leginkább műszaki megoldásokat kerestem adott problémákra - foglalja össze röviden az előzményeket. - Sportoltam, egészségesen éltem, mégis agyvérzést kaptam 2003-ban, s az infarktussal is meg kellett birkóznom, kétszer is. Legyőztem mindegyiket, s makacsul folytattam a munkát, a kitartó szédülésem ellenére. Tizennégyféle gyógyszert szedtem, s úgy tűnt, ezzel együtt kell élnem. Akkor kaptam a megbízást olyan őrlőgép kifejlesztésére, amely követ, magot, egyéb kemény anyagokat őröl-darál porszemcse finomságúra - a többi közt szőlőmagot is. Mivel tiszta volt a gép, a mag, a rendszer, úgy próbálgattam, hogy elértem-e a kívánt finomságot, hogy kóstolgattam. Naponta többször, csupán a nyelvem hegyével nyalogattam a szőlőmag-őrleményt. S néhány hét után, amint kiléptem a műhelyem ajtaján, egy pillanatra megtorpantam. Eltűnődtem: vajon mi olyan furcsa? Nem szédülök!

A meseszerű történet minden momentuma bizonyítható, az 59 esztendős Jankovszky Sándor ugyanis a földön jár. Almásfüzitői gyári telephelyén jószerivel egymaga dolgozott és dolgozik ma is az őrléssel. Kizárólag kékszőlőmagot használ fel, amit mosva, szárítva kap egyik legnevesebb borászunk ültetvényéről. Miután konstatálta közérzetének javulását, hosszasan végiggondolta, mit is csinált másként az eltelt hetekben, amit azelőtt nem? A kóstolgatást... Erre jutott, de a biztonság kedvéért elment az orvosához, alapos kivizsgálást kért, majd eltette a leleteket. Innentől fogva tudatosan, nagyobb adagokban fogyasztotta a szőlőmagport, s három hónap múltán visszatért az újabb kivizsgálásra. Majd a következő negyven nap után megkapta az orvosi igazolást: gyógyszermentesen él!

Nekem a szőlőmagportól megszűnt a köszvényem és a pollenallergiám, és beállt a korábban rakoncátlankodó vércukorszintem is - mondja csöndesen a fejlesztőmérnök, majd kissé patetikusan így fogalmaz:

A szőlőmag nagy túlélő! Gondolja csak meg! A bogyó közepén ülnek a magok, túlélik a rengeteg napsütést, sugárzást, mindent, és nem veszítik el értékes tulajdonságaikat. Az őrleményt kenyérbe sütve, forró teába keverve, bárhogyan fogyaszthatjuk. Súlyos betegségekből épültek fel számosan hatására, de persze, ennek azért még folyik a bizonyítása: tartanak a klinikai kísérletek. Egyelőre én csak a magam példájával szolgálhatok. Megmutathatom a leleteimet...

A kipréselt szőlőhéjat a maggal egyébként veszélyes hulladékként kezelik: a nagyüzemeknek tanúsítaniuk kell, hova teszik. A szőlőmag táplálék-kiegészítőként való feldolgozásáért viszont Jankovszky Sándor innovációs díjat kapott a Közép-dunántúli régió innovációs irodájától.

Jelenleg is klinikai kísérleteket folytatnak a kékszőlőmag-őrleménnyel, étrend-kiegészítőként forgalmazott a termék 2009-től. Az már bizonyított, hogy antioxidáns, lúgosító hatású, s a nyomelem- és ásványianyag-tartalma miatt az egészségjavító hatása nem kétséges.

Forrás:fmh.hu










 
 
0 komment , kategória:  egészség  
gluténmentes császármorzsa
  2014-02-27 22:14:07, csütörtök
 
 



hozzávalók / 4 adag

250 g kukoricaliszt
250 g kukoricadara
5 dl tej
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukor
10 csepp citromlé
1 csipet só
5 dkg mazsola
1 dl kókusz olaj

elkészítés

1/4 kg lisztet,1/4 kg darát,1 cs vaníliás cukrot , 4 tojás sárgáját , 1/2 l tejet, csipet sót összekeverünk, és fél órát állni hagyjuk a masszát.
A tojások fehérjét 1 ek cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
A habot kézi habverővel óvatosan a lisztes masszához keverjük, és beleszórjuk az 5 dkg mazsolát.
Lábosban (fémfüles) kb. 1 dl forró olajra ráöntjük, és lapáttal forgatgatjuk folyamatosan.
Sütőbe tesszük a lábossal, és megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  gluténmentes ételreceptek  
idézet
  2014-02-27 18:36:09, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Dalai láma  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 7123
  • e Hónap: 11527
  • e Év: 43256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.