2014-02-27 22:49:49, csütörtök
|
|
|
Mesebeli gyógyulás a szőlőmag segítségével!
Almásfüzitő - A fűben-fában orvosság kifejezést félve ejtjük ki, közhelynek számít. De ha igaz? A szőlő gyümölcsben rejtőző kicsiny magok méretükhöz képest elképesztő egészségjavító erőt hordoznak!
A C-vitamin felfedezése során Szent-Györgyi Albert a paprika előtt a szőlőmaggal kísérletezett, ismervén annak kiváló tulajdonságait. Jankovszky Sándor agrármérnök, közgazdász és műszaki mérnök hallott erről, de tudatosan nem idézte fel, amikor elkezdte kóstolgatni a kakaópor finomságúra őrölt szőlőmagport. Nem is azért kóstolgatta, mert az ízére volt kíváncsi, hanem a finomságát ellenőrizte. Ő ugyanis egy őrlőgép kifejlesztésére kapott megbízást. De kezdjük az elején!
Mindig sokat dolgoztam, s számos újításon törtem a fejem, leginkább műszaki megoldásokat kerestem adott problémákra - foglalja össze röviden az előzményeket. - Sportoltam, egészségesen éltem, mégis agyvérzést kaptam 2003-ban, s az infarktussal is meg kellett birkóznom, kétszer is. Legyőztem mindegyiket, s makacsul folytattam a munkát, a kitartó szédülésem ellenére. Tizennégyféle gyógyszert szedtem, s úgy tűnt, ezzel együtt kell élnem. Akkor kaptam a megbízást olyan őrlőgép kifejlesztésére, amely követ, magot, egyéb kemény anyagokat őröl-darál porszemcse finomságúra - a többi közt szőlőmagot is. Mivel tiszta volt a gép, a mag, a rendszer, úgy próbálgattam, hogy elértem-e a kívánt finomságot, hogy kóstolgattam. Naponta többször, csupán a nyelvem hegyével nyalogattam a szőlőmag-őrleményt. S néhány hét után, amint kiléptem a műhelyem ajtaján, egy pillanatra megtorpantam. Eltűnődtem: vajon mi olyan furcsa? Nem szédülök!
A meseszerű történet minden momentuma bizonyítható, az 59 esztendős Jankovszky Sándor ugyanis a földön jár. Almásfüzitői gyári telephelyén jószerivel egymaga dolgozott és dolgozik ma is az őrléssel. Kizárólag kékszőlőmagot használ fel, amit mosva, szárítva kap egyik legnevesebb borászunk ültetvényéről. Miután konstatálta közérzetének javulását, hosszasan végiggondolta, mit is csinált másként az eltelt hetekben, amit azelőtt nem? A kóstolgatást... Erre jutott, de a biztonság kedvéért elment az orvosához, alapos kivizsgálást kért, majd eltette a leleteket. Innentől fogva tudatosan, nagyobb adagokban fogyasztotta a szőlőmagport, s három hónap múltán visszatért az újabb kivizsgálásra. Majd a következő negyven nap után megkapta az orvosi igazolást: gyógyszermentesen él!
Nekem a szőlőmagportól megszűnt a köszvényem és a pollenallergiám, és beállt a korábban rakoncátlankodó vércukorszintem is - mondja csöndesen a fejlesztőmérnök, majd kissé patetikusan így fogalmaz:
A szőlőmag nagy túlélő! Gondolja csak meg! A bogyó közepén ülnek a magok, túlélik a rengeteg napsütést, sugárzást, mindent, és nem veszítik el értékes tulajdonságaikat. Az őrleményt kenyérbe sütve, forró teába keverve, bárhogyan fogyaszthatjuk. Súlyos betegségekből épültek fel számosan hatására, de persze, ennek azért még folyik a bizonyítása: tartanak a klinikai kísérletek. Egyelőre én csak a magam példájával szolgálhatok. Megmutathatom a leleteimet...
A kipréselt szőlőhéjat a maggal egyébként veszélyes hulladékként kezelik: a nagyüzemeknek tanúsítaniuk kell, hova teszik. A szőlőmag táplálék-kiegészítőként való feldolgozásáért viszont Jankovszky Sándor innovációs díjat kapott a Közép-dunántúli régió innovációs irodájától.
Jelenleg is klinikai kísérleteket folytatnak a kékszőlőmag-őrleménnyel, étrend-kiegészítőként forgalmazott a termék 2009-től. Az már bizonyított, hogy antioxidáns, lúgosító hatású, s a nyomelem- és ásványianyag-tartalma miatt az egészségjavító hatása nem kétséges.
Forrás:fmh.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|