Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Vörösboros hamis vadas mártás
  2014-04-12 23:53:39, szombat
 
  Vörösboros hamis vadas mártás

Hozzávalók 3-4 személyre:

1 evőkanál olívaolaj
2-3 db sárgarépa (kb. 30-35 dkg)
1-2 db petrezselyemgyökér (kb. 15 dkg)
1 kis fej salotta hagyma
1 csapott evőkanál jó minőségű mustár
3 evőkanál sovány tejföl
1/2 dl jó minőségű száraz vörösbor
8-10 db borókabogyó

Cayenne-bors

Elkészítés:

A zöldségeket kb. 1 cm-esre kockázom, a hagymát finomra vágom. A borókabogyókat széles pengéjű kés hátlapjával, kissé ellapítom.





Egy kisebb fazékban 1 evőkanál olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a sárgarépa- és petrezselyemkockákat, sózom, borókabogyóval és Cayenne-borssal fűszerezem, felöntöm a vörösborral. Fedő alatt felforralom, majd annyi hideg vizet adok hozzá, amennyi ellepi a zöldségeket. 20-22 perc alatt puhára főzöm.

A tejfölt elkeverem a mustárral, és hozzáadom a zöldségekhez. Leveszem a tűzről, és botmixerrel selymesre turmixolom - ha túl sűrű lenne, kevés vizet adok hozzá, valamint kóstolást követően a fűszerezés is igazítható, ha szükséges.





Megjegyzés:

Vargányás gombóccal kitűnő, ízgazdag fogás,





de zsemlegombóccal, főtt tésztával párolt vagy sült húsokhoz is tökéletes, különlegesen ízletes mártás.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fokhagymás sajtkrém
  2014-04-12 23:53:25, szombat
 
  Fokhagymás sajtkrém

Hozzávalók:

2 db tömlős sajt
1 egész doboz tejszínes sajt (pl. Medve)
1 tubus Boci sajt
1 nagy fej fokhagyma
3 evőkanál majonéz
2 dl tejföl
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A fokhagymát présen átnyomjuk és az összes hozzávalóval habosra keverjük.

Megjegyzés:

A család és a barátok kedvence! Kerti partira és svédasztalra is remek! Pirítóssal szoktuk fogyasztani. Annyira finom,hogy még a fokhagyma szaga sem tart vissza senkit az evéstől!

A receptet Kőrösiné Ágica küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Mákos krémes
  2014-04-12 23:53:11, szombat
 
  Mákos krémes

Hozzávalók:

10 tojásból piskóta
A mákos piskótához:
2 egész tojás
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg olvasztott "Vénusz sütőmargarin
2 dl tejföl
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
3 kanál liszt
1 citrom leve

Elkészítés:

10 tojásból hagyományos piskótát sütünk, majd 2 lapba vágjuk.

A mákos piskótához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd belekeverjük a mák és citromhéj keverékét, végül a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Megsütjük lassú tűznél.

A krémhez a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük. A 3 dl tejből és a 3 kanál lisztből a citromlével pépet főzünk. Ha kihűlt, a cukros margarinnal összekeverjük.

A süteményt összeállítjuk a következő sorrendben: sima piskóta - krém - mákos piskóta - krém - sima piskóta. Tetejére porcukor kerül.





Megjegyzés:

A receptet Szendrey Emőke küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vadas, ahogy Nani készíti
  2014-04-12 23:52:58, szombat
 
  Vadas, ahogy Nani készíti

Hozzávalók:

Az ételhez:
1,5-2 kg szarvas-, őz- vagy marhahús
4-5 db méretes sárgarépa
1 db fehérrépa
fél zeller

bors
babérlevél
borókabogyó
2-3 fej hagyma
szárított oregano
ételízesítő
libazsír
mustár
tejföl vagy tejszín
pici cukor vagy méz
1 db erőleves kocka
1-2 dl száraz, jó minőségű vörösbor

A páchoz:
olívaolaj

bors (őrölt és szemes)
babérlevél
borókabogyó
mustár
hagyma
fokhagyma

A zsemlegombóchoz:
5-6 db szikkadt zsemle
tej

őrölt bors
liszt
1-2 tojás
pici Vénusz olaj

Elkészítés:

A vad- és a marhahús készítésének alapja a pácolás, melyet én 4-7 nappal a főzés előtt végzek el. A húst szépen lehártyázom, majd 1 centis szeletekre vágom. Mindkét oldalát sózom és borsozom. Borsőrlőt használok, melyben fekete, fehér, zöld és rózsabors egyaránt van. A befűszerezett hússzeleteket megkenem mustárral, jénai tálba fektetem. Minden sor hússzeletre teszek vékonyra karikázott hagymát és zúzott fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, és vegyesen a szemes borsokból. Annyi olívaolajat öntök a húsra a végén, hogy ellepje. Fóliával letakarom, és felhasználásig hűtőbe teszem, nem kell félni, hogy megromlik, hiszen az olaj légmentesen zárja.

A vadas készítése: A bepácolt hússzeleteket lecsorgatom, a megmaradt olaj máskor is felhasználható hasonló célra. A hagymát apróra vágom, a zöldségféléket megtisztítom és felkockázom. Egy nagyobb edényben felolvasztom a libazsírt, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütöm, csak fehéredésig. Az átsült szeleteket egy másik edénybe helyezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beleteszem az erőleveskockát, és fedő alatt puhára párolom. A sütés után visszamaradt zsírba teszem a hagymát, sózom és borsozom. Ha barnulni kezd, pici cukrot vagy mézet teszek rá, enyhén karamellizálom, majd öntök rá egy kicsit a vörösborból. Amikor a hagyma kellően üvegesre párolódott, hozzáadom a felkockázott zöldségeket, valamint a mustáron kívül a többi fűszert. A borókabogyóból bátran használok, hisz nagyon finom ízt ad a vadasnak. Amikor a zöldségek enyhén átsültek hozzáadom a maradék vörösbort, szükség szerint a húsléből merek rá, amiben a hússzeletek párolódnak, beleteszek négy evőkanálnyi mustárt, és lassú tűzön fedő alatt főzöm. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, kiveszem a főzőléből, melyből a szükséges mennyiséget, akár az egészet is rászűröm a zöldségekre. Merülőturmixot használva összeturmixolom a zöldségeket, óvatosan hozzáadom a tejfölt (tejszínt) kellemesen selymes szaftot kapva. Ebbe a szaftba beleteszem a hússzeleteket, és készre főzöm. Ízlés szerint még fűszerezhetem mustárral, esetleg egy kis citromlével. Amennyiben túl sok főzőlével engedtem fel, és híg a szaft, pici liszttel bestaubolom.

Zsemlegombóc: A szikkadt zsemléket felkockázom, egy tepsibe pici olajat öntök, beleteszem a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítom. A tejet összekeverem a tojásokkal, sózom, borsozom, és beleforgatom a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adok hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessek belőle, amit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzök. Ízlés szerint apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához.

Megjegyzés:

Lehet, hogy kicsit macerásnak tűnik, de a végeredmény mindenképpen megéri a fáradtságot. Természetesen főzés közben a szakácsba is lehet adagolni az ízletes vörösborból, én általában Egri Bikavért használok! Jó étvágyat kívánok!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Brokkolikrémleves sajtos kiflivel
  2014-04-12 23:52:33, szombat
 
  Brokkolikrémleves sajtos kiflivel

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
2 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db erőleveskocka

őrölt fehérbors
szerecsendió
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1,5 l víz
Valamint:
2 kifli
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, és a zsenge szárrészét vágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, keverjük alaposan össze, majd rögtön tegyük rá a brokkolit és a krumplit is. Kevergetve pár percig pároljuk tovább, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Végül öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára.

Amikor a brokkoli és a krumpli megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

Közben a kiflikarikákat szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük világos zsemleszínűre, ropogósra.

Tálaláskor merjük tányérokba a levest, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és a ropogósra sült, sajtos kiflivel kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Aszpikos sonkatekercs franciasalátával
  2014-04-12 23:46:19, szombat
 
  Aszpikos sonkatekercs franciasalátával

Hozzávalók:

A franciasalátához:
1 kg francia saláta zöldségkeverék
9 dl tejföl (2 x 450 ml)

cukor
ecet
balzsamecet
majonéz
őrölt bors

A sonkatekercshez:
8-10 szelet gépsonka
25 dkg túró
1 dl tejföl
4 evőkanál ecetes tormakrém


A díszítéshez:
2 db főtt tojás
paradicsom
uborka
csemege uborka
2 csomag zselatinpor

Elkészítés:

Megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben (tehetünk bele krumplit is), majd lehűtjük, és a tartármártással összekeverjük.

A zseléporokat a leírás szerint elkészítjük, hűlni hagyjuk, majd ha már kihűlt, a franciasalátához keverünk kb. 3 decit.

Egy tálat fóliával kibélelünk, 1 merőkanálnyi zselatint öntünk bele, és a karikázott tojással, paradicsommal, uborkával kirakjuk, hagyjuk megdermedni.





A tormakrémet a tejföllel és a túróval összekeverjük, majd mindegyik sonkát megtöltjük vele, feltekerjük.

A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Szereteteben eltöltendő hétvégét!
  2014-04-12 10:01:47, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
1 komment , kategória:  Hétvégét  
Jó reggelt!
  2014-04-12 09:26:04, szombat
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt!  
Jó reggelt!
  2014-04-12 09:23:53, szombat
 
  Gyönyörűen süt a nap.

Mindenkinek




 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2659
  • e Hét: 12162
  • e Hónap: 26067
  • e Év: 155774
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.