Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
bohókás
  2014-05-13 21:48:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
paleos epertorta
  2014-05-13 21:36:59, kedd
 
 


Mákos epres torta - paleo

Ez volt a hétvégi sütink, az alap egyszerű mákos piskóta, rajta epres krém és epres zselé, nagyon finom és látványnak sem rossz. A krémben eper és kókuszkrém van összeturmixolva, de a kókusz íze nem érződik, csak az eperé.

Hozzávalók: (21cm Ø tortához)
4 tojás
4 ek. erythritol porrá őrölve
6 ek. darált mák
1 ek. olvasztott kókuszvaj

A krémhez:
70 dkg friss eper
4 dl kókuszkrém
fél citrom leve
8 dkg erythritol
3 tk. agar-agar por (zselatin is jó hozzá a tasakon lévő utasítás szerint)

A zseléhez:
3 dl eperlé v. málnlé (nekem volt lefagyasztva)
1 tk. agar-agar por (vagy zselatin)
+
a tetejére gyümölcsök és menta levél

Az egész tojásokat az édesítővel felvertem, ez legalább 10-12 percig tart, míg a térfogata a többszörösére nő és sűrű krém lesz belőle. Hozzákevertem az őrölt mákot, majd az edény széléről belecsurgattam az olvasztott kókuszvajat és óvatosan összeforgattam. Kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral, ebbe öntöttem a masszát, 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt megsül, de ez sütőnként változhat. Fél kiló epret az édesítővel és a citromlével leturmixoltam, hozzákevertem a kókuszkrémet és a kevés forró vízben feloldott agar-agart, majd a maradék epret kockára vágva szintén hozzákevertem. Ehelyett lehet zselatint is használni, nekem éppen csak agar-agar volt otthon. Ha az eper elég édes, lehet, hogy nem is szükséges hozzá plusz édesítés, az itt kapható eper finom, de nem túl édes, meg kell kóstolni a krémet és ízlés szerint lehet édesíteni. Amikor a krém elkezdett dermedni, a kihűlt piskótalapra önöttem, hűtőbe tettem teljesen megdermedni. A zseléhez fagyasztott epret használtam, kiolvasztottam, a levét kinyomkodtam, átszűrtem. Feforraltam és hozzáadtam az agar-agart, jól elkvertem, majd amikor dermedni kezdett, óvatosan az epres krém tetejére öntöttem, teljes deremdésig hűtőbe tettem. Tálalás előtt a tetejét friss gyümölcsökkel és menta levéllel díszítettem. Mák és eper kedvelőknek nagyon fog ízleni:)
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
kedd
  2014-05-13 17:09:31, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 7123
  • e Hónap: 11527
  • e Év: 43256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.