Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
ARANYÉRMES a Francia férfi csapat a 2015 kézi VB.
  2015-02-02 22:03:07, hétfő
 
  Megszokott kép a sportágban: francia ünneplés a világverseny végén (Fotó: Reuters)
.........


A Katarban rendezett férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében az esélyesebb francia válogatott három góllal nyert a házigazdák ellen, és így visszaült a trónra. Korábban az aktuális olimpiai bajnokok és Eb-címvédők a franciákon kívül még sosem nyert vb-t is, ők viszont immár másodszor, így az utóbbi évek aranyhalmozói újabb történelmi tettet hajtottak végre.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Ezüstérmes Katar kézi válogatottja.
  2015-02-02 21:51:55, hétfő
 
  A katari himnuszt a honosított játékosok is énekelték (Fotók: Action Images)
........


Akatari férfi kézilabda-világbajnokság mégis a honosított játékosok hadával egészen az ezüstéremig menetelő hazai csapatról marad emlékezetes. Ráadásul Katar Danijel Saric kivételével nem világsztárokat vonultatott fel, csapatként mégis egységesen küzdve jutott el a döntőig.
Két éve Barcelonában a spanyolok nyakába akasztották az aranyérmet, Valero Riverának, a világ egyik legjobb edzőjének akkori csapata megszakította a franciák sikersorozatát. Rivera közel volt ahhoz, hogy Katarral is felérjen a csúcsra, amire még nem volt példa a férfi vb-k történetében, de az ezüsttel is nagyot alkotott.
Egy-két honosított játékos eddig is feltűnt és főszereplővé is vált több válogatottban, de olyat még nem láttunk, mint Katar esetében, hogy az ország legjobbjai közé csak két, eredetileg is az adott országban született játékos kerüljön be, a csapat döntő többségét honosított európaiak, ázsiaiak és karibiak alkossák, akik ráadásul már szülőhazájuk válogatottjában is bemutatkoztak. Ezúttal Katar a saját válogatottja erősítésére ,,szerződtette őket", és útlevelet adott nekik, a honosításon kívül pedig az egyes győzelmekért is magas jutalomban (a hírek 100 ezer euróról szóltak) részesítette a keret tagjait.
Más kérdés, hogy több katari játékosban láthatóan nagy bizonyítási vágy dolgozott, és bár a bírói támogatást is többször megkapták, nem lehet elvitatni, hogy Rivera irányításával kiváló csapattá formálódtak, több szép dolgot is láthattunk tőlük a pályán.
- Ha a kulcsembereiket keressük, akkor első helyre kívánkozik a bosnyák kapus, Danijel Saric, aki az egész torna során összesen 36 százalékkal védett.
- A legeredményesebb katari játékos a montenegrói Zsarko Markovics volt (127 lövésből 67 gól), aki a szlovén Dragan Gajic mögött a második helyen végzett a vb góllövőlistáján A 2006 és 2009 között a Veszprémben is megforduló jobbátlövő nálunk nem tudta megváltani a világot, igazán emlékezetes szezonja talán csak 2013-2014-ben volt a HSV Hamburggal.
- A Kubában született bal átlövő, Rafael Capote (78 lövésből 48 gól) ugyan játszott a spanyol bajnokságban, mégsem volt igazán szem előtt eddig, márpedig a tíz méterről eleresztett bombáival gyakran állította megoldhatatlan feladat elé az ellenfelek kapusait. A francia Bertrand Roiné 2011-ben aranyérmes volt a franciákkal a vb-n, látszott is rajta a nagy akarás a (volt) honfitársai elleni döntőben. A több mint két méteres és százhúsz kilós spanyol beálló, Borja Vidal is hasznos tagja volt a csapatnak.
- Érthető módon világszerte váltott ki ellenérzést a katariak szereplése, és nagyon nem lenne jó, ha ebbe az irányba menne el a sportág. Claude Onesta, a franciák szövetségi kapitánya már a döntő után rossz érzéssel beszélt:
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Barna medve időjós február 2.
  2015-02-02 21:37:02, hétfő
 
  ........


A néphagyomány szerint, a medve ezen a napon kijön a barlangjából. Ha meglátja az árnyékát, mert süt a nap, akkor visszamegy, tovább alszik, és még egy ideig tart a tél. Ha azonban nem látja az árnyékát, mert borús idő van, akkor kint marad, és hamar tavasz lesz.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Férfi kézi-vb: Omeyer ARANY kapusa
  2015-02-02 21:27:10, hétfő
 
  Thierry Omeyert, a francia válogatottal aranyérmet nyerő kapust választották meg a katari férfi kézilabda-világbajnokság legjobb játékosának.
.........


A torna álomcsapatába a világbajnok francia válogatottból Omeyer mellett még Nikola Karabaticot választotta be a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) négytagú elemzőcsapata, amelyben helyet kapott Marczinka Zoltán is.

Az ezüstérmesként záró házigazda katari válogatottat a monetengrói születésű Zsarko Markovics és a kubai származású Rafael Capote képviseli az álomcsapatban.
FÉRFI KÉZILABDA-VB, KATAR LEGJOBB JÁTÉKOSA
Thierry Omeyer (francia)
A VB ÁLOMCSAPATA
Kapus: Thierry Omeyer (francia)
Jobbszélső: Dragan Gajic (szlovén)
Jobbátlövő: Zsarko Markovics (katari)
Irányító: Nikola Karabatic (francia)
Beálló: Bartosz Jurecki (lengyel)
Balátlövő: Rafael Capote (katari)
Balszélső: Valero Rivera (spanyol)

AZ IHF ELEMZŐCSAPATA, AMELY MEGVÁLASZTOTTA A TORNA LEGJOBB JÁTÉKOSÁT ÉS ÁLOMCSAPATÁT
Marczinka Zoltán (magyar), Frantisek Táborsky (cseh), Paul Landuré (francia), Dietrich Späte (német)

- Marczinka Zoltán (magyar),- kézilabda szakember, mesteredző, tanár, sportvezető.
2010-2011 a Semmelweis Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerzett MSc Okleveles Kézilabda Szakedző diplomát, majd felvételt nyert a Warsói Józef Pisuldski Testnevelési Egyetem Doktori iskolájába, itt várhatóan 2014-ben doktori címet szerez. 2012-től Budapesten a Magyar Kézilabda Szövetség keretén belül létrehozott Nemzetközi Edzőképző Központ (NEK) vezetője, 2013-ban az Európai kézilabda Szövetség (EHF) mesteredzője. 2013 novemberében a Magyar Kézilabda Szövetség kinevezte a 2014. decemberi Női Kézilabda Európa-bajnokság szervezőbizottságának ügyvezető igazgatójává.
Kép linkje: Link
...... ...........



Góllövő lista
1. Dragan Gajic (szlovén) 71 gól
2. Zsarko Markovics (katari) 67 gól
3. Uwe Gensheimer (német) 54 gól
4. Rodrigo Salinas (chilei) 52 gól
5. Rafael Capote (katari) 48 gól
6. Valero Rivera (spanyol) 47 gól
7. Kiril Lazarov (macedón) 45 gól
8. Sziarhej Rutenka (fehérorosz) 43 gól
9. Robert Weber (osztrák) 42 gól
10. Ivan Cupic (horvát) 41 gól
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Katar 2015 évi kézilabda VB.
  2015-02-02 21:10:38, hétfő
 
  Wikipedia Link

Mérkőzések részletesen: Nemzeti sport Link

Sajnos a Magyar csapat nem jutott ki a VB. -re.
Katarban rendezték meg 2015. január 15-től február 1-ig. Ez a 24. férfi kézilabda-vb. A tornán 24 nemzet csapata vett részt.
A világbajnokság győztese részvételi jogot szerez a 2016-os nyári olimpiára.
Katar: az Arab-félszigetről a Perzsa-öbölbe nyúló Katar-félszigeten fekvő ország enyhén felboltozódó mészkőrétegekből álló sivatagos alföld Kép linkje: Link
Fővárosa: Doha kép linkje: Link

A csoport: Spanyolország, Szlovénia, Katar, Fehéroroszország, Brazília, Chile
Spanyolrszág 10, Katar 8, Szlovénia 6, Brazilia 4
....



B csoport: Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Ausztria, Tunézia, Irán
Horváthország 10, Macedonia 8, Ausztria 7, Tunézia 3
......



C csoport: Franciaország, Svédország, Algéria, Csehország, Egyiptom, Izland
......



D csoport: Dánia, Lengyelország, Oroszország, Argentína, Szaúd-Arábia, Németország
......



Döntő: Katar - Franciaország 22:25
5. alkalommal lettek világbajnokok. Előtte: 1995, 2001, 2009, 2011, 2015.
Eddig ázsiai együttes vb-n nemhogy fináléban, de még elődöntőben sem szerepelt. A vb-k 1938 óta íródó történetében mostanáig csak európai válogatott szerzett érmet.
...... ........... .....


Top tíz ország

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Urunk bemutatása - gyertya szentelő Boldogasszony
  2015-02-02 18:05:06, hétfő
 
  A liturgiában kettős ünnep: mivel az Úr és a Szűz Mária ünnepe.

Gyertya szentelés:
A "gyertyaszentelés" hagyománya Magyarországon terjedt el a középkorban; innét az ünnep magyar neve.
A gyertyaszentelés elején a Fényben Érkezőről énekelnek, majd megáldják a gyertyákat, szenteltvízzel meghintik és körmenetben vonulnak az oltárhoz az ünnepi misére.
Az Egyház a gyertya és a fény szimbólumát a liturgiában többféle jelképes jelentésben használja: jelképe az örök Istenségnek (tűzoszlop a pusztában), az istenemberi Megváltónak (a világ világossága, Aki jogosult az örök égi fényességre), a Szentlélek Pünkösdi kegyelme (a lélek megtisztítója, és Isten világító képmásává tevője), az Istenember jelképe (a viasz az emberi, a láng a tiszta istenszerető léleknek is jelképe a viaszgyertya, a láng hitünket mutatja.
“Senki se maradjon el a gyertyás körmenetektől. Azért tartjuk kezünkben az égő gyertyákat, hogy a Megváltó isteni fényét jelképezzük, amely mindent az örök fényességgel áraszt el és hogy különösképpen jelezzük lelkünk tisztaságát, amellyel Krisztus elé járulunk.” (Egy 5-6. századi prédikációból)

A mai napon ünnepli Egyházunk Jézus bemutatását a templomban, amely annak idején a gyermek anyjának a szülés utáni, törvényben meghatározott "tisztulási ideje" után történt; innét a latin név: Purificatio.
A nyugati kereszténység a 7. századtól ünnepli február 2-án Krisztus Urunk bemutatását a templomban és találkozását az agg Simeonnal. .
.........


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Urunk bemutatása
  2015-02-02 17:54:59, hétfő
 
  Ezt mondja az Úr, a mi Istenünk: ,,Íme, elküldöm hírnökömet, hogy elkészítse előttem az utat. Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek, és a szövetség angyala, aki után vágyakoztok. Lám, már jön is! - mondja a Seregek Ura. De ki tudja majd elviselni jövetele napját? És ki maradhat állva, amikor megjelenik? Mert olyan, mint az olvasztók tüze és a ványolók lúgja. Leül, mint az ezüstolvasztó és tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megnemesíti őket, mint az aranyat és az ezüstöt szokás, hogy igazságban mutassanak be áldozatot az Úrnak." Júda és Jeruzsálem áldozata tetszeni fog akkor az Úrnak, éppúgy, mint a régmúlt időkben, mint az első években.

Szentlecke:
Testvéreim! A testvéreknek közös a testük és a vérük. Ebből Jézus is részt vállalt, hogy így halálával legyőzze azt, aki a halálon uralkodott, tudniillik a sátánt, és felszabadítsa azokat, akiket a haláltól való félelem egész életükre rabszolgává tett. Hiszen Jézus nem az angyalokat, hanem Ábrahám leszármazottait karolta fel. Ezért minden tekintetben hasonlóvá kellett válnia testvéreihez, hogy irgalmas és Istenhez hűséges főpap legyen, és levezekelje a nép bűneit. Mivel ő maga is kísértést szenvedett, tud segíteni azokon, akik kísértésekkel küzdenek.
Zsid 2,14-18

Evangélium:
Amikor Mózes törvénye szerint elteltek Mária tisztulásának napjai, fölvitték Jézust Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak, amint az Úr törvénye előírja: ,,Minden elsőszülött fiú az Úr szent tulajdona". Ekkor kellett Máriának, ugyancsak az Úr törvénye szerint, ,,egy pár gerlét vagy két galambfiókát" tisztulási áldozatul bemutatnia. És íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű férfiú, egy igaz és istenfélő ember, aki Izrael vigaszára várt, és a Szentlélek lakott benne. A Szentlélek kinyilatkoztatta neki, hogy nem lát halált addig, míg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek arra indította, hogy menjen a templomba, amikor a gyermek Jézust odavitték szülei, hogy a törvény előírásai szerint cselekedjenek vele. Simeon a karjára vette őt, és így magasztalta Istent:
Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, szavaid szerint békességben, mert szemeim meglátták Szabadításodat, melyet minden nemzet számára készítettél, hogy világosság legyen: kinyilatkoztatás a pogányoknak, és dicsőség népednek, Izraelnek.
Jézus atyja és anyja ámulva hallgatták mindazt, amit Simeon mondott. Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: ,,Lám, e gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő - még a te lelkedet is tőr járja át -, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!" Ott volt Anna prófétanő is, Fánuel leánya Áser törzséből. Idős volt már, napjai előrehaladtak. Leánykora után hét évig élt férjével, majd özvegyen érte meg a nyolcvannegyedik évét. Nem hagyta el a templomot soha, böjtölve és imádkozva szolgálta Istent éjjel és nappal. Abban az órában is odament, dicsőítette Istent, és beszélt a gyermekről mindazoknak, akik Jeruzsálem megváltására vártak.
Miután az Úr törvénye szerint elvégeztek mindent, visszatértek városukba, a galileai Názáretbe. A gyermek pedig növekedett és erősödött; eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne.
Lk 2,22-40
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mária, Jézus Anyja és a papok Anyja, ....
  2015-02-02 17:51:44, hétfő
 
  Mária, Jézus Anyja és a papok Anyja, engedd, hogy így szólítsunk téged, hogy ünnepelhessük anyaságodat, s Fiad és fiaid papságát szemlélhessük nálad, Istennek szent anyja! Krisztus Anyja, aki a Szentlélek fölkenése által a pap Messiásnak embertestet adtál, hogy üdvözítse a szegényeket és a megtört szívűeket; őrizd meg szívedben és Egyházadban a papokat, Megváltónknak Anyja!
Hitnek Anyja, aki elkísérted a templomba az Emberfiát, hogy beteljesítse az atyáknak adott ígéreteket; ajánld az Atyának az ő dicsőségére Fiadnak papjait, Szövetség Szent Szekrénye!
II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.