2017-07-28 20:56:51, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 bögre szilva
2 db tojás
1,5 bögre görög joghurt
1 bögre cukor
150 g vaj
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 ek porcukor
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és a joghurtot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a folyékony részhez keverjük. A szilvából szedjük ki a magokat, mossuk meg, forgassuk meg az alját lisztben. (Így nem fog lesüllyedni a tészta aljára.)
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a tészta tetejét porcukros fahéjjal, és rárakjuk a szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 25-30 percig, illetve tűpróbáig.
A fahéjas porcukorral a kész süteményt is meghinthetjük.k |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|