Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
fog térkép
  2018-05-08 08:47:12, kedd
 
 

Az alternatív gyógyászat tanai szerint bizonyos testrészek megbetegedéseit nem feltétlenül hibás működésük okozza, a panaszok kiváltó oka gyakran máshol keresendő. Így a fogak gyulladása, elhalt idegei vagy a rajtuk lévő idegen test is kiválthat betegséget a szervezet távoli részén.
A hagyományos medicina is felismerte, hogy például a szájüregben lévő baktériumok elősegíthetik cukorbetegség vagy szívinfarktus kialakulását, tehát a fogak egészsége direkt hatást gyakorol az egész szervezet működésére.: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak.
Szív: A bölcsességfogak (18, 28, 38, 48) problémái, például ha nem tudják áttörni a fogínyt, vagy rossz irányba nőnek, a szív megbetegedéseire utalhatnak. Fordított esetben a bölcsességfogak szívritmuszavart vagy magas vérnyomást is okozhatnak

Gyomor: Néha valami annyira megfekszi a gyomrunkat, hogy akár lelki betegek is lehetünk tőle. Nagyon kivételes esetben ez akár a rágófogak (17, 16, 26, 27, 36, 37, 46, 47) megbetegedéséhez is vezethet. Ha ezek a fogak megbetegednek, zavarhatnak fontos energetikai áramlásokat is, amelyek hatást gyakorolhatnak szociális kapcsolatainkra is.

Orr/melléküregek: Újra és újra visszatérő gyulladás hátterében az alsó állkapocsban lévő 35/34-ös, 44/45-ös számú fogak vagy a felső 17/16, 26/27-es számú fogainak problémái is állhatnak. Főleg, ha amalgámmal tömték őket, amelynek eltávolítása után a probléma is megoldódhat.

Tüdő: A 15/14-es, 24/25-ös (az alsó állkapocsban 36/37-es, 46/47-es) fogak miatt állandó rekedtségtől, köhögéstől szenvedhetünk. Ha az orvos nem talál más (például allergiás jellegű) problémát, gondoljunk erre a lehetőségre is.

Fül: A bölcsességfogak összeköttetésben állnak a fülünkkel. Vissza-visszatérő erős fülfájás, fülzúgás is visszavezethető rájuk. Ezenkívül a 36-os fogat támadja meg általában elsőként a szuvasodás. Az antibiotikumos kezelést igénylő betegségek növelik a szuvasodás rizikóját.

Hólyag/vesék: Azok a körülmények, amelyek veseproblémát okoznak, megtámadhatják a rágófogakat is (a felső állkapocsban 12/11, 21/22, az alsó állkapocsban 32/31, 41/42). Rosszul behelyezett tömések, halott vagy csiszolt fogak okoznak elsősorban ilyen panaszkombinációt.

Nemi szervek: Nem meglepő, hogy az első fogak függnek össze a szexualitással és a hormonháztartással. Rögtön szembetűnnek, és eldöntik, hogy valaki tetszik nekünk, vagy sem. Rossz frontális fogak következménye lehet impotencia és terméketlenség is.

Máj: Ha valaki annyira rosszkedvű, hogy csak epés megjegyzéseket tesz, érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e. A máj és az epe betegségei ugyanis ideggyulladást okozhatnak a szemfogakban (13, 23, 33, 43).

Hasnyálmirigy: A hasnyálmirigy betegségeit gyakran csak előrehaladott stádiumban fedezik fel. Ezért tanácsos a 17, 16-os (felső állkapocs) vagy a 44/45-ös fogak problémái esetén megvizsgáltatni a véreredményeinket.

Belek: Az olyan emésztési problémák, mint a hasmenés, a székrekedés vagy a felfúvódás okai után kutatva se feledkezzünk meg a fogorvosnál tett látogatásról. Ilyen problémák hátterében ugyanis fogproblémák is állhatnak: a 15/14, 24/25 (felső állkapocs) vagy a 37/36, 46/47 (alsó állkapocs) fogakat nézessük meg a szakemberrel.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu





 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: szívritmuszavart, megbetegedéseire, megbetegedéséhez, összeköttetésben, bölcsességfogak, visszavezethető, kapcsolatainkra, megvizsgáltatni, megbetegedéseit, antibiotikumos, megtámadhatják, gyakorolhatnak, megjegyzéseket, ideggyulladást, terméketlenség, szexualitással, cukorbetegség, szívinfarktus, szenvedhetünk, megbetegednek, veseproblémát, hasnyálmirigy, előrehaladott, következménye, elgondolkodni, elősegíthetik, látogatásról, feledkezzünk, kialakulását, eltávolítása, fogproblémák, szakemberrel, melléküregek, szembetűnnek, állkapocsban, szemfogakban, alternatív gyógyászat, panaszok kiváltó, fogak gyulladása, rajtuk lévő, szervezet távoli, hagyományos medicina, szájüregben lévő, fogak egészsége, egész szervezet, szív megbetegedéseire, bölcsességfogak szívritmuszavart, fogak megbetegednek, alsó állkapocsban, bölcsességfogak összeköttetésben, 36-os fogat, antibiotikumos kezelést,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 24  Minden szülő a lényével nevel.  Beney Zsuzsa  A fenyő nem szép fa, (...)  Kellemes esti időtöltést  Vannak arcok  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  William Shakespeare idézet  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A Gömb  Ma  A fák lelke  Esti kép  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22  Egyszerűen  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A hét szűk esztendő  A fák lelke  Paul David Tripp Április 23  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ma  Naplemente  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Különös!  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Beney Zsuzsa  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Muratáj  Ez a jó az alvásban.  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Aki szeret, annak senki sem id...  A végzet az  Viharban csak az a fa marad ál...  A föld szépségéért  Ébredj  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Rögtön puha Mézes Krémes  Volt egy...  Fodor Ákos költő,  A könnyek összegyűjtése  Idézetek a barátságról  Két ember becsülete  Idézetek a barátságról  Minden gyerek jó.  Szép estét  Semmit ne higgy el  Rögtön puha Mézes Krémes  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Becsüld meg azt amid van,...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Krisztina b...  próbáljuk ki az őszinteséget 
Bejegyzés Címkék
alternatív gyógyászat, panaszok kiváltó, fogak gyulladása, rajtuk lévő, szervezet távoli, hagyományos medicina, szájüregben lévő, fogak egészsége, egész szervezet, szív megbetegedéseire, bölcsességfogak szívritmuszavart, fogak megbetegednek, alsó állkapocsban, bölcsességfogak összeköttetésben, 36-os fogat, antibiotikumos kezelést, szuvasodás rizikóját, felső állkapocsban, első fogak, hasnyálmirigy betegségeit, olyan emésztési, székrekedés vagy, felfúvódás okai, fogorvosnál tett, szívritmuszavart, megbetegedéseire, megbetegedéséhez, összeköttetésben, bölcsességfogak, visszavezethető, kapcsolatainkra, megvizsgáltatni, megbetegedéseit, antibiotikumos, megtámadhatják, gyakorolhatnak, megjegyzéseket, ideggyulladást, terméketlenség, szexualitással, cukorbetegség, szívinfarktus, szenvedhetünk, megbetegednek, veseproblémát, hasnyálmirigy, előrehaladott, következménye, elgondolkodni, elősegíthetik, látogatásról, feledkezzünk, kialakulását, eltávolítása, fogproblémák, szakemberrel, melléküregek, szembetűnnek, állkapocsban, szemfogakban, rekedtségtől, betegségeit, baktériumok, feltétlenül, lehetőségre, rágófogakat, székrekedés, körülmények, megoldódhat, szájüregben, energetikai, áramlásokat, zavarhatnak, behelyezett, hagyományos, fogorvosnál, okozhatnak, betegségei, stádiumban, amalgámmal, vérnyomást, utalhatnak, visszatérő, hátterében, betegséget, elsősorban, gyulladása, szuvasodás, gyomrunkat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1354
  • e Hét: 8132
  • e Hónap: 12536
  • e Év: 44265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.