Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
rózsafánk
  2014-02-12 22:02:45, szerda
 
 



Keresés:
mi van a hűtődben?

recept
kalória
tápanyag

Rózsafánk - Haraszt 2. recept
receptek fánk haraszt
zora85 zora85 receptje
Rózsafánk - Haraszt 2.
hozzászólások (2)
story

Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.
hozzávalók / 4 adag
A tésztához

250 g liszt
150 ml tejföl
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A tálaláshoz

20 dkg sárgabaracklekvár
2 ek porcukor

elkészítés

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
Címkék: leporcukrozzuk, baracklekvárt, tésztalapokat, hozzászólások, tojássárgája, összenyomjuk, hozzátesszük, megformáztuk, elmorzsoljuk, mindegyiket, rózsafánkra, elkészítés, hólyagosra, dagasztjuk, hozzávalót, kiszúróval, tálaláshoz, megbarnult, napraforgó, hozzávalók, bevágások, adagokban, konyhában, szétnyílt, rózsafánk, tésztához, választás, tésztákat, fordítsuk, különböző, legkisebb, közepükbe, koronggal, porcukor, tápanyag, ujjunkal, idei farsangi, rózsafánkra esett, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, tésztát vékony, kiszúrt tésztalapokat, tésztákat középen, forró olajban, legkisebb koronggal, kisült fánkokat, közepükbe baracklekvárt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png fotel  Facebookon kaptam  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Png nő  Alázat  Png nő  Paul David Tripp Április 21  Sose bánj semmit  A kételkedés kezelése  Szép napot kívánok  Rátalálsz  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Soha ne kedvezz...  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png lepke  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 21  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Albert Einstein gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Nevem  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Fekete-erdő desszert  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Png cica  Bertolt Brecht -től idézet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A sors  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
idei farsangi, rózsafánkra esett, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, tésztát vékony, kiszúrt tésztalapokat, tésztákat középen, forró olajban, legkisebb koronggal, kisült fánkokat, közepükbe baracklekvárt, leporcukrozzuk, baracklekvárt, tésztalapokat, hozzászólások, tojássárgája, összenyomjuk, hozzátesszük, megformáztuk, elmorzsoljuk, mindegyiket, rózsafánkra, elkészítés, hólyagosra, dagasztjuk, hozzávalót, kiszúróval, tálaláshoz, megbarnult, napraforgó, hozzávalók, bevágások, adagokban, konyhában, szétnyílt, rózsafánk, tésztához, választás, tésztákat, fordítsuk, különböző, legkisebb, közepükbe, koronggal, porcukor, tápanyag, ujjunkal, korongot, egymásra, sütéshez, fánkokat, bevágjuk, nyújtjuk, receptek, átmérőjű, vastagra, receptje, hűtődben, vasárnap, szétesni, farsangi, forgatva, tudjanak, szúrunk, melegen, először, tésztát, haraszt, teszünk, kiszúrt, keresés, készült, középen, kalória, lisztet, essenek, szerint, egyszer, olajban, tesszük, liszten, egymás, lefelé, sütjük, tegyük, olajba, szépen, készre, erősen, belőle, mélyen, kisült, nagyon, azonos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 741
  • e Hét: 4969
  • e Hónap: 9373
  • e Év: 41102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.