Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Húsvéti harangok szólnak
  2018-04-02 22:55:05, hétfő
 
  - Húsvéti harangok Esztergomban Link

- Budapest 2011 évben Link

- Budapest 2016 évben Link

- Budapest Szent István Bazilika - ünnepi harangszó Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Róma katakombái a krisztusi élet húsvéti hírnökei
  2018-04-02 22:48:30, hétfő
 
  2018. április 2. hétfő
,,A keresztények a pogány nekropolisszal szemben egy egészen sajátos, egyedi névvel illették sírhelyeiket: koimeterion, coemeterium, vagyis a szendergés helye." Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének főszerkesztője írását olvashatják.
Magyar kurír Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Húsvéti szertartások a püspöki székhelyeken
  2018-04-02 22:46:23, hétfő
 
  2018. április 2. hétfő
Egyházmegyéink beszámolóit tesszük közzé Krisztus feltámadásának ünnepéről,
mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa húsvéthétfőn:
  2018-04-02 22:42:25, hétfő
 
  Jézus elkezdte szőni egy új testvériség szövetét
2018. április 2. hétfő
Április 2-án a déli Mária-imádság elimádkozásakor Ferenc pápa a testvéri osztozás alapvető fontosságára hívta fel a figyelmet, mert ,,csak a testvériség képes tartós békét biztosítani, a szegénységet leküzdeni, a feszültségeket és a háborúkat megszüntetni, a korrupciót és a bűnözést felszámolni".
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2018.04.08 Indul az Örökimádás a Pio atya kápolnába.
  2018-04-02 22:32:08, hétfő
 
  2018.április 8 IRGALMASSÁG vasárnapján 12.00 órakor lesz az első alkalom.
Örökimádás weboldala Link - Itt lehet jelentkezni annak aki Jézussal akarok lenni, heti egy órában. Jézus valóságosan jelen van a Legszentebb Oltáriszentségben. A MESTER vár benneteket ezentúl éjjel és nappal, a nap bármely órájában, hogy megpihenjetek előtte, hogy lerakjátok terheiteket, és hogy - mint MÓZES - szüntelenül imádjuk ŐT, amit a Szűzanya annyiszor kér tőlünk. Akkor nincs fogása rajtunk a gonosznak! Ez ma NOÉ BÁRKÁJA !!! Legyetek rajta!
Gyertek és vegyetek részt ebben a csodálatos projektben, és vállaljatok néhány órát - akár többen összeállva - akár csak egy-egy hétvégére vagy egy-egy éjszakára. Nincs nagyobb kegyelem annál, mint amikor egy család együtt imádkozik az Oltáriszentség előtt, és van saját Szentórája!
Szeretettel és imával,
Medgyesi Zsuzsa és Kőrösi Ili a szervezők.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Az én mesém
  2018-04-02 19:22:15, hétfő
 
  Facebook szerver generálta:a képet
Az én mesém
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Aranyos Locsolós videó
  2018-04-02 19:00:28, hétfő
 
  Facebook oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Locsoló versek  
Krisztus szobra, mely homokból készűlt
  2018-04-02 18:46:46, hétfő
 
  Monostori Ferenc alkotása. a szobor.
Nagypéntekre időzítette Monostori Ferenc homokszobrászunk homokból készített Krisztus szobrát. A 2,5 méter magas szobor tegnaptól megtekinthető Tinnyén a teniszpályán.

...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
2018.04.02 Húsvét hétfő
  2018-04-02 18:27:08, hétfő
 
  Videó Link

Isten Évát az asszonyok Isteni szolgálatára teremtette.
Az asszonyok vitték hírül. hogy a sír üres - Föltámadt Jézus Krisztusunk - Feltámadt a halálból. Károly atya a Nő hívatásáról beszélt a homíliájában. Az anyaságban és szolgálatában helyt állnak. Az édesanyák és a független nők NEM rabszolgák, hanem szolgálat kész, segítő társak a családban és a közösség teremtésben. A jó Isten küldetését kell megtalálni a Nőnek és Férfinek. A hitünk tovább adásának hírnökei a Nő.
Károly atya a szentmisén részvevő Női híveknek megkente a kézfejét a Jeruzsálem/szentföldről származó Mirha olajjal.
...... ........


,,A mirhaolaj közvetlenül útvonalon kapcsolatot teremt a gondolat, test és lélek között.
Nagy mennyiségben tartalmaz sesquiterpeneket, melyekkel stimulálja az agy érzelmeket szabályozó részét. Ettől kitisztulnak az apátia, depresszió, gyengeség, bizonytalanság, tehetetlenség érzései, míg beindítja a gondolkodás spirituális útvonalát.
Teljesen lezárja a szervezetet a beáramló negatív energiák elől, békés, nyugodt környezetet biztosít, amely elősegíti a magasabb öntudatot."

Alfa és Omega gyertya
...... ........... ........... .............



...... .............



...... ............



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Mirha és tömjén (Commiphora myrrha)
  2018-04-02 17:51:50, hétfő
 
  A mirhát és a tömjént jól ismerhetjük a Bibliából, miszerint a három napkeleti bölcs aranyat, mirhát és tömjént ajándékoz a kisded Jézusnak. Természetesen ezeknek szimbolikus jelentése van. Az arany a Nap szimbóluma, ami Jézus napszerűségére utal, a mirha már előremutat az áldozati tettre, a tömjén pedig Jézus tisztaságát szimbolizálja. Lelki szempontból úgy is értelmezhetjük az ajándékokat mint a szeretet aranya, az ima tömjénje és a hit mirhája. A Három királyoknak is több szimbolikus jelentése van, ezek egyike, hogy Jézus születésénél minden nép képviseltette magát: Gáspár (jelentése: kincstárnok) a perzsa, Menyhért (,,a fény királya") a héber, Boldizsár pedig (,,Bél isten, védd a királyt") az akkád népet szimbolizálja, de jelzik még a Jézus megszületése előtti három kultúrkorszakot is (indiai, perzsa, egyiptomi). Ezek a nevek nem is szerepelnek az evangéliumokban. A mirha arab nyelven keserűt jelent, ami utal kesernyés ízére. Illata édes, enyhén pézsmaillatú, melengető. A tömjénfafélék családjába tartozik, Arábiában, Ázsiában, a Vörös-tenger partvidékén, Etiópiában őshonos. A mirha gyantáját a fa kérgének felmetszésével gyűjtik. Az ókorban főleg vallási szertartásokon és a gyógyászatban használták. A múmiákat is mirhából készült kenőccsel kenték be, ami megakadályozta a test pusztulását. Napjainkban a kozmetika is használja pakolások, szépítőszerek alapanyagaként.
A Biblia, a Korán és a Védák egybehangzó állítása szerint a mirha elengedhetetlen kelléke a jelentős szertartásoknak. Egyiptomban éjjel-nappal égették a templomokban. Nap-szertartásoknál, és a Holdnak szánt áldozati ajándékként alkalmazták. A zsidóknál a felszentelésre használt bedörzsölő olaj is tartalmazott mirhát. Hagyományaik szerint Mózes is ezzel kente fel papjait. A megfeszített Jézusnak állítólag egy elöljáró mirhából és borból készült italt kínált. A görög mitológiában Aphrodité Mürrha istennőt vérfertőző kapcsolatra kényszerítette apjával, Kinürasszal, aki azzal állt bosszút, hogy Mürrhát mirhafává változtatta. Virágba borulásakor született meg e frigy gyümölcse, Adonisz. A kéregből kicsorduló gyantát azóta nevezik Mürrha könnyeinek.

- A mirha tartósító tulajdonsága miatt a belőle készített illatszer akár tíz évig is megőrzi illatát. Legfontosabb hatásai: baktériumölő, gombaölő, gyulladáscsökkentő. Erősíti az idegeket, kezdeményező képességgel, erővel tölt el. Fenntartja a bőr egészségét, késlelteti az öregedést, kifejezetten jó a bőrfekélyek kezelésére. A menstruációt befolyásoló hatása miatt áldott állapotban lévő nők ne használják!
- A tömjén fogalma emlékezetek óta összefonódik a spiritualitással. Az ókorban valamennyi templomban égették, hogy kiűzze, távol tartsa a gonosz erőket és megtisztítsa a teret. Fokozza az elmélyülést. Az ókorban az arannyal és egyéb drágakövekkel egy rangban álló illatszer volt, ezért a hatalom jelképének is számított. Nem egyszer tört ki viszály, hogy mely uralkodó szerezze meg a kizárólagos forgalmazás jogát. Sába királynője számított az egyik legnagyobb szállítónak, emiatt vállalkozott veszélyes útjára Salamon királyhoz. Az ókori kínaiak a lepra, és a tüdővész ellenszerének tartották, de keleten és nyugaton egyaránt használták légzőszervi megbetegedések, reuma, bőrbajok, vérbajok, vesebetegségek gyógyítására.
A bőrt rugalmassá, fiatalossá teszi. A mai orvosok is elismerik a tömjén-olaj számos gyógyító tulajdonságát, miszerint jótékony hatással van a sebekre, izomhártyákra, segít megtisztítani a tüdőt a váladékoktól, gyógyítja a légúti betegségeket, a hörghurutot. Segíti az emésztést, gátolja a nemi szervek fertőződését, a hólyagbántalmakat. Alkalmazzák még mellgyulladásnál, méh kezelésre, szülés utáni fájdalmak enyhítésére. Kisimítja a ráncokat, puhítja a bőrt, enyhíti a bőr zsírosságát. Segít megszabadulni a lelki szorongásoktól, gondterheltségtől, visszaadja a lélek erejét. Támogatja az energia összpontosítását.
Pogány Frida
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.