Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Hőkamerás beléptetés - Újbuda hírek
  2020-11-16 20:37:13, hétfő
 
  Az újbudai székhelyű H1 Systems Mérnöki Szolgáltató Kft. a közelmúltban egy korszerű hőkamerás beléptetőrendszert adományozott a Szent Kristóf Szakrendelőnek. Az új biztonsági rendszer segítségével a zavartalan és gyors beléptetéshez az eddigi négy ember munkája helyett most egyé is elegendő.
A tapasztalatok szerint a kézi lázmérés amellett, hogy közeli kontaktust igényel, lassú is, és emiatt a nagy létszámú betegforgalom esetében hosszú sorokat eredményez. Az évtizedek óta a kerületben működő H1 Systems Kft., amely főként biztonságtechnikai berendezésekkel foglalkozik, a Szent Kristóf Szakrendelőnek tett felajánlásával a beléptetési folyamatot tette gyorsabbá, biztonságosabbá és munkaerőt is felszabadított.

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Elekes Szende pszichológus:
  2020-11-16 20:35:35, hétfő
 
  Így küzdjünk meg a járvány okozta félelmeinkkel
Hívő emberként egy fontos többleterő forrással is rendelkezünk... az imádság felemeli tekintetünket, emlékeztet arra, hogy nem vagyunk egyedül a legnagyobb szorongattatások között sem.
Baj-e, ha haragszunk a kialakult helyzet miatt? Miért kezeli valaki jobban, valaki rosszabbul a nehézségeket? Hogyan érhetjük el belső erőforrásainkat? Elekes Szende pszichológus többek között ezekről írt a RomKat.ro erdélyi katolikus portálon.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Babits Mihály: A második ének
  2020-11-16 20:31:30, hétfő
 
  Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,

és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
ISL nemzetközi úszó liga 2.elődöntő 11.16
  2020-11-16 20:09:08, hétfő
 
  - Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter vegyesen a harmadik helyen zárt
- Verrasztó Dávid (Iron) 200 m pillangó 6. lett
- Hosszú Katinka (Iron) 200 méter pillangón 7.lett
- Hosszú Katinka (Iron) 100 m vegyes 8. lett
- Hosszú Katinka (Iron) 400 m vegyes 5. lett
- Lobanovszkij Maxim 100 méter gyorson 8. lett.

Megjegyzésem: az ISL nemzetközi úszó liga résztvevő versenyzők majdnem mind valamilyen aranyérmet nyert korábban. Az úszás nem legjobbjai szerepeltek a versenyen. Nem a helyezéseket kell nézni, hanem, hogy EGÉSZSÉGESEN vízbe szálltak a medencében és verseny szerűen úszhattak. Ezekből a verseny számokból ki-ki a maga teljesítményének megfelelően tud építkezni/javítani az elkövetkezendő versenyekre.

*
2. elődöntő csapatok pontjai:
Cali Condors 605 pont
LA Current 441 pont
Iron 340 pont
Toronto Titans 303 pont
...... .............Döntőbe jutottak
1. Energy Standard
2. London Roar

1 Cali Condors
2 LA Current
...... ...........


A döntő december utolsó hetében lesz,
- A fináléban egyetlen magyar úszó lesz érdekelt, Jakabos Zsuzsanna a címvédő Energy Standard színeiben.
Duna Aréna medencéje
...... .......


*
- Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen zárt a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második elődöntőjében, így nem lesz ott a fináléban.
- Elképesztő teljesítményt nyújtott az amerikai Caeleb Dressel, aki 100 méter vegyesen 49.88 másodperces világcsúccsal nyert, ezzel elsőként törte át az 50 másodperces határt. A 24 éves amerikai klasszis az orosz Vlagyimir Morozov 2018-as 50.26 másodperces idejét adta át a múltnak. A kétszeres olimpiai és 13-szoros nagy medencés világbajnok Dresselnek fantasztikus napja volt, hiszen a világrekordot megelőzően 100 méter gyorson, később pedig 50 méter pillangón is amerikai csúcsot úszott.
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Esti szentmise Csíksomlyó 11.16
  2020-11-16 17:54:58, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Az Iron csak bravúrral kerülhet az ISL döntőjébe
  2020-11-16 17:45:48, hétfő
 
  A Hosszú Katinka vezette Iron a harmadik helyen végzett vasárnap a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) második elődöntőjének első napján.
A magyarok közül az egyéni számokban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter háton (2:05.34 perc) és 200 méter vegyesen (2:08.91 p) is hatodik lett. Verrasztó Dávid 400 méter gyorson (3:46.73 p) hatodikként, míg 200 méter mellen (2:07.70 p) nyolcadikként végzett, míg Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson (21.02 másodperc) a negyedik helyen zárt.

A második elődöntőben az első napot követően a Cali Condors (282 pont) vezet az LA Current (255), az Iron (173), valamint a Toronto Titans (171) előtt.

Az első elődöntőből a Jakabos Zsuzsannával felálló címvédő Energy Standard, illetve a London Roar már biztosította helyét a döntőben. A Tokyo Frog Kings, valamint a Kapás Boglárkát, Telegdy Ádámot és Késely Ajnát is foglalkoztató NY Breakers viszont nem lesz ott a jövő heti fináléban.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Böjte Csaba testvér szervezetét megtámadta a korona vírus
  2020-11-16 17:30:26, hétfő
 
  Megvolt a koronavírus teszt és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nem csak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül.....

2016 őszén tartottam egy sorozatot az áldott békéről. Kollégáimat megkérem, hogy ezeket az elmélkedéseket adják közre esténként 18.00 órától, és ígérem, ha Isten segít újból elkezdjük a közös élő imádkozást is! Addig imádkozzunk, - ahogy lehet, külön-külön - hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!
Szeretettel, Csaba t.

Imádkozzunk Csaba testvérért és minden betegért
...... .............


- Imádkozzunk, hogy legyen béke a testünkben és a világban.
Böjte Csaba elkapta a koronavírust.
Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes november 16-án délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy pozitívnak bizonyult a korona vírustesztje. Éppen ezen a napon indult újra az az imádság, amelyet Csaba testvér Csókay Andrással és Szikora Róberttel, a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteivel együtt kezdeményezett tavasszal a járvány megszűnéséért.
Böjte Csaba az alábbi bejegyzést tette közzé közösségi oldalán:
Megvolt a koronavírusteszt és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nemcsak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül...
2016 őszén tartottam egy sorozatot az áldott békéről. Kollégáimat megkérem, hogy ezeket az elmélkedéseket adják közre esténként 18 órától (magyar idő szerint 17 órától - a szerk.), és ígérem, ha Isten segít, újból elkezdjük a közös élő imádkozást is! Addig imádkozzunk - ahogy lehet, külön-külön -, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra, a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!
Szeretettel, Csaba t.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívást tett közzé november 12-én.
Ebben arról írnak, hogy ,,a pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi veszélyhelyzet végén, május 31-én közel három hónap közös imádság után úgy váltunk el, hogy folytatjuk az imádságot, de bíztunk benne, hogy hasonló célból nem kell újra összejönnünk".
,,Most azonban ismét járványügyi veszélyhelyzetben vagyunk, és ismét arra hívunk mindenkit, hogy fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedők felé, mindazok felé, akik betegek, imádkozzunk elhunytainkért hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása" - folytatódik a felhívás.
A járványveszély elvonulásáig a déli imádságot követően fohászkodjunk együtt mindennap Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.
A közös imát naponta 11.55-től a Magyar Kurír YouTube-csatornáján élőben közvetítjük a Budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomból. Az imádságot a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.
...... ........... ..........Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala
Magyar Kurír 2020.11.16
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A Középkor Vége
  2020-11-16 17:12:43, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
I. Béke bajnok :Szent József
  2020-11-16 17:11:31, hétfő
 
  Videó Link

Miért törődnénk bele, hogy a közvetlen környezetünkben, vagy a világban felmerülő és megoldást nem találó nézeteltérések, konfliktusok felégetik a békét bennünk, körülöttünk! Ne hagyjuk, hogy a civilizációnk a gyűlölet, a harag, a háború poklába süllyedjen!
Kérjük a béke Istenétől, hogy tanítson meg békét teremteni, családunkban, világunkban a béke hordozóivá válni!!
Szeretettel meghívlak, gyere és iratkozzál fel a Békesség Bajnokainak Iskolájába!
Felvétel : 2016 Advent
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A Jagelló-kor
  2020-11-16 17:07:57, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 5578 db bejegyzés
Összes: 46069 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2451
  • e Hét: 28081
  • e Hónap: 155412
  • e Év: 1961367
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.