Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Másfél évtizede áll az Esztergom
  2018-01-11 17:50:24, csütörtök
 
  ........


2018. január 11 Másfél évtizede áll az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye élén Erdő Péter.
Tizenöt évvel ezelőtt, 2003. január 11-én iktatták be Esztergom-budapesti érseki hivatalába Erdő Pétert. A bíboros, prímás ebből az alkalomból nyilatkozott az MTI-nek, mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Szerveződik az „örök imádás” Sopronban
  2018-01-11 17:44:45, csütörtök
 
  Szerveződik az ,,örök imádás" Sopronban Magyar kurír Link

- Éjjel-nappal nyitva áll a váci szentségimádási kápolna
Hazánkban elsőként a váci piarista templomban nyílt valódi Örök imádás kápolna egy hónapja. Az év 365 napján 0-24 óráig működő imahelyet Beer Miklós megyéspüspök szentelte fel. Cikkünk a Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió összefoglalója alapján készült. Link


- Örök imádás-mozgalom alakult a soproni domonkosoknál Link

Justo Lofeudo atya az örök imádás elindítója
......


Justo Antonio Lofeudo tanúságtételekkel színesített előadást tart a szentségimádás fontosságáról, gyümölcseiről, így ébresztve mindnyájunkban kedvet és vágyat az Úrral való mélyebb és bensőségesebb kapcsolat megélése után a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom altemplomában 2018. január 12-én (pénteken), a 17:00 órakor kezdődő szentmisét és homíliát követően. A templom címe: 1056 Budapest, Március 15. tér (az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél).
- A 76 éves argentin származású pap a Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusai szerzetesközösség egyik alapítója, az Örök imádás apostola.
A manapság az örökimádás minél több helyen való meghonosításával foglalkozó szerzetes egykor évekre eltávolodott az Egyháztól, de amikor belefáradt az ateizmusba, akkor azzal szembesült, hogy az élet alapvető kérdéseire csak a Jézus Krisztussal való találkozása adott választ. Első alkalommal Martin Luca olasz származású amerikai paptól hallott a szentségimádásról, amikor még Argentínában rádióriporterként interjút készített vele e témáról. A beszélgetés hatására három örökimádási kápolna nyílt Buenos Airesben, Justo Lofeudo pedig annyira elkötelezte magát, hogy erre tette fel életét.
,,Az örökimádás ajándék Istentől a mai kor számára" - mondja a szerzetes, aki szerint Isten az Eucharisztiában való jelenléte által formálni akar minket, és életünk, környezetünk valóban megváltozik ennek hatására. Padre Lofeudo nemzetközi tapasztalatai alapján úgy látja, hogy kevésbé vallásosak, sőt más vallásúak is elkezdték látogatni az Oltáriszentséget, és megtapasztalták, hogy ott jelen van valaki. Megtapasztalták továbbá ezzel a jelenléttel együtt a békét és a szeretetet is. A szentségimádási kápolnában minden zaj nélkül változtat jobbá bennünket Isten. Ő ezt akarja adni nekünk ebben a zajos mai világban.
Az előadás koordinátora és társszervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága

- Justo Antonio Lofeudo MSS atya, a Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusainak egyik alapító tagja azért érkezett Magyarországra, hogy Vácon, a piaristák Szent Anna-temploma frissen felszentelt szentségimádási kápolnájában segítsen megszervezni az örök imádást.
Videó Link

...... .........


- Az évközi 24. vasárnap (C év) olvasmányai - Itt olvasható Link

- Új Ember oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018.01.11 szentmise
  2018-01-11 17:22:45, csütörtök
 
  Vendég pap: Justo Lofeudo atya
...... ........



...... .........


Szentmisén is elhangzott
OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Isten büntetése volt a csatavesztés és a frigyszekrény elvesztése.
Héli főpap bíráskodásának utolsó napjaiban történt, hogy a filiszteusok megtámadták a választott népet. Erre ők is hadba vonultak a filiszteusok ellen. A Segítség kövénél ütöttek tábort, míg a filiszteusok Áfeknél sátoroztak.
A filiszteusok csatarendbe álltak Izraellel szemben. Nehéz küzdelem volt, és Izrael vereséget szenvedett a filiszteusoktól. A harcban körülbelül négyezer férfi esett el a csatamezőn.
Midőn a nép visszatért a táborba, vezetőik tanácskozni kezdtek: ,,Miért engedte meg Isten, hogy ma vereséget szenvedjünk a filiszteusoktól? Hozzuk el Silóból az Úr szövetségének szekrényét! Jöjjön közénk, és szabadítson meg ellenségeink kezéből!"
A nép követeket küldött Silóba. El is hozták onnan a frigyszekrényt, melynek tetején a Seregek Ura trónol a kerubok felett. Héli két fia, Ofni és Fineász kísérték az Úr szövetségének szekrényét. Amint megérkezett a táborba, az egész nép akkora örömrivalgásban tört ki, hogy még a föld is rengett belé.
Amikor a filiszteusok meghallották az ujjongás zaját, tanakodni kezdtek: ,,Mit jelent ez a nagy örömrivalgás a héberek táborában?" Mihelyt megtudták, hogy az Úr szekrénye érkezett meg a táborba, rémülten mondták egymásnak: ,,Az ő Istenük itt van a táborban." Majd jajveszékelni kezdtek: ,,Jaj nekünk, mert nem volt ekkora ujjongás sem tegnap, sem tegnapelőtt! Jaj nekünk! Hogyan szabadulhatnánk meg ennek a hatalmas Istennek kezéből? Hisz ő az az Isten, aki oly sok csapással sújtotta az egyiptomiakat a pusztában. De ti, filiszteusok, legyetek bátrak és igazi férfiak, hogy ne kelljen szolgálnotok a hébereknek, mint ahogy azok nektek szolgáltak. Harcoljatok férfiakhoz méltó módon!"
Meg is ütköztek a filiszteusok, és úgy megverték az izraelitákat, hogy mindenki hazafelé menekült. Igen nagy volt a vereség: harmincezer gyalogos esett el Izraelből. Héli két fia, Ofni és Fineász is a halottak között volt, sőt a frigyszekrény is az ellenség kezébe került.
Ez az Isten igéje.
1Sám 4,1-11

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus egy beteget meggyógyít leprájából.
Abban az időben egy leprás jött Jézushoz. Térdre borult előtte, és így kérlelte: ,,Ha akarod, te megtisztíthatsz engem!" Jézusnak megesett rajta a szíve. Kinyújtotta kezét, megérintette, és azt mondta neki: ,,Akarom! Tisztulj meg!" Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult. Jézus szigorúan ráparancsolt, azonnal elküldte, és így szólt hozzá: ,,Nézd, senkinek se szólj erről, hanem menj, mutasd meg magadat a papnak, és tisztulásodért ajánld fel a Mózes által rendelt áldozatot, bizonyságul nekik."
Ő azonban, alighogy elment, mindenfelé hirdetni és híresztelni kezdte a dolgot. Emiatt Jézus nem mehetett többé nyilvánosan a városba, inkább távolabbi, elhagyatott helyeken tartózkodott. Mégis, mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 1,40-45
Magyar kurír
...... .........



- Örök imádás szervezése
Templomunkban szeretnénk örökös szentségimádást szervezni, amelynek helyszíne a Szent Pio atya-kápolna. Ennek előmozdítására Justo Lofeudo atya a Legszentebb Oltáriszentség Misszionáriusainak Közösségéből a jövő héten ismét Budapestre látogat. Számtalan örök imádó kápolna megalapítása fűződik nevéhez. Tüzes beszédeivel lelkesíti a híveket az Oltáriszentség szeretetére. Magyarországon Vácon és Sopronban indított el örök imádó ká-polnát. Számtalan csoda személyes tanúja az örök imádás következtében. Gazdagréten csütörtökön a 17 órai szentmisén és a jövő vasárnap a 10 órai szentmisén lesz vendégünk és osztja meg gondolatait a homília keretében az örök imádás döbbenetes átalakító erejéről. Ez a találkozás egyúttal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik előkészítő alkalma lehet számunkra. Csütörtökön este bekapcsolódik a helyi szentségimádásba, azt követően találkozásra is nyílik majd lehetőségünk Justo atyával, hogy fel tudjuk mérni az örök imádás helyi lehetőségeit.
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Simola Teréz Csilla: Január
  2018-01-11 14:00:14, csütörtök
 
  Forrás: Poet vers oldal

Jégvirágos január,
Balatonon fakutyák.
Havas a táj, csikorog,
Csizmám talpa nyikorog.

Cinege ül faágon,
Csiripeli: úgy fázom!
Varjú repül, úgy károg:
Jobb volt minden a nyáron!

Odakint a hó esik,
Meleg tea jólesik.
Szél seper a teraszon,
Teámat most lerakom.

Puhán kavargó pelyhek,
lassan cammogó percek.
Téli képnek véget vet,
Nagy hirtelen sötét lett.

...... .......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Szép téli kép videója
  2018-01-11 13:54:46, csütörtök
 
  A facebook szerver a gif. kiterjesztésű képeket, mint videó jeleníti meg.
Kép videója Link
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
WIFI karácsonyi képeslap
  2018-01-11 13:45:16, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Most segíts meg, Mária, ó irgalmas Szűzanya!
  2018-01-11 13:41:15, csütörtök
 
  Forrás: Szívből Szeretettel
...


Most segíts meg, Mária, ó irgalmas Szűzanya! Keservét a búnak, bajnak, eloszlatni van hatalmad. Hol már ember nem segíthet, a te erőd nem törik meg. Hő imáit gyermekidnek, nem, te soha nem veted meg! Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy Anya vagy! Most segíts meg, Mária, ó irgalmas Szűzanya! Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Szent Rita, Isten csodákkal kitüntetve
  2018-01-11 13:37:13, csütörtök
 
  Forrás: Szívből Szeretettel
...... ............


Szent Rita, Isten csodákkal kitüntetve. Te részesültél abban a ritka kegyelemben, hogy kétségbeejtő helyzetekben különleges szószólónk és segítőnk vagy. Erős bizalommal térdelek előtted, együtt érző szeretetedre hagyatkozva, hogy segítségedet kérjem jelen nagy szükségemben. Légy részvéttel irántam. Gyarló imámat vidd Isten trónja elé, és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben. Járj közben értem Jézus Szentséges Szívénél. Ígérem, hogy egész életem hirdetni fogja az Úr hozzánk lehajló, minket átölelő szeretetét és a te közbenjáró jóságodat. Szent Rita! Te csodálatosan részesültél Urunk Jézus Krisztus kínszenvedésében. Közbenjárásod által nyerd meg nekem, hogy az élet szenvedéseit megadással viseljem és pártfogolj minden szükségemben. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Csak egy üdvözlégyet mondjunk el naponta,
  2018-01-11 13:34:34, csütörtök
 
  Forrás: Szívből Szeretettel
...... ...........


Csak egy Üdvözlégyet mondjunk el naponta,
Szűzanya imánkat szívesen hallgatja.
Gonddal és bajjal tele minden napunk
Csak az égi Anya segíthet rajtunk.
Csak egy üdvözlégyet mondjunk el naponta,
Ha életünk keresztje a vállunkat nyomja.
Panasz,sírás helyett fogjuk fel a kezünk,
Szóljon Szűzanyának bár egy üdvözlégyünk.

Üdvözlégy Mária!
Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus.
Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja! Imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny - Döntő
  2018-01-11 12:12:20, csütörtök
 
  Youtube videó Link

Dobszay Péter a videón látható: 3 perc 30 mp.-től - 19 perc 36 mp. /Zsűri értékelése 21 perc -ig tartott.
...... .....


...... ......


Csak a Péter versenye látszik Videó Link

Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny - Gála
Dobszay Péter a kép bal okdalán az első
...... ......



 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.