Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Scarlát 5 jele, amire oda kell figyelni
  2018-01-27 22:43:45, szombat
 
  Szülők figyelem! Ez a szörnyű betegség újra visszatért és veszélyezteti gyermekeinkre!
Egy ezidáig eltűnt betegség tért vissza elmúlt években. Ez nem más mint a skarlát. Sokan nem tudják, hogy milyen tünetekkel és kezeléssel jár ez a betegség, ezért most megmutatjuk.
A skarlát - régies nevén vörheny - Egy baktérium által okozott akut fertőző betegség. Cseppfertőzéssel terjed. Nagyjából egy hét lappangás után láz, torokfájdalom, nyaki nyirokcsomó-duzzanat, majd bőrkiütés keletkezik a testen.
Ezek a kiütések leginkább a hajlatokban jelentkeznek. A nyelven vastag fehéren bevont, lepedék keletkezik, ami 1-2 napon belül lekopik és láthatóvá válik a skarlát betegségre jellemző epernyelv. Az orcák kipirulnak, az orr, felső ajak, és az áll területe pedig sápadttá válik.
- A skarlát penicillinnel kezelendő ugyanis a baktérium penicillin érzékeny baktérium.
A skarlát általában a mellkason vagy a gyomorban fellépő kiütésekkel kezdődik, mielőtt más területekre terjedne.

Tünetek:
- Torokfájás- Fejfájás- duzzadt nyaki mirigyek- Vörös kiütés- Viszkető bőr- piros arc- Fehér vagy piros nyelv- Magas láz- Hasi fájdalom- hasmenés
Az első napokban feltétlen szükséges az ágynyugalom, lázcsillapítás, és a bő folyadék, mert a torokfájás miatt ha nem iszik eleget a beteg, fennáll a kiszáradás esélye!
Forrás: maivalóság
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Milliárdokat kaphat Katinka az olimpia után.
  2018-01-27 22:38:08, szombat
 
  Teljes mértékben egyet kell, hogy értsek a life.hu soraival. Katinka teljesítménye , és annak eredménye végre egy picit reflektor fénybe tolta kicsiny hazánkat. Amerika 319 millió lakossal bír, míg Magyarország 10 millióval. Mégis mi nyertünk, nem az Amerikaiak. Pedig erős a különbség, és statisztikailag nekik kellet volna nyerni.
...... .....


Katinka még az Egyesült Államok egyik legolvasottabb napilapja, a New York Times címoldalán is szerepelt. A lap Twitter-felületén az olvasható, hogy a magyar sportoló sikerei még a háromszoros első Katie Ledecky és a huszonegyszer diadalmaskodó Michael Phelps olimpiáját is “elronthatja". Ám nem ez az egyetlen dolog, ami felkeltette a kint élők érdeklődését - írja a Blikk.
Az eddigi sikerek komoly bevételt jelentettek már az úszónak, ám most saját márkája is felértékelődik. Az Iron Ladyt férjével és edzőjével, Shane Tusuppal hozták létre még 2014-ben. “Hosszú sok amerikai kisgyermek számára válhat példaképpé. Akár a milliárdos bevételt is elérheti az általa képviselt brand azzal, hogy az olimpiai győzelmeket meglovagolva betör a tengerentúli piacra" - nyilatkozta a lapnak Manhalter Dániel, a Prompt Media kommunikációs ügynökség vezetője. Szabados Gábor sportközgazdász a portál megkeresésére hozzátette, hogy ez a hatalmas érdeklődés akár milliárdokat is hozhat Katinkának.
Önerőből ennyire remekül felépített brandet magyar sportolónál még nem láttam. Az úszás kifejezetten olimpia centrikus sportág, ezért kétségtelenül sokat jelent, hogy a riói ötkarikás játékokon remekül szerepel Hosszú Katinka.
Ez az üzletben rengeteget hozhat neki. A vagyonát akár meg is többszörözheti" - mondta a szakértő.
Hosszú Katinka bármennyit is keressen sikereivel, maximálisan megérdemli, hiszen ritkán láthatunk olyan sportolókat, akik nemcsak küzdenek céljukért, de kockáztatnak is a siker érdekében.
Forrás: maivalóság
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Gyógyital
  2018-01-27 22:31:35, szombat
 
  Ez a nő meggyógyította a 4. stádiumban lévő rákját, úgy hogy mindössze egyetlen összetevőt használt.
...... ..........


Az író, Ann Cameron, több mint 15 gyerekkönyv szerzője. 2012-ben hármas fokozatú vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, és úgy döntött, hogy megosztja a tapasztalatait ezzel a szörnyű betegséggel kapcsolatban a világgal. Valójában ez a történet igen vidám véget ér, ugyanis sikerült legyőznie a betegséget teljesen természetes módszerrel, és mindenkinek ezt javasolja, aki ettől a betegségtől szenved.Az írónőnek a saját betegsége nem az első találkozása volt a rákkal, a férje 2005-ben tüdőrákban halt meg, hosszú, hónapokig tartó kemoterápia után.
Miután orvosa közölte vele a diagnózist, azt javasolta, hogy egyezzen bele egy eltávolító műtétbe, amely után kemoterápiás kezelések várnak rá. A férje sikertelen kezelésében csalódott asszony úgy döntött, hogy nem fogadja meg az orvos tanácsát, hanem alternatív módszert keres.
2012 júniusában vastagbélrák diagnosztizálása után, megtagadtam a kemoterápiát. Jól éreztem magam, de a rák hat hónap után már átterjedt a tüdőmre, és belépett a negyedik szakaszban"- írta a blogban. Ann azt mondta, hogy ekkor elkezdett kutatni a Neten, és talált egy esetet, amelyben a 26 éves Ralph Core akinek bőrrákja volt, napi 2,5 kg sárgarépa levet fogyasztott naponta, és a kezelése sikerrel járt. Ekkor döntött úgy, hogy kipróbálja ezt az alternatív gyógymódot, és elkezdte inni sárgarépalevet minden nap ugyanazt az adagot.
Nyolc hónap után, egy CT vizsgálat kimutatta, hogy a rák eltűnt.
Ellentétben néhány más alternatív megoldással, a sárgarépa lé fogyasztása nem tilos a hagyományos kezelés során. A sárgarépa lé tökéletesen kompatibilis kemoterápiával. De Anne úgy döntött, hogy megpróbálja csak a sárgarépa lé fogyasztását, mert nem akart szembesülni a kemoterápia mellékhatásaival. Azt javasolja, hogy ha jó egészségben van valaki, akinél rákot diagnosztizáltak, ez egy hatékony gyógymód. Nincs semmi baj, akkor, ha valaki a kemoterápia előtt próbálja ki a gyógymódot, mert ha a rákos sejtek szaporodása leáll, akkor valószínűleg ez egy hatékony gyógymód lesz..
Forrás: maivalosag
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Jézus szombaton bement a zsinagógába 01.28
  2018-01-27 22:23:22, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Moáb mezején Mózes így beszélt a néphez: Az Úr, a te Istened hozzám hasonló prófétát támaszt neked, a te körödből, testvéreid közül; őrá hallgassatok. Hiszen ezt kívántad az Úrtól, a te Istenedtől Hóreb (hegyén), az egybegyűlés napján, mikor azt mondtad: Nem hallgatom tovább az Úrnak, az én Istenemnek hangját és nem nézem tovább ezt a hatalmas tüzet, nehogy meghaljak.
Erre így szólt hozzám az Úr: Helyesen beszéltek. Prófétát támasztok nekik testvéreik köréből, mint téged; ajkára adom szavaimat, s ő mindent tudtukra ad, amit parancsolok neki.
Ha valaki nem hallgat szavaira, amelyeket az én nevemben hirdet, akkor én majd számon kérem tőle. Annak a prófétának pedig, aki egyetlen olyan szót is merészel hirdetni nevemben, amelynek hirdetését nem bíztam rá, meg kell halnia. Ugyanígy annak is, aki más istenek nevében beszél.
Ez az Isten igéje.
MTörv 18,15-20

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * ,,Népem, ne légy kemény szívű." 2. tónus.
Előénekes: Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak, * és ujjongjunk üdvünk sziklája előtt.
Dicsőítő énekkel lépjünk színe elé, * magasztaljuk őt zsoltárt zengve.
Hívek: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * ,,Népem, ne légy kemény szívű."
E: Jöjjetek, boruljunk le, hódoljunk előtte, * hulljunk térdre Urunk, Alkotónk előtt.
Mert ő a mi Istenünk, * mi pedig az ő népe, és kezére bízott nyáj vagyunk.
H: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * ,,Népem, ne légy kemény szívű."
E: Bárcsak hallgatnátok ma az ő szavára: * ,,Ne keményítsétek meg szíveteket,
mint egykor Meribánál, Massza napján a pusztában, † ahol atyáitok megkísértettek engem, * próbára tettek, bár látták számos csodámat."
H: Bár hallgatnátok ma Isten szavára: * ,,Népem, ne légy kemény szívű."
Zsolt 94,1-2.6-7.8-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim! Azt szeretném, ha mentesek volnátok a gondoktól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi gondok kötik le: hogyan járjon férje kedvében. Ezt javatokra mondom, nem azért, hogy tőrbe csaljalak, hanem hogy feddhetetlen életre és az Úrhoz való osztatlan ragaszkodásra segítselek titeket.
Ez az Isten igéje.
1Kor 7,32-35

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Kafarnaum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. Ez így kiáltott fel: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre össze-vissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 1,21-28
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Timóteus és Szent Titusz - püs­pö­kök 01.26
  2018-01-27 19:25:20, szombat
 
  Igenaptár oldalon Link

Magyar kurír oldalon Link
Efezus első püspöke, Timóteus és Kréta püspöke, Titusz életútját idézzük fel liturgikus emléknapjukon, január 26-án.
Istenünk, te Szent Timóteust és Szent Tituszt apostoli erényekkel ékesítetted. Közbenjárásukra add, hogy szentül és buzgón éljünk ezen a világon, és így méltók legyünk eljutni az örök hazába. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Timóteus vértanulsága: A legenda szerint Timóteus még sok éven át az efezusi egyház élén állt, és egy napon a Diana-templom szolgái a baccháns felvonulások alkalmával agyonverték.

...... .............



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Pál apostol megtérése ...01.25
  2018-01-27 19:05:02, szombat
 
  Szent Pál apostol egyház tanítója volt.
...... ........... .........



...... ........... ..........



Igenaptár oldalon Link

Szent Pál apostol megtérése
...... ........


Saul a damaszkuszi úton a feltámadott, élő Krisztussal találkozott, és ez új irányt adott életének. Addig is az Isten akaratát kereste, de tévúton, az erőszak és gyűlölet útján. Megtérése abban állt, hogy belátta, az Istenhez vezető út Jézus Krisztus. Benne rátalált élete hivatására: ,,Ha szeretet nincs bennem, mit sem érek!" Így lett a keresztények üldözőjéből a nemzetek apostola, Saulból pedig Szent Pál. Nemcsak példájával tanított, hanem kifejezett igehirdetésével is, így mindnyájunknak példát ad a folytonos megtérésre, a szeretetből táplálkozó példamutató életvezetésre és a bátor, nyílt igehirdetésre. Szent Pállal együtt bátran hirdetjük: ,,A szeretet nem szűnik meg sohasem!"
(Adoremusz 2006
A damaszkuszi út" jelentése
Legalább egyszer mindenkinek végig kell menni a lelki változás útján. Keresztény szempontból azonban még többet jelent: mindenkinek megadatik a szükséges kegyelem, hogy végigmehet rajta - ez a megtérés. Pál fordulása, pálfordulás, a Debreczeni-kódexben Szent Pál apostolnak megtérése, a szegedi nép ajkán Jóra forduló Pál az apostol megtérésének ünnepe. E jeles nap időjárásából a termésre következtetnek: a jó idő jó termést jelent, a köd a jószág pusztulását, a szelek háborút. A szentesi regula így tudja: hogyha szeles pálfordulás, akkor lészen hadakozás - szerepel Bálint Sándor Ünnepi kalendáriumában.

Magyar kurír oldalon Link
Január 25-én Pál fordulását, Szent Pál apostol megtérését ünnepeljük.
A legkisebb az apostolok között - így ír magáról Pál. Nem találta méltónak magát az apostoli címre, mivelhogy korábban vezető szerepet játszott a keresztények üldözésében. Pál, akit ekkor még Saulnak hívtak, az ,,Úrnak tanítványai ellen lihegve" Damaszkuszba ment; az úton hirtelen nagy fényesség vette körül. Leesett a lóról, és látomásában szózatot hallott: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?" Erre ő megkérdezte: ,,Ki vagy te, Uram?" Az így felelt: ,,Én vagyok Jézus, akit te üldözöl!" (vö. ApCsel 9,1-31) Az élmény hatása alatt Pál megtért, és a kereszténység nagy térítő apostola lett.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Merici Szent Angéla szűz
  2018-01-27 18:49:04, szombat
 
  Szent Angéla, az orsolyita rend alapítója
...... ........... ......


Képen: Pietro Calzavacca: Merici Szent Angéla (19. sz.)
...... ........... .......


Igenaptár oldalon Link

Magyar kurír oldalon Link
Szent Angéla látomása - Egy 1506-ban történt látomás - brudazzói látomás: A jelenetet a desenzanói templom mennyezetének freskója örökítette meg: szülőföldjének tavánál, a Garda-tónál Angéla egy helyet látott, melyről egy létra emelkedett egészen az égig. E létrán angyalok és leányok jártak föl és alá. A szent ebből arra következtetett, hogy neki olyan művet kell létrehoznia, amely erre a létrára hasonlít.
...... ...........



...... ..........



Szeretetláng oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Egy napon Jézus, amikor este lett, 01.27
  2018-01-27 18:37:25, szombat
 
  ...... .............


EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Egy napon Jézus, amikor este lett, így szólt tanítványaihoz: ,,Keljünk át a túlsó partra." Erre azok elbocsátották a tömeget, és Jézust magukkal vitték úgy, ahogy ott volt a bárkában. Más csónakok is voltak velük. Nagy szélvihar támadt, a hullámok a bárkába csaptak, úgyhogy az már-már megtelt. Ő a bárka végében egy vánkoson aludt. Felkeltették, és megkérdezték: ,,Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Erre fölkelt, ráparancsolt a szélre, és ezt mondta a tengernek: ,,Hallgass el, nyugodj meg!" A szél elállt, és nagy csendesség lett. Ekkor hozzájuk fordult: ,,Miért féltek? Még mindig nincs bennetek hit?" Nagy félelem fogta el ugyanis őket. Egymást kérdezgették: ,,Ki lehet ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?"
Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid beismeri bűnét, és bűnbánatot tart.
Házasságtörését Dávid azzal tetézte, hogy megölette az asszony férjét, Uriást. Akkor az Úr elküldötte Nátán prófétát Dávidhoz. Amikor a próféta a király elé járult, ezt mondta neki: ,,Két ember lakott egy városban: egy gazdag meg egy szegény. A gazdagnak igen sok juha és marhája volt, a szegénynek pedig nem volt egyebe, mint egy juhocskája, melyet úgy vásárolt. Táplálgatta, és házában, gyermekei körében nőtt fel: kenyeréből evett, poharából ivott, és az ölében aludt, mintha csak saját leánya lett volna.
Egy alkalommal vendég érkezett a gazdaghoz. De ez sajnált a maga juhaihoz és marháihoz nyúlni, hogy lakomát készítsen vendégének, aki hozzá érkezett. Azért fogta a szegény ember juhocskáját, és abból készített lakomát vendégének."
Ennek hallatára Dávid igen nagy haragra lobbant az ellen az ember ellen, és ezt az ítéletet hozta: ,,Az Úr életére mondom: halál fia az az ember, aki ezt cselekedte. Négyszeres kárpótlást fog adni a juhért, minthogy ilyen dolgot merészelt művelni; de legfőképp azért, mert könyörtelen volt."
Ekkor a próféta a fejére olvasta Dávidnak: ,,Te vagy az az ember. És most maga az Úr, Izrael Istene mond ítéletet: Családodban nem szűnik meg soha a háborúskodás, mert megvetettél engemet, amikor elvetted a heteus Uriás feleségét, hogy a magad asszonyává tedd. Ezt üzeni az Úr: A saját házadban hozok rád romlást, a szemed láttára veszem el feleségeidet, és adom oda vetélytársadnak; és az világos nappal fog velük élni. Te ugyan titokban követted el a bűnt, én azonban világos nappal, az egész nép szeme láttára foglak érte sújtani."
Dávid erre bűnvallomást tett Nátán próféta előtt: ,,Vétkeztem az Úr ellen." Nátán azt felelte: ,,Az Úr ugyan megbocsátja bűnödet, nem fogsz meghalni. De újszülött fiad nem kerülheti el a halált, mivel viselkedéseddel súlyos botrányt okoztál az Úr ellenségei előtt." Ennek végeztével Nátán próféta visszatért házába. Dávid gyermekére, Uriás feleségének szülöttére pedig, ránehezedett az Úr keze, és súlyos betegségbe esett. Dávid megpróbálta kiengesztelni az Urat a gyermek érdekében: szigorú böjtöt tartott, vezeklőruhába öltözött, és az éjszakát a földön fekve töltötte. Felkeresték palotájának elöljárói, és kérlelték, hogy keljen fel. De ő nem volt rá hajlandó, és nem is evett velük.
Ez az Isten igéje.
2Sám 12,l-7a.10-17

Imádság
Fogadd szívesen, Uram, Istenem, felajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert kimondhatatlanul nagy és hatalmas vagy. Ezzel fordulok hozzád és szeretnék hozzád fordulni minden nap, minden időben, és arra kérek minden mennyei lelket, minden benned hívőt, hogy velem együtt adjon hálát neked és dicsőítsen téged.

Elmélkedés: C. Horváth István Sándor
A korábbiakban Márk evangélista Jézus olyan csodáit mutatta be, amikor betegeket gyógyított vagy gonosz lelkeket űzött ki emberekből. A mai evangéliumban olvasott jelenet, a tengeri vihar lecsendesítése az első ,,természeti" csoda, azaz nem közvetlenül egy emberen nyilvánul meg isteni ereje, hanem a természet erőinek legyőzésében. Cselekedete azonban itt is az emberek, a bárkában vele tartó apostolok megmentésére irányul.
Felmerül a kérdés: Miért tett Jézus csodákat? Nyilvánvalóan nem magamutogatásból és nem is a feltűnést keresve. E rendkívüli cselekedetei azt igazolták, hogy elkezdődött Isten országának megvalósulása, amit hirdetett. Ahol ugyanis megvalósul az Isten országa, ott megmutatkozik Isten szabadító ereje, azaz az emberek megszabadulnak a betegségektől a gyógyítások eredményeként, a megszállottak megszabadulnak az őket fogva tartó gonosztól, erre példa az ördögűzések esetei, és megszabadulnak a félelemtől, miként a vihar lecsendesítésekor az apostolok félelmét is megszünteti az Úr.
Ez a csoda abból a szempontból is különleges, hogy megjelenik a hit eleme: ,,Miért féltek? Még mindig nincs bennetek hit?" - kérdezi Jézus. A csodák hitet ébresztenek, illetve megerősítik a hitet az emberekben. A hit és a félelem ellentétben áll egymással. Az Úr közelében nincs okom félelemre.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.