Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Mindenszentek ünnepe Csíksomlyó
  2019-11-01 13:21:12, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Aranyosi Ervin: Halottak napján
  2019-11-01 13:19:50, péntek
 
  Halottaknak napján,
gondolkozz el, kérlek!
Mennyire fontosak
azok, akik élnek?
Milyen gyakran gondolsz
rájuk szeretettel?
Jelenthet-e annyit,
mint ki régen ment el?

Ilyenkor az ember
temetőbe jár ki,
Elmúlt szeretteit
véli megtalálni.
Közben annyin élnek
magányosan, távol,
kire nem jut idő,
kit a szív nem ápol.

Pedig a halottak
a szívünkben élnek.
A hétköznapokba
bőven beleférnek.
M'ért nincs az élőkért
ugyanilyen ünnep,
ami lángra gyújtja
apró mécsesünket.

Aki elment, jól van,
csak egy más világon,
s nem tud örvendezni
levágott virágon.
Földdé porladt testet
látogatsz a sírnál.
Élőkért tehetnél,
ahelyett, hogy sírnál!

Oly sok a magányos,
kinek nem jut semmi.
Ki örülni tudna,
ha tudnák szeretni.
Ám ezt meg se látod
- tudod - attól félek.
Megbékélni kéne,
s nem visz rá a lélek.

Vársz, amíg késő lesz,
mikor már nem bánthat,
akkor száll szívedre,
majd a gyász, a bánat.
S jön halottak napja,
s mész a temetőbe,
bocsánatot kérni,
s elbúcsúzni tőle...



Aranyosi Ervin © 2011-10-31.
A vers és festmény megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

Videó Link és Videó Link


Videó 2 Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Dorosné, Éva - képei halottak napi
  2019-11-01 08:20:59, péntek
 
  ...... ........... .............



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Új alpolgármestereket választott a képviselő-testület
  2019-11-01 08:16:15, péntek
 
  Dr. László Imre polgármester kezdeményezésére, a mai rendkívüli testületi ülésen megválasztották az alpolgármestereket, a bizottságokat és a tanácsnokokat is.
A hatékonyabb munkavégzés érdekében november 1-től Bakai-Nagy Zita, Orosz Anna, Barabás Richárd és Hintsch György látják el az alpolgármesteri teendőket

Új alpolgármestereket választott a képviselő-testület Újbudán Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2019. november 1., mindenszentek
  2019-11-01 07:57:02, péntek
 
  ...... .......


A zarándok Egyház liturgiája ma összekapcsolódik a megdicsőült Egyházéval, hogy együtt ünnepelje Krisztust, a választottak szentségének és dicsőségének forrását. Az olvasmány bemutatja azokat, akiknek meg van jelölve a homlokuk, fehér ruhában vannak. Mindkét szimbólum a keresztségre utal, mely eltörölhetetlen jegyet tesz az ember lelkébe: a Krisztushoz való tartozás eltörölhetetlen jegyét és a bűntől való megtisztulás ajándékát, Krisztus vére által.
Az Egyház ma nemcsak a kanonizált szenteket ünnepli, hanem azokat az ismeretlen szenteket is, akik megélték a hétköznapokban a keresztségben kapott életszentséget. Ez a
sokszor szinte észrevétlen életszentség nagyon értékes. Benne van a hitért folytatott küzdelem, a Krisztusért vállalt vértanúság és a mindennapi élet keresztjeinek türelmes hordozása is.
Isten szereti az általa teremtett embert, és gondoskodik róla. Ez a szeretet késztette Fiát a megtestesülésre és tette az embert Isten gyermekévé - visszaszerezve így az ember eredeti, istengyermeki méltóságát, amit a kezdetkor, az első bűnben elveszített. A bűn következménye a halál. A halál és a bűn pedig nem Isten, mert Isten az Élet maga. Krisztusban az Élet legyőzte a halált, és ő az ember bűnét magára véve megváltott minket. Ezt a valóságot hordozod magadban, testvérem. Ez a jel. Hiszel benne?
Ez az állapot nem az örök életre fenntartott ajándék, hanem már jelen életünk mély igazsága, ami bensőleg teljesen átalakít, és Isten életében részesít minket. Igaz, csak rejtett valóságában. Teljesen majd a mennyei dicsőségben ragyog föl. ,,Akkor majd hozzá leszünk hasonlók, mert látni fogjuk, amint van." Ma ezt szemléljük a szentekben, ami Isten látásából ered, és beöltözteti őket Isten ragyogásába. Fehérre mosták ruhájukat a Bárány vérében. Megismerve Isten végtelen szeretetét hittel és bizalommal fogadták keresztjeiket és szeretetté alakították azokat, hasonlóan Mesterükhöz, az Isten Fiához. Aki nem azért jött, hogy kiiktassa a szenvedést és a megpróbáltatásokat az életünkből, hanem hogy az örök élet eszközévé alakítsa őket.
Ő maga igazolta ezt, amikor Isten akaratát alázatos szívvel fogadta és elénk élte, egészen a kereszt borzalmas valóságáig. Túlvezetve szenvedéseink, keresztjeink fájdalmain, és méltóvá téve minket, hogy vele legyünk dicsőségében is. Ezért boldogok a lélekben szegények, a szomorúak, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, akik üldözést szenvednek az igazságért. Túllátnak önmagukon.
Csak önmagadat és bűnös vágyaidat legyőzve lehetsz szelíd, irgalmas, tiszta szívű és békességes. Mert már megtapasztaltad, hogy bűneid és gyengeségeid ellenére szeret téged. Ez a szeretet pedig felszólít, hogy tudj szeretettel, türelemmel és megbocsátással fordulni másokhoz. Ezen az úton és ebben a folytonos küzdelemben nem vagy egyedül, mert ő ott halad veled, hiszen tudatosan magára vette minden emberi nyomorúságodat, gyötrelmeidet, hogy szeretetté alakítva megtanítson ezek megszentelésére.
Boldog mennyei lelkek! Járjatok közben értünk és legyetek segítőink, hogy hittel megélve emberlétünk ajándékát, vállalva annak minden keresztjét és próbatételét, eljuthassunk abba a boldog valóságba, amiben ti részesültetek, és Isten legyen minden mindenben.

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Üdvösség útján
  2019-11-01 07:55:00, péntek
 
  2019. november 1. - Péntek, Mindenszentek
Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket.
Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben!" Mt 5,1-12a

Elmélkedés
A szentek Krisztus ügyének képviselői a világban, nem a maguk ügyét, elképzelését, érdekét kívánták előmozdítani, hanem Isten országának növekedéséért fáradoztak. Azt a munkát folytatták a maguk korában, amelyet egykor Krisztus elkezdett. A meghívás, az Istentől való kiválasztottság és az önkéntesség egyaránt jellemzi a szenteket. Hivatástudatukat megalapozza, hogy Isten különleges feladatra hívja őket és annak teljesítéséhez meg is adja számukra a szükséges lelki erőt, ugyanakkor szükség van arra is, hogy teljes odaadottsággal, teljes erővel dolgozzanak. Ennek köszönhetően ők, akik mindent Krisztus példájából tanultak és tettek, a maguk korában nagyot fordítottak a történelem kerekén, olyan megoldást találtak a problémákra, amely az adott történelmi helyzetben iránymutató volt és a későbbi időkben is példaértékű maradt. Nem elbújtak a világ gondja elől, nem titokban figyelték az események alakulását és nem másoktól várták a szükséghelyzetek feloldását, hanem meglátták személyes hivatásukat, megérezték Krisztus sürgetését, ráébredtek személyes felelősségükre, s nem maradtak tétlenek. Nem bénította meg őket a legnehezebb helyzetek látványa és nem korlátozhatta őket az emberi akadékoskodás, hanem Istentől vezetve teljesítették szolgálatukat. Őket, a szenteket és boldogokat ünnepeljük ma, Mindenszentek napján, valamint azokat, akiket ugyan nem avatott hivatalosan boldoggá vagy szentté Egyházunk, de hitünk szerint eljutottak a mennybe.
Mindenszentek ünnepén Jézus hegyi beszédéből a nyolc boldogságról szóló részt olvassuk az evangéliumban. A boldogság-mondások üzenetét jobban megérthetjük, ha Jézus beszédét összehasonlítjuk Keresztelő János próféciájával, prédikációjával, és felfedezzük a két beszéd közti hangsúlyeltolódást. Miközben a nép azon töprengett, hogy nem János-e a Messiás, ő az utána érkező Jézusról a következőket hirdette: ,,Szórólapátját már a kezében tartja, hogy megtisztítsa szérűjét: a búzát csűrébe gyűjtse, a pelyvát meg olthatatlan tűzben elégesse. És még sok mással is buzdította a népet. Így hirdette nekik az üdvösséget" (Lk 3,17-18). János büntetésről beszél, még akkor is, ha Lukács evangélista azzal a szép kifejezéssel zárja le János tevékenységének bemutatását, hogy ,,így hirdette nekik az üdvösséget."
Ezzel szemben Jézus valóban Isten üdvösségét hirdeti, és ennek egyik legszebben megfogalmazott tanítása a nyolc boldogság. Vándorútja során Jézus naponta találkozik a szegényekkel, az éhezőkkel és a nélkülözőkkel. A hegyi beszédben őket nevezi boldognak, de nem azért mert sírásuk, nyomorúságuk, éhezésük vagy szegénységük önmagában volna értékes, hanem mert Isten segítsége hamarosan megmutatkozik életükben. Nem a távoli jövőben ígér számukra valamilyen jót jutalomként, hanem szavai szerint életük fordulata már most bekövetkezett, mert az üdvösség napja rájuk ragyogott. A mi Urunk boldogság-mondásai nem a jövőre, a halál utáni élete vonatkozó ígéretek, hanem már a jelen életben megtapasztalható valóságot hirdetnek. Amíg Keresztelő János ítéletet hirdet, addig Jézus örömhírt közöl az emberekkel. Ennek az örömhírnek a befogadása indít el minket az üdvösségre vezető úton és a szentek példája segít a kitartásban, hogy le ne térjünk róla.
C. Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! Erősítsd bennünk a mennyország utáni vágyat! Földi életünket úgy kell élnünk, hogy teljesítjük kötelességeinket ebben a világban és igyekszünk szebbé tenni a teremtett világot, jobbá tenni embertársaink életét. Bár ez a világ csak ideiglenes otthonunk, hiszen a mennyei Atya mindannyiunkat az örök életre hív. Hisszük, hogy akiket Egyházunkban szentként és boldogként tisztelünk, eljutottak a mennyországba, amely az ő legfőbb vágyuk volt. Segíts minket, hogy közbenjárásukra és példájukat követve mi is eljussunk az üdvösségre!
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Mindenszentek ünnepe 11.01
  2019-11-01 07:51:17, péntek
 
  ...... ...........


November 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel. Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki - miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont - 609. május 13-án Mária és az összes vértanúk tiszteletére szentelte fel.
III. Gergely pápa (731-741) kiszélesítette az ünnepelendők körét: a ,,Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" emléknapjává tette mindenszentek ünnepét.
IV. Gergely pápa (827-844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.
,,Mindenható örök Isten, ki megadtad nekünk, hogy egy napon ünnepelhessük minden szented dicsőségét, arra kérünk, hogy sokszoros közbenjárásukra bőven áraszd reánk irgalmasságodat"
hangzik fel az ünnepi mise könyörgése mindenszentekkor. E szavakkal a már mennybe jutott, üdvözült hívek közösségének, a diadalmas egyháznak a közbenjárását kéri a földön élő lelkeket egybefogó, küzdő egyház.

Forrás: MKPK Sajtószolgálat
Fotó: Pixabay.com
Magyar Kurír 2019. október 31

*
- Igenaptár oldalon 2019.11.01
OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből
Akkora sereget láttam, hogy meg sem tehetett számlálni.
Én, János láttam, hogy napkelet felől egy másik angyal száll fel. Nála volt az élő Isten pecsétje. Hangos szóval így kiáltott a négy angyalnak, akiknek hatalmuk volt arra, hogy ártsanak a földnek és a tengernek: ,,Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak, míg meg nem jelöljük homlokukon Istenünk szolgáit!"
Ekkor hallottam a megjelöltek számát: száznegyvennégyezren voltak Izrael fiainak minden törzséből.
Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számlálni. Minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből álltak ott a trón és a Bárány előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: ,,Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!" Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: ,,Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön-örökké! Ámen."
Ekkor a vének közül az egyik megszólított, és megkérdezte tőlem. ,,Kik ezek a fehér ruhások és honnan jöttek?" Ezt feleltem: ,,Te tudod, uram!" Erre ő azt mondta: ,,Ezek a nagy szorongattatásból jöttek. Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében."
Ez az Isten igéje. Jel 7,2-4.9-14

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Látni fogjuk Istent úgy, amint van.
Szeretteim!
Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. A világ azért nem ismer minket, mert őt sem ismeri. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, az még nem nyilvánvaló. Azt tudjuk, hogy ha ő megjelenik, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt úgy, amint van. És mindenki, aki benne reménykedik, szentté lesz, ahogyan szent ő maga is.
Ez az Isten igéje. 1Jn 3,1-3

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben.
Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben."
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,1-12a

*
- Mindenszentek litánia
P. Uram, irgalmazz nekünk!
H. Uram, irgalmazz nekünk!
P. Krisztus, kegyelmezz nekünk!
H. Krisztus, kegyelmezz nekünk!
P. Uram, irgalmazz nekünk!
H. Uram, irgalmazz nekünk!

Mennyei Atyaisten,*
Megváltó Fiúisten,
Szentlélek Úristen,
Szentháromság egy Isten,
* Irgalmazz nekünk!

II. Szentek segítségülhívása

Szentséges Szűz Mária,*
Istennek szent Anyja,
Szűzek szent Szűze,
Szent Mihály, Gábor és Ráfael,**
Mindnyájon szent angyalok;
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Pátriárkák és próféták

Szent Ábrahám,*
Szent Mózes,
Szent Illés,
Szent József,
Keresztelő Szent János,
Mindnyájan szent pátriárkák és próféták,**
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Apostolok és tanítványok

Szent Péter és Pál,**
Szent András,*
Szent János és Jakab,**
Szent Tamás,*
Szent Máté,
Mindnyájan szent apostolok,**
Szent Lukács,*
Szent Márk,
Szent Barnabás,
Szent Mária Magdolna
Mindnyájan az Úr tanítványai,**
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Vértanúk
Szent István,*
Antiochiai Szent Ignác,
Szent Polikárp,
Szent Jusztin,
Szent Lőrinc,
Szent Ciprián,
Szent Bonifác,
Becket Szent Tamás,
Szent Szaniszló,
Fischer Szent János és Mórus Szent Tamás,**
Miki Szent Pál,*
Jogues Szent Izsák és Bréfeuf Szent János,**
Chanel Szent Péter,*
Lwanga Szent Károly,
Szent Perpétua és Felicitász,**
Szent Ágnes,*
Goretti Szent Mária,
Mindnyájan szent vértanúk,**
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Püspökök és tanítók
Szent Leó és Gergely,**
Szent Ambrus,*
Szent Jeromos,
Szent Ágoston,
Szent Atanáz,
Szent Vazul és Naziánzi Szent Gergely,**
Aranyszájú Szent János,*
Szent Márton,
Szent Patrik,
Szent Cirill és Metód,**
Borromei Szent Károly,*
Szalézi Szent Ferenc,
Szent X. Piusz,
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Papok és szerzetesek
Szent Antal,*
Szent Benedek,
Szent Bernát,
Szent Ferenc és Domonkos,**
Aquinói Szent Tamás,*
Loyolai Szent Ignác,
Xaviéri Szent Ferenc,
Páli Szent Vince,
Vianney Szent János,
Bosco Szent János,
Árpádházi Szent Erzsébet,
Sziénai Szent Katalin,
Ávilai Szent Teréz,
Límai Szent Rózsa,
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Világiak
Szent Lajos király,*
Szent István király,
Szent László király,
Szent Imre,
Szent Mónika,
Istennek minden szentjei,**
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

III. Krisztus segítségül hívása
Légy irgalmas,*
Minden gonosztól,
Minden bűntől,
Az ördög cseleitől,
Haragtól, gyűlölségtől és minden gonosz akarattól,
Az örök haláltól,
Megtestesülésed által,
Születésed által,
Keresztséged és szent böjtölésed által,
Kereszted és kínszenvedésed által,
Halálod és temetésed által,
Szentséges feltámadásod által,
Csodálatos mennybemeneteled által,
A Szentlélek kiáradása által,
Dicsőséges eljöveteled által,
* Ments meg, Uram minket!

Krisztus, az élő Isten Fia,
Aki e világra jöttél,
Aki a kereszten függöttél,
Aki miattunk a halált választottad,
Aki a sírban feküdtél,
Aki a halálból feltámadtál,
Aki a mennybe felmentél,
Aki a Szentlelket az apostolokra elküldötted,
Aki az Atya jobbján ülsz,
Aki eljössz ítélni élőket és holtakat,
* Ments meg, Uram minket!

IV. Könyörgések különféle szükségleteknél
Hogy nekünk kegyelmezz,
Hogy minket igaz bűnbánatra vezérelni méltóztassál,
Hogy minket szent szolgálatodban megerősíteni és megtartani méltóztassál,
Hogy minden velünk jótevőnek örökkévaló javaidat adni méltóztassál,
Hogy a földnek bő gyümölcsét megadni méltóztassál,
* Kérünk Téged, hallgass meg minket!

Hogy nekünk megbocsáss,
Hogy elménket mennyei kívánságokra felindítani méltóztassál,
Hogy a magunk, testvéreink, rokonaink és jótevőink lelkét az örök kárhozattól megmenteni méltóztassál,
Hogy a megholt híveknek örök nyugodalmat engedni méltóztassál,
Hogy a világot ragálytól, éhségtől és háborútól megőrizni méltóztassál,
* Kérünk Téged, hallgass meg minket!

C (mindig mondandó):
Hogy az Anyaszent egyházat kormányozni és megerősíteni méltóztassál,
Hogy a római pápát és az egész papi rendet a szent vallásban megtartani méltóztassál,
Hogy az egész kereszténységnek egységet adni méltóztassál,
Hogy minden embert az evangélium világosságára elvezetni méltóztassál,
* Kérünk Téged, hallgass meg minket!

Befejezés
P. Krisztus, hallgass minket!
H. Krisztus, hallgass minket!
P. Krisztus, hallgass meg minket!
H. Krisztus, hallgass meg minket!

Isten Báránya, te elveszed a világ bűneit,
Irgalmazz nekünk!
Isten Báránya, te elveszed a világ bűneit,
Irgalmazz nekünk!
Isten Báránya, te elveszed a világ bűneit,
Irgalmazz nekünk!

Könyörgés
Úristen, oltalmunk és erősségünk: hallgasd meg Egyházad buzgó könyörgését! Te adod lelkünkbe a vallásos buzgóságot: engedd, hogy amit hittel kérünk, azt valóban elnyerjük. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen
Istenünk, te látod, hogy gyengeségünk mennyire megbénít bennünket. Szentjeid példájával kelts bennünk új erőt szeretetednek szolgálatára. Krisztus, a mi Urunk által.
Ámen

Videó Link

Videó 2 Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Fatimában ajánlották fel a Szűzanyának a 2020-as budapesti
  2019-11-01 07:47:37, péntek
 
  Fatimában ajánlották fel a Szűzanyának a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust
Mintegy százhatvan honfitársunk járta be október 25. és 29. között azokat a portugál helyszíneket, ahol három pásztorgyereknek 1917-ben megjelent a Szűzanya. A zarándokok szentmiséken vettek részt, szeretteikért, nemzetünkért és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért imádkoztak.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ............


Palánki Ferenc megyéspüspök szentmise keretében felajánlotta a Szűzanyának a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A koncelebráló papsággal együtt a szentélyben lévő Mária-szobor előtt térdelve mondta el az oltalmat kérő imát, amelyet Erdő Péter írt. A bíboros imáját ide kattintva olvashatja el.

Itt olvasható Link

Másik cikk Link

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Szent Gábriel Irodalmi Klub elhunyt tagjaira!
  2019-11-01 07:42:01, péntek
 
  MINDENSZENTEK ÜNNEPE és HALOTTAK NAPJA
alkalmából szeretettel gondolunk a Szent Gábriel Irodalmi Klub elhunyt tagjaira!
Nyugodjanak békében!

...... ..........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.