Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Koncz Zsuzsa: „Anyukánk itt hagyott bennünket”
  2019-11-12 16:12:28, kedd
 
  Koncz Zsuzsa: ,,Anyukánk itt hagyott bennünket" 95 évesen.
Koncz Zsuzsa annak idején a Ki mit tud? zenei tehetségkutatóban tűnt fel, de ennek már több, mint 57 éve. Az énekesnő a mai napig alkot, bár az utóbbi időben ritkábban adott koncertet, és a dalgyártás sem volt prioritás számára. Mint kiderült, az év elején elvesztette az édesanyját, a legnagyobb támaszát, ezt nagyon nehezen dolgozta fel.
,,Drámaian kezdődött az év, mert édesanyám, aki egészen az utolsó időkig remek kondícióban és frissen, okosan gondolkodó anyukánk volt, itt hagyott bennünket. Tragikus időszak ez, mert a hiánya állandó és megszokhatatlan. Izgalmas évtizedeket élt meg: világháború, '56, rendszerváltás, és mindent tudott, értett, és mindenben megtalálta azt, aminek örülni lehetett, ha mást nem, a tanulságot értékelte. Csalódások, boldogság, nélkülözés, egy gyerek, két gyerek... Megszokhatatlan, hogy nincs. Csodálatos nő volt, még néhány évvel ezelőtt is ott ült a koncertjeimen, büszkén hallgatta a zenémet, a közönség énekét, és a végén mindig megsimogatta az arcomat. Sok erőt kaptam tőle" - mesélte a Story magazinnak Koncz Zsuzsa.
Az énekesnőt egyáltalán nem vigasztalja, hogy édesanyjának tartalmas élete volt, hiszen nagyon hiányzik neki. ,,Kilencvenöt éves volt, amikor elhagyott bennünket, és borzasztóan fáj a hiánya. Annak idején azt szerette volna, hogy orvos legyek, hogy úgynevezett normális civil foglalkozást űzzek, később talán ezért is iratkoztam be a jogi egyetemre, hogy neki megfeleljek, holott pontosan tudta, hogy a zene az életem. Ő nevelt olyannak, amilyen ma vagyok. Nehezen viselem és viseljük sokasodó veszteségeinket, mert ezzel aligha vagyok egyedül."
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Szent Jozafát püspök és vértanú
  2019-11-12 09:00:04, kedd
 
  ...... ........... ..........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült a kegyelemben.
Testvéreim!
Kérlek benneteket, én, aki fogoly vagyok az Úrban, hogy éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok: teljes alázatban, szelídségben és türelemben. Viseljétek el egymást szeretettel.
Törekedjetek arra, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet. Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól.
Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség. Egy az Isten, mindnyájunk Atyja, aki minden fölött áll, mindent áthat és mindenben benne van.
Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült kegyelemben.
Ő némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat evangélistává, pásztorrá és tanítóvá tett, hogy szolgálatuk betöltésére neveljék a szenteket, és fölépítsék Krisztus testét, amíg mindnyájan el nem jutunk a hitben és az Isten Fia megismerésében az egységre, és meglett emberré nem leszünk, elérve Krisztus teljes életkorának mértékére.
Ez az Isten igéje. Ef 4,1-7.11-13

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Azt akarom, hogy ott legyenek velem, ahol én vagyok.
Az utolsó vacsorán Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott: ,,Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. Egy legyenek mindnyájan. Amint te, Atyám bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, amint mi egy vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egy legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél. Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,20-26

*
- Katolikus oldalon Link

- Katolikus rádió
Jozafát ortodox szülőktől származott, katolikus hitre tért, és az egységért munkálkodott. Szívesen fogadta az Isten tanítását, életét Isten iránti szeretet jellemezte. Tanuljuk el tőle a hűséget, az Istenre figyelést, a bátorságot, a kitartást.
Kuncewitz Jozafát 1580 körül született Wlodzmierzben. 1604-ben bazilita szerzetes, 1614-ben archimandrita, 1618-ban polocki érsek lett. Sokat segítette a szegényeket. Fáradhatatlanul dolgozott a nyugati és keleti kereszténység egyesítésén. Az unió ellenségei életére törtek, és a lengyelországi Witepszkben 1623. november 12-én karddal kivégezték. Csodálattal magasztalja a szentmise kezdőéneke: Ez a szent haláláig küzdött Istenének törvényéért; nem félt a gonoszok szavától, mert életének alapja szilárd kőszikla volt.

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. november 12.
  2019-11-12 08:46:21, kedd
 
  Isten iránt gyermeki bizalommal vagyunk. Tudjuk, hogy mindent tőle kapunk. A farizeusok tévesen gondolkodtak, amikor úgy hitték, hogy a törvény aprólékos megtartásával lekötelezhetik maguknak Istent. Hasonló kísértés, amikor úgy gondolkodsz, hogy én megtartom a tízparancsolatot, az Egyház előírásait, jót cselekszem, ezért Isten megjutalmaz engem. Istent nem lehet zsarolni! Ő jobban tudja, mint mi, mire van szükségünk földi életünkben, hogy eljuthassunk az örök boldogságba. Hálás vagyok azért, amit kapok és azért, amit nem kapok? Ebbe tartoznak életünk próbatételei is mint szeretetének jelei. Erősítik bizalmunkat a minket szerető, rólunk gondoskodó Isten iránt. Kiben bízol?  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
32. évközi hét kedd 11.12
  2019-11-12 08:44:52, kedd
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az isteni bölcsesség tanít meg halhatatlan lelkünk igazi értékére. A szenvedés és halál a balgák szemében érthetetlen, de mi tudjuk, hogy az igaz ember lelke Istené.
Így szól az örök Bölcsesség: Isten az embert halhatatlannak teremtette, és lényét a saját hasonlatosságára alkotta. A halál a sátán irigységéből jött a világra; és akik vele tartanak, azok megtapasztalják. Az igazak lelke azonban Isten kezében van, és a halál kínja nem érheti őket. Az esztelenek szemében úgy látszott, hogy meghaltak; a világból való távozásukat balsorsnak vélték, elmenetelüket megsemmisülésnek. Ők azonban békességben vannak. Mert ha az emberek szemében szenvedtek is, a reményük tele volt halhatatlansággal. Kevés fenyítés után nagy jótéteményekben részesülnek, mert Isten próbára tette és magához méltónak találta őket. Mint aranyat a kohóban, megvizsgálta és elfogadta őket egészen elégő áldozatul. Az (utolsó) ítélet idején majd felragyognak az igazak, és olyanok lesznek, mint a szikra, amely a tarlón tovaharapódzik. Nemzetek fölött ítélkeznek majd, és népeken uralkodnak; és az Úr lesz a királyuk mindörökre. Akik benne bíztak, akkor majd megismerik az igazságot, és akik hűségesek voltak, szeretetben nála maradnak, mert kegyelem és irgalom lesz választottainak osztályrésze.
Ez az Isten igéje. Bölcs 2,23-3,9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A rossz szolga csak annyit tesz, amennyi a kötelessége.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: ,,Gyere ide tüstént, és ülj asztalhoz." Nem ezt mondja-e inkább: ,,Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat, és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?" S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait? Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak azt tettük, ami a kötelességünk volt.
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,7-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel. Mindenkor az ő akaratát teljesítetted, neki engedelmeskedtél. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként éljél és vállaltad a halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen! Add meg nekünk az újjászületést, hogy egészen Istennek élhessünk!

Elmélkedés
A történet az úr és szolgája viszonyát írja le. A napi munkából hazatérő és bizonyára elfáradt szolga nem pihenhet, hanem teljesítenie kell urának újabb parancsait. Csak ezt követően térhet nyugovóra. Szolgálatáért még dicséretet sem kap, hiszen ez a kötelessége. Mai szemmel nézve megalázónak tartjuk ezt a kapcsolatot, amely feltétlen függésre alapul, és amelyben az egyik embernek ki kell szolgálnia a másik minden igényét. Legalábbis akkor, ha a szolga szerepében vagyunk. Azt viszont talán észre sem vesszük, amikor mi viselkedünk úrként, mi használjuk ki a másik embert.
Az Isten és az ember kapcsolatában semmiképpen sem nevezhetjük megalázónak a szolgálatot. Jézus szolgának tartotta magát. Többször beszélt arról, hogy nem uralkodni jött a világba, hanem az embereket szolgálni. Megváltásunk szolgálata kereszthalálában érte el tetőpontját. A szenvedés és a halál vállalása bizonyítja leginkább, hogy a végsőkig engedelmeskedik az Atyának, és ez adja meg szolgálatának értékét. Azokért áldozza fel életét, azokért hal meg, akiket életében is szolgált. A szolgáló lelkületet tehát Jézustól, a mi Urunktól és Mesterünktől tanuljuk meg. Minden jó cselekedet, amit embertársainknak, felebarátainknak teszünk, Istennek végzett szolgálat, s mindenért tőle várhatunk jutalmat.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Szűzanyát kérjed_tan mese
  2019-11-12 08:38:42, kedd
 
  A Szűzanyát kérjed_
Csendes, békés őszi vasárnap délután az édesapa éppen diavetítéshez készül. Előkerülnek a klasszikus diafilm szalagok a kicsiny műanyag hengerekből, a megbarnult óillatú kartondobozokból.
Hófehérke, Hamupipőke, Holle anyó, Misi mókus stb. - amiken mi magunk is felnőttünk.
Szép izgalmas estének ígérkezik, a gyerekek szétszedik a hengereket, kihúzzák a szalagokat, megnézik szabad szemmel és persze összekeverik a filmeket. Édesapa közben a filmbefűzéssel bajlódik, mert akadozik a befűzés, szakad a szalag, s a végén richtig fordítva sikerül csak betenni, ezért kezdődik a filmbefűzési feladat elölről. A gyerekek már izgatottak, a papa ideges lesz és
fohászokat kezd mondani, az égiek segítségét kéri, hogy sikerüljön végre ez az egyszerű művelet és végre induljon már el a diafilm vetítés. A gyerekek kérdezik, hogy mikor kezdődik már az
előadás, és odahajolva nézik, hogy sikerül-e már végre megküzdeni a befűzéssel.

AZ ALIG ÖTÉVES KISFIÚ EKKOR ODASÚGJA AZ APJÁNAK: _A SZŰZANYÁT
KÉRJED!_ A papa megrendül ezen a szelíd biztatáson, elérzékenyül, szinte könny szöki a szemébe és kettőzött erővel fog neki újra. Nehogy a gyermek csalódjon, még jobban koncentrálva, még összeszedettebben, hogy tényleg sikerüljön. Végül elindulhat a mesedélután. Gyermekek és felnőttek boldogok, a Szűzanya segített, Isten megdicsőült újra ebben a jelentéktelennek tűnő jelenetben. Igen, ahogy az Úr is, úgy a Szűzanya is mindig segít.

Hát nem ilyen az egész életünk? Nem ilyen a karitász szolgálatunk?
Akarjuk a jót, fáradozunk, áldozatot hozunk, segítségül hívjuk az Urat és a Szűzanyát a munkánkban. És ha még egy lelki lökést is kapunk egymástól, hitbeli megerősítést nyerünk, akkor igazán
szárnyakat kapunk, mert A MI EGYÉNI KÜZDELMÜNK CSAPATMUNKÁVÁ VÁLIK. Még nagyobb lesz a tét, még jobban koncentrálunk és még nagyobb lesz a siker, ami nem csak a miénk, hanem a közösség sikere is, az egység és a szeretet gyümölcse a földön és az égben egyszerre.

Mennyi mindent tanulhatunk egymástól, akár a gyermekeinktől!
Elsősorban a teljes önátadást, a teljes bizalmat, a tántoríthatatlan hitet, a szeretet győzelmében való rendíthetetlen bizonyosságot. Mennyi erőt kapunk egymás hitéből! A
SZERETETKÖZÖSSÉG HITEREJE NEM ÖSSZEADÓDIK, HANEM MEGSOKSZOROZÓDIK.
ISTEN ORSZÁGA KÖZÖSSÉG, A KARITÁSZ KÖZÖSSÉG, A SZERETET KÖZÖSSÉG.

 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1628
  • e Hét: 36614
  • e Hónap: 69768
  • e Év: 303515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.