Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Harmadik Fatimai titok
  2020-05-08 07:37:35, péntek
 
  DON AMORTH: PIO ATYA SZERINT A HARMADIK FATIMAI TITOK A NAGY HITEHAGYÁSRÓL SZÓL
A 2016-ban elhunyt Gabriele Amorth atya halála előtt többször is nyilatkozott Pio atyáról és a harmadik vatikáni titokkal kapcsolatos ismereteiről. Többek között a “Fatima titka" című cikkben egy vele készült interjú részletei jelentek meg, a beszélgetés témáját José María Zavala újonnan megjelent könyve, a Legjobban őrzött fatimai titok (El Sécreto Mejor Guardado de Fátima) adta.
Zavala még 2011-ben készített riportot Amorth atyával, amelyet az atya haláláig nem hozhatott nyilvánosságra. Amorth atya személyesen is ismerte Pio atyát. A sokéves ismeretségüknek köszönhető, hogy sikerült megértenie a harmadik fatimai titok lényegét, amelyről a 20. század kiemelkedő szentje beszélt neki.
José María Zavala és Don Amorth atya
Amorth atya elmondta, hogy mit hallott Pio atyától a harmadik titokról, az ördög Vatikánba jutásáról, és a ,,Hamis Egyház" felemelkedéséről. A Vatikán 2000-ben megjelent harmadik fatimai titokról szóló hivatalos kiadványában ezekről nincs szó. Itt olvasható néhány részlet az Amorth atyával készült riportból.
Amorth atya nem hitt abban, hogy a Szűz Máriától kapott iránymutatásnak eleget tettünk azzal, hogy II. János Pál pápa 1984-ben megszentelte a világot. Nem volt még ehhez fogható egyházi szertartás. ,,Én is szemtanúja voltam. Aznap vasárnap délután a Szent Péter téren voltam, alig egy karnyújtásnyira a pápától."
Zavala megkérdezte az atyától, hogy miért olyan biztos benne, hogy nem történt meg a kiengesztelődés.
Amorth atya elmondta: ,,Nagyon egyszerű: II. János Pál pápa kifejezetten Oroszországot akarta említeni, de végül nem tette meg. Semmi kétségem afelől, hogy a megszentelés nem történt meg. De ne tévesszük szem elől azt, amit a Szent Szűz Lúcián keresztül üzent nekünk: Szeplőtelen Szívem végül győzedelmeskedni fog."
Zavala a harmadik titokról is kérdezte az atyát: ,,Nézze el nekem, hogy ennyit faggatózom róla, de amikor Pió atya kapcsolatba került a harmadik fatimai titokkal, megrendült az Egyházba vetett hite?"
Amorth atya halkan, megilletődve válaszolta. ,,Minden bizonnyal." Egy nap Pio atya nagyon szomorúan azt mondta nekem: ,,Tudod Gabriele, a Sátán megvetette lábát az Egyház felső köreiben és rövid időn belül eljön, hogy irányítsa a hamis Egyházat."
,,Jaj Istenem! Egyfajta Antikrisztus! Mikor jövendölte ezt?" - kérdezte Zavala.
,,1960 körül, mivel akkor már pap voltam. XXIII. János pápának voltak is aggodalmai, amikor a harmadik fatimai titok megjelent nyomtatásban, de senki nem gondolta azt, hogy ő az ellenpápa, vagy maga az ördög." Amorth artya elmosolyodott.
,,Pio atya mondott még mást is a jövőbeni katasztrófákról: földrengések, árvizek, háborúk, járványok, éhínség...? Említett olyan csapásokat, amelyek a Szentírásban is megtalálhatóak?" - kérdezte Zavala.
,,A látomások bármennyire félelmetesek voltak, nem voltak megterhelőek a számára, kivéve egyet, amely azonban igen: a nagy hitehagyás az Egyházon belül. Ez volt az a jövendölés, amely ténylegesen gyötörte, sokat imádkozott ezért, és az ennek köszönhető belső szenvedéseit is ezért ajánlotta fel."
,,A harmadik fatimai titokban elhangzottakért?"
,,Pontosan."
,,Atyám, van rá mód, hogy elkerüljük ezt a szörnyűséget?"
,,Van remény, de csak ha cselekszünk. Egyrészt ajánljuk fel Oroszországot Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, másrészt mindnyájan imádkozzuk a rózsafüzért és tartsunk bűnbánatot."

Fordította: Somogyi Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Győzelemről dalolnak
  2020-05-08 07:35:09, péntek
 
  52 keresztény énekli az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát.
A pécsi bazilika orgonistájának ötlete és szervezése nyomán valósult meg a videó, amelyben a székesegyház orgonájának kíséretével 52 keresztény együtt zengi a Győzelemről énekeljen kezdetű himnuszt. Kovács Szilárd Ferenc orgonista vall a projektről és annak céljairól.

Videó Link

A karantén olyan dolgokra nyitja meg az embert, amelyekre ,,békeidőben" nem koncentrál eléggé, vagy egyszerűen nincsen rá ideje. Az ötlet régebbi, szerettem volna ebből az énekünkből egy felvételt közzétenni az interneten, eredetileg a székesegyház három kórusával terveztem ennek megvalósítását. Most szélesebb lett ez a spektrum - éppen a bezártságnak köszönhető ez az ajándék, hiszen a virtuális térben így Erdély, Őrvidék és Felvidék is bekapcsolódott a zenei imádságba -, úgy, hogy közben mind a három kórusunk is képviselte magát néhány tagjával. Tehát a szikra Pécsről származik, az imádság lángját viszont a teljes magyarság táplálja.
Bangha Béla (1880-1940) költeményén és a Koudela Géza (1894-1939) által írt dallamon (Győzelemről énekeljen...) szándékosan nem változtatott a szerző.
,,Úgy szerettem volna egy újabb dolgot létrehozni, hogy közben a lényegit megőrzöm. Egy ilyen munka során az embernek háttérbe kell szorítani saját zeneszerzői hangját, mert egy alapvetően már a maga korában is retrospektív dallamhoz nem illene egy modernebb harmonizáció.
Egy triós előjátékot írtam az énekhez, illetve próbálva Koudela zenei világában maradni, újraharmonizáltam a dallamot. Strófánként más-más a kíséret, az első versszak egy hagyományos letét, a második és negyedik versszak basszus cantus firmus, a harmadik vers egy Überchor-feldolgozás."
A videó leírásában az egységről és összefogásról olvashatunk. Kovács Szilárd Ferenc, mint mondja, az egység alatt két dolgot ért. Elsőként egy a földrajzi határokat átívelő, így a magyarságot a saját egyházzenei hagyományai által minden körülmények között összekötő és felbonthatatlan kapcsolatot, másodikként a teljes világegyházra gondol, amelyben a közös egyházzenei fundamentumra építve a hívek egyfajta időtlenségben imádkozhatnak együtt az elődökkel. Közben erős hittel bízik benne, hogy ez a kontinuitás tovább él majd a következő generációkban.
A szerkesztők a videó képi anyagának összeállításához nagyon szép helyszínt választottak: a pécsi Havas Boldogasszony-templomnál Máger Róbert püspöki irodaigazgató-helyettes, templomigazgató ad szentségi áldást a városra és mindazokra, akik jóakarattal fogadják. Érezhetően ez a mozzanat sokat emel a tartalmon, mert általa a lényeg, az Oltáriszentség kerül fókuszba.
Kovács Szilárd Ferenc a videó céljáról azt mondja, szeretnék, ha a hívek nemcsak néznék ezt a tartalmat, hanem bekapcsolódnának az éneklésbe, ezzel is készülve a 2021-es 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.


Magyar Kurír 2020.05.06
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
„Isten koldusai” vagyunk, ezért imádkozunk
  2020-05-08 07:29:21, péntek
 
  Ferenc pápa: Istenre szomjazunk
Az ima a hit lélegzetvétele, a hit legsajátabb kifejeződése. Egyfajta kiáltás, mely az Istenben hívő és bízó ember szívéből fakad fel.
A Szentatya május 6-án az imádságról kezdett új katekézissorozatot. Elmélkedésében Bartimeus, a vak koldus alakjából kiindulva az imádságot mint az Isten segítségére szoruló ember kiáltását járta körül.
A pápa katekézisének és felhívásának teljes fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A Szentírás üzenete - 2020.05.07.
  2020-05-08 07:23:44, péntek
 
  Óra Krisztián atya gondolatai
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Dr. Székely János – Mire taníthatna a járvány?
  2020-05-08 07:20:16, péntek
 
  Itt olvasható Link

Weblap Martinus Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Érettségizünk... II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium
  2020-05-08 07:05:09, péntek
 
  II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Kiskunhalas
Az idei rendkívüli tavasz rendkívüli, ballagási ünnepségek és szóbeli vizsgák nélküli érettségi időszakot hoz. E nehéz helyzetben szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerhessük a végzős diákokat és osztályokat.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Megújult Budapest-Józsefváros plébániatemploma
  2020-05-08 07:01:20, péntek
 
  Alig egy hete, hogy május 1-jén zárt körű ünnepség keretében Michels Antal megáldhatta a megújult Budapest-józsefvárosi Szent József-plébániatemplomot, és már jelentkezett jegyespár esküvőre. ,,Elegáns lett a templom, emiatt is lesz vonzása" - összegezte a külső rekonstrukció értékét a plébános.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Öröm lesz, ha a hívek visszatérhetnek a templomokba
  2020-05-08 06:56:52, péntek
 
  Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspököt kérdeztük a veszélyhelyzetről, a járványügyi intézkedésekről és az ezek következtében megtalált új lehetőségekről, valamint a Katolikus Karitásznak a járvány idején végzett munkájáról.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2020. május 8
  2020-05-08 06:54:25, péntek
 
  Szedő Dénes rendtársunk a XX. század elején, még kisgyerekként a budapesti Szent István-bazilika előtt sétált, és látta a homlokzat latin nyelvű feliratát. Kérte, fordítsák le neki. Ekkor hallotta először: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet" (Jn 14,6). ,,Ki az, aki elmondhatja magáról: én vagyok az Élet? Csak az Isten!" - ötlött fel benne -, a zsidó vallású fiút ez indította el a Jézus-keresés útján, így lett az Utas és holdvilág Ervinje-Szeverinje, Szerb Antal számára a szent, ezáltal (is) a magyar irodalomtörténet része. Ha az ember kérdez, az Atya Krisztus által megmutatja magát; ha az ember hittel ráépíti életét erre a válaszra, akkor Isten szentsége újból kinyilvánul a világban.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
húsvét 4. hét péntek 05.08
  2020-05-08 06:50:58, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten a választott népnek tett ígéretét akkor teljesítette, amikor feltámasztotta Jézust.
A pizídiai Antióchiában Pál apostol ezeket mondotta: ,,Férfiak, testvéreim! Ábrahám nemzetségének fiai és a köztetek levő istenfélők! Az üdvösség híre nekünk szól. Jeruzsálem lakói és vezetői azonban nem ismerték el Jézust. Azáltal pedig, hogy elítélték, beteljesítették a próféták szavát, amelyet minden szombaton olvasnak. Bár semmi halálbüntetésre méltót nem találtak benne, Pilátustól mégis kivégzését követelték. Miután minden beteljesedett, amit róla írtak, levették a keresztfáról, és sírba fektették. Isten azonban feltámasztotta Jézust a halálból, és ő több napon át megjelent azoknak, akik vele együtt jöttek föl Galileából Jeruzsálembe. Ezek most is tanúságot tesznek róla a nép előtt.
Mi is ezt az örömhírt hirdetjük nektek: Isten, atyáinknak tett ígéretét nekünk, az ő utódaiknak azáltal teljesítette, hogy feltámasztotta Jézust, amint a második zsoltárban is meg van írva: Fiam vagy nékem, ma adtam neked életet."
Ez az Isten igéje. ApCsel 13,26-33

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus az út, az igazság és az élet.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: »Elmegyek, és helyet készítek nektek?« Ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen ismeritek az utat oda, ahová én megyek!"
Ekkor Tamás így szólt: ,,Uram, mi nem tudjuk, hová mégy; hogyan ismerhetnénk hát az utat?"
Jézus ezt felelte: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,1-6

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Súlyos lelki teherként nehezedik ránk a tudat, hogy bűneinkért vállalnunk kell a következményeket, s azokért akár büntetésre is számíthatunk. Bűntudatra ébredve jogosan tartunk az isteni ítélettől. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mennyei Atyánk irgalmas, kész a megbocsátásra. Urunk, a te tekintetből nem elítélés, hanem megbocsátás sugárzik. Bizalommal sietek feléd, mert nálad rátalálok az irgalmas szeretetre. Hiszem, hogy irgalmad nagyobb bűneimért

Elmélkedés
Jézus tudja, hogy hamarosan elkezdődik szenvedése és bekövetkezik halála. Elbúcsúzik apostolaitól, s beszédének ebben a részében lényeges ígéretet fogalmaz meg számukra és a benne hívők, őt követők számára: ,,Ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok."
A mi Urunk nem csak a földi élet néhány évtizedében gondolkodik, hanem nagyobb távlatban, az örökkévalóság távlatában. Azt szeretné, hogy akikhez földi életében a szeretet kapcsolta, vele legyenek az örök életben. És azt szeretné, hogy a későbbi korokban, akik őhozzá szeretettel kapcsolódnak, azok szintén vele legyenek az örökkévalóságban. Ígérete alapján biztosan állíthatjuk: helyünk van a mennyben. Amikor erre gondolunk, akkor felemeljük a fejünket és jövőnkre gondolunk. Nem a földre szegezzük tekintetünket, nem lehajtott fejjel tesszük meg a következő lépést, hanem az ég felé nézünk. Jó volna minél többet gondolnunk a jövőnkre! Arra a jövőre, amit Isten szán nekünk. Hogyan juthatunk oda? Az evangélium választ ad kérdésünkre: Jézus az út, általa jutunk el a mennybe. Nincs szükségünk térképre vagy modern helymeghatározó eszközre, mert Jézus a vezetőnk. Vele nem tévedünk el, ő a legbiztosabb út a mennybe.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.