2007-05-27 23:16:08, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg kék rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.
1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (enyhén, mert a szalonna és a sajt is sós!).
2. A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott petrezselyemmel, majd hengereket formázunk belőle. Beletesszük őket a pulykamellbe, és a hússzeleteket, két végüket behajtva, felgöngyöljük. Szalonnával körbefonjuk őket, és zsiradék nélkül (vagy kevés zsiradékon!) lassú tűzön sütjük.
3. A mártáshoz a mézet karamellizáljuk, beleöntjük a bort, egy csipet sót teszünk hozzá, és visszaforraljuk a felére. Ha kész, vízzel kikevert keményítővel sűrítjük. A megsült pulykát rézsútosan vágjuk fel. Medvehagymával díszítjük, és kevés durvára őrölt borssal még megszórjuk. Rizzsel kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|