|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2010-07-14 22:30:40, szerda
|
|
|
Babgulyás bográcsban gazdagon
Klikk az alábbi linkre
Link |
|
|
1 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-07-14 21:32:30, szerda
|
|
|
Ning Network Creator lesz a jelenlegi Ning.com helyett.
Én is megkaptam a tájékoztató levelet.
A képen látható, hogy meg kell adni a fizetési módot, ami annyit jelent, hogy majd kérni fogják a bankkártya és a számla adatait.
Nemrég jelentették be, hogy mi lesz gördülő három új árazási tervek JÚLIUSBAN és FOKOZATOSAN KIVONJÁK AZ INGYENES SZOLGÁLTATÁSOKAT
Ebből SAJNOS az következik, hogy megszüntetik a hálózatomat
Drága Barátaim!
Arra kérlek Benneteket, hogy a számotokra értékes videókat, képeket, írásokat MENTSÉTEK LE a SAJÁT gépetekre
Végtelenül sajnálom, hogy így fog alakulni az oldal sorsa. Jó kis csapat alakult ki.
BARÁTSÁG ezzel NEM fog megszűnni, hisz sok ismerősöm van közületek a TVN oldalon, aminek, Én nagyon örülök.
Baráti üdvözletem szeretettel, Maroka
Válaszok a Ning oldalról
Drága Marika!
Bár én nem voltam csak figyelő, olvasó, nézelődő tag, de nagyon sajnálom ami történni fog! Szerettem itt lenni, nézelődni, mivel én többet a géppel nem tudok, nem volt erőm, időm, hogy fejlődjek. Azért mindenki munkáját csodálattal, tisztelettel figyeltem, néztem, olvastam! Köszönöm mindenkinek a munkáját! Gál Sándorné, Marika
Nagyon sajnálom! Puszi Kissné, Margit
Drága Maroka!
Együtt érzek Veled, milyen fájdalmas csalódás ért az oldal megszűnése miatt.
Barátságunk azért nem szűnik meg remélem. Bár ez az oldal elég körülményes nekem,de
majd megszokom. Nagyon fog hiányozni a kis család. De én is így tenné a helyedbe.
Milliószor ölellek. Puszi Békési Pálné. Éva
Drága Marokám! Mi akkor is szeretünk és találkozunk majd másik oldalakon. köszönöm hogy itt lehettem így is. Hiszen ez várható volt Marosán Mara
Drága Maroka nagyon szépen köszönöm, hogy itt lehettem és találkozunk a TVN-n.
Puszi Tyka
Kedves Maroka!
Sajnálom ezt a szép oldalt barátokat! Találkozunk a TVN oldalán!
Köszönöm szép munkádat! Ölellek Dr. Kerekes Molnár Marika
Szia kedves Maroka!
Az értesítést megkaptam,és nagyon sajnálom,hogy megszűnik az oldal!
Remélem még lesz annyi időm, hogy ami tetszik át hozzam a Tvn.hu -ra
Sajna mostanában nem sok időm van itt a gyümölcs szezon és van mit csinálni!
Eszembe sem jutott hogy kilépjek,és reménykedjünk, hátha megmarad ez szép oldal!
Szeretettel ölellek:, Kovács Sándorné. Icus!
Szia Maroka!
Sajnálattal, de tudomásul vettem, leveled megkaptam. Én sem adnám ki a számlaszámomat.
További szép napot kívánok mára is.
Sok szeretettel, baráti öleléssel: Hegedüsné, Marika
Ha mégis meg szűnne az oldal, akkor találkozunk másik oldalon! pl. TV-n, stb, Netlog,
Köszönöm Neked, hogy itt lehetek, és lehettem edig is , és azt a sok munkát amit ebbe a közösségi oldalba fektettél, igazán elismerést és csak köszönetet érdemelsz a többiek nevében is gratulálok Neked! Nagyon jól csinálod! Hegedüsné, Marika
Kedves Barátnőm!
Nagyon sajnálom az oldal megszűnését, mindazok ellenére, hogy én keveset látogattam. Köszönöm, hogy a barátod lehettem ez idő alatt. Remélem még találkozunk más oldalon :) Minden jót, szép nyári napokat kívánok, szeretettel ölellek Inci
Szomorúan olvastam a leveled.
Sajnos én most keveset érek rá ,mert ilyenkor nyáron van a legtöbb dolgom, de akkor is napi szinten jártam nálad.
Köszönöm, hogy szóltál és nagy szomorúsággal nyugtázom a leveled.
Balatonné Murányi Piroska.
Drága Marokám!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult .......természetesen addig maradok amíg végleg meg nem szűnik, mert hátha valami csoda folytán mégis lesz más megoldás! Azt szokták mondani a remény hal meg utoljára, hát reménykedjünk! Rengeteg munkádat, energiádat, figyelmességedet és nem utolsó sorban a baráti szeretetedet tetted és áldoztad erre az oldalra, a tagok számára, melyet ezúton is szeretnék mindenki nevében megköszönni.
Én ha mégis menni kell akkor van még ahol találkozhatunk, amit a levélben is leírtam írtam, valamint a a többi web oldalak!!!!
Szép napot neked ! És puszzzzzzzzzzzzantalak. Vassné, Marika
|
|
|
0 komment
, kategória: Közösségi oldalak |
|
|
|
|
|
2010-07-14 20:54:04, szerda
|
|
|
Szia Drága Barátnőm!
Nagyon szépen köszönöm,hogy meglátogattál! Köszönöm azt a számomra igen aranyos napocskát,ami szórja rám naponta a kedves sugarait!
(az Én napocskám)
Isten tartsa meg Nekem nagyon sokáig! Kellemes szép estét kívánok szeretettel! Puszi Pappné, Erzsike
Válasz a Ning oldalon |
|
|
0 komment
, kategória: Barátaimtól elismerés |
|
|
|
|
|
2010-07-14 19:38:49, szerda
|
|
|
Konyhai ima.
Istenem áldd meg kis konyhámat,
melynek minden szegletét szeretem.
És áldj meg engem, mikor ott munkám végzem,
sütök, főzök,mosogatok.
S az ételek,amiket készítek,
fentről legyenek fűszerezettek,
a Te hatalmas áldásoddal,
a Te kegyelmeddel, de leginkább
a Te szereteteddel.
Így áld meg kiskonyhámat,Istenem
s azokat, akik belépnek oda,
hogy semmi mást ne találjanak
mint örömöt,békességet, és
boldogságot abban.
Ámen
|
|
|
0 komment
, kategória: vallás |
|
|
|
|
|
2010-07-14 18:44:26, szerda
|
|
|
Kedves Maroka!
Kellemes délutánt kívánok Neked!
Csak egy kis humort hoztam most: S. Kati
Hogyan éljünk egészséges és hosszú életet?
Azt mondják naponta meg kell enni egy almát, mert:
" mindennap egy alma az orvost távol tartja!".
Ezen kívül meg kell enni egy banánt a kalcium miatt, ...
...egy narancsot a C vitamin miatt...
... és feltétlen meginni egy csésze zöld teát, cukor nélkül, a cukorbetegség megelőzése és a vérzsír csökkentése miatt!
Mindennap meg kell, igyunk 2 liter vizet, utána ki kell pisilni, ami megkétszerezi az időt, amit eddig a WC-n töltöttünk.
Mindennap meg kell inni egy Aszpirin+ az infarktus megelőzése végett, ...
...egy pohár vörösbort szintén az infarktus megelőzésére és egy pohár fehér bort az idegrendszer karbantartására......Utána egy pohár sört, azt már fogalmam sincs miért.
(talán a vese?)......És ha egyszerre iszod meg, lehetséges, hogy agyvérzést kapsz, de ne idegeskedj, mert nem is fogod észrevenni.(úgy be leszel csápolva...)
Így, ha jól számolom, csak az étkezésre kell napi 5 óra.
Mert mindegyik étkezés után jól ki kell, mossuk fogainkat még az alma után is, az Activia, banán és a magvas dolgok után is, sőt szájzuhany is ajánlott! .....Egészen addig még van fog a szádban, és nem szabad elfelejteni a fogselymet sem, ezen kívül a fogkefével való ínymasszázst sem, mint ahogy a hosszú öblögetést is nagyon fontos...
|
|
|
0 komment
, kategória: Viccek |
|
|
|
|
|
2010-07-14 18:10:14, szerda
|
|
|
Különleges ételek képei
Paprika krémleves
Spanyol zöldség leves
Sárgabarack pudingos leves
Sárgadinnye leves
Eperkrém leves
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-07-14 17:57:34, szerda
|
|
|
Limonádék jégkockával
Az alapreceptet nyilván mindenki ismeri, de mint tudjuk, a változatosság gyönyörködtet. Málnás, levendulás, csípős, diétás... Íme 10 egyszerű, de nagyszerű recept.
Az igazán finom limonádé titka, hogy száraz kristály-, illetve porcukor helyett főzött cukorszirupból készül. Egy adag cukorszirup elkészítéséhez főzzünk fel 20 dkg cukrot 1,5 dl vízzel, forrás után pedig hűtsük ki. A szirupot az elmaradhatatlan citrom mellett ízesíthetjük gyümölcsökkel, fűszerekkel, virágokkal. A receptekben felsorolt mennyiségek kb. 1-1,5 liter vízhez elegendőek.
1. Gyümölcsös
A kiválasztott gyümölcsöt lereszeljük vagy összeturmixoljuk, és hozzáadjuk 1 citrom reszelt héját. Mindezt összekeverjük a lehűtött cukorsziruppal és 3 citrom kifacsart levével. Az édes, gyümölcsös, citromos masszát végül felöntjük 1 liter szódavízzel. Különösen finom a zöld almás, körtés, málnás, epres, szedres, barackos és sárgadinnyés változat.
2. Bodzás
A cukorsziruphoz adjunk hozzá 1-2 dl bodzaszörpöt (a mennyiség a szörp cukortartalmától függ), majd facsarjuk bele 1-2 darab zöldcitrom levét, és öntsük fel ásványvízzel. Erőteljesebb bodzaíz eléréséhez áztassunk a limonádéba egy éjszakán át 4-5 fej bodzavirágot, majd másnap szűrjük le. Friss mentalevelekkel kínáljuk.
3. Rózsás
A rózsás limonádé különleges ízvilágát a rózsavíztől kapja, amelyet bioboltokban, drogériákban vagy indiai kereskedésekben szerezhetünk be. A cukorsziruphoz facsarjuk ki pár citrom és zöldcitrom levét, majd adjunk hozzá egy kupaknyit a rózsavízből. Ezt a keveréket öntsük fel vízzel, a kész limonádéba pedig szórjunk rózsaszirmokat.
4. Levendulás
A tűzről levett, még meleg cukorszirupba szórjunk bele 6-7 ág levendula száráról lecsupaszított virágszirmot, majd hagyjuk állni benne fél-egy óra hosszát. Ezután szűrjük le, majd tetszés szerinti citrom- és lime-mennyiséggel savanyítsuk. Szénsavas és szénsavmentes ásványvízzel is nagyon finom. A kancsóba áztassunk levendulaszárat.
5. Vaníliás
Az egészségesebb és természetesebb ízű vaníliás limonádéhoz Bourbon-vaníliával forraljuk fel a cukorszirupot, majd 3-4 citrom levét hozzáadva öntsük fel vízzel. Ha kevesebb időnk van, 1 zacskó vaníliás cukorral vagy 1 kávéskanálnyi vaníliaaromával helyettesítsük a Bourbon-vaníliát. Az elkészült limonádéba is beledobhatunk pár vaníliarudat.
6. Csípős, fűszeres
A cukorszirupba főzés közben vagy újraforralás során tegyünk negyed teáskanál őrölt gyömbért, csilit és fahéjat, egy csipet őrölt szegfűszeget és szegfűborsot. A kihűtött fűszeres sziruphoz adjuk hozzá 3 citrom és 1-2 lime kifacsart levét, majd öntsük fel ásványvízzel. A kancsóba darabolt lime-ot és egész fahéjdarabokat is tehetünk.
7. Borsmentás
Forrázzunk le 1 kancsó vízzel 1 filter borsmentateát, majd 5-10 percig áztassuk. Közben 1 citrom és 3-4 lime kifacsart levét öntsük bele a cukorszirupba, majd keverjük össze a mentás folyadékkal. Az elkészült limonádéba dobjunk bele kockára vágott lime-darabokat és a mentaleveleket, végül jól hűtsük le.
8. Bazsalikomos
Turmixoljuk össze a cukorszirupot, 3-4 citrom és 1-2 zöldcitrom levét egy csokor bazsalikommal, majd öntsük fel szódavízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel. Díszítésnek lime-darabkákat és egész levél bazsalikomot tegyünk a kancsóba.
9. Egészséges
Finomított cukor helyett használjunk fruktózt, mézet, juharszirupot, agávészirupot, nádcukrot vagy xilitet (nyírfacukor) a sziruphoz. A legegészségesebb limonádéhoz a citromot és lime-ot is a biopiacon vásároljuk. Az előbb felsorolt fűszerekkel, gyümölcsökkel, virágokkal tovább ízesíthetjük.
10. Diétás
Az igazi diétás limonádé semmiféle cukrot nem tartalmaz, valójában a szomjúságot is ez oltja a legjobban. Ha a cukorbetegek és a fogyókúrázók mindenképp édes ízre vágynak, helyettesítsék a cukrot mesterséges édesítőszerrel vagy a még egészségesebb sztevia nevű természetes édesítővel. Az ízén nem, de a derekunkon meglátszik majd a különbség.
Három extra tipp
A leggyorsabb limonádé:
1 kg cukrot főzzünk fel 7,5 dl vízzel, majd adjuk hozzá 1 kg citrom és 1 kg lime kifacsart levét és 1-2 citrom reszelt héját. A szirupot hűtsük ki, töltsük üvegbe. Hűtőszekrényben akár 2 hétig is eláll. Így csak vízzel kell hígítani, és már kész is a hűsítő nedű.
2. Jégkockatrükkök:
A limonádé elengedhetetlen hozzávalója a sok-sok jég. Ha el akarjuk kerülni, hogy az üdítőnk felhíguljon, a jégkockát is készítsük limonádéból. Különlegesen finom a citromos-mentás jégkocka, amelyet úgy készíthetünk el, hogy fél kg citrom és lime kifacsart levét és egy csokor összeturmixolt mentalevelet fagyasztunk le a jégkockatartóban.
3. Felnőttváltozat:
némi alkohol hozzáadásával felhasználhatjuk a limonádét nyári koktélok, aperitifek, flipek, bólék és sörbetek készítéséhez is.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-07-14 17:54:01, szerda
|
|
|
Jeges kókuszos kávé banánnal
Hozzávalók 2 pohárhoz:
6 Volluto, Livanto vagy Decaffeinato kapszula (240 ml espresso elkészítéséhez)
egy meghámozott, félbevágott banán
1 teáskanál barnacukor
2 evőkanál kókusztej
4 jégkocka
Elkészítés:
A kávékoktélokhoz szükséges kávét lefőzzük - személyenként egy kapszulányi adagot számolva - , majd jégbe hűtjük.
Az italt hidegen keverjük össze a pürésített banánnal és a barna cukorral, majd a keveréket egy shakerben kókusztej és jég hozzáadásával felrázzuk. Ananásszal és kivivel díszítve koktélpohárban tálaljuk.
Jeges barackos kávé
Hozzávalók:
2 Livanto kapszula (80ml espresso elkészítéséhez)
1 egész csillagánizs
1 evőkanál barack szirup
50 ml barack joghurt
3-4 jégkocka
3 evőkanál tejhab (1 teáskanál barack sziruppal édesítve)
csokiforgács vagy őrölt mogyoró a díszítéshez
Elkészítése:
Főzzük le a kávét magas pohárba, ízesítsük csillagánizzsal, amit 5 percig hagyunk az italban, majd eltávolítjuk. A kávét öntsük át egy shakerbe, adjuk hozzá a jégkockákat, és jól rázzuk össze. Keverjük hozzá a barackszirupot és a joghurtot, majd újra rázzuk össze, és töltsük hűtött pohárba. Kevés tejhab hozzáadása után csokiforgáccsal vagy mogyoróval megszórva kínálható.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 12
|
|
|
|
2010. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
334 db bejegyzés |
e év: |
3087 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 7965
- e Hét: 31025
- e Hónap: 64179
- e Év: 297926
|
|
|