Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Versenyzők az Annabálon
  2010-07-24 23:16:17, szombat
 
  Versenyzők az Annabálon /Duna TV élőadását fényképeztem/

Versenyzők




Versenyzők 2




Videó link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Képek az Anna bálról
  2010-07-24 23:13:03, szombat
 
  Képek az Anna bálról /Duna TV élőadását fényképeztem/

Báli ruhában
...... ........... ........... ........



Bálozók




Kanadai vendégek
...... ........... ..............



Szép párok




Dr. Martonyi János




 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
A Legjobb Barátaimnak...
  2010-07-24 20:36:54, szombat
 
  Meszesán Vivien: A Legjobb Barátaimnak...




Ha a világból semmit sem értesz,
hogy mikor, kegyetlen vagy jó.
És nem tudod elmondani a bajod senkinek...
Keress fel engem és mondd el nekem hisz...

Ha szíved már megterhelt lett a gondoktól,
És ha már segítségre szorulsz,
és magadtól nem boldogulsz.
Keress fel engem, én segítséget nyújthatok, hisz...

Ha nagyon vagy kicsit is fáj már az élet,
És a félelem teljesen erőt vett rajtad,
Nem kell félned, mert az megölheti lényed...
Keress fel engem, mert én megvédelek téged, hisz...

Ha úgy érzed, nem szeret már senki,
És ha úgy érzed egyedül vagy,
Ha már nem vesznek észre...
Keress fel engem, és akkor nem leszel magányos...
Keress fel engem hisz én igaz barát vagyok és
Szeretlek Téged.

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Anna bál vacsora menű
  2010-07-24 20:32:27, szombat
 
  Anna Bál 2010. július 24. vacsora Menű

Hideg előétel
Tormás zöldségbonbonér és füstölt marhanyelv Vivamus mustecetes sziruppal
Zalai rákkal töltött paprikás fogas hagymás lencsesalátával

Leves
Erdei gomba cappuccino szarvasgomba olajjal, füstölt kacsamell macesszal
és kemencés rudacskával

Főfogás & Köretek
Bardírozott csirkemell Anna módra, Créme de Poivrons
Borjúmignon mézeskalács libamájjal
Parajos burgonyarolád, gerslis rétes, rosé boros borjú juss

Desszert
Anna-báli desszert variáció
Eszterházy desszert, borsos-mézes spárgakompót, Dobos fagylalt

Éjféli Svédasztal
Zöldséges báránycsülök
Lakkozott bőrös malackaraj birsalmás párolt káposztával és tört burgonyával
Paraszt tál
Sajtkavalkád
Gyümölcsözön
Kókuszos brownie, Békebeli csokoládészelet, burgonyás-túrós rétes

 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Anna Grand Hotel képekben
  2010-07-24 20:27:39, szombat
 
  Anna Grand Hotel

Nappali fényben




Esti fényben
...... ...........



Diszterem
...... ........... ........... ........... ........... ........... .......



Étterem
...... ........... ........... ........... ..........



Cigány zenekar




 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Anna bál története
  2010-07-24 20:05:09, szombat
 
  A bál története

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezte meg Balatonfüreden a Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére.
A település centrumában álló, copf-stílusú épület, melyet 1798-ban építtetett a Szentgyörgyi Horváth család, nemcsak az akkori társasági élet központja volt, hanem egyfajta szellemi alkotóműhely is, ahol a század elején kibontakozó reformkor nagyjai időről időre összegyűltek, így gyakran vendégeskedett Balatonfüreden Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is.
Anna az első bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki majdan a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike volt.
Az első bált követően a minden év Anna naphoz legközelebbi szombatján megtartott Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai nyaranként találkoztak. Sokszor és szívesen látott vendég volt Jókai Mór, Blaha Lujza és Vörösmarty Mihály.
Az első világháború után megváltozott a fürdőélet jellege, így az Anna-bálok is veszítettek eredeti jelentőségükből, és a két világháború között is csak csendesen élt a hagyomány. A II. világháború után hivatalosan 1954. július 31-én rendezték meg újból az Anna-bált a Balaton étteremben, majd 1957-től a felújított egykori Kúrszalon, a későbbi SZOT Szanatórium (ma Anna Grand Hotel) színházterme adott otthont a bálnak. Az ebben az időben felelevenített hagyomány szerint, azóta is Eris aranyalmájával jutalmazzák a bál királynőjét, a két udvarhölgy pedig herendi vázát kap ajándékba.
Huszka Jenőt, a neves zeneszerzőt is megihlette az Anna-bálok varázsa. Életének utolsó szerzeménye az Anna-báli keringő, melyet 1962-ben játszottak először a nyitótáncként hagyományos díszpalotás mellett.
1975, a 150. Anna-bál éve után a népművészet is bevonult a bálterembe, ahol magyar tájegységek mutatkoztak be, így 1976-ban Kalocsa, 1977-ben Hódmezővásárhely, 1980-ban Karcag volt Balatonfüred vendége.
A bál érdekessége, hogy 2003. évben először átadtuk Kiss Ernő honvéd tábornok herendi porcelánszobrát egy olyan személynek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred városért. 2003. évben Gyurkovics Tibor, 2004-ben Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, 2005-ben Melocco Miklós, 2006-ban Sugár András, 2007-ben Zettwitz Sándor kapta a díjat, Balatonfüredhez való kötődésük és munkásságuk elismeréseként.
Az Anna-bálon az első helyezett hölgy Viktória díszítésű, a II. helyezett Rotschild, a III. helyezett pedig Aponyi mintával díszített Herendi porcelánvázát kapnak a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlásaként.
Herendi porcelán szívek


A bál kísérőrendezvényei
A kísérőrendezvények közül kiemelkedik Krúdy Gyula novellája alapján, a "Balatoni szívhalászat", melyet a bált megelőző napon (pénteken) tartunk. A szépen feldíszített, fellampionozott hajó fedélzetéről a vízbe dobott fa-szíveket kell vendégeinknek kihalászni a hullámok habjai közül. Érdekes feladat, hogy mindenki megtalálja párját, szíve választottját.
Hagyományos délutáni program a bál napján az előző év bálkirálynőjének hintós sétakocsikázása a városban. A Móló Színpadon korabeli műsorok, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget, 18.30 órától a Városi Koncert Fúvószenekar ad műsort a Gyógy téren, a Kossuth forrásnál. Este 21.00 órától pedig fergeteges utcabál és élő közvetítés szórakoztatja az érdeklődőket.
A bált követő napon, délelőtt a bálkirálynő és udvarhölgyei a Móló színpadon bemutatkoznak a közönségnek, majd lovas huszárkísérettel végigkocsikáznak a városon.
A város utcáin sétálva történelmi hangulat érinti, szólítja meg a hozzánk látogatókat, és olyan évekbe repíti magával, amikor a Horváth-ház nagytermében Horváth Anna Krisztina Kiss Ernő honvédtiszttel keringőzött, Füreden tartott megbeszélést Széchenyi és Deák, Kisfaludy megnyitotta a Dunántúl első kőszínházát, és a Magyar hölgy c. vígjáték sikerétől volt zajos a fürdőváros.
Az Anna-bál nemcsak a magyar történelem és a magyar múlt egyik legprosperálóbb időszakát idézi fel, hanem - elsősorban a kísérőrendezvények révén - idegenforgalmi vonzerővel is rendelkezik. Várhatóan 250-300 vendég vesz majd részt a bálon, és még legalább 1500-2000 fő a kísérőrendezvényeken

 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
185. Anna-bál Füred 2010
  2010-07-24 19:36:04, szombat
 
  185. Anna-bál Füred 2010

...... ........... .....


Európa kulturális fővárosa, Pécs a díszvendég az idei füredi Anna-bálon, amely a kísérőrendezvényekkel együtt négynapos fesztivállá nőtte ki magát. Közel ötszáz vendég, harminc mester-szakács, 45-60 ezer forintos jegyek. A bálnak helyet adó Anna Grand Hotel, a bálok történetében először, élő, HD minőségű közvetítést biztosít, a Duna Tv-ben pedig este fél héttől kísérhető figyelemmel a bál.
A tavalyi bál szépe, az idén érettségizett és aerobik oktatónak készülő Farkas Viktória keringője nyitja meg a 185. Anna-bált, amelyen a harminc mesterszakács, köztük egy világbajnok , készíti a magyaros menüt. A bálon a Pécsi Balett lép majd fel. Tíz órakor mutatják be a legszebb 15 hölgyet, akikből a televíziónézők választják ki éjfélig a három legszebbet. A bál másnapján, bemutatják a Bál Szépét és udvarhölgyeit, akik végig kocsikáznak majd a városon.
Az önkormányzat a hagyományoknak megfelelően meghívta az Anna-bálra a 18. évüket betöltött füredi lányokat, akik közül 15-en el is fogadták a meghívást. Bár a jegyek 45 ezer és 60 ezer Ft-ba kerülnek, az idei bálra már két hónapja elkeltek a belépők. A 450 vendég közül a hölgyek kék színű porcelán szívet kapnak, akik közül hárman, a Bál Szépe illetve az első és második udvarhölgye, idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Viktória, Rotschild és Apponyi mintás vázáját viheti haza.
Időközben már zajlanak a bál kísérőrendezvényei.
Anna-báli emléksarkot avattak a báloknak évtizedek óta helyet adó füredi Anna Grand Hotel Pilvax termében. A különböző relikviákat bemutató tárlat lehet az alapja az egy év múlva a Kisfaludy Galériában nyíló báli emlékszobának, amely a tervek szerint az elmúlt harminc-negyven év báljainak állít majd emléket.
- Lehetetlen, hogy a magyar mulatságok történetében abszolút rekordot állító Anna-bálnak ne legyen múzeuma Füreden, hiszen itt mindenki szívvel-lélekkel szereti ezt a bált. Ezzel kerestük meg két évvel ezelőtt a polgármestert, íme, itt az eredmény, amivel a jövőbeli múzeum alapjait tettük le - mondta az ünnepségen az Anna-bál örökös főszervezője Glatz László.
A rendezvényen jelen volt több egykori Anna-bál szépe, közülük ketten Újváry Éva és Horváth Éva, akik ruháik és aranyalmájuk kiállításával sokat segítettek az emléksarok kialakításában, egy-egy névre szóló herendi porcelán marokszívet kaptak emlékül. Szintén herendi porcelánt kapott Glatz László, aki húsz éven keresztül volt a bálok szervezője.
Az Anna-bál szépei 1968-tól az alábbi linken
Link
Korábbi bálok képen az alábbi linken
Link

Mai program Füreden az alábbi linken
Link
 
 
1 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Végre megérkezett a lehülés
  2010-07-24 11:47:52, szombat
 
  Jó reggelt, kellemes hétvégét kívánok! Végre megérkezett a lehülés, nagyon kellemes az idő!
Most még a lakásban melegebb van mint kint!
Teljen jól a hétvégéd!! Sok szeretettel:Czakóné, Ági

...... ......


Köszi a levelet
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2010.06 2010. Július 2010.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5781
  • e Hét: 28841
  • e Hónap: 61995
  • e Év: 295742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.