Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
ételszobrászat
  2014-01-15 22:45:29, szerda
 
 































 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
zabpehelylisztes piskóta
  2014-01-15 21:47:08, szerda
 
 



Miért jobb a zabpehelyliszt pl. a búzaliszttől?
A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, jelentős mennyiségű ún. béta-glükánt tartalmaz (vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrát- és zsír felszívódását), magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonaterméké. Mindezen tulajdonságok együttes hatása révén kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint más gabonafélék (alacsonyabb a GI-je).

A zabból készített különböző finomságú liszteket ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárut, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa) kiegészíthetünk vele.
Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárukat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy tegyünk hozzá búzasikért (vagy más néven szejtánt, búzahúst). Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére, lepénykenyér sütéséhez.

Hozzávalók:
200 gr zabpehelyliszt
6-8 db tojás nagyságtól függően
80 gr nyírfacukor
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
kevés méz
fahéj
szegfűszeg
Elkészítése:
Válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá a nyírfacukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint. Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. Végül tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.
Lehet a tésztába szórni gyümölcsöt is, én most csokipöttyöket szórtam bele, hogy szemléltetni tudjam, hogy milyen szépen emelkedik fel a zabpehelylisztes piskóta. Szép magas lett, így 2-3 lapba vágva ízlés szerint tölthető.
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
citromolaj
  2014-01-15 21:42:05, szerda
 
  Mire használd a citrom illóolajat?

Házi természetes gyógymódok, természetes citromolajjal!
A citrom illóolaja halvány zöldessárga színű olaj, a gyümölcs héjából hidegsajtolással készítik.
Üde, könnyed, tiszta, friss illatú...
Tudtad?
Kb. 1000 citrom héjából állítanak elő fél kiló illóolajat. Gyermekek és kismamák is nyugodtan használhatják. Napozás, szoláriumozás előtt vagy túlérzékeny bőrön azonban nem ajánlott alkalmazni, mert fényérzékenyíthet, így a bőr leéghet. Tisztán se alkalmazd, mert bőrmaró tulajdonságú!
Hogyan és mire használd a 100% tisztaságú természetes citrom illóolajat?

Segíti a szájfekélyek gyógyulását :
Pici olívaolajba tegyél 1 csepp citromolajat és ezzel masszírozd a fogínyt, vagy cseppents a fogkefére a fogkrém mellé 1 csepp citromolajat és ezzel moss fogat. - Fogínysorvadásra is nagyon jó, mert fokozza a keringést, fertőtlenít és bőrerősítő, bőrvédő hatású.

Herpesz esetén:
Enyhíti a herpesz fájdalmait, segíti a gyógyulást, erősíti a szervezet védekezőképességét. Mogyorónyi bázisolajba tegyél 1-2 csepp citromolajat és ezzel kend be a kritikus területet.

Fogkrémként is használható:
Keverj össze 2/3-ad rész fogport és 1/3-ad rész szódabikarbónát, adj hozzá 1 csepp citromolajat, majd nyomd bele a vizes fogkefét.
TIPP: Fogmosás után 1 csepp citromolajjal tudod fertőtleníteni a fogkefét.

Használhatod bőrradírként is:
Eltávolíthatod az elhalt hámsejteket: 2 kanál cukorhoz adj annyi olívaolajat, hogy jó nedves legyen és cseppents bele 3 csepp citromolajat. Ezzel dörzsöld át jól a bőrödet,utána csak mosd le tiszta vízzel.

Gyomorbántalmakra:
Egy pohár vízben 1 csepp citromolaj elkeverve csillapítja a gyomorégést és lúgosít. Serkenti az epeműködést, javítja az emésztést.

Fejfájás, migrén enyhítésére:
Pici bázisolajba tegyél 1 csepp citromolajat és kend be vele a halántékodat, a homlokodat és hátul a nyakadat. Hűt és frissít.

Betegségmegelőzésre, immunerősítésre felnőtteknek, gyerekeknek:
Tegyél mogyorónyi bázisolajba 1-2 csepp citromolajat és ezzel kend be a hátatokat és a mellkasotokat.

Enyhíti a torokfájás kellemetlen tüneteit:
2 kanál mézben keverj el 1-2 csepp citromolajat, ezt keverd hozzá 1 pohár langyos vízhez, tehetsz bele 1 kanál friss citromlevet is és ezzel gargarizálj. Ez segít a torokfájás, hörghurut, asztma és influenza kellemetlen tüneteinek elviselésében.

Lázcsillapításra is nagyon jó:
4-5 csepp citromolajat (kisgyerekeknél 1-2 cseppet) és levendulaolajat tegyél borsónyi bázisolajba és kend be vele a talpat, a homlokot és a csuklót. Majd a csuklót borogasd be vizes ruhával.

Segít a cellulit eltüntetésében:
Serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szöveteket. 2 evőkanál szezámolajba tegyél 4-5 csepp citromolajat, majd lentről felfelé masszírozd át a lábakat. Kúraszerűen használd: naponta 1-2-szer 3 hétig, majd egy hét szünet, ezt csináld meg háromszor!

Serkenti a lábak vérkeringését:
Mogyorónyi bázisolajba tegyél 3-4 csepp citromolajat, majd ezzel kend be a lábadat reggel-este. Megnyugtatja az izmokat, inakat, szabályozza a nyirok- és a vérkeringést, sok szinten segít.

Főként a zsíros, faggyúmirigy túlműködéses bőrre kiváló:
Megkönnyíti a pattanások eltüntetését, gyógyítja a zsíros bőrt, csökkenti a zsírmirigyek működését. 1 evőkanál búzacsíraolajba tegyél 5-6 csepp citromolajat, majd pötyögtesd végig a pattanásokat, vagy vékonyan kend be vele az érintett részt.

Kitűnő bőrápoló :
Kis bázisolajba tegyél 1-2 csepp citromolajat, és kend át vele a lábadat, kezedet.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6778
  • e Hónap: 11182
  • e Év: 42911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.