|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014-08-01 22:16:38, péntek
|
|
|
ZABKEKSZ
Hozzávalók:
-10 dkg zabpehely
-7 dkg zabkorpa
-10 dkg aszalt gyümölcs(vegyes)
-5 dkg csoki
-5 dkg durvára vágott dió
-2 tojás
-20 dkg vaj
-8 dkg barna cukor
-8 dkg sima cukor
-15 dkg liszt
-1 citrom héja
-1/2 citrom leve
-2 kk szódabikarbóna
Mindent egy tálba teszek és alaposan összekeverem.Sütőlapos tepsire sorakoztatom a kis gombócokat ,amiket kézzel,vagy kanál hátával kissé szétlapítok.
Előmelegített,180C-os sütőbe sütöm 10-15 percig.
Mikor meleg még nagyon puha és törékeny,ha kihűl már keményebb,de így is nagyon porhanyós. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2014-08-01 22:14:19, péntek
|
|
|
Kovászos uborka télire
Hozzávalók egy 5 literes üveghez:
-3 kg uborka(én ehhez is a kicsit szeretem)
-kapor
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 marék só
-1/2 mk.nátrium-benzoát
Az uborkát megmosom,levágom a két csücskét ,majd mindkét végén kereszt alakba bevágom.
Az üveg aljára kaprot teszek és a fokhagyma felszeletelt 1/3-át.
Szépen elrendezem az uborkákat.
A tetejére is teszek kaprot,beledobom a maradék fokhagymát,a sót és felöntöm vízzel.
Ha olyan kedvem van teszek rá kenyeret,ha olyan akkor nem:)
Árnyékos,meleg helyre teszem, nem tűző napra.Ha nagyon meleg van 2 nap is elég neki,ha nem akkor 3-4.
Tapasztalatom szerint ha hűvös borongós idő van ne készítsünk,mert csak megpuhul az uborka.
Ha időközben romlik el az idő,inkább vigyük be legalább éjszakára így nem hűl ki a leve és folyamatos az érés.
Ha megérett,leszűröm,felforralom a levét!,teszek bele 1/2 mokkáskanál nátriumot és hagyom kihűlni.
Az uborkát visszateszem az üvegbe és a kihűlt levet ráöntöm.
Az üveg tetejét rácsavarom és mehet a kamrába. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
91 db bejegyzés |
e év: |
909 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1096
- e Hét: 5324
- e Hónap: 9728
- e Év: 41457
|
|
|