2017-12-10 22:10:33, vasárnap
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
4 db tojás
10 dkg margarin
5 ek méz
20 dkg finomliszt (finom)
1 tk szódabikarbóna
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
35 dkg sárgarépa
10 dkg dió
10 dkg mandula
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt szilva (magozott)
elkészítés
A tojássárgáját a mézzel 3-4 perc alatt habosra keverjük (elektromos habverővel).
A lágy margarint hozzárakjuk, és további 1-2 percig habosítjuk.
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Az előzőekhez adjuk. (Jó sűrű lesz.)
A répát meghámozzuk, és lereszeljük. A diót és a mandulát durvára vágjuk. Az aszalt szilvát apróra szeleteljük. Ezeket a hozzávalókat is a tésztához keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben (légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok), kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
forrás: nosalty.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
|
|