2017-12-11 13:18:23, hétfő
|
|
|
hozzávalók / 12 adag
A tésztához
70 dkg finomliszt
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
A töltelékhez
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 ek só
A tetejére
1 db tojás
20 dkg sajt (
elkészítés
Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
Ezt ismételjük meg még háromszor.
A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.
sütési hőfok: 220°C
forrás: nosalty.hu |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|