Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Pio atya meg mentett minket!
  2020-04-23 17:16:54, csütörtök
 
  Pio atya meg mentett minket!" A bomba leesett, és nem robbant fel
Agostino da San Marco atya Lamisban naplójában megjegyezte, hogy 1945 áprilisában a Dél-Olaszország harmadik ferences rendi tartományi atyáinak és tartományi küldötteinek konferenciáját San Giovanni Rotondo kolostorában tartották.
Konferencia, amelyet Fra Angelico da Sarno, Foggia tartományi küldöttsége, majd a TOF nemzeti küldöttsége szervezett és szervezett. A találkozó elnöke a kapucinusok atyja, Donato da Welle atya volt. Akkoriban a szerzetesek Padre Pio-nak elmondták egy tényt, amely a Macerata-i bombázás során történt.
Számára közömbösnek tűnt, míg "számunkra - Agostino atya írja a naplójában - nagy jelentőségűnek tűnt". A püspökök azt mondták, hogy néhány ember, aki akkoriban Maceratából érkezett, tudatta vele, hogy neki csodálatos módon megszabadultak a bombázás során. Valójában azt mondták, hogy egy bomba, amely Padre Pio fényképének közelébe esett a szobában, ahol ezek az emberek voltak, olyan, mint egy szappanbuborék.
Mások azonban a robbantás közben fényképeztek Padre Pio-t, mondván: "Padre Pio, meg kell mentened minket." Mondván, hogy egy bomba esik, és nem robbant fel. Miután meghallgatta az anekdotát, Padre Pio azt mondta: "De ezeket hallva, azt mondtam: De te eltúlozod! ... Igaz, hogy az eltúlozás kívülről jön. de! ... » "Milyen egyszerűség! - mondta Agostino atya, majd hozzátette: - Mintha mindez nem érintette volna őt! Az Úr mindig szent alázatban tartja őt. "

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Klíma változás
  2020-04-23 16:58:15, csütörtök
 
  ...... ........



Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Védett gólya fészek
  2020-04-23 16:52:53, csütörtök
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Gyönyörű tájkép
  2020-04-23 16:51:31, csütörtök
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Tréfás képek állatokkal
  2020-04-23 16:49:23, csütörtök
 
  ...... ........... .........



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Falusi élet képek - Böjte Csaba atyától
  2020-04-23 16:46:24, csütörtök
 
  Gyönyörű képek! Egyik-másik képről visszaköszön a gyermekkorunk hangulata....
De ránk köszön a képekből maga az élet, mely nyugodt fordulatszámmal, kapkodás nélkül, általában egymás mellett, de néha-néha, - mert muszáj - egymásból él időtlen időkön keresztül! A mi síküveg és krómacél bevásárlóközpontokból táplálkozó rőzseláng világunk botránkoztathat egyik-másik felvételen, de ott az az életforma, még így kivéreztetve is fenntartható évmilliókig, a miénk mivel életidegen, sajnos nem!
Csodálkozzunk rá, és ha nem is ott ahol ők abbahagyják, de a magunk módján álljunk neki egy biztonságos, életet fenntartó életforma kialakításának szülőföldünkön! Jó dolog élni, békés szeretettel vállalni az életet a maga teljességében!
Szeretettel, Csaba t.

...... ............



...... ..............



...... ............



...... ............



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az Úr számonkérés nélkül érkezik
  2020-04-23 16:32:59, csütörtök
 
  Az Isteni Irgalmasság vasárnapja egyházmegyéinkben
Részletesen itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szentírás üzenete - 2020.04.23.
  2020-04-23 16:24:31, csütörtök
 
  Óra Krisztián atya gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Elhalasztják a budapesti N Eucharisztikus Kongresszt
  2020-04-23 16:20:34, csütörtök
 
  Elhalasztják a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust
...... .........


Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel egyeztetve - tekintettel az egészségügyi krízisre és annak következményeire - úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK)
A Szentszék az utazási nehézségek és a gyülekezési korlátozások miatt hasonló döntést hozott a családok világtalálkozójával kapcsolatban is, amelyet 2021 júniusában tartottak volna Rómában. A 2022-es lisszaboni ifjúsági világtalálkozót is a tervezett időponthoz képest egy évvel később, 2023 augusztusában tartják meg.

Magyar Kurír 2020.04.23

*
- Marini érsek az Eucharisztikus Kongresszusról: még sosem tapasztaltam ilyen nagy érdeklődést és ilyen magas részvételi szándékot. A Szentszék Sajtóterme április 23-án bejelentette, hogy egy évvel elhalasztják a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a jelenlegi helyzetre való tekintettel. A hír kapcsán Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke interjút adott a Vatikáni Rádiónak. Kiemelte, hogy ez lehetőséget jelent az esemény még jobb előkészítésére és arra, hogy Európa elgondolkodjon saját gyökereiről.
Bővebben Link

*
- Erdő Péter bíboros a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus halasztásáról nyilatkozott.
Ferenc pápa a kongresszus pápai bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel egyeztetve - tekintettel az egészségügyi krízisre és annak következményeire - úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A döntés bejelentését követően Erdő Péter bíboros a köztévének nyilatkozott.
Erdő Péter az M1 közszolgálati csatornának elmondta, hogy 2020 szeptemberéről 2021 szeptemberére helyezték át a világesemény időpontját,
a helyszín változatlanul Budapest lesz. A szeptemberi hónap megmarad, a pontos dátumot néhány nap múlva rögzítik.
A főpásztor hozzátette, a Szentszék körültekintően mérlegelte a kongresszus elhalasztását, a saját egészségügyi szervezetével tanulmányozta a nemzetközi járványügyi prognózist. A Vatikán ezután hozta meg a döntést, hogy a következő két-három év nemzetközi eseményeit úgy helyezik át, hogy azok ne kerüljenek egymással átfedésbe. A sorban az elsőt, a budapesti kongresszust 2021-re halasztották, a jövő évre tervezett családok világtalálkozóját 2022-re, míg az évre meghirdetett Ifjúsági világtalálkozót 2023-ra helyezték át.
A bíboros bizakodását fejezte ki, hogy jövő ősszel már nem jelent egészségügyi kockázatot az utazás és a közlekedés is helyreáll.
A főpásztor végül úgy fogalmazott: ,,Reménykedünk, hogy addig helyreáll a lelkekben is az optimizmus és az egyensúly."

Magyar Kurír 2020.04.23
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A föld nemcsak a mi otthonunk, hanem Isten otthona is!
  2020-04-23 10:16:16, csütörtök
 
  Ferenc pápa katekézise 2020.04.22
Április 22-én a Szentatya a vatikáni Apostoli Palota könyvtárszobájában tartotta meg szokásos szerdai katekézisét, melyet a föld ötvenedik világnapján és a Laudato si' enciklika ötödik évfordulóján a föld mint közös otthonunk és az emberiség mint egyetlen család iránti közös felelősségünk témájának szentelt.
Ma tartjuk az föld 50. világnapját. Jó alkalom ez arra, hogy megújítsuk elkötelezettségünket amellett, hogy szeretjük közös otthonunkat, gondot viselünk rá és családunk leggyengébb tagjaira. Ahogy a tragikus koronavírus-világjárvány megmutatja nekünk: csak együtt és a legkiszolgáltatottabbak felkarolásával tudunk megküzdeni a globális kihívásokkal. A Laudato si' enciklikának épp ez az alcíme: ,,közös otthonunk gondozásáról". Ma egy kicsit együtt reflektálunk erre a felelősségre, amely ,,e földön való áthaladásunkat" jellemzi (LS 160). Fejlődnünk kell annak tudatosságában, hogy közös otthonunkat gondoznunk kell.
Földi anyagból alkottattunk, és a föld gyümölcsei tartják fenn életünket, de amint a Teremtés könyve emlékeztet bennünket, nem vagyunk egyszerűen ,,földiek": az élet Istentől származó leheletét is magunkban hordozzuk (vö. Ter 2,4-7). Következésképp egyetlen emberi családként élünk a közös otthonban, biológiai sokféleségben Isten többi teremtményével. Imago Dei-ként, Isten képmásaként tisztelettel és törődéssel kell fordulnunk minden teremtményhez, szeretetet és együttérzést kell táplálnunk testvéreink, különösen a leggyengébbek iránt, utánozva Isten irántunk tanúsított szeretetét, mely kinyilvánult az ő Fiában, Jézusban, akik emberré lett, hogy osztozzon velünk ezen az állapoton és megmentsen bennünket.
Önzőségünk miatt kudarcot vallottunk azon feladatunkban, hogy a föld őrzői és gondozói legyünk. ,,Elég, ha csak őszintén rápillantunk a valóságra, és látjuk, mily nagyon pusztul közös otthonunk" (uo., 61). Beszennyeztük, kifosztottuk, még saját életünket is veszélybe sodortuk. Ezért különféle nemzetközi és helyi mozgalmak indultak lelkiismeretünk felébresztésére. Őszintén nagyra értékelem ezeket a kezdeményezéseket, és továbbra is szükséges lesz, hogy gyermekeink az utcára vonuljanak, hogy megtanítsák nekünk azt, ami nyilvánvaló, vagyis azt, hogy nincs jövő számunkra, ha elpusztítjuk a minket fenntartó környezetet.
Nem sikerült őriznünk a földet, a mi otthon-kertünket, nem sikerült őriznünk testvéreinket. Vétkeztünk a föld ellen, felebarátaink ellen és végeredményben a Teremtő ellen, szerető Atyánk ellen, aki mindenkire gondot visel, és azt akarja, hogy közösségben és jólétben éljünk együtt. És hogyan reagál a föld? Van egy spanyol mondás, mely roppant világos e téren, így szól: ,,Isten mindig megbocsát; mi emberek néha igen, néha nem; a föld viszont sosem bocsát meg!" A föld nem bocsát meg: ha mi tönkretettük a földet, a válasz roppant kellemetlen lesz.
Hogyan lehet helyreállítani a harmonikus kapcsolatot a földdel és az emberiség többi részével? Harmonikus kapcsolatot... Sokszor elveszítjük a harmónia látását. A harmónia a Szentlélek műve, közös otthonunkban, a földön is, az emberekkel, a felebarátainkkal, a legszegényebbekkel való kapcsolatunkban is. Hogyan lehet helyreállítani ezt a harmóniát? Új módon kell néznünk közös otthonunkra. Értsük meg: a föld nem kiaknázható erőforrások tárháza! Nekünk, hívőknek, a természeti világ a ,,teremtés evangéliuma", amely Isten teremtő erejét fejezi ki, ez az erő pedig az emberi élet alakításában és a világnak, valamint mindannak létben tartásában nyilvánul meg, ami a világban az emberiség fenntartását szolgálja. A bibliai teremtéstörténet így fejeződik be: ,,Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott" (Ter 1,31). Amikor ezeket a természeti tragédiákat látjuk, melyek a föld válaszai rossz bánásmódunkra, azt gondolom: ,,Ha most megkérdezném az Urat, mit gondol erről [a mostani földünkről], nem hinném, hogy azt mondja: »nagyon jó«." Mi tettük tönkretette az Úr művét!
Ma, a föld világnapján, újra rá kell találnunk a föld szent tisztelete iránti érzékre, mert az nemcsak a mi otthonunk, hanem Isten otthona is. Ebből fakad bennünk annak tudata, hogy szent földön állunk!

Kedves testvérek, ,,élesszük fel azt az esztétikai és szemlélődő érzéket, melyet Isten belénk ültetett" (Querida Amazonia apostoli buzdítás, 56). A szemlélődés próféciáját mindenekelőtt az őshonos népektől sajátíthatjuk el, akik arra tanítanak bennünket, hogy nem tudunk gondoskodni a földről, ha aztnem szeretjük és nem tartjuk tiszteletben. Nekik megvan az a bölcsességük, hogyan kell ,,jól élni", nem abban az értelemben, hogy jól érezzük magunkat, nem, hanem hogy harmóniában éljünk a földdel. Ők ezt a harmóniát hívják ,,jól élés"-nek.
Ugyanakkor ökológiai megtérésre is szükségünk van, mely konkrét tettekben fejeződik ki. Egyetlen családként, melynek tagjai egymástól függnek, közös tervre van szükségünk a közös otthonunkat fenyegető veszélyek elhárításához. ,,A kölcsönös függőség arra kötelez bennünket, hogy egyetlen világban, egyetlen közös projektben gondolkodjunk" (LS 164). Tisztában vagyunk azzal, hogy fontos a nemzetközi közösségként való együttműködés közös otthonunk védelme szempontjából. Biztatom a felhatalmazással rendelkezőket arra, hogy irányítsák azt a folyamatot, amely két fontos nemzetközi konferenciához vezet majd: az egyik a COP15 a biológiai sokféleségről Kunmingban (Kína) és a COP26 az éghajlat változásról Glasgowban (Egyesült Királyság). Rendkívül fontos ez a két találkozó.
Szeretnék arra ösztönözni [mindenkit], hogy országos és helyi szinten is szervezzenek összehangolt beavatkozásokat. Jó, ha összefogunk, bármely társadalmi osztályhoz tartozzunk is, és ha ,,alulról" építkező népi mozgalmat is életre hívunk. A mai világnap, a föld világnapja is éppen így született. Valami kicsivel mindegyikünk hozzájárulhat. ,,Nem szabad azt gondolnunk, hogy ezek az erőfeszítések nem változtatják meg a világot. Az ilyen tettek valami olyan jót terjesztenek a társadalomban, amely mindig több gyümölcsöt terem annál, mint amennyit észlelhetünk, mert olyan jót hoznak létre e földön, amely mindig - ha olykor láthatatlanul is - igyekszik tovaterjedni" (LS 212).
Ebben a megújulást hozó húsvéti időben határozzuk el, hogy szeretni fogjuk és nagyra becsüljük a föld csodálatos ajándékát, közös otthonunkat, és gondot viselünk az emberiség családjának minden tagjára. Testvérként együtt kérjük mennyei Atyánktól: ,,Áraszd ki Lelkedet, és újítsd meg a föld színét!" (vö. Zsolt 104,30).



Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.