|
2009-11-23 07:36:25, hétfő
|
|
|
Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz, 20dkg darált dió, 30dkg porcukor,4 dkg kakaópor, 8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.
A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,5 deka porcukor,15deka darált háztartási keksz,10 dkg vaj, egy kevés rum
egyéb: kézi citromfacsaró, befőtt meggy, vagy cseresznye
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, tojásokkal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.
A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy magozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.
megjegyzés: én nem tettem bele tojást, és meglepően könnyen kijött a tészta a citromfacsaróból a cukrozás miatt! Pedig én is féltem, hogy bele fog ragadni. Aki nem szeretné túl édesre készíteni az ne tegye bele mind a 30 dkg porcukrot! Mivel a külsejét is muszáj cukrozni, ezáltal ezt nagyon soknak találtam.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: citromfacsaróból, kristálycukorban, gesztenyemasszát, meghempergetünk, gesztenyemassza, összedolgozzuk, diógombócokat, citromfacsaró, kristálycukor, összegyúrjuk, felfordított, tortaformát, forgatáshoz, töltelékhez, töltelékkel, porcukorral, pontosabban, felengedett, fagyasztott, háztartási, tojásokkal, gesztenyés, cseresznye, megjegyzés, hozzávalók, nyomkodjuk, mártottuk, tésztával, egyenként, hasonlóan, formálunk, betöltjük, könnyedén, készíteni, porcukrot, meglepően, forgatáshoz kristálycukor, gesztenyés töltelékhez, kevés tejjel, felengedett gesztenyemasszát, puha vajjal, kevés rummal, kekszes diógombócokat, felfordított citromfacsaró, falához nyomkodjuk, tortaformát bélelünk, közepébe teszünk, magozott meggyet, gesztenyés töltelékkel, cukrozás miatt,
|
|
|
|
forgatáshoz kristálycukor, gesztenyés töltelékhez, kevés tejjel, felengedett gesztenyemasszát, puha vajjal, kevés rummal, kekszes diógombócokat, felfordított citromfacsaró, falához nyomkodjuk, tortaformát bélelünk, közepébe teszünk, magozott meggyet, gesztenyés töltelékkel, cukrozás miatt, citromfacsaróból, kristálycukorban, gesztenyemasszát, meghempergetünk, gesztenyemassza, összedolgozzuk, diógombócokat, citromfacsaró, kristálycukor, összegyúrjuk, felfordított, tortaformát, forgatáshoz, töltelékhez, töltelékkel, porcukorral, pontosabban, felengedett, fagyasztott, háztartási, tojásokkal, gesztenyés, cseresznye, megjegyzés, hozzávalók, nyomkodjuk, mártottuk, tésztával, egyenként, hasonlóan, formálunk, betöltjük, könnyedén, készíteni, porcukrot, meglepően, csúcsokat, porcukor, teljesen, cukrozni, szeretné, külsejét, cukrozás, keksszel, magozott, bélelünk, gombócot, találtam, kakaópor, formából, közepébe, margarin, kakaóval, esetleg, falához, ragadni, meggyet, kekszet, cukorba, kekszes, kiütjük, töltjük, ezáltal, teszünk, könnyen, üregébe, muszáj, nagyon, soknak, féltem, ezután, tojást, tettem, üreget, kijött, édesre, kapjuk, tészta, körben, inkább, darált, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 485
- e Hét: 7263
- e Hónap: 11667
- e Év: 43396
|
|
|