|
2011-12-02 21:36:31, péntek
|
|
|
Gesztenyés csókok / Stahl Judit receptje
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs,
2 cs. gesztenyemassza.
A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk 2 - 3 tepsit, a sütőt 180 fokra bemelegítjük. A masszát habzsákba töltjük és 2 cm- re egymástól kis csillagokat nyomunk. 10 - 15 percig sütjük. Csak egy kis színt kell kapnia!!!!
Megjegyzés : eddig ha robotgéppel készítettem, sütés közben a kis csillagok mindig lelapultak! Ha viszont simán villával kevertem ki a hozzávalókat, nem lapultak le, sütés közben is szépen megtartotta a formáját a süti! És ami a legfontosabb, hogy a gesztenyemasszát felhasználás elött csak kb. 30 perccel vegyük ki a mélyhütőből! Éppen csak annyira olvadjon fel, hogy villával össze tudjuk törni, nem baj, ha kemény!
Szóval, ha valaki azt szeretné, hogy ne csak finom, hanem mutatós is legyen ez a gesztenyés finomság, akkor ne robotgéppel készítse!
Nagyon finom!!! |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
Címkék: gesztenyemasszát, gesztenyemassza, belepottyantjuk, belevegyítjük, belereszeljük, felhasználás, sütőpapírral, belekeverjük, legfontosabb, hozzávalókat, segítségével, bemelegítjük, robotgéppel, eldolgozzuk, megtartotta, mélyhütőből, porcukorral, csillagokat, készítettem, felengedett, megjegyzés, hozzávalók, fakanállal, gesztenyés, kibélelünk, lelapultak, darabokra, megtörölt, megmosott, habzsákba, egymástól, csillagok, egyenként, tojásokat, kevertem, szeretné, puha vajat, robotgép segítségével, vajas alapba, egészet összehabosítottuk, masszát habzsákba, gesztenyemasszát felhasználás, gesztenyés finomság, Stahl Judit,
|
|
|
|
puha vajat, robotgép segítségével, vajas alapba, egészet összehabosítottuk, masszát habzsákba, gesztenyemasszát felhasználás, gesztenyés finomság, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, belepottyantjuk, belevegyítjük, belereszeljük, felhasználás, sütőpapírral, belekeverjük, legfontosabb, hozzávalókat, segítségével, bemelegítjük, robotgéppel, eldolgozzuk, megtartotta, mélyhütőből, porcukorral, csillagokat, készítettem, felengedett, megjegyzés, hozzávalók, fakanállal, gesztenyés, kibélelünk, lelapultak, darabokra, megtörölt, megmosott, habzsákba, egymástól, csillagok, egyenként, tojásokat, kevertem, szeretné, receptje, villával, készítse, finomság, porcukor, keverjük, alaposan, olvadjon, robotgép, formáját, lapultak, lisztet, masszát, viszont, töltjük, nyomunk, perccel, narancs, annyira, habosra, egészet, mutatós, tördelt, valaki, szóval, csókok, percig, nagyon, kapnia, mindig, sütjük, legyen, kemény, szépen, alapba, közben, vegyük, tepsit, miután, tudjuk, akkor, finom, elött, simán, össze, sütés, hanem, törni, éppen, színt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1032
- e Hét: 7810
- e Hónap: 12214
- e Év: 43943
|
|
|