|
2013-06-21 22:03:11, péntek
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 dl paradicsompüré + 1-2 paradicsom (vagy 1 doboz paradicsom konzerv)
1 fej felaprított hagyma (vagy 2 szál újhagyma)
3 nagyobb gerezd fokhagyma (félbevágva)
2 sárgarépa felkarikázva
1 fehérrépa felkarikázva
maréknyi felkockázott karalábé
4 szál felkarikázott szárzeller
1 közepes cukkini felkockázva
1 konzerv bab (most fehér, de jobb a vörös)
maréknyi zöldborsó
maréknyi zöldbab
2 szem burgonya felkockázva
10-15 dkg felcsíkozott kelkáposzta
3 ek olivaolaj
bazsalikom
zsálya
gránátalma ecet (eredetileg balzsamecet)
só, bors
reszelt parmezán
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva 1-2 percig pároljuk a sárga- és fehérrépát, a szárzellert, majd rádobjuk a hámozott és nagyobb darabokra vágott paradicsomot, ráöntjük a paradicsompürét, enyhén megsózzuk.
A kelkáposzta kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, ha lehet friss feldarabolt (vagy szárított) bazsalikommal, zsályával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje + 1 ujjnyi, jól átkeverjük, majd közepesen erős lángon fedő alatt kb. 1 órán át főzzük.
Ekkor hozzákeverjük a kelkáposztát, majd miután ez megpuhult (10-15 perc) 1 kávéskanálnyi gránátalma vagy balzsamecettel ízesítjük. Reszelt parmezánnal meghintve, levestésztával karöltve tálaljuk.
Jó étvágyat!
TIPP: én szeretem a tésztát külön megfőzni és a leves mellett feltálalni, így ha véletlenül nem fogy el az étel egy étkezésre, akkor a tészta nem "szottyosodik" meg nagyon a következő fogyasztásig, de ha úgy tetszik bele is főzhetjük a levesbe.
A hozzávaló zöldségek bátran variálhatóak!
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
Címkék: paradicsompürét, balzsamecettel, paradicsompüré, levestésztával, kávéskanálnyi, hozzákeverjük, bazsalikommal, felkarikázott, felkockázott, felkarikázva, felcsíkozott, paradicsomot, kelkáposztát, variálhatóak, fogyasztásig, szottyosodik, kelkáposzta, felkockázva, kivételével, feldarabolt, parmezánnal, szárzellert, megpirítjuk, balzsamecet, zöldségeket, felaprított, feltálalni, hozzávalók, bazsalikom, hozzáadjuk, eredetileg, véletlenül, paradicsom, átkeverjük, gránátalma, elkészítés, olajon megpirítjuk, kelkáposzta kivételével, tésztát külön, leves mellett, következő fogyasztásig, hozzávaló zöldségek,
|
|
|
|
olajon megpirítjuk, kelkáposzta kivételével, tésztát külön, leves mellett, következő fogyasztásig, hozzávaló zöldségek, paradicsompürét, balzsamecettel, paradicsompüré, levestésztával, kávéskanálnyi, hozzákeverjük, bazsalikommal, felkarikázott, felkockázott, felkarikázva, felcsíkozott, paradicsomot, kelkáposztát, variálhatóak, fogyasztásig, szottyosodik, kelkáposzta, felkockázva, kivételével, feldarabolt, parmezánnal, szárzellert, megpirítjuk, balzsamecet, zöldségeket, felaprított, feltálalni, hozzávalók, bazsalikom, hozzáadjuk, eredetileg, véletlenül, paradicsom, átkeverjük, gránátalma, elkészítés, fehérrépát, félbevágva, szárzeller, meghintve, étkezésre, hozzáadva, sárgarépa, darabokra, ízesítjük, fokhagyma, fehérrépa, olivaolaj, következő, főzhetjük, hozzávaló, zöldségek, szárított, zöldborsó, közepesen, zsályával, megpuhult, megsózzuk, személyre, felöntjük, hámozott, karöltve, ráöntjük, újhagyma, rádobjuk, szeretem, maréknyi, karalábé, tálaljuk, burgonya, megfőzni, parmezán, étvágyat, pároljuk, közepes, zöldbab, cukkini, ellepje, tetszik, konzerv, levesbe, nagyobb, tésztát, reszelt, borssal, hagymát, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1096
- e Hét: 5324
- e Hónap: 9728
- e Év: 41457
|
|
|