|
2011-08-14 20:07:36, vasárnap
|
|
|
Lencseleves füstölt csülökkel,
- 1 kisebb füstölt csülök
- 30 dkg lencse
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1/2 zellergumó
- 1 tejföl
- kevés ecet
- 4 babérlevél
- kevés őrölt bors
- 2 fokhagyma
- 1 púpos evőkanál liszt
- kevés étolaj
-1 evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
1.A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük.
2.Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
3.A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. Babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük. Sózni nem valószínű, hogy kell, mert a csülök eleve nagyon sós. Ha megpuhultak a zöldségek visszatesszük a húst.
4.A lisztből és olajból rántást készítünk. Ha kész, a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, folyamatos kevergetés mellett felöntjük egy kevés vízzel és a forrásban lévő leveshez adjuk.
5.Egy kevés ecettel savanyítjuk.
6.Tálaláskor ízlés szerint tejfölt kínálhatunk hozzá
...... .......
hozzávalók 8 főre
- 1 füstölt csülök
- 1 szál házikolbász
- 50 dkg lencse
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kisebb zellergumó
- 4 babérlevél
- 8 szem feketebors
- víz
- olaj
- 1/2 ek liszt
-1/3 ek őrölt pirospaprika
- só
- tejföl
- ecet
Elkészítése:
1.A lencsét hideg vízbe 2-3 órára beáztatjuk.
2.A füstölt csülköt vízben kb. 2,5 óra alatt lassú tűzön megfőzzük. (Én a vizet forrás után le szoktam önteni és friss vízben főzöm meg a csülköt.) A húst hagyjuk a vízben kihűlni. A főzőléből tegyünk félre, mert azt a lencséhez felhasználjuk.
3.A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk.
4.Egy nagy lábasban feltesszük a lencsét a zöldségekkel és a hagymával főni. A víz mellé tegyünk a csülök főzőlevéből is 1/3-ad arányban. Megsózzuk, de csak óvatosan, mert a hús és a kolbász is sós. Beletesszük a babérlevelet, a borsot. Addig főzzük a levest, amíg a zöldségek és a lencse meg nem fő.
5.Rántást készítünk az olaj, a liszt és a paprika segítségével. A rántást beleöntjük a levesbe.
6.A felkockázott füstölt csülköt és a felkarikázott kolbászt a leveshez adjuk és további 15 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek.
7.Tejföllel tálaljuk. Ízlés szerint ecettel savanyíthatjuk
...... ............
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: savanyíthatjuk, visszatesszük, babérlevéllel, felkarikázott, pirospaprikát, felhasználjuk, kicsontozzuk, félretesszük, felkockázzuk, társaságában, felkockázott, pirospaprika, babérlevelet, segítségével, zöldségekkel, hozzátesszük, lencseleves, főzőlevéből, elkészítése, megpuhultak, zöldségeket, fűszerezzük, főzőlevében, vöröshagyma, házikolbász, beletesszük, kínálhatunk, savanyítjuk, feketebors, feltesszük, zellergumó, babérlevél, beáztatjuk, hozzávalók, kevergetés, folyamatos, hagyma társaságában, csülök főzőlevében, csülök eleve, zöldségek visszatesszük, apróra vágott, kevés vízzel, forrásban lévő, kevés ecettel, lencsét hideg, füstölt csülköt, vizet forrás, húst hagyjuk, vízben kihűlni, főzőléből tegyünk, lencséhez felhasználjuk, csülköt kicsontozzuk,
|
|
|
|
hagyma társaságában, csülök főzőlevében, csülök eleve, zöldségek visszatesszük, apróra vágott, kevés vízzel, forrásban lévő, kevés ecettel, lencsét hideg, füstölt csülköt, vizet forrás, húst hagyjuk, vízben kihűlni, főzőléből tegyünk, lencséhez felhasználjuk, csülköt kicsontozzuk, nagy lábasban, hagymával főni, csülök főzőlevéből, paprika segítségével, rántást beleöntjük, felkockázott füstölt, felkarikázott kolbászt, leveshez adjuk, ízek összeérnek, savanyíthatjuk, visszatesszük, babérlevéllel, felkarikázott, pirospaprikát, felhasználjuk, kicsontozzuk, félretesszük, felkockázzuk, társaságában, felkockázott, pirospaprika, babérlevelet, segítségével, zöldségekkel, hozzátesszük, lencseleves, főzőlevéből, elkészítése, megpuhultak, zöldségeket, fűszerezzük, főzőlevében, vöröshagyma, házikolbász, beletesszük, kínálhatunk, savanyítjuk, feketebors, feltesszük, zellergumó, babérlevél, beáztatjuk, hozzávalók, kevergetés, folyamatos, fokhagymát, tálaláskor, beleöntjük, összeérnek, zöldségek, megfőzzük, hagymával, készítünk, megpuhult, főzőléből, felöntjük, fehérrépa, sárgarépa, fokhagyma, lencséhez, megsózzuk, forrásban, tejföllel, valószínű, csülökkel, kivesszük, arányban, tálaljuk, leveshez, lisztből, evőkanál, lábasban, óvatosan, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 9085
- e Hét: 32145
- e Hónap: 65299
- e Év: 299046
|
|
|