|
2011-06-06 21:59:49, hétfő
|
|
|
A klasszikus császármorzsa receptje palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret.
Hozzávalók (2 adaghoz)
100 g búzadara
7 g liszt
250 ml tej
1 teáskanál vanília eszencia
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
0.4 db citrom reszelt héja
A sütéshez:
50 g vaj
A díszítéshez:
porcukor vagy baracklekvár
Elkészítés
1. A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
2. Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
3. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
4. A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet!
FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: hozzákeverjük, tojássárgáját, kristálycukor, felolvasztjuk, császármorzsa, folyamatosan, tojásfehérje, nedvességgel, baracklekvár, kihabosítjuk, tojássárgája, díszítéshez, kényelmesen, serpenyőben, elvegyítjük, erősségétől, búzadarával, kevergessük, elkészítés, elteltével, elkeverjük, klasszikus, fehérjéjét, hozzávalók, serpenyőnk, kevergetni, fakanállal, csodálatos, keverékhez, készülhet, morzsákra, darabokra, masszához, keveréket, megszívja, teáskanál, klasszikus császármorzsa, lisztet elkeverjük, búzadara megszívja, tojássárgáját kihabosítjuk, tejes keverékhez, tojások fehérjéjét, csipet sóval, habot hozzákeverjük, vajat felolvasztjuk, teflonos serpenyőben, tűzhely erősségétől, serpenyőnk elég,
|
|
|
|
klasszikus császármorzsa, lisztet elkeverjük, búzadara megszívja, tojássárgáját kihabosítjuk, tejes keverékhez, tojások fehérjéjét, csipet sóval, habot hozzákeverjük, vajat felolvasztjuk, teflonos serpenyőben, tűzhely erősségétől, serpenyőnk elég, hozzákeverjük, tojássárgáját, kristálycukor, felolvasztjuk, császármorzsa, folyamatosan, tojásfehérje, nedvességgel, baracklekvár, kihabosítjuk, tojássárgája, díszítéshez, kényelmesen, serpenyőben, elvegyítjük, erősségétől, búzadarával, kevergessük, elkészítés, elteltével, elkeverjük, klasszikus, fehérjéjét, hozzávalók, serpenyőnk, kevergetni, fakanállal, csodálatos, keverékhez, készülhet, morzsákra, darabokra, masszához, keveréket, megszívja, teáskanál, cukorral, eszencia, figyelem, alaposan, mindenki, ráöntjük, lapáttal, teflonos, búzadara, porcukor, receptje, sütéshez, tojások, lisztet, osztrák, adaghoz, masszát, függően, tűzhely, vanília, reszelt, édesség, tényleg, hagyjuk, verjük, tudjuk, kemény, citrom, szinte, csipet, kisebb, percig, készül, fontos, szeret, legyen, magyar, habbá, magát, tejet, benne, tejes, sóval, ilyen, liszt, vajat, habot, kevés, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1694
- e Hét: 8472
- e Hónap: 12876
- e Év: 44605
|
|
|