Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek Keszthelyen
  2019-07-24 23:06:34, szerda
 
  ,,Ne hagyjuk, hogy szenvedéseink kárba vesszenek, ...ajánljuk fel Istennek másokért és önmagunkért, odatéve Jézus szenvedése és keresztje mellé."
...... .............


A keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilika kisbúcsúja alkalmából július 21-én szentmisével és körmenettel köszöntötték a Kármelhegyi Boldogasszonyt. A plébánián korábban diakónusi gyakorlatát töltő Kulcsár Dávid újmisével ajándékozta meg a híveket, zarándokokat a vasárnapi ünnepi nagymisében, melynek szónoka Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája volt.
A kisbúcsúra a Kármelhegyi Boldogasszony kilencedével készültek a keszthelyi egyházközség tagjai. Ehhez kapcsolódóan a búcsú liturgikus napján, július 16-án bemutatott szentmisén lehetőség nyílt a skapuláré ünnepélyes felvételére.
A vasárnapi búcsúi szentmisét július 21-én délelőtt tartották a Kis Szent Teréz-bazilikában.
A liturgia elején Fodor János plébános köszöntötte Kocsis Fülöp érsek-metropolitát, az újmisés Kulcsár Dávidot, az egybegyűlt zarándokokat és az egyházközséghez tartozó híveket.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szent Jakab apostol
  2019-07-24 23:04:05, szerda
 
  Jakab volt az első vértanú az apostolok közül. Robbanékony természete miatt nevezte Jézus őt és testvérét boanergésznek, ami annyit jelent: ,,a mennydörgés fiai".
...... ........... ........


zent János apostol és evangélista bátyjára, az első vértanú apostolra, a gyógyszerészek, kalaposok, kereskedők, szatócsok, utasok, zarándokok védőszentjére emlékezünk ünnepén, július 25-én.
Jakab apostol Betszaidában született. Zebedeus és Szalóme fia, Szent János evangélista bátyja volt. Az egyház hagyományában az ,,idősebb" nevet kapta, hogy megkülönböztessék a május 3-án ünnepelt ,,fiatalabb" Jakabtól.
Mesterségét apjától örökölte: halászatból élt. Az Úr, miután meghívta Pétert és Andrást, ,,folytatva útját megpillantotta Zebedeus fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Éppen hálójukat javították a bárkában apjukkal, Zebedeussal. Őket is hívta. Rögtön otthagyták a bárkát apjukkal együtt, és nyomába szegődtek." (Mt 4,21).
Simon Péter és János mellett Jakab a harmadik, akinek az Úr különleges feladatot szánt: Simon a szikla, az egyház sziklaalapja; János a szeretett tanítvány, aki legközelebb állt az Úrhoz; Jakab pedig az első vértanú az apostolok közül. Ezért kiváltságos helyzetekben - a színeváltozáskor, Jairus leányának föltámasztásakor és a Getszemáni-kertben - csak hármukat vette maga mellé Jézus.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Böjte Csaba vigasztaló szavai .....
  2019-07-24 22:58:39, szerda
 
  Ragyogjon a mennyei Atya ,,soha nem adom fel" szép vonása mindannyiunk arcán!
Nem minden lefutásból lesz gól - Böjte Csaba vigasztaló szavai a sikertelen felvételizőknek
...... ........


Ma este 8-kor hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Szívből gratulálunk azoknak, akiknek sikerült bejutniuk valamelyik intézménybe. Akik viszont a ponthatár alatt maradtak, azoknak Böjte Csaba ferences szerzetes gondolatait szánjuk vigasztalásképp.
Urunk, Jézus Krisztus gyakran mondta, hogy legyünk tökéletesek, mint a mennyei Atyánk. A mennyei Atyában nagyon csodálom azt a hűséget, hogy elindított egy Föld nevű projektet, megváltással, Ádámmal, Évával, ami újból és újból megbicsaklik: jön a bűnbeesés, aztán aranyborjút készítünk, Trianon, Mohács meg nagypéntek - annyi mindent fel lehetne sorolni -, de a mennyei Atya nem bicsaklik meg az ő tervében. Újrakezdjük, újratervezzük, és Isten országát fel fogjuk építeni ezen a földön. Isten nem adja fel, nem dobja be a törölközőt.
Azoknak, akik esetleg megbicsaklottak az idei fölvételi vizsgán, ugyanezt mondanám: ez a mennyei atyai szép vonás ragyogjon az arcukon, ne adják fel az álmaikat, a terveiket. Legszebb vágyunkat, ami bennünk van, amit megfogalmazunk, Isten álmodta belénk. Ha valaki úgy érzi, hogy mérnöki, orvosi, tanári, képzőművészeti vagy bármilyen szakon szeretne mester lenni - mert ezt jelenti egyetemet végezni -, akkor ne adja fel az álmát, hanem menjen, küzdjön, és harcoljon meg azért az eszményért, amelyet maga elé tűzött.
Nem minden lefutásból lesz gól. Ronaldo is nagyon örülne, ha tíz lefutásból tíz gólt tudna lőni, van még kapufa is, van más egyéb is. Ugyanúgy a mi életünkben is egy-egy kapufa vagy egy-egy kudarc ne vegye el a kedvünket a küzdelemtől! Az élethez mindig fontos a kitartás. Ragyogjon a mennyei Atyánknak ez a ,,soha nem adom fel" szép vonása mindannyiunk arcán!

Fotó: Lambert Attila
Agonás Szonja/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
2019 újévi koncert ismétlése
  2019-07-24 22:55:00, szerda
 
  A 2019. január 1-i XI. Budapesti Újévi Koncertet - amit a Nemzet Színészei, Kossuth-díjas művészek, valamint a hazai popzenei élet kiemelkedő sztárjai tesznek emlékezetessé - a köztévé szintén közvetíteni fogja.
Kövessék július 28-ától minden vasárnap hat héten keresztül a Budapesti Újévi Koncert egyórás adásait a Duna Televízió műsorán, melyet minden hétfőn a Duna World Televízió megismétel!
Kívánom, hogy a koncertek minden perce fantasztikus élményt nyújtson Önöknek!
Jó szórakozást mindnyájuknak! Mága Zoltán hegedűművész

- Örömmel jelentem be, hogy az MTVA vezetése üdvözölte a kérést, így a 2020-as Budapesti Újévi Koncertet már biztosan a Duna Televízió fogja közvetíteni!
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
A kvangdzsui világbajnokság úszódöntőinek szerdai eredményei
  2019-07-24 16:32:18, szerda
 
  férfiak:
800 m gyors, világbajnok:
Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 7:39.27 perc - Európa-csúcs
2. Henrik Christiansen (Norvégia) 7:41.28
3. David Aubry (Franciaország) 7:42.08

200 m pillangó, világbajnok:
1. MILÁK KRISTÓF 1:50.73 perc - világcsúcs
2. Szeto Daija (Japán) 1:53.86
3. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 1:54.15
...8. KENDERESI TAMÁS 1:57.10

50 m mell, világbajnok:
Adam Peaty (Nagy-Britannia) 26.06 másodperc
2. Felipe Lima (Brazília) 26.66
3. Joao Gomes Junior (Brazília) 26.69
*

nők:
női 200 m gyors, világbajnok:
Federica Pellegrini (Olaszország) 1:54.22 perc
2. Ariarne Titmus (Ausztrália) 1:54.66
3. Sarah Sjöström (Svédország) 1:54.78

4x100 m vegyes vegyes váltó, világbajnok:
1.Ausztrália (Mitchell Larkin, Matthew Wilson, Emma McKeon, Cate Campbell) 3:39.08 perc
2. Egyesült Államok (Ryan Murphy, Lilly King, Caeleb Dressel, Simone Manuel) 3:39.10
3. Nagy-Britannia (Georgia Davies, Adam Peaty, James Guy, Freya Anderson) 3:40.68

A magyar csapat 12. helyen végeztek, s ezzel megszerezték a Qotát a Tokiói olimpiára.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
2020-as tokiói olimpia
  2019-07-24 16:28:54, szerda
 
  ...... ........


Pontosan egy évvel a 2020-as tokiói olimpia kezdete előtt a játékok szervezőbizottsága bemutatta, miért is zajlik majd a küzdelem július 24. és augusztus 9. között a japán fővárosban, illetve a paralimpiai játékokon (aug. 25. - szept. 6.).
Az érmeket Kavanisi Junicsi tervezte, akit négyszáz pályázó közül választottak ki. A szervezőbizottság 2017 áprilisában kétéves kampányt indított elektronikus hulladék begyűjtésére. A kezdeményezésre 78 895 tonnányi eszköz - köztük 6,21 millió mobiltelefon érkezett be -, ezekből 32 kilogramm aranyat, 3500 kilogramm ezüstöt és 2200 kilogramm bronzot vontak ki.
Az érmek átmérője 85 milliméter, legvékonyabb része 7,7, a legvastagabb pedig 12,1 milliméter. Az aranyérmek is ezüstből készülnek, melyeket 6 gramm arannyal vonnak be, az ezüstök ezüstből, míg a bronzok 95 százalék rézből és 5 százalék cinkből.
A játékok hivatalos honlapja hozzáteszi, az érmeket úgy tervezték, hogy tükrözze azt az áldozatos munkát, amelyet a sportolóknak minden egyes nap el kell végezniük az eredményesség érdekében. Az érmek egy olyan kőre hasonlítanak, amelyek kitartó csiszolás árán jutottak el a ragyogásig.
...... ..............



...... ............



...... ...........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
A tyúkól helyén a szeretet birodalmát építette fel
  2019-07-24 16:16:26, szerda
 
  A tyúkól helyén a szeretet birodalmát építette fel - Szentté avatják a brazil Dulce nővért
...... .....


Dulce Lopes Pontes brazil szerzetesnővért október 13-án avatja szentté Rómában Ferenc pápa. A L'Osservatore Romano vatikáni napilap a brazil nővér unokahúgával beszélgetett.
Ő lesz az első brazil nő, akit szentté avatnak. Híre azonban már jóval az egyházi elismerés előtt elterjedt, a nagy író, Jorge Amado különös tisztelettel tekintett rá, már életében szentnek nevezte (santa Dulce da Bahia). Mindenki úgy ismerte az országban, mint a ,,a szegények anyját". Dulce Lopes Pontes nővér, eredetileg Maria Rita, az Isten Anyja Szeplőtelen Fogantatása Misszionáriusai (SMIC) kongregáció tagja kicsiny, vékony termetével is Kalkuttai Teréz anyát juttatja az ember eszébe, akihez abban is hasonlított, hogy teljesen a rászorulóknak, a szenvedőknek szentelte az életét. 1979-ben meg is ismerték egymást a brazíliai Bahia állambeli Salvador város Alagos nyomornegyedében, ahol a fehér-kék szárit viselő nővérek házat nyitottak. 1980-ban volt egy újabb döntő találkozásuk, II. János Pál brazíliai látogatása idején. Dulce nővér ezután tizenegy évvel később találkozott legközelebb a pápával, amikor 1991-ben Karol Wojtyła meglátogatta őt betegágyánál a kolostorban. A halál 1992. március 13-án ragadta el. Örökségét ma unokahúga, Maria Rita Pontes őrzi, aki a nővérről elnevezett Irmã Dulce Szociális Művek vezetője. A L'Osservatore Romano vatikáni napilapnak beszélt a hozzá fűződő kapcsolatáról, felidézte hitbéli tanúságtételét és elkötelezettségét a segítő szeretetben.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
A szentföldi püspökök elítélik a keresztények ......
  2019-07-24 16:11:25, szerda
 
  A szentföldi püspökök elítélik a keresztények újabb megfélemlítését
...... ........


A szentföldi katolikus püspökök július 19-i ülésükön elítélték a közelmúltban szélsőséges zsidó csoportok által a helyi keresztény közösségek ellen elkövetett támadásokat - tájékoztatott a Fides missziós hírügynökség.
A kelet-jeruzsálemi Beit Hanina városrészben található Szent Jakab-plébánia ünnepségének résztvevőit július 12-én, pénteken paradicsommal és különböző tárgyakkal dobálták meg a Naveh Yaacov zsidó telep egyes lakói. Egy héttel később, július 19-én a galileai Jishben ismeretlen támadók megrongáltak egy autót és keresztényellenes szlogeneket írtak héber nyelven a falakra. A megfélemlítő fellépések azokhoz a csoportokhoz köthetők, amelyek az elmúlt években különböző módon támadtak meg mecseteket és keresztény helyeket, köztük Tabghát, Beit Jamalt, Latrunt és az Elszenderedés templomát. Erőszakos és megszentségtelenítő tetteiket a ,,Price Tag" (árcédula) aláírással látták el - írja a Fides missziós hírügynökség.
A szentföldi katolikus püspökök július 19-én nyilatkozatot tettek közzé, amelyben többek között fájdalmuknak és sajnálatuknak adnak hangot a bűncselekmények megismétlődése miatt, amelyeket nem vizsgálnak ki, a számos feljelentés ellenére sem. A Price Tag névvel azonosítható szélsőséges csoportok 2012 februárjában kezdték meg támadásaikat és megszentségtelenítő cselekedeteiket kolostorok, templomok, keresztény temetők ellen. Azóta a telepesek mozgalmához közel álló szélsőséges militánsok palesztin arabok által látogatott mecsetek ellen is támadásokat intéztek.
A Price Tag szervezet által elkövetett tettek az ultranacionalista jobboldali zsidók faji gyűlöletét fejezik ki, ám e bűncselekményeket nem büntetik. 2016 májusában az izraeli székhelyű Rabbik az Emberi Jogokért (RHR) elnevezésű szervezet kampányt indított az ország politikai erőinek érzékenyítésére a vészhelyzet miatt, amely a keresztény és muszlim szent helyek ellen elkövetett támadások következtében alakult ki.

Forrás: Vatikáni Rádió
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Fina vizes V.B. Új világcsúcs úszásban.
  2019-07-24 15:06:38, szerda
 
  Milák Kristóf 19 évesen szenzációs világcsúccsal világbajnok és ARANYÉREM továbbá 2019 év világbajnoka 200 m pillangó úszás nemben.
Média klikk videó Link /amíg lenem törlődik/
...... ........... ......


...... .........


Áttörésre készült mindenki. Arra, hogy a még mindig csak 19 éves magyar úszó felül arra a trónra, amit 2001-2016 között bizonyos Michael Phelps uralt, akit ereje teljében csak a dél-afrikai Chad le Clos tudott egyszer legyőzni 200 pillén, a londoni olimpián. Amióta az amerikai szupersztár nem indul versenyeken, vagy éppen kihagyta Rio előtt, 2015-ben Cseh László ért fel a dobogó tetejére - óriási meglepetésre -, míg 2017-ben Budapesten újfent a dél-afrikai nyert ebben a versenyszámban.
Négy év után tehát újra magyar győztes reményében szurkoltunk, ezúttal egyértelmű esélyesként tekintve Milákra. A Honvéd úszója a rajtból jól jött el, első 50 méter után a második helyen fordult (24,66) Chad Le Clos mögött, féltávnál ugyancsak a második volt (52,88). Milák a harmadik hossz felénél robbantott és innen kezdve megállíthatatlanul haladt élete első felnőtt világbajnoki címe felé. A dél-afrikai elfogyott a harmadik hossz végére, így már csak a világcsúcsot jelző piros csíkkal versenyzett a magyar úszó, aki a végén Milák Kristóf 19 évesen szenzációs világcsúccsal világbajnok és ARANYÉREM továbbá 2019 év világbajnoka 200 m pillangó úszás nemben..

*
Eredmények, férfi 200 méter pillangó, világbajnok:
1. MILÁK KRISTÓF 1:50.73 perc - világcsúcs
2. Szeto Daija (Japán) 1:53.86
3. Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 1:54.15
...... ........


4. Federico Burdisso (olasz) 1:54.39
5. Gyenyisz Keszil (ukrán) 1:54.79
6. Zach Harting (amerikai) 1:55.69
7. Leonardo de Deus (brazil) 1:55.96
8. KENDERESI TAMÁS 1:57.10

*- Milák: nem gondoltam, hogy világcsúcs lesz
Milák Kristóf fantasztikus világcsúccsal nyerte a 200 méteres pillangóúszást a kvangdzsui világbajnokságon: a Honvéd 19 éves versenyzője a futamot követően többek között arról beszélt, hogy ezzel a sikerrel a háta mögött még magabiztosabb lehet a jövő évi olimpián.
,,Egyáltalán nem terveztem, hogy világcsúcs lesz. Chad Le Clos nagyon erősen kezdett, én nem éreztem magam olyan görcsösnek, mint a középdöntőben. Nem görcsöltem rá semmire, az időre sem, egyszerűen meg akartam nyerni, most már van aranyérmem is! Nem merem azt mondani, hogy tökéletes úszás volt, a fal nem jött ki jól. Az úszási sebesség jó volt, akárcsak a tempószám és a ritmus" - nyilatkozott Milák, aki 1:50.73-as idejével közel nyolc tizedet (!) vert a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordjára (1:51.51). ,,Nagyon jó érzés, azt gondolom, jobban esik, mintha bárki másét döntöttem volna meg." - fogalmazott Milák.
,,Nem tudtam, hogy százötvennél merre járok, azt hittem ott vannak a hátsómban. Az utolsó harminc méteren azért hallottam a közönség reakcióján, hogy nagy lehet az előnyöm, de nem gondoltam, hogy világcsúcs, bár a végén éreztem, hogy jó idő lett" - tette hozzá. Milák Adam Peaty után a második, aki Kvangdzsuban világcsúcsot úszott.
Az MTI érdeklődésére beszélt a jövő évi tokiói olimpiáról is: ,,Ezek után nem mondom, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz készülni, de van így már bennem annyi tapasztalat, hogy az olimpiához még nagyobb háttérrel, még magabiztosabban álljak" - mondta.
A 2017-es világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos a vegyes zónában a magyar újságíróknak elképedve dicsérte Milákot és egy szójátékkal - a magyar és a hihetetlen szó angol keverésével - jellemezte az új világbajnokot és világ csúcstartót: ,,Hunbelievable"
Milák Kristóf háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, a 2017-es budapesti vb-n 100 m pillangón ezüstérmes volt, tavaly pedig győzött 200 m pillangón az Európa-bajnokságon.

Képen: Milák Kristóf és a dél-afrikai Chad Le Clos a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
9 órakor szentmise lesz a SZABIHÍD-on!
  2019-07-24 08:58:30, szerda
 
  ...... ........


Július 28-án, most vasárnap délelőtt Sajgó Szabolcs jezsuita mutat be szentmisét Budapest szívében, a lezárt Szabadság hídon. A várható melegre tekintettel a szentmise a korábban jelzett időpontnál egy órával előbb, délelőtt 9 órakor kezdődik.
Az esemény kapcsán Sajgó Szabolcs korábban elmondta, valamennyi júliusi hétvégén a Szabadság híd forgalommentes köztér lesz péntek éjféltől vasárnap éjfélig a Valyo [város és folyó] Egyesület kezdeményezésére, Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9085
  • e Hét: 32145
  • e Hónap: 65299
  • e Év: 299046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.