Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Hajó a kirakatban
  2017-09-20 18:07:25, szerda
 
  Hajó a kirakatban


Egy kisfiú sok-sok órát töltött azzal, hogy egy kis vitorlás hajót épített, a legapróbb részletekig kidolgozva azt. Majd elvitte egy közeli folyóhoz, hogy kipróbálja. Ahogy azonban rátette a vízre, nagyon gyorsan elsodródott. S bár szaladt utána a parton, nem tudott lépést tartani vele. Az erős szél és a sodrás elvitte a hajót. A kisfiúnak majd megszakadt a szíve, hiszen tudta, milyen kemény munka egy másik vitorlás hajót építeni.
A folyó lentebbi szakaszán egy ember megtalálta a kis hajót, bevitte a városba, és eladta egy bolttulajdonosnak. Aznap délután, amikor a fiú a városban sétált, észrevette a hajót az üzlet kirakatában.
Belépett a boltba, és elmondta a tulajdonosnak, hogy az a hajó az övé. Ott voltak rajta az ő kis jelzései, ám a boltost nem tudta meggyőzni, hogy övé a hajó. A férfi azt mondta a fiúnak, hogy a hajót csakis úgy szerezheti meg, ha megvásárolja. A kisfiú annyira vissza akarta szerezni, hogy erre is hajlandó volt.
Ahogy a boltos kezéből átvette a hajót, ránézett, és azt mondta: ,,Hajócska, te kétszeresen is az enyém vagy. Én készítettelek téged, és meg is vásároltalak."

Alkalmazás: Ugyanígy mi is kétszeresen Istenéi vagyunk. Mennyei Atyánk teremtett meg minket, s ugyanakkor nagy árat is fizetett értünk. (Lásd Kol 1,16 és Róm 5:8.) Az Ő Fiának vére által megváltattunk, és újra egyesültünk Istennel.
Jézus Krisztus életét adta, hogy minket visszaszerezzen, ennek ellenére mi sokszor olyan kevés hálát tanúsítunk azért, amit értünk tett.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Hangtalan kérdések
  2017-09-20 17:33:55, szerda
 
  Hangtalan kérdések


Csendben nézem az oltár szőttesét.
Titokteli, hangtalan beszéd.

Árad a fény a Krisztus-kútfőre.
Buzog az élő víz belőle.
A kis kútkehely megtelik vele,
túlcsordul... már a nagyobb lesz tele,
már a legnagyobb telik meg vizével,
de az élő víz benne se fér el,
és amint buzog szakadatlanul,
szomjas, üres korsószívekbe hull.

Csendben nézem az oltár szőttesét.
Valaki szíve minden melegét,
az örömhírt, a diakóniát
szőtte bele. S most hangtalan kiált,
hogy kérdéseket szegezzen nekem:
Ilyen kútkehely-e az életem?
Krisztus élő vize: öröm, remény,
szeretet túlcsordul-e peremén?!
Hiszen gazdagon buzgó, örök árját
üres korsók olyan szomjasan várják!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az újjászületés fürdője
  2017-09-20 17:02:36, szerda
 
  Az újjászületés fürdője

,,... hanem az ő irgalmasságából." Titus 3,5


A keresztség az Isten egyházába való felvétel sákramentuma. Csak újjászületés által mehetünk be Isten országába, ezért van szó Pál levelében az újjászületés fürdőjéről. Isten ugyanis az által üdvözít bennünket. A keresztség jelöli az átmenetet az engedetlen életből a minden jó cselekedetre kész, teljesen más életbe, melyet csak felülről való születés által kaphatunk meg. Feltevődik bennünk a kérdés: minden keresztség újjászületés, és a fürdővíz lemossa a bűnöket? Az apostol itt ,,sákramentálisan" beszél. A sákramentum önmagában nem munkál üdvösséget. Egyes megkereszteltek elkárhoznak, míg mások keresztség nélkül is megtartatnak. A jel nem azonos a dologgal, azzal, amit jelöl. Akkor miért nevezi a Szentlélek a keresztséget az újjászületés fürdőjének? A Heidelbergi Káté kettős választ ad erre. Először azért, hogy bemutassa a sákramentum által, mint példa által, milyen is a bűnök lemosása. Amiképpen a test szennyet a víz, akképpen a mi bűneinket a Krisztus vére és Lelke mossa le. Így a keresztség mint jel a megtisztulás záloga a hit számára. Másodszor arról biztosítja a Lélek a hívőket, hogy meg vannak mosva. A keresztség mint pecsét az üdvösség bizonyosságára vezet el. Meg tudod érteni, hogy keresztséged az újjászületés fürdője? A Szentlélek munkája szívedben, és Istenhez való kiáltást munkál. Van számomra még más út is, hogy a jól megérdemelt büntetést elkerüljem? Ez a kiáltás az első életjel. Az üdvösség nem annak a gyümölcse, hogy meg vagyunk keresztelve, hanem Isten jóságának.

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Levél Hajnalkának
  2017-09-20 12:59:06, szerda
 
  Levél Hajnalkának


Hajnalka! Leírom szép nevedet.
Úgy-e, szívesen viseled?
Hiszen olyan harmatosan ragyog,
mint sugaras, vidám virradatok.

S emlékeztet Jézus egyik nevére,
sok nevének egyik legszebbikére:
Hajnal! Naptámadat! - Sötétben járnánk,
ha Krisztus fénye nem ragyogna már ránk.
Ő életünk sugárzó reggele.
Hajnali fényben járhatunk vele...
és akkor mind "hajnalkák" lehetünk.
Jézus sugara lesz az életünk!
Megsimogat szomorú arcokat,
kopár szívekben rügyet bontogat...
sötét árnyak helyébe mindenütt
mosolygást visz, melengető derűt.

Hajnalkám, hadd kívánjak teneked
ilyen boldog hajnalka-életet!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mi gátol engem?
  2017-09-20 12:51:21, szerda
 
  Mi gátol engem?

,,... és mondta a komornyik: ímhol a víz." Apostolok Cselekedetei 8,36


A szerecsen komornyik meg akar keresztelkedni, szeretne ugyanis az Úr egyházának tagja lenni. Isten kegyelmének gyümölcse ez a kívánság a lelkében. A Szentírás munkája volt ez a vágy, ami annak bizonysága, hogy hitre jutott. Mi gátolhatta őt? Minden, egyrészt szerecsen volt, a szövetséges népen kívüli pogány, Isten és remény nélküli valaki. Ezenkívül eunuch (férfiatlanított) volt. Jeruzsálemben pedig megtagadták tőle, hogy bemenjen a templomba, a törvény szerint kizáratott onnan. És mégis, mi gátolja meg abban, hogy megkeresztelkedjen? Ez a kérdés született meg szívében, amikor Fülöp Jézusról beszélt neki, mint Isten Bárányáról, aki elveszi a világ bűnét. Benne látta a szerecsen annak lehetőségét, hogy kegyelemből üdvözöljön. Az, hogy Krisztus kész volt meghalni a bűnök bocsánatáért, minden akadályt megszüntetett. Teljes szívvel hitte ezt, és megkeresztelkedhetett.
Megszületett benned a vágy, hogy megtisztulj bűneidtől? A keresztség ugyanis a Bárány vérére utal.
De mit kezdjek bűneimmel és vétkeimmel? A szerecsen sem változtathatta meg bőrét, a keresztség sem változtatta meg azt, fekete maradt. De kedves volt a Vőlegény szemében.
Az Ő vére megtisztít minden bűntől. A keresztség a bizonysága, hogy Ő kész a te bűneidet is lemosni. Kérdezd hát, a Bárányra tekintve: mi gátol engem? Tisztíts meg engem minden szennyes bűnömtől drága véred által.

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Sürgetés
  2017-09-20 11:54:29, szerda
 
  Sürgetés

A Kovács Margit-naptár januári képéhez


Új év, új kezdet, új alkalom.
Új képesnaptár a falon.
A "Kürtös leány"! Szinte elémlobban!
Nem is fújhatná kürtjét jobban.
Csupa tűz-láng, elszánt igyekezet:
Most! Percek múlva már késő lehet!
Örömre hív, vagy vészt sikolt a jel,
kürtjét fújnia kell.

Új év, új kezdet, új alkalom.
S ez a kép a falon
mintha Mesterem sürgetése lenne,
általa Ő parancsolna, üzenne,
hogy örömmondó útra küldjön engem,
a kürt némán, porosan ne pihenjen.

Ha milliók várnak jóhírhozóra,
sürget minden perc, drága minden óra:
szóval, élettel vinni szerteszét,
hírüladni Isten szeretetét.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A keresztség parancsa
  2017-09-20 11:48:35, szerda
 
  A keresztség parancsa

,,Elmenvén azért..." Máté 28,19


A keresztség sákramentumának egyik ismertetőjele az, hogy Krisztus rendelte azt. Mennybemenetele előtt adta parancsát. Az apostolok nem keresztelhettek csak úgy minden előzmény nélkül, megelőzte ezt annak parancsa, hogy tanítsanak. Ez azt jelenti, hogy kapcsolat van az Ige és a sákramentum között: a sákramentum azért adatott, hogy jobban megértsük az evangélium ígéretét. Soha nem választhatjuk el az Igétől, mivel azok Krisztus kereszten hozott áldozatára mutatnak, mint üdvösségünk egyetlen alapjára. Ezen kívül nem mutatnak semmi másra vagy különlegesre. A Szentlélek a sákramentumokat a hit megerősítésére használja.
A keresztség parancsából látjuk, hogy a keresztség a Szentháromság Isten nevében történik. De van a hit, remény és szeretet nevében való keresztelés is, ami azonban nem érvényes. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében keresztelni azt jelenti: arra számítunk, hogy a Szentháromság Istenhez tartozunk. Felfogod, hogy milyen kiváltság ebben a Névben megkereszteltetni? A Szentháromság Isten tökéletes önmagában, a tökéletes üdvösség Isteneként mégis rátekint a bűnösre. Megismered Őt e három személy mindenikének munkájában? Ez az Isten elrendeli, megszerzi és kínálja az üdvösséget. Mindannyiunknak szükségünk van az Atyára, a Fiúra és a Szentlélekre. A keresztség ígéret-kapcsolatot teremt ezzel az Istennel. A szívet megújító kegyelem hit-kapcsolatot kell hogy teremtsen. Ezért tartozik egymáshoz a keresztség és az igehirdetés, a keresztség parancsa ugyanis a megtérésre való felhívással társul!

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tavaszi tűz
  2017-09-20 11:06:06, szerda
 
  Tavaszi tűz


Mint áldozófüst, száll a gaz
kék sóhaja és ellebeg...
Elégetem a tegnapot:
befogadják a fellegek...

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A hatalom veszélye
  2017-09-20 08:39:36, szerda
 
  A hatalom veszélye


Mióta a keresztényeket hatalommal, gazdagsággal és minden elképzelhető megtiszteltetéssel elhalmozzák, azóta a bűn összes fajtája elárasztotta a lelkészeket és laikusokat. Mióta a gyülekezet és az állam, Isten országa és a világ uralma olyan különös és természetellenes módon egymással összeolvadt, azóta a kereszténység és a pogányság teljesen összekeveredett. Aligha lehet őket szétválasztani, míg Krisztus el nem jön, hogy megkezdje uralmát ezen a földön.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tavaszelő
  2017-09-20 07:34:54, szerda
 
  Tavaszelő


Új szántás, zsendülő vetés
és levéltelen téli fák.
Tavaszelő.
Csupa várakozás, reménykedés.
Hiszen a duzzadó rügyek,
titkai a márciusi határnak,
csak napsugarak melegére várnak,
s levelekké, virággá bomlanak.

Tavaszelő van a szívekben is?
Érintésére igesugaraknak
rügyek bomlanak, virágok fakadnak?

Télből tavaszt teremtő Jézusom,
körülöttem minden csupa ígéret.
Jöjj, hogy kipattanó rügyek,
nyíló virágok téged áldjanak!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6289
  • e Hét: 40065
  • e Hónap: 69377
  • e Év: 257179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.