Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
"Íme három esztendeje járok..."
  2016-11-20 16:56:30, vasárnap
 
  "Ímé három esztendeje járok gyümölcsöt keresni." (Lukács 13:7)



Isten ezekkel a szavakkal azt fejezi ki, hogy visszaélés történik türelmével és hosszútűrésével. Három évig várt, három évig tűrt. Három évig türtőztette haragját. És mi következik most? "Azért kinyújtom kezemet ellened és elvesztelek téged; bele fáradtam a szánakozásba" (Jer 15:6).
Isten megmondja, meddig gondozta azt a fát. Három évig. Isten emlékezteti önmagát és téged is arra az időre, melyet rosszul töltöttél el.
Hány évet kaptál Tőle? Hány prédikációt hallgattál? Az evangéliumnak hány szolgáját küldte Isten hozzád? Mennyi próbát, ítéletet, irgalmasságot és mi mindent tapasztaltál, és mégsem lettél gyümölcstermő!
Példák álltak előtted, alkalmakat kaptál, és mégsem termesz gyümölcsöt. Isten három évig törődött veled.
Emlékszik minden időre, minden évre, minden prédikációra, minden igeszolgálati alkalomra, minden próbára, minden ítéletre, minden kegyelemre, minden ösztönzésre és minden példára. Mindenre emlékszik. Íme, mit mondott Izráelnek: "És megkísértettek engem immár tízszer, és nem engedtek az én szómnak" (4Móz 14:22). Hóseásnál azt olvassuk: "Emlékezem minden gonoszságukra" (7:2). Isten tehát mindenre emlékszik!
Minden évben jön gyümölcsöt keresni. Nem akarja, hogy egyetlen intése, szolgálata, próbája, ítélete vagy irgalma elvesszék, vagy ne tartsák azt fontosnak. Isten azt akarja, hogy elfogadják minden jótéteményét, melyet ajándékoz. Ezért keres gyümölcsöt. A te életedben is...

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Istentisztelet
  2016-11-20 16:49:04, vasárnap
 
  ISTENTISZTELET * 1KORINTHUS 11-14

KÖZPONTI IGERÉSZ: 1KORINTHUS 12-13

ÖSSZEFOGLALÁS * Pál levele eddigi részében személyes jellegű problémákkal foglalkozott. Most azonban a korinthusi gyülekezetben felmerülő közösségi kérdésekre tér rá, olyanokra, mint a nők fejének befedése, az úrvacsora fontossága, valamint a lelki ajándékok helyes és helytelen használata. Az istentiszteletet illendőségnek és rendnek kell jellemeznie. A lelki ajándékokat szeretetben kell alkalmazni, Krisztus egész testének építésére. Isten gyülekezete csak így imádja megfelelően a gyülekezet Istenét.

NAPI ÚTRAVALÓ * Voltál már képességvizsgálaton vagy pályaalkalmassági vizsgálaton? Ha igen, akkor tudod, hogy e vizsgálatok alkalmával a kézügyességet, a szókincset és a problémamegoldó képességet mérik. Az a céljuk, hogy felmérjék a meglévő képességeinket, melyek útmutatást nyújtanak a további tanulást és képzést illetően. Így elkerülhető, hogy olyan helyre kerüljünk, ami nem felel meg az adottságainknak.
Alább olvasható egy három kérdésből álló ,,képességvizsgálat", amely segít föltárnod a helyi gyülekezetben hasznosítható lelki ajándékodat (ajándékaidat):

1. A gyülekezeted szolgálatát vizsgálva mely területen találsz javítanivalót? (Ez alighanem olyan terület, amely érinti az ajándékodat, amint azt az ezzel kapcsolatos érzékenységed is mutatja.)
2. Melyik az a szolgálati terület, ahol lelkesen előre is dolgozol?
3. Miféle szolgálatért szoktak mások megdicsérni?

Most vidd oda a válaszaidat a lelkészedhez vagy gyülekezeti vezetődhöz, és beszéljétek meg, hogyan kapcsolódhatsz be aktívabban a gyülekezeted életébe.

BETEKINTÉS * EGY GYÜLEKEZET ANATÓMIÁJA - A fizikai világra vonatkozó alábbi állítások segítségével próbálj megfogalmazni egy-egy megfelelő elvet a gyülekezetet illetően:

1. Fontosságától függetlenül a test egyetlen része sem láthatja el a test életben maradásához szükséges összes feladatot.
2. A test rejtett részei (például a máj és a tüdő) ugyanolyan fontosak, mint a láthatóak.
3. Bár a szem fizikailag a kéz és a láb ,,fölött" helyezkedik el, nem jut messzire nélkülük.

A szolgálat nem más, mint a Krisztus iránti szeretetünk munkaruhában.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3866
  • e Hét: 26510
  • e Hónap: 55822
  • e Év: 243624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.