Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.04.12 . Dr. Cserháti Ferenc ünnepi miséje
  2020-04-13 22:35:42, hétfő
 
  Dr. Cserháti Ferenc Esztergom-budapesti segédpüspök Gazdagréten mutatott be szentmisét húsvétvasárnap délután 5 órakor a világ magyarsága számára.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... .......



Videó Link

*
A világ magyarsága számára mutatott be szentmisét húsvétvasárnap Cserháti Ferenc püspök
Húsvétvasárnap, április 12-én 17 órakor a világ magyarsága, illetve a külföldi magyarok számára ünnepi szentmisét mutatott be a gazdagréti Szent Angyalok-templomban Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök.
...... ......


,,Húsvét ünnepén a feltámadt Krisztus győzelmét hirdetjük a koronavírus, a gyilkos betegségek, a bűn és a halál fölött. Ebben a szentmisében különösen is szeretném megéreztetni a feltámadt Krisztus közelségét mindazokkal, akik a nagy világjárvány miatt most elcsüggedtek és komoly megpróbáltatásokat szenvednek: az idősek, a fiatalok, a munkanélküliek, a nincstelenek, a megfertőzött betegek vagy azok, akik éppen életük kockáztatása árán is, beteg és szenvedő embertársaik szolgálatában állnak: az orvosok, az ápolók, a közellátásban dolgozók, a rendfenntartók, az önkéntesek... De az Úr közelségét szeretném megéreztetni azokkal is, akik külföldre kényszerültek, vagy csak éppen az idegenben akartak szerencsét próbálni, és most szeretteiktől, szüleiktől, gyermekeiktől, rokonaiktól elszakadva, valahol a nagyvilági szétszórtságban magányosan szenvednek, és családi melegség után vágyakoznak" - mondta a szentmise bevezetőjében Cserháti Ferenc püspök.
,,Ez a húsvéti szentmise-közvetítés nemzeti összetartozásunk jele, egy különleges istentisztelet, amely Istenbe vetett hitünket és bizalmunkat akarja erősíteni a világjárvány okozta nehéz helyzetben. Jelezni akarja, hogy nem vagyunk egyedül: az Úr velünk van, és velünk van a hívők közössége, amely buzgón kéri az Urat, hogy vegye el tőlünk ezt a rettenetes csapást. Ez a szentmise-közvetítés alkalom arra, hogy közösen imádkozzunk egymásért, szeretteinkért, nemzetünkért és a világjárvány által sújtott minden embertársunkért. Alkalom arra is, hogy tekintetünket a fennvalókra, az égiekre, az igazi és maradandó értékekre irányítsuk és elgondolkodjunk életünk igazi nagy kérdésein. Húsvéti istendicséretünk kezdetén vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, bánjuk meg bűneinket, hogy ebben az online szentmise-közvetítésben is megtisztult lélekkel találkozzunk a feltámadt Üdvözítővel és méltóképpen ünnepelhessük azt a nagy titkot, az Eucharisztiát, amelyben önmagát adta nekünk és vándorlásunk társa lett: amelyben halálát és feltámadását hirdetjük, amíg újra el nem jön nagy dicsőségben."
A szentmise homíliájában a Lukács evangéliumából felolvasott rész (Lk 24,45) alapján a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök kifejtette: ,,Az imént az egyik legszebb húsvéti történetet hallottuk: a két emmauszi tanítvány történetét, amely sok tekintetben hasonlít a mi lelki fejlődésünk történetéhez is. Hallottuk, hogy Jézus keresztre feszítésének kudarca után ez a két tanítvány igyekezett minél hamarabb és minél messzebbre kerülni a nagypénteki katasztrófa színhelyétől; menekültek Jeruzsálemből, ahol pár nappal korábban még lelkesen éljenezték a Messiás királyként bevonuló Mestert. Akkor még azt hitték és remélték, hogy valóban Jézus, a Messiás, az erős Isten, aki felszabadítja és felvirágoztatja Izraelt. Benne látták a Messiás ki-rályt, »aki hatalmas volt tettben és szóban az Isten és az egész nép előtt« (Lk 24,19): legyőzte a démonok, a betegségek, a bűnök és a halál hatalmát; azaz a megszállott emberekből kiűzte a gonosz lelkeket, a betegeket meggyógyította, a bűnöket megbocsátotta, Lázárt feltámasztotta. De aztán mégis bekövetkezett a nagypénteki katasztrófa: Ezt a Jézust keresztre feszítették, és megölték.
Mit tehettek? Tanítványai szétfutottak, a két emmauszi tanítvány meg egyszerűen hátat fordított Jeruzsálemnek, menekült a katasztrófa helyéről, és igyekezett minél hamarabb elfeledni mindazt, amit az elmúlt évek során Jézus iskolájában hallott és látott. Óriási csalódásukban eszükbe se jutott, hogy az Úr mindezt már jó előre megjövendölte nekik: »Amikor együtt jártak-keltek Galileában, Jézus ezt mondta nekik: 'Az Emberfiát az emberek kezére adják. Megölik, de harmadnap feltámad' (Mt 17,22-23)« - olvassuk az egyik korabeli tudósításban. Még akkor sem tértek észre, amikor az Úr menekülésük során melléjük szegődött, és velük haladt az úton. Figyelembe se vették, egyszerűen valamiféle idegennek nézték.
Az Úr mégis velük tartott, vándorlásuk társa lett, igyekezett erőt önteni beléjük, megpróbálta feltárni nekik isteni jelenlétét, de ők rá se hederítettek. Az Úr mégsem adta fel, kitartott mellettük, és továbbra is azon fáradozott, hogy felrázza és talpra állítsa két csüggedő tanítványát: »Ó, ti balgák, milyen nehezen tudjátok elhinni, amit a próféták jövendöltek. Vajon nem ezeket kellett elszenvednie a Messiásnak, hogy bemehessen dicsőségébe« - mondja nekik barátságosan (Lk 24,26).
...... .........


A balgák azonban csak nem értik, az Úr viszont, továbbra sem tágít: igyekezik megmagyarázni nekik a róla szóló Írásokat. A tanítványok mégsem értik, nem ismerik fel benne a jótevőt, legfeljebb valami szimpátiát éreznek iránta szívükben. De ekkorra már hazaérkeznek, és a tanítványok marasztalják, szinte unszolják, hogy maradjon velük; otthonukba tessékelik ezt a különös idegent, egy asztalhoz ülnek vele, míg végül is a kenyértörésben megtörténik a csoda: az égi vendég ,,kezébe vette a kenyeret, áldást mondott, megtörte, és odanyújtotta nekik. Erre megnyílt a szemük, és felismerték", hogy az Úr az, aki eddig is velük volt, de az Úr ebben a pillanatban ismét láthatatlanná vált előttük.
A tanítványok, ha nehezen is, de felismerték az Urat, hittek benne, és azonnal új erőre kaptak: Krisztus, az Erős Isten felemelte és talpra állította őket. A tanítványokból elszállt a félelem: »Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe«, ahol megtalálták társaikat, hamarosan szeretetközösséget alkottak egymással, dicsőítették az Istent és bátran tanúsították mindenütt: él az Isten, és ő mindig a mi oldalunkon áll. Az egész történetben az a feltűnő, hogy a katasztrófa napjaiban a tanítványoknak eszébe sem jutott, hogy az Istenhez forduljanak és nála keressenek segítséget, erőt és bátorítást az ínség idején. Ők inkább magukba zárkóztak és menekültek, önerőből próbáltak újrakezdeni, mintha sohase hallották volna: nélkülem semmit se tehettek. De az Úr nem tágított mellőlük, utánuk sietett, megkereste őket, és vándorlásuk társa lett, hogy kiszabadítsa őket nehéz helyzetükből, erőt öntsön beléjük és felkínálja nekik isteni segítségét.
Jézus ma is ezt teszi. Utánunk ered, megkeres minket, és segítségünkre siet, bárhol is éljünk e világon. Néha egy teljesen ismeretlen ember képében, máskor egy jó szó, egy intő példa, Isten igéje vagy éppen a rendkívüli jelek által közeledik felénk, anélkül, hogy felismernénk, de ő mellénk szegődik, velünk halad és a javunkat szolgálja, csak éppen észre kellene azt vennünk. A mai evangélium különösen kiemeli, hogy a tanítványok a kenyértörés alkalmával, a hívők szeretetközösségében ismerték fel az Urat; itt értették meg igazán, hogy az Úr követése nem diadalmenet: a búzaszemnek előbb el kell pusztulnia, hogy új élet fakadjon belőle és bőséges termést hozzon; itt értették meg, hogy nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét áldozza embertársáért, és Jézus éppen ezt tette; itt értették meg, hogy van feltámadás és van örök élet.
A tanítványok ugyancsak vajúdások és megpróbáltatások között járták ki Jézus iskoláját, fedezték fel Isten közelségét, ismerték fel az Urat, aki végül is »megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az Írásokat« (Lk 24,45). Rájöttek arra, hogy az Úr mindig velünk van, és »az egész emberi nemre szelíden árasztja a megváltás fényét«: »száműzi vétkünket, lemossa minden bűnünket: a bűnbánóknak ártatlan szívet ad, a szomorkodóknak vigaszt kínál. Távol űzi a gyűlölködés átkát, és meghozza a békés egyetértést, a zsarnok gőgjét is fékezi« (Exsultet). Él és uralkodik mindörökkön örökké. Adja Isten, hogy ebből a szentmise-közvetítésből is erőt meríthessünk, és mindig örömmel tapasztaljuk meg az Úr Jézus Krisztus közelségét. Megmaradva az ima, a krisztusi hit egységében biztosak lehetünk abban, hogy az Úr valóra váltja ígéretét: »Íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig« (Mt 28, 20). Ámen."



Forrás: MKPK, Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálat
Magyar Kurír 2020.04.13
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Húsvéthétfő Csíksomlyó 04.13
  2020-04-13 22:27:47, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Húsvéthétfő Pécsi egyház megye 04.13
  2020-04-13 22:14:40, hétfő
 
  Videó Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Húsvéthétfő Szombathely 04.13
  2020-04-13 22:00:25, hétfő
 
  Videó Link

...... ...........



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Húsvétvasárnap Csíksomlyó 04.12 Föltámadás
  2020-04-13 21:37:57, hétfő
 
  Videó Link

...... ........... ........... ........



...... ........... ........... ............



...... ........... .........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Dsida Jenő: Húsvéti ének az üres sziklasír mellett
  2020-04-13 14:30:46, hétfő
 
  különös, csendes húsvéton mindannyiunknak magunknak kell felkeresnünk, megtalálnunk az üres sziklasírt. De nem időzhetünk ott soká, indulni kell az úton, Emmausz felé, hogy utolérjük őt, hogy találkozzunk a Feltámadottal.
Dsida Jenő bűnbánó, de reményteljes verse segítsen minket. ,,Az én Uram újra él most, / országútján mendegél most, / áprilisban fürdik és / aranyozza napsütés..."
Képen: Jan Wildens: Tájkép Krisztussal és tanítványaival, úton Emmausz felé (1640-es évek)
...... ...........


Sírod szélén szinte félve,
iszonyattal üldögélve,
ó - mekkora vád gyötör,
mardos, majdnem összetör:
mily látás a kétkedőnek,
törvény ellen vétkezőnek,
hogy üres a sírgödör.

Nyitott sírod szája szélén
sóhajok közt üldögélvén
szemlélem bús, elvetélt
életemnek rút felét
s jaj, - most olyan bánat vert át,
mily Jacopo és Szent Bernát
verseiből sír feléd.

Nincs gonoszabb, mint a hitvány
áruló és rossz tanítvány,
ki az ördög ösvényén
biztos lábbal, tudva mén:
szent kenyéren nőtt apostol,
aki bűnbe később kóstol, -
Krisztus, ilyen voltam én.

Amit csak magamban látok,
csupa csúnya, csupa átok,
csupa mély seb, éktelen,
testem oly mértéktelen
volt ivásban, étkezésben,
mindenfajta vétkezésben
s undokságom végtelen.

Ó, ha tudnám, megbocsátasz,
s országodba bebocsátasz,
mint szurnám ki két szemem,
mint vágnám le két kezem,
nyelvem húznám kések élén
s minden tagom elmetélném,
amivel csak vétkezem.

Bűneimnek nincsen számok.
Mindent bánok, mindent szánok
és e sajgás, mely gyötör
nem is sajgás, már gyönyör.
Hamuval szórt, nyesett hajjal
ér engem e húsvéthajnal
és az üres sírgödör.

Bámulok a nyirkos, görbe
kősziklába vájt gödörbe,
bénán csügg le a karom,
tehetetlen két karom...
Te kegyelmet mindig oszthatsz,
feltámadtál s feltámaszthatsz,
hogyha én is akarom.

Lábadozó régi hitben
egész nap csak ülök itten.
Lelkemet nagy, jó meleg
szent fuvallat lepte meg,
lent az odvas, szürke barlang
mélyén muzsikál a halk hang,
ahogy könnyem lecsepeg.

Az én Uram újra él most,
országútján mendegél most,
áprilisban fürdik és
aranyozza napsütés,
ahol lépked, jobbra-balra
ezer madár fakad dalra
s ring, hullámzik a vetés.

Éneklő sok tiszta lánnyal,
liliomos tanítvánnyal
nem követlek, Mesterem.
Majd csak csöndes estelen
indulok, hol vitt a lábad,
földön kúszom könnybe lábadt
szemmel, szinte testtelen.

Fennakadva tüskeágon,
éjsötét nagy pusztaságon
étlen, szomjan vágok át,
nagy hegyeken vágok át,
mint eltévedt eb szimatja,
mely halódva is kutatja
vándor ura lábnyomát.

S közben dalolok az égről,
pálmás, örök dicsőségről,
vonszolván földdel rokon
testemet a homokon
s így ujjongván, nem is érzik,
hogyan sajog, hogyan vérzik
rögbe horzsolt homlokom.

Mert az égi útnak elve:
kúszva, vérzőn, énekelve,
portól, sártól piszkosan
menni mindig, biztosan...
S kopjék térdig bár a lábam,
tudom, az ég kapujában
utólérlek, Krisztusom!


Magyar Kurír 2020.04.11
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Magyarországi keresztény egyházak közös húsvéti üzenete
  2020-04-13 14:07:29, hétfő
 
  A húsvéti fény túlmutat a temetők kapujának ,,Feltámadunk" feliratán. Rámutat az élő Jézus Krisztusra, aki maga a feltámadás és az élet. Mindenki számára nyitva áll az út, a lehetőség.
,,Ámde Krisztus feltámadt" (1Kor 15,20)
Húsvét a keresztény világ örömünnepe. Nem lehet nagyobb öröm annál, mint hogy az élet győzött a halálon. Krisztus feltámadt, és feltámadásával Isten a mi jövőnket is kijelölte.
Kedves Testvérek! Még ha a járvány be is árnyékolja idei húsvétunkat, hisszük, hogy húsvét azért az ünnepek ünnepe, mert Krisztus feltámadásában látjuk Isten teremtette és Isten rendelte sorsunkat. Az az öröm tölt el, hogy Ő feltámadt, és Vele miénk az élet! A halálon győzött az élet!
Tudjuk, hogy ahol fény van, ott árnyék is van, s amíg fény van, addig az árnyék is megvan. Együtt kell élnünk az árnyékkal és a fénnyel is.
Húsvét újra és újra elhangzó hívása: ember, gyere az árnyékból a fényre! A fény éltet. A fény jövőt mutat. A húsvéti fény túlmutat a temetők kapujának ,,Feltámadunk" feliratán. Rámutat az élő Jézus Krisztusra, aki maga a feltámadás és az élet. Mindenki számára nyitva áll az út, a lehetőség. A keresztény világ példát ad, hogyan lehet élni az örök élet örömével. Ez a fényben élő egyház hite: ,,Az Úr feltámadott". Ez a fény élteti a Feltámadottban hívőket.
Ezzel az örömhírrel köszöntjük a magyar keresztény testvéreket: Jézus él! Dicsérjük az Urat!


Húsvét, 2020 Dr. Veres András püspök, elnök
További nevek Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvéti gyertya - Isten világossága
  2020-04-13 13:58:10, hétfő
 
  ...... ........... ........... ........... ...........



...... ........... ........... ........... ........... ......



...... ........... ........... ........... ........... ......



...... ........... ........... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Harmad napra föltámadt a mi Urunk, Jézus
  2020-04-13 13:33:57, hétfő
 
  ...... ........... ..........



Hiszem, hogy meghalt értünk, és a harmadik napon feltámadt a halálból.
"Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még, ha meghal is, élni fog." (János 11,25)
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Húsvéthétfői szentmise Déva 04.13
  2020-04-13 13:31:29, hétfő
 
  Félórával a szentmise előtt szoktak harangozni.... Most Déván is szól a harang, Húsvét vasárnap imádságra hív minden dobbanása! Kedves gyerekeinket, testvéreimet én is hívlak benneteket nagy szeretettel a 12.00 órakor kezdődő szentmisénkre! Gyertek imádjuk Megváltó Istenünket, szeretetben, testvéri egyetértésben!! Szeretettel, Csaba t.

"Kemény torony lóbál kemény hangokat,
fehér udvarokat sző át a dala,
mint pók az ágakat s én ringok a hálón,
mint a bölcsőben ringtam valaha."
/WEÖRES SÁNDOR:HAJNALI HARANGSZÓ/


Videó Link

...... ..............



...... .............



...... .............


Bűnbánat - hívők megszentelése
...... .............



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7396
  • e Hét: 30456
  • e Hónap: 63610
  • e Év: 297357
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.