Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Katica bogár
  2020-04-25 16:09:52, szombat
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Türelem, várakozás? Igen, a koronavírus terjedésének
  2020-04-25 16:02:05, szombat
 
  Türelem, várakozás? Igen, a koronavírus terjedésének problémájával kapcsolatban ez az, amire szükségünk van. Türelemre, az események, adatok tárgyilagos tudomásul vételére, a józan ész által megkívánt és a hatóságok által elő is írt óvintézkedések megtartására, a bizalomra Isten segítségében.
Türelemre van szükségünk a járvány idején - Leszkovszky Pál domonkos szerzetes, orvos írása
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Ferenc pápa a szombat reggeli szentmisén azokért imádkozott,
  2020-04-25 15:59:35, szombat
 
  Ferenc pápa a szombat reggeli szentmisén azokért imádkozott, akik eltemetik a halottakat
A hit átadásában mindig velünk van az Úr. Ha a hitet közvetítem, ő kísér; sosem vagyok ebben egyedül. A velem lévő Úr közvetíti a hitet. A Szent Márta-ház kápolnájában április 25-én, Szent Márk evangélista ünnepén bemutatott szentmise elején gondolatban azok felé fordult a pápa, akik temetkezési szolgáltatásokkal elkísérik a koronavírus-járvány áldozatait. ,,Ma imádkozzunk együtt azokért, akik eltemetik a halottakat. Nagyon fájdalmas és nagyon szomorú az, amit tesznek. Közelről érzik a járvánnyal járó fájdalmat. Imádkozzunk értük!"
...... .........


Ma Szent Márkot, a négy evangélista egyikét ünnepli az Egyház, aki nagyon közel állt Péter apostolhoz. Márk evangéliuma volt az első, amely elkészült. Egyszerű stílusban íródott, és nagy közelséget sugároz - mondta homíliája elején a Szentatya. ,,Ha ma van egy kis időtök, vegyétek kezetekbe, és olvassátok el!" - buzdított Ferenc pápa. Hozzátette: Nem hosszú, de öröm olvasni, oly egyszerűséggel beszéli el Márk az Úr életét.
A napi evangéliumban, amely Márk evangéliumának lezárása, az Úr küldetést ad a tanítványoknak. Az Úr kinyilatkoztatta magát mint üdvözítő, mint Isten egyetlen Fia. Kinyilatkoztatta magát egész Izraelnek és a népnek, kiváltképpen a tanítványoknak. Az Úr most elbúcsúzik: felvétetett a mennybe, és ott ül az Atya jobbján. Ám mielőtt eltávozik, megjelenik a tizenegy tanítványnak, és azt mondja nekik: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." Ez a hit missziós jellege - hangsúlyozta a pápa. - A hit vagy missziós, vagy nem hit. Mindig arra ösztönöz, hogy kilépjünk önmagunkból, hogy átadjuk, felkínáljuk a hitet, és ezt tanúságtétellel tegyük: menjetek, hogy az emberek lássák, hogyan éltek.
,,Nagy a hitetlenség, az agnoszticizmus városainkban, mert a keresztényeknek nincs hite. Ha lenne, bizonyára átadnák az embereknek" - idézte egy európai város papját Ferenc pápa. Hozzátette: Hiányzik a missziós jelleg, mert a gyökereknél hiányzik a meggyőződés. ,,... keresztény, katolikus vagyok, de..." Olyan ez, mintha egy társadalmi jellemző lenne: a személyigazolványba be van írva, mi a neved, és hogy keresztény vagy. Mintha pusztán egy adat lenne. Ez nem hit, ez egy kulturális jellemző. A hit kilépésre késztet, arra, hogy továbbadd. Feltehetnénk a kérdést: mindannyiunknak misszionáriussá kellene lennünk, és távoli országokba kell utaznunk? Nem, ez csak a misszió egy része. Ha van hited, ez szükségszerűen arra ösztönöz, hogy kilépj önmagadból, és ezt a hitet megmutasd a társadalomban. A hit mindenkié: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." Ez nem prozelitizmust jelent, hanem megmutatja a kinyilatkoztatást, hogy a Szentlélek cselekedhessen az emberekben a tanúságtétel által. A szolgálat életmódot jelent. Ha azt mondom, keresztény vagyok, de pogányként élek, az nincs rendjén. Ez nem győz meg senkit. Ha azt mondom, keresztény vagyok, és úgy is élek, az vonzó. Ez a tanúságtétel - szögezte le a Szentatya.
Elmondta, hogy egyszer Lengyelországban egy diák megkérdezte tőle: ,,Az egyetemen sok ateista társam van. Mit mondjak nekik, hogy meggyőzzem őket?" Semmit - hangzott a válasz. - Az a legutolsó dolog, hogy mondj nekik valamit. Kezdj el úgy élni, hogy a tanúságtételed láttán megkérdezzék: ,,Te miért élsz így?"
A hitet közvetíteni kell, de nem azért, hogy meggyőzzünk másokat, hanem hogy felkínáljunk egy kincset. Ez az alázatosság, amiről Szent Péter beszél (1Pét 5,5b-14): ,,Mindnyájan öltsétek magatokra az alázatosságot, mert Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad." Hányszor előfordult az Egyházban, a történelemben, hogy olyan mozgalmak születtek, amelyek meg akartak győzni a hitről, téríteni akartak... Igazi prozeliták voltak. És hogy végezték? Korrupcióban - jegyezte meg Ferenc pápa.
Nagyon gyengéd ez az evangéliumi részlet. De hol van a bizonyosság? Hogy lehetek biztos abban, hogy ha kilépek önmagamból, termékeny leszek a hit átadásában? - vetette fel a kérdést a pápa. - Hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek, és csodákat műveltek majd. Az Úr pedig velünk lesz a világ végéig. Elkísér bennünket.
A hit átadásában mindig velünk van az Úr. Ha a hitet közvetítem, az Úr kísér; sosem vagyok ebben egyedül. A velem lévő Úr közvetíti a hitet.
Ígéretet tett: ,,Veletek leszek mindennap a világ végéig!"
Imádkozzunk az Úrhoz, hogy segítsen úgy megélni a hitünket, hogy olyan legyen, mint a nyitott kapu: átlátható, nem prozelita, hanem megmutatja, hogy én ilyen vagyok. Ezzel az egészséges kíváncsisággal segítse az embereket, hogy eljusson hozzájuk az üzenet, amely üdvözíti őket - zárta reggeli homíliáját Ferenc pápa.


Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.04.25
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mit felejtettünk el Isten irgalmáról?
  2020-04-25 15:53:44, szombat
 
  1980. november 30-án Dives in misericordia kezdettel kiadott második enciklikájában viszont II. János Pál pápa pontosan az isteni irgalmat helyezte középpontba,
Mintha valamiféle emlékezetvesztésnek lehettünk volna tanúi Ferenc pápa megválasztása után. Sokan felkapták a fejüket arra, hogy a latin-amerikai pápa nagy hangsúlyt fektet az irgalomra, amelynek fogalmát azután szinte kizárólagosan társították is a személyéhez.
1980. november 30-án Dives in misericordia kezdettel kiadott második enciklikájában viszont II. János Pál pápa pontosan az isteni irgalmat helyezte középpontba
Május 18-án ünnepeljük Szent II. János Pál pápa születésének centenáriumát. A következő hetekben arra hívjuk olvasóinkat, hogy a mostani rendkívüli, bezárt helyzetből adódó időben olvassuk el, fedezzük fel újra a szent pápa enciklikáit. Készüljünk így, együtt a centenáriumra! Görföl Tibor teológus, egyetemi tanár, a Vigilia folyóirat főszerkesztője ismertetőit adjuk közre.
Úgy tartják, hogy az Egyháznak elefántemlékezete van, hiszen az évszázadok folyamán saját történetének emlékezetben tartása nélkül soha nem tudná, hogy mi a lényege és a feladata, ráadásul az Ószövetségen keresztül emlékezete beláthatatlanul távoli időkbe ereszti gyökereit. Mégis mintha valamiféle emlékezetvesztésnek lehettünk volna tanúi Ferenc pápa megválasztása után. Sokan felkapták a fejüket arra, hogy a latin-amerikai pápa nagy hangsúlyt fektet az irgalomra, amelynek fogalmát azután szinte kizárólagosan társították is a személyéhez.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ferenc pápa a tanárokért és a diákokért imádkozott a péntek
  2020-04-25 15:46:14, szombat
 
  Ferenc pápa a tanárokért és a diákokért imádkozott a péntek reggeli szentmisén
A Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise elején, április 24-én a pápa a tanárokért fohászkodott, akiknek sokat kell dolgozniuk, hogy az interneten és más kommunikációs eszközön keresztül megtartsák az óráikat, valamint a diákokért, akiknek nem megszokott módon kell vizsgázniuk. Homíliájában a kenyérszaporítás történetét magyarázta Ferenc pápa.
Jézus nagyon szeretett az emberek között lenni - ez valójában a megváltás egyetemességének szimbóluma. Az apostolok éppen ezt nem szerették, mert ők akartak az Úr közelében lenni, hallgatni, amit mond. De Jézus mindig rámutatott: az igazi lelkipásztori hatalom szolgálat - Isten népe közelségében.
A János-evangélium hatodik fejezetében szerepel Jézus híres kafarnaumi eucharisztikus beszéde, melynek előzményeként megszaporítja a kenyeret és a halat. Próbára teszi apostolait. Az apostolok nem tudják jóllakatni az embereket, akik követik a Mestert. Jézus szeretett az emberek között lenni, nem úgy, mint tanítványai, ezért intette őket. Kereste a néppel való közelség lehetőségét, és azt tanította a pásztoroknak, hogy legyenek közel a néphez. Isten népe mindig konkrét segítséget kér a pásztoroktól, ami fárasztó számukra, de kötelességük gondoskodni a rájuk bízott emberekről. Jézus azt mondja az apostoloknak: ,,Ti adjatok nekik enni!"; és ezt megismétli a mai pásztoroknak: adjatok, adjatok a népnek! Azután Jézus elmegy, hogy az Atyához imádkozzon. A nép a csodálatos kenyér- és halszaporítás után királlyá akarja tenni őt. Lehet, hogy néhány apostol szerette volna kihasználni ezt a helyzetet, hogy hatalomhoz jusson - jegyezte meg Ferenc pápa. - Ám a pásztor hatalma a szolgálat, és amikor elrontja ezt, megöli a hivatását, és egy lelkipásztori vállalkozás ügyintézője lesz, nem pedig pásztor.
Amikor Jézus meglátja a hozzá igyekvő tömeget, így szólt Fülöphöz: ,,Honnan vegyünk kenyeret, hogy legyen mit enniük?" Ezt azért kérdezte, hogy próbára tegye, mert tudta, hogy mit fog tenni. Elgondolkodtató kérdés - mondta a Szentatya. - Megmutatja, hogyan bánt Jézus az apostolokkal. Folyamatosan próbára tette, hogy ezáltal tanítsa őket; különösen azokban a helyzetekben, amikor tanítványai túlléptek a szerepükön, Jézus megállította és tanította őket. Az evangéliumban Jézusnak sok ilyen gesztusa szerepel, amikor azt erősíti az apostolokban, hogy Isten népének pásztorai legyenek.

Jézus nagyon szeretett az emberek között lenni
- ez valójában a megváltás egyetemességének szimbóluma. Az apostolok éppen ezt nem szerették, mert ők akartak az Úr közelében lenni, hallgatni, amit mond. Mind a négy evangélium leírja ezt a történetet. Lehet, hogy még egy kenyérszaporítás történt, vagy egy másik misszióból jöttek meg, amikor Jézus azt mondta tanítványainak: ,,Menjünk innen, hogy egy kicsit kipihenjük magunkat." Elindultak. Az emberek észrevették, hogy merre tartanak a tengeren át; letáboroztak, s ott vártak rájuk. A tanítványok nem örültek, mert a nép elrontotta húsvéthétfői falatozásukat, mert nem ünnepelhettek együtt az Úrral. Jézus azonban tanítani kezdte a népet. Az emberek hallgatták őt. Teltek-múltak az órák. Jézus tanított, a nép boldog volt. A tanítványok azt mondták egymás között: Elrontották az ünnepünket és a pihenésünket.
De az Úr az emberek közelségét kereste, és azon fáradozott, hogy a pásztorok szívét az Isten népével való közelségre indítsa, hogy azt szolgálják. Az apostolok voltak a választottak, és így a kitüntetettek körébe tartozónak érezték magukat. Kitüntetett réteg, mondjuk így: ,,arisztokrácia"; közel az Úrhoz, aki mindahányszor megpróbálta helyre tenni őket - fogalmazott a pápa, majd példaként hozta fel a gyermekeket. Az apostolok úgy érezték, hogy ők vigyáznak az Úrra, ezért mondták: Nem és nem! Nem jöhetnek a gyerekek, mert csak háborgatják, zavarják. Jézus pedig így szól: Engedjétek a gyerekeket! A tanítványok nem értették. Aztán megértették - mondta Ferenc pápa. Jerikó utcáját idézte, ahol egy ,,gyerek" kiáltozott: Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam! A tanítványok csitították: Légy csöndben, az Úr jár erre, ne zavard őt! Erre Jézus ezt mondta: Engedjétek hozzám jönni!
Van, hogy fáradt a nép, a pásztorok is fáradtak: akkor a jó pásztor megszaporítja a dolgokat, hiszen az emberek mindig mennek a jó pásztorhoz, különböző okokból - szögezte le a Szentatya. Majd egy szegénynegyedben szolgáló plébánosról beszélt, akinek ajtaján, ablakán szüntelenül kopogtattak az emberek, míg végül így fakadt ki: ,,Legszívesebben befalaztatnám az ajtót és az ablakot, csak hogy kipihenhessem magam!" Elfelejtette, hogy ő pásztor, és az emberekkel kell lennie. Jézus arra tanítja és neveli az apostolokat, hogy együtt legyenek a néppel. A nép pedig fáradt, és mindig valami konkrét dolgot kér, talán helytelenül, de mindig konkrét dolgot kér. A pásztornak gondja kell hogy legyen ezekre a dolgokra.
A többi evangélista megjegyzi, hogy az apostolok arra kérik Jézust, hogy bocsássa el a népet, mert már esteledik, nekik pedig vásárolniuk kell, hogy egyenek valamit. Valójában arra gondoltak, hogy ünnepet tartanak maguk között. Ez nem rossz önzés; érthető, hogy szeretnének a mesterrel maradni. Ám Jézus azt kéri tőlük, hogy ők adjanak enni az embereknek: Vigasztaljátok meg őket, oldjátok meg a problémáikat. Az apostolok érzik a feladatot, hogy nekik adni és adni kell. De ők kitől kapnak?! Jézus ezt is megtanítja nekik. Ezután az apostoloktól is búcsút vesz, és elmegy imádkozni - az Atyához. Jézus a pásztor kettős közelségét mutatja meg:
közel lenni a néphez és közel lenni az Atyához - emelte ki a Szentatya.
Beszéde végén Ferenc pápa arra hívta fel a figyelmet, hogy el kell kerülni a hatalom kísértését, amely megérintette az apostolokat, amikor látták, hogy a nép királlyá akarja kenni Jézust, és ők is szerettek volna ebből részesülni. Az igazi lelkipásztori hatalom azonban szolgálat - Isten népe közelségében.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.04.24
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa 2015-ben – a tragikus események százéves
  2020-04-25 15:37:12, szombat
 
  Ferenc pápa 2015-ben - a tragikus események százéves évfordulóján - a középkori örmény teológust, Nareki Szent Gergelyt egyházdoktorrá avatta. A Szent Péter-bazilikában pontifikált szentmisén jelentős örmény küldöttség vett részt - így II. Garegin, I. Aram katholikoszok és XIX. Nerszész Péter (Nerses Bedros) örmény katolikus pátriárka is. Ekkor a Szentatya az örmény nép tragédiájáról mint genocídiumról beszélt.
...... ........



Fotó: Kovács Bálint (PPKE BTK)
Magyar Kurír 2020.04.24
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent II. János Pál pápa az örmény nép kereszténnyé
  2020-04-25 15:34:46, szombat
 
  Szent II. János Pál pápa az örmény nép kereszténnyé válásának 1700 éves jubileumán, 2001-ben Örményországba látogatott, ebből az alkalomból apostoli levet tett közzé, amelyben így fogalmazott: ,,Népetek történelmének állandó jellemzője a vértanúság. E nép hite elválaszthatatlanul kötődik a Krisztusért és az evangéliumért vállalt vértanúsághoz. Az örmények egész kultúráját és lelkiségét áthatja a vértanúságban odaadott élet, a legnagyobb szeretet jelének becsülése." Majd az örmények elleni népirtásról szólva kiemelte: ,,Azóta sokszor történtek hasonló dolgok, egészen a 19. és 20. század fordulójának örményirtásáig, melynek csúcspontja 1915-ben volt, amikor az örmény nép soha nem látott erőszak áldozata lett. Ennek fájdalmas következményei mind a mai napig láthatók az örmény szórványokban, ahova sokaknak menekülniük kellett. Emlékezetük nem halványodhat el."
...... ............



Fotó: Kovács Bálint (PPKE BTK)
Magyar Kurír 2020.04.24
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ma van az örmények elleni népirtás 105. évfordulója
  2020-04-25 15:31:29, szombat
 
  105 évvel ezelőtt - 1915. április 24-én reggelre virradóra - kezdődött meg a világ első keresztény népe, az örmények szenvedése Konstantinápolyban, amely népirtásba torkollott, közel másfél millió keresztény halálát okozva az Oszmán Birodalomban. Kovács Bálint, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Armenológiai Tanszéke vezetőjének írásával emlékezünk meg az évfordulóról.
Örmény papokat, társadalmi és politikai vezetőket fogtak el, deportáltak és végeztek ki, majd megkezdődött a teljes örmény lakosság szisztematikus megsemmisítése.
A Római Katolikus Egyház már az események kezdetétől az örmények mellé állt, így XV. Benedek pápa (1914-1922) diplomáciai csatornákon keresztül próbált segíteni, de mind ő, mind Angelo Dolci konstantinápolyi apostoli delegátus is belátta, hogy az örmény apostoli egyházhoz és az örmény katolikus egyházhoz tartozók egyformán áldozatokká válnak, minden egyes segítség pedig a mészárlások újabb hullámát váltja ki.
Emlékezzünk ma örmény keresztény mártírjainkra Erdő Péter bíboros szavaival, amelyek a 2016-os örmény katolikus szentmisén hangzottak el a Szent István-bazilikában: ,,...kifejezzük teljes együttérzésünket és szeretetünket a keresztény örmény nép és a Közel-Kelet összes keresztényei iránt, akik a történelem során számos alkalommal és napjainkban is életük árán is tanúságot tesznek hitükről és hűségükről. Adja meg a Szentlélek Úristen, aki a szeretet, öröm és békesség ajándékozója, hogy népeink békében és testvéri szeretetben építhessék jövőjüket!"
...... ........


A magyarországi örmény katolikusoknak Budapesten, a Gellért hegy oldalában, az Orlay utcában lelkészségük, templomuk és múzeumuk van, ahol a népirtás idején Magyarországra menekült és itt letelepedett örményektől is őriznek olyan ereklyéket, műtárgyakat, amelyeket szülőföldjükről hoztak magukkal. Erdő Péter bíboros meghívására 2015-ben Magyarországon járt Őboldogsága XIX. Nerszész Péter örmény katolikus pátriárka, aki meglátogatta a budapesti örmény közösséget, és örmény rítusú római katolikus szentmisét celebrált a budapesti Szent István-bazilikában.
- A népirtás mai évfordulója, az áldozatokra való megemlékezés a koronavírus-járvány miatt másképp zajlik, mint a korábbi években, évtizedekben. Az ilyenkor tízezrek által látogatott jereváni központi genocídium-emlékműhöz és örökmécseshez a mai nap csak az ország politikai vezetői, az ecsmiadzini katholikosz és püspökök helyeznek el - az évforduló alkalmából 105 ezer szál - virágot, míg a templomok harangjai este 9 órakor egyszerre kondulnak meg mindenhol, közös online imára és megemlékezésre hívva az ország lakosságát és a diaszpórában élőket.
II. Garegin örmény katholikosz az Örményországban, a diaszpórában és Hegyi-Karabahban élő örményekhez intézett mai üzenetében kiemelte, hogy a népirtás során a nemzeti-lelki értékek tönkretétele is zajlott, így szentélyek, kolostorok, falvak, városok pusztultak el, és Örményország elvesztette a történeti haza nagy részét. Majd Pál apostolnak a filippieknek írt leveléből idézett: ,,hogy megismerjem őt és feltámadásának erejét, de a szenvedésben is vállaljam vele a közösséget" (Fil 3,10). Idén mindenkinek a saját otthonában válhat jelenné a szent mártírok emlékezete - hívta fel az örmények figyelmét az egyházfő

Fotó: Kovács Bálint (PPKE BTK)
Magyar Kurír 2020.04.24
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Mentsd meg a világot a korona vírus járványtól
  2020-04-25 15:25:08, szombat
 
  KÉRJÜK, IMÁDKOZZA ÉS MEGOSZTÁSÁVAL TÁMOGASSA PIÓ ATYA "ELLENÁLLHATATLAN KILENCEDÉNEK" TERJEDÉSÉT A JÁRVÁNY MEGSZŰNÉSÉÉRT!
Köszönjük Lubo atyának a videó elkészítését
Facebook oldali videó Link

*
- Hogyan tudnálak Uram,megőrizni a végtelenségig a szívem kis vázájában ? Pio atya

- " A jó mindig rossz, ha az ördög látja." Pio atya

- "Jézushoz hasonlóan készüljünk fel két emelkedésre: egy a Kálváriára és egy a mennyekre. A Kálváriához való felemelkedést, ha nem örömteli, legalább bele kell nyugodnunk ." Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Kicsinek, sebezhetőnek, törékenynek érzed magadat?
  2020-04-25 15:12:15, szombat
 
  Félsz? Kicsinek, sebezhetőnek, törékenynek érzed magadat? E kusza világban nem látod a tovább vezető utat? Érzed, hogy markába szorít a valós veszélyekkel riogató holnap és mint gátat áttörő ár elönt a pánik?
Kapaszkodj a keresztbe és emeld magasba, rajta függőt valaha e világnak váltsága! Ne félj, Krisztus Érted is meghalt és feltámadt! Megváltónk vigasztalva, bátorítva neked is mondja:
"Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek - mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik? Hát a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább? Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá! Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja." Mt 6,25
Krisztus igéjébe, vérrel áztatott keresztjébe kapaszkodva imádkozzunk egymásért, azért, hogy világunk úrrá legyen a sokféle krízisen mely ha alázatosan összefogunk, bölcsen mind megoldható! Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2483
  • e Hét: 25543
  • e Hónap: 58697
  • e Év: 292444
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.