Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Ferenc pápa Twitter-üzenetei április 2-án
  2020-04-02 20:08:05, csütörtök
 
  A mostani fájdalommal és szomorúsággal teli napok a társadalom sok rejtett problémáját felszínre hozzák. Kérjük Kalkuttai Szent Terézt, ébressze újra bennünk a közelség érzését azok iránt, akik a hétköznapi életben rejtve maradnak, többek között a hajléktalanok iránt.
*
Keresztény létezésünk legyen olyan, mint Ábrahám atyánké: legyünk tudatában kiválasztottságunknak; haladjunk örömmel az ígéret felé; és legyünk hűek a szövetséghez.
*
Imádkozzunk együtt azokért a családokért, melyekben autista gyermeket nevelnek, és sok nehézséget élnek át a mostani időkben, és imádkozzunk valamennyi fogyatékkal élőért.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: Örömmel haladunk Isten ígérete felé
  2020-04-02 20:00:46, csütörtök
 
  Legyen olyan az életünk, mint Ábrahámé: legyünk tudatában, hogy kiválasztottak vagyunk, örömmel haladjunk az ígéret felé, és legyünk hűségesek a szövetség megtartásában.
Szent II. János Pál halálának 15. évfordulóján, április 2-án reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmisében Ferenc pápa azokért imádkozott, akik a világjárvány következményeitől szenvednek, különösen is a hajléktalanokért.
A nagyböjt ötödik hetének csütörtökén a szentmise elején elhangzó antifóna arra hív, hogy tekintetünket szegezzük Jézusra, aki a remény, amely sosem okoz csalódást: ,,Ezért ő új szövetség közvetítője. Előbb azonban a régi szövetség korában elkövetett bűnök megváltásáért el kellett szenvednie a halált, hogy a meghívottak elnyerjék az örökké tartó örökséget." (Zsid 9,15)
A csütörtök reggeli szentmise elején a hajléktalanokért imádkozott a pápa: ,,A fájdalom és a szomorúság e napjaiban sok rejtett probléma felszínre kerül. Az újságban ma van egy fotó, amely szíven ütött: egy városban egy parkolóban látják el a hajléktalanokat... Sok hajléktalan van. Kérjük Kalkuttai Szent Teréz anyát, hogy ébressze fel bennünk az együttérzést azok iránt, akik a társadalomban, a mindennapokban rejtetten élnek, de mint a hajléktalanok, a válság pillanatában most ugyanígy előtérbe kerülnek."
Homíliájában a Szentatya a Teremtés könyvéből (Ter 17,3-9) és János evangéliumából (Jn 8,51-59) vett szentírási részekről elmélkedett, melyekben Ábrahám, az Istennel kötött szövetség és Jézus új bejelentése áll a középpontban. Jézus eljött, hogy megújítsa a teremtést, megbocsátva bűneinket. Keresztények vagyunk, mert Isten kiválasztott minket, és megkaptuk a termékenység ígéretét, amelyre a szövetséghez való hűséggel kell válaszolnunk. De nem fogadjuk be a kiválasztottságot, mert bálványokat imádunk, nem remélünk a kapott ígéretben, és megfeledkezünk a szövetségről. A keresztény ember életét az kell, hogy jellemezze, hogy tudatában van kiválasztottságának, örömmel halad az ígéret felé, és hűséges a szövetséghez.
Az Úr mindig emlékezik az általa kötött szövetségre. Ezt ismételtük a válaszos zsoltárban - mondta Ferenc pápa. - Az Úr soha nem felejt el semmit, csak egy esetben: amikor megbocsátja vétkeinket. Az ő hűsége az emlékezet. Hűséges népéhez, Ábrahámhoz, akinek ígéreteket tett. Isten kiválasztotta Ábrahámot, örökséget ígért neki, szövetséget kötött vele, és megmutatta neki hosszú távú termékenységét: népek sokaságának atyja lesz.
A kiválasztottság, az ígéret és a szövetség a keresztény élet három dimenziója. Mindannyian kiválasztottak vagyunk. Senki sem maga választja, hogy keresztény lesz a vallások ,,piacának" kínálatából. Nem. Kiválasztottá leszünk. Azért vagyunk keresztények, mert kiválasztottak bennünket. Ebben ígéret rejlik, a remény ígérete, amelynek jele a termékenység: Ábrahám népek sokaságának atyjává lesz, és termékennyé a hitben. Hite műveiben, jó és termékenységéből fakadó cselekedeteiben teljesedik ki. A hit is termékeny lesz. Ehhez azonban meg kell tartania a szövetséget Istennel - hangsúlyozta a pápa.
Majd így folytatta: a szövetség hűséget jelent. Az Úr kiválasztott minket, ígéretet tett, és szövetséget kér tőlünk - a hűség szövetségét. Jézus szavai szerint Ábrahám örült, hogy eljött az ő napja, a nagy termékenység napja, fia napja. Jézus Ábrahám fia, aki eljött, hogy megújítsa a teremtést, megváltson bűneinktől, és megszabadítson minket. A keresztény nem azért keresztény, hogy megmutassa a keresztség hitét. Akkor vagyunk keresztények, ha igent mondunk az isteni kiválasztásra, ha követjük az ígéreteket, és ha megéljük a szövetséget az Úrral. Ez a keresztény élet lényege.
Az út során elkövetett bűnök mindig e három dimenzióról szólnak: nem fogadjuk el a kiválasztottságot, hanem mi választunk bálványokat és sok más dolgot, ami nem Istentől való; nem fogadjuk el az ígéretbe vetett reményt, hanem eltávolodunk, és messziről tekintünk az ígéretekre; megfeledkezünk a szövetségről, szövetség nélkül élünk, mintha nem is létezne. A termékenység az öröm, Ábrahám öröme, aki meglátta Jézus napját, és eltelt örömmel. Erre világít rá ma Isten Szava. Legyen olyan az életünk, mint Ábrahámé: legyünk tudatában, hogy kiválasztottak vagyunk, örömmel haladjunk az ígéret felé, és legyünk hűségesek a szövetség megtartásában - buzdított homíliájában Ferenc pápa.
A szertartást szentségimádással és eucharisztikus áldással zárta, majd lelki áldozásra hívott a Szentatya. Végül elimádkozta a Mennyek Királynőjéhez szóló Ave Regina Caelorum Mária-antifónát.



Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.04.02
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Nagyheti és húsvéti élő liturgiaközvetítések
  2020-04-02 19:55:43, csütörtök
 
  Szentmisék időpontjai itt olvashatók Link  
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
9. állomás Jézus harmadszor esik el a kereszt alatt.
  2020-04-02 19:52:28, csütörtök
 
  Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged.
Mert szent kereszted által megváltottad a világot.

A legmélyebb zuhanás... Jó volna így maradni... Már nem is érzed a rúgásokat, a korbácsok ütését. Csak ne kellene tovább menni... Csak meg lehetne most itt halni...
Uram, e szörnyű mélységekbe való leszállásod által ments meg engem a kétségbeeséstől... Ó, te ismered a sötétség mélyét, melyből nem látszik kivezető út. De van. Igaz, hogy a Golgotán át visz..., de húsvét hajnalán mégis csak fény ragyog...

Mi emberek szeretjük megtervezni az életünket. A keresztútban nem lehet tervezni, főleg a mostaniban, a koronavírus járvány keresztútjában nem lehet, amikor a jelszó így hangzik: ,,Maradj otthon!" magad és mások miatt is. Talán már feltört belőlünk a kérdés: Uram, meddig tart még ez a járvány? És előjön később is, amikor már elegünk kezd lenni az egészből. Lehet, hogy ismét elbukunk ezen a keresztúton, mert elégedetlenkedünk, vagy előjön a csábítás a szabályok megszegésére. Nem tehetjük amit akarunk; a munkahelyek egy része megszűnt, vagy korlátozott munka van; kevesebb pénzből a megélhetés nehezebb... Kétségbeeshetünk.
A magunk által felállított és a liberális világ által elgondolt szabadságot megcsonkítva érezhetjük. Vannak, akik a szabadságuk korlátozását látják az előírt szabályokban. Vannak, akik a rendelkezésekben a maguk által elgondolt demokráciát féltik, és félelmet keltve sulykolják a féligazságot, vagy hazugságot az emberekbe. A világ által felkínált szabadság nem az igazi szabadságot adja számunkra. Az igazi szabadságot Krisztus adja, aki a mennyei Atya akaratát elfogadta. Önként és szabadon vállalta a keresztet, a megváltásunkat. Ezért is kelt fel újra és újra, bár jó lett volna az eleséskor befejezni. Nem tette, mert tudta, hogy a keresztút vége nem a halálban, a sírban van, hanem a húsvétban, az örök életben.

Könyörülj rajtunk, Uram!
Könyörülj rajtunk!

...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Képzelt riport Szent Rafael arkangyallal
  2020-04-02 19:40:54, csütörtök
 
  Varga László megyéspüspök írását olvashatják, melyet a Kaposvári Egyházmegye honlapján tettek közzé március 31-én.
...... ........... ........... .....


Nagy a baj, ezért rengeteg munkát adunk a Szűzanyának, az angyaloknak és a szenteknek. Védelemért, a járvány megszűnéséért és gyógyulásokért könyörgünk, odatesszük magunkat ezerrel. Végre!
A Szentlélek is, az angyalok is csendben, a szív csendjében beszélnek hozzánk. Sokkal fontosabb az, amit ők mondanak nekünk, mint amit mi mondunk nekik. Nem süketek, elsőre megértik és teszik, amit értünk tehetnek. A kérdés az: mi hajlandók vagyunk-e meghallani mindazt, amit segítő szolgálatuk közben ők mondanak nekünk? Nem vagyok egyedül, aki Szent Rafael arkangyalhoz fordultam imában.
Szívesen segítek - mondja Szent Rafael -, hiszen a gyógyítások a ,,munkaköröm", de leggyakrabban ti akadályozzátok a szolgálatomat.
Jézus, a Gyógyító nem nyitott rendelőt Palesztínában, és nem gyógyította meg az összes beteget. Amikor viszont tette, akkor jelét adta annak, hogy Isten országa, Isten szereteturalma elérkezett. Az imameghallgatások ma is ennek az örömhírnek hatékony üzenetei.
Szeretném, ha arra is felfigyelnétek, hogy sokkal többen gyógyulnak meg, mint amennyi gyógyulást diagnosztizálnak az orvosok.

Ez meg mit jelent? - kérdeztem.
Kérdéssel válaszolt: Mi jelent a betegség nálatok? Ti azt tartjátok betegnek, akinek fáj a teste-lelke, és valamitől szenved. Mi idefent azt tartjuk betegnek, aki nincs élő kapcsolatban az Üdvözítővel, Jézus Krisztussal. Azt, aki bűnöket követ el, amitől aztán biztos, hogy testileg-lelkileg is meg fog betegedni. Ezért volt fontos megbocsátania Jézusnak a béna bűneit is, mielőtt az felvette az ágyát és járni kezdett volna.
Ti azt tartjátok gyógyultnak, aki tünetmentes, mint a tíz leprásból kilenc, mi pedig azt az egyet, aki odament Jézushoz és leborult előtte.
Mint mondtam, sokkal többen gyógyulnak meg, mint ahányan tünetmentesek lettek orvosilag. Lehet, hogy fizikailag, lelkileg betegek maradtak, de közben hinni kezdtek Jézusban és rátaláltak Isten országának örömére és békéjére. A teljes gyógyulásukról, a mennybe jutásukról nem is beszélve.
Ezért nem szabad soha feladni az imát a gyógyulásért, ezért olyan fontos az Isten Igéje és a szentségek, mert örök életet adnak! Az imáitok sokkal több embert juttatnak hozzánk, mint amennyiről azt gondoljátok, hogy meggyógyult.
Jó lenne, ha megértenétek a következőket: Csak gyógyítva gyógyulhattok, az üdvösségetek múlik azon, hogyan bántok a betegekkel és szenvedőkkel. Olyan mértékben lesztek egészségesek, amilyen mértékben elismeritek, hogy betegek vagytok. A magát egészségesnek tartó is rászorul az üdvösségre, ezért kell mindenkinek az Orvoshoz, Jézus Krisztushoz mennie. És még valami: amikor bárkinek a gyógyulásáért imádkoztok, Jézus mindig meghallja és meghallgatja, mert ő mindig valamiből valamire gyógyít, és ez igazából az üdvösségetek.
Kedves Rafael, ez nekem azt jelenti, hogy nincs meg nem hallgatott ima. Köszönöm!
Varga László megyéspüspök


,,Égi seregeknek vezetői,
hozzátok kiáltunk mi,
gyengeségben vagyunk.
Erősítsetek meg mibennünket.
Égi szárnyaitok anyagtalan dicsősége,
mindig oltalmazza törékeny életünket,
szüntelenül kérünk benneteket,
mentsetek meg minket minden veszedelemtől! Ámen."
(görög katolikus tropárion-részlet)



Forrás: Kaposvári Egyházmegye
Fotó: Kaposvári Egyházmegye; Wikipédia
Magyar Kurír 2020.04.02
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Mit szimbolizál a húsvéti gyertya?
  2020-04-02 19:35:44, csütörtök
 
  Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Majd az esti vigília-szertartással kezdetét veszi legfontosabb ünnepünk, a húsvét. Mivel a nagyszombati vigília a leghosszabb és liturgiában leggazdagabb szertartásunk, ezért több részben foglalkozunk vele. Kezdjünk hozzá! Találkozunk a jövő héten is!

Videó Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Ünnepi szentmise 2020.04.12 -én a Szentangyalok templomba
  2020-04-02 19:31:36, csütörtök
 
  Húsvétvasárnap, április 12-én magyar idő szerint 17 órai kezdettel a világ magyarsága, illetve a külföldi magyarok számára ünnepi szentmisét mutat be a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök.
...... ..........


A szentmisét az Apostol Televízió élő adásban közvetíti, amely az interneten is követhető. Az online adást követően a szentmise visszanézhető a televízió YouTube-csatornáján.
A szentmise közvetítése a nemzeti összetartozást fejezi ki a világjárvány okozta nehéz helyzetben. Alkalmas idő arra, hogy elmélyítsük Istenbe vetett hitünket és bizalmunkat. Alkalmas idő arra, hogy közösen imádkozzunk egymásért, főképpen szeretteinkért, magyar testvéreinkért és minden embertársunkért.

Forrás: Cserháti Ferenc
Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.04.02
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Jézus, aki szenvedett Poncius Pilátus alatt
  2020-04-02 19:04:03, csütörtök
 
  4. Hittanóra Csaba testvérrel

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
5. nagyböjti hét csütörtök Csíksomlyó 04.02
  2020-04-02 19:01:32, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szentmise közvetítés csütörtök este Déváról 2020.04.02
  2020-04-02 18:59:42, csütörtök
 
  Videó Link

Csaba testvér szentmisét mutat be Déván
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2760
  • e Hét: 37746
  • e Hónap: 70900
  • e Év: 304647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.