Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Bízzunk a jó Istenben!
  2019-07-05 16:32:49, péntek
 
  Mennyire bízok teremtő Istenembe és az Ő alkotásaiban, akár önmagamban is??
Szeretettel, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Zaccaria Szent Antal
  2019-07-05 10:24:39, péntek
 
  Zaccaria Szent Antal Máriára (Sant'Antonio Maria Zaccaria), a barnabiták kongregációja alapítójára emlékezünk liturgikus emléknapján, július 5-én.
Antal Cremonában született, 1502-ben, genovai patríciuscsaládban. Apja korán meghalt, édesanyja tizennyolc évesen lett özvegy, nem ment újra férjhez, és egészen fia nevelésének szentelte magát. Antal még egész fiatal volt, amikor szüzességi fogadalmat tett. Könyörületesség és az anyagi javakról való lemondás jellemezte.
1520-ban közjegyző előtt visszavonhatatlanul lemondott apai örökségéről, majd beiratkozott a padovai egyetemre, az orvostudományi karra. 1524-ben, miután doktorrá avatták, visszatért szülővárosába.
Életének irányítását két domonkos szerzetes kezébe helyezte, Marcello és Battista da Crema atyáéba, ez utóbbit ,,isteni atyjának" nevezte. Ők vezették be a teológia tudományába, a Szentírás ismeretébe, az apostoli és Krisztus-központú lelkiségbe. Az Ige szolgálatának szentelte magát: a Szent Vitális-templomban hittanórákat, előadásokat, konferenciabeszédeket tartott. Legfőbb témája a Szentírás, azon belül Szent Pál levelei voltak.
...... ...........


- 1528-ban szentelték pappá. Cremonában a város előkelő rétege felé fordult, és jámbor társulatokba szervezte őket. A honfitársai által ,,földre szállt angyalként" és ,,a haza atyjaként" emlegetett fiatal pap reformeszméitől áthatva minden javadalmáról lemondott, nem kívánt egyházi karriert befutni, megvetette az irodalmat és a művészetet, a szépnek azt a kultuszát, amely X. Leó és Ludovico Ariosto korát jellemezte. Milánóban Giastalla grófnő kíséretébe került, akinek később a káplánja lett.
A lombard fővárosban kapcsolatba került az Örök Bölcsesség oratóriummal, amely az európai biblikus mozgalom szellemében működött. Az aszketikus életet élő közösségnek, amelynek számos jelentős ember - köztük két későbbi pápa, Giovanni Angelo Medici (IV. Piusz) és Antonio (Michele) Ghislieri (V. Piusz) is - tagja volt, csakhamar Antal lett a vezetője. Ebből alakult ki a barnabiták kongregációja, amelyet Szent Barnabás templomáról neveztek el. A szerzetesközösség működését 1533-ban VII. Kelemen pápa hagyta jóvá Szent Pál Fiai néven.
Urunk, Istenünk, add, hogy Szent Pál tanítása által megismerjük Jézus Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, amely Zaccaria Szent Antal áldozópapot képessé tette arra, hogy Egyházadban állhatatosan hirdesse az üdvösség örömhírét. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

A cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A francia legfelsőbb bíróság engedélyezi az eutanáziát
  2019-07-05 10:11:55, péntek
 
  A francia legfelsőbb bíróság engedélyezi az eutanáziát Vincent Lambert esetében.
Roberto Colombo, a római Szent Szív Katolikus Egyetem orvosi fakultásának tanára, a Pápai Életvédő Akadémia tagja és a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma konzultora a Vatikáni Rádiónak adott interjúban kommentálta a francia legfelsőbb bíróság döntését.
A rendelkezés ugyanis törölte a fellebbviteli bíróság májusi ítéletét, amely megtiltotta, hogy felfüggesszék a reimsi kórházban ápolt Vincent Lambert mesterséges táplálását és hidratálását. A 42 éves férfi 2008-ben szenvedett súlyos motorbalesetet, azóta tetraplégiában szenved, azaz mind a négy végtagja súlyosan bénult állapotban van.
,,Vincent Lambert él, mint mi. Nem mesterségesen lélegzik, és szíve magától ver. Nincs betegségének végső stádiumában, állapota stabil. Nem haldoklik. Pusztán alapvető fiziológiai ellátásra van szüksége, amelyet minden betegnek biztosítanak a kórházban vagy otthonában" - így fogalmazott Roberto Colombo, a római Szent Szív Katolikus Egyetem orvosi fakultásának tanára, aki egyben a Pápai Életvédő Akadémia tagja és a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma konzultora.
A francia legfelsőbb bíróság ítélete, vagyis hogy Vincent Lambert-t fosszák meg a hidratálástól és a táplálástól, az eutanázia elfogadhatatlan és embertelen tette, mert arra irányul, hogy szándékosan és közvetlenül elvegye egy beteg életét - figyelmeztetett Colombo atya. - A jó orvosláshoz és a minden ember - még ha súlyosan sérült is - egyenlő jogán alapuló civil társadalomhoz méltatlan ez az eutanáziához való megszállott ragaszkodás.
A pápa szerint az eutanázia és az asszisztált, orvosi segédlettel végrehajtott öngyilkosság mindenki számára vereséget jelent. A válasz erre az, hogy sose hagyjuk magukra a szenvedőket, hanem gondoskodjunk róluk és szeressük őket, hogy vissza tudjuk adni nekik a reményt - hangsúlyozta a konzultor.
- A párizsi legfelsőbb bíróság döntése következtében a reimsi kórház orvosait immár nem korlátozza jogi akadály abban, hogy Vincent Lambert-re vonatkozóan új végső protokollt alkalmazzanak, amelyet az élet végére vonatkozó francia törvények indokolnak.
,,Vincent nincs vegetatív állapotban. Nem láttam még olyan vegetatív állapotban levő embert, aki a neve hallatára odafordítja a fejét. Számos fényképem és videóm van, amely pontosan annak az ellenkezőjét bizonyítja, amit a sajtóban írnak" - nyilatkozta Viviane Lambert, a beteg édesanyja.
A katolikus asszony a napokban felszólalt Genfben, az ENSZ fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó bizottságának ülésén. A bizottság úgy döntött, hogy tanulmányozza Vincent Lambert esetét: azt kérték Franciaországtól, hogy pillanatnyilag függesszenek fel minden olyan kórházi döntést, amely visszafordíthatatlan következményekkel járna.
Vincent Lambert történetéről korábbi hírünkben olvashatnak; Link találják a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma, valamint a Pápai Életvédő Akadémia által a francia férfi esete kapcsán idén májusban közzétett nyilatkozatot is.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Útravaló – 2019. július 5.
  2019-07-05 10:05:18, péntek
 
  Kövess engem - mondta Jézus Lévinek, aki felállt a vám mellől, és követte. Ennyire egyszerű lenne? Igen. Akit Jézus megszólít, az megy, és követi őt. Máté vámos volt. Megvetett, aki saját nemzettársait sarcolta az elnyomókat kiszolgálva, és saját zsebére is dolgozva. A mammon rabja és kiszolgálója, mint annyian a mai világban. Jézus pedig elmegy vendégségbe ahhoz, akinek a küszöbét sem lépték át, és köptek utána az utcán. Ott van a többi bűnös is. Jézus pedig együtt eszik velük! Embernek tekinti őket, akiknek új életet akar adni. Ő az orvosa lelki bajaiknak. A bűnösöket hívja. A bűnt megveti, mert az nem Isten, a bűnös embert viszont szereti! Téged is megszólít: Kövess engem!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
13. évközi hét péntek 07.05
  2019-07-05 10:04:17, péntek
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Izsák annyira szerette Rebekát, hogy ez enyhítette fájdalmát, amelyet anyja halála felett érzett.
Miután Sára százhuszonhét esztendőt élt, meghalt Kirját-Árbéban (azaz Hebronban) Kánaán földjén. Ábrahám is odament, hogy meggyászolja Sárát, és elsirassa. Azután Ábrahám fölkelt a halott mellől, és így szólt Het fiaihoz: ,,Jövevény és idegen vagyok nálatok. Adjatok nekem egy sírhelyet, hogy eltemethessem halottamat!" Így temette el aztán Ábrahám a feleségét, Sárát, a Mákpela mezejének barlangjában, Mámbréval (azaz Hebronnal) szemben, Kánaán földjén.
Ábrahám maga is öreg és élemedett korú volt, és az Úr áldása volt rajta mindenben.
Egyszer azt mondta háza öreg szolgájának, aki gondviselője volt mindenének: ,,Tégy ünnepélyes esküt az Úrra, az ég és a föld Istenére, hogy nem veszel feleséget fiamnak a körülöttem lakó kananeusok leányai közül, hanem menj el szülőföldemre az én rokonaimhoz, és onnan hozz feleséget fiamnak, Izsáknak."
A szolga azt felelte: ,,Hátha az a lány nem akar eljönni velem erre a földre? Vigyem akkor vissza fiadat arra a földre, ahonnan kijöttél?"
Ábrahám azt felelte: ,,Vigyázz, hogy oda vissza ne vidd a fiamat! Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és szülőföldemről, aki szólott hozzám, és megesküdött nekem: »Utódaidnak adom majd ezt a földet«, ő majd elküldi előtted angyalát, hogy onnan választhass feleséget fiamnak. Ha pedig az a lány nem akar téged követni, nem köt ez az eskü, amelyet nekem tettél. Csak a fiamat oda vissza ne vidd!"
(A szolga elment és magával hozta Izsák leendő feleségét, Rebekát.)
Izsák éppen visszatért a Láháj-Roi kútjának irányából, ugyanis a Délvidéken lakott. Estefelé ki szokott menni a mezőre búsulni (anyja halála miatt). Amint fölemelte a szemét, látta, hogy tevék közelednek.
Rebeka is feltekintett, és meglátta Izsákot. Leszállt a tevéről, és megkérdezte a szolgát: ,,Ki az az ember, aki szembe jön velünk a mezőn?" A szolga azt felelte: ,,Ő az én gazdám." Ekkor Rebekka vette a fátylát, és befödte magát.
A szolga pedig elbeszélte Izsáknak mindazt, ami történt. Izsák ekkor bevezette Rebekkát anyjának, Sárának sátrába, és elvette feleségül. Annyira megszerette őt, hogy megvigasztalódott anyjának elvesztésén.
Ez az Isten igéje. Ter 23,1-4.19;24,1-8.62-67

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus azért jött, hogy megmentse a bűnösöket.
Abban az időben:
Amint Jézus továbbhaladt, látott egy Máté nevű embert a vámnál ülni. Így szólt hozzá: ,,Kövess engem!" Az felállt és követte őt. Később, amikor Jézus Máté házában vendégeskedett, eljött sok vámos és bűnös, és helyet foglaltak az asztalnál Jézussal és tanítványaival együtt. Meglátták ezt a farizeusok és megkérdezték tanítványait: ,,Miért eszik a ti Mesteretek vámosokkal és bűnösökkel?" Jézus meghallotta ezt, és így válaszolt: ,,Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek csak, és tanuljátok meg, mit jelent ez: »Irgalmasságot akarok és nem áldozatot!« Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket."
...... ......


Ezek az evangélium igéi. Mt 9,9-13

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! A te szereteted jele és eszköze szeretnék lenni. Adj nekem alázatot, hogy a hibát először mindig magamban keressem, s kész legyek elindulni a jó úton. Elsősorban nem másokon, hanem magamon szeretnék változtatni, hogy egészen olyan legyek mint te: irgalmas és megbocsátó minden emberhez. Adj nekem alázatot, amikor mások figyelmeztetnek engem és adj erőt, hogy megváltozzak! Szüntess meg minden békétlenséget és viszálykodást közösségünkben, hogy testvéri szeretetben éljünk egymással!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4105
  • e Hét: 27165
  • e Hónap: 60319
  • e Év: 294066
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.