Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Észrevétlenül múlnak, de csak a kivételesek számára
  2012-04-12 17:55:01, csütörtök
 
 



Egyetlen alkalom amikor meg akartam öregedni az a gyermekkoromban volt. Sokszor akarnám ezt visszafelé is, de az már nem lehetséges. Mikor serdülőkorba kerültem, és megunván a szülői fennhatóságot, meg a felnőtteket látván, hogy azt csinálnak amit akarnak, te is nagyon várod már ezt.
Pedig észrevétlenül múlnak az évek, és vele együtt korosodsz , és végül megöregszel.
Ki nem volt már úgy, hogy 13 éves korában, a kérdésre, hogy hány éves, nem azt mondta, hogy 15 elmúlt már, a múlt hónapban töltötte be.
Milyen nagy bulit csaptunk a 18 éves nagykorúság betöltésével. Ezek az évek, majd a 35-40 utániak, mind megállni akarnának de a mi elménkben csak. És így halad az életed, és kisebb-nagyobb zökkenőkkel, eléred az öreg kort. Nagyszülő leszel, és lesed az unokáid gondolatát, hogy teljesítsd azokat.
Magadban egyértelmüleg meg vagy gyözödve, hogy csak magadra és rájuk támaszkodhatsz , a még hátralévő éveidben.
Kezdesz utána gondot csinálni gondolván, hogy már leélted az életed nagyobbik felét. És így telnek az évek tovább, s eléred mikor nem az év, hanem a minden nap egy ajándék az Istentől. Kétszer örvendsz naponta, egyszer mikor felébredtél, hogy sikerült átvészelni az éjszakát. Egyszer mikor lefekszel, hogy megúsztad a napot nagyobb gondok nélkül.
De minden pillanatba légy büszke magadra, mert fiatal akárki lehet, de nem biztos, hogy minden fiatal elérik a te korodat. Azt is viseld büszkén, mikor mondják hogy a második gyermekkorodban vagy már. Ne feledd, hogy sokan még az elsőn, meg a fiatal korukon sem jutnak túl.
Hosszú második gyermekkort kivánnok mindenkinek.
 
 
1 komment , kategória:  Család  
Nagycsütörtök
  2012-04-05 07:47:36, csütörtök
 
 




Jézus irántunk való legnagyobb szeretetének ünnepe ez. Ekkor adta nekünk testét és vérét: az áldózást, és a szent misét.
Ebben a szent misében már az első nagycsütörtökön ott volt- s ott van a világ végéig.
Krisztus értünk vállalt halála s feltámadása, a Húsvét titka.
Krisztus nagycsütörtökön- az utolsó vacsorán- adta nekünk kenyérben és borban az Ő halálát és feltámadását, hogy egyesüljünk vele.
Nagycsütörtök este gondoltok-e arra, hogy Isten a legnagyobb ajándékot adta nekünk, az áldózatrával?
Szálljunk magunkba egy pillanatra, és gondolkodjunk el egy kicsit.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anya és Apa egy estéje
  2012-03-11 12:37:45, vasárnap
 
  .



Egy szép, nyugodt estén, kifáradva a napi teendőktől, Anya és Apa tévéznek, kettesben. Egy idő elteltével Anya megszólal:
-Fáradt vagyok, megyek megvetem az ágyat és lefekszem. Te se maradj túl soká. Várlak....
Anya feláll és elindul a konyha felé, körülnézni, és bevinni az éjjeliszekrényre azt a nélkülözhetetlen pohár vizet, netán valamelyikük megszomjazik, vagy kiszárad a szája. Meglátván mi van ott, gondolja elmosogatom már ezt a két tányért, amiből vacsoráztunk, ne száradjon reá, reggelig.
Közben gondolkozik, mit is főz másnapra. Jé!!... elfelejtettem kivenni, hogy kifagyon a hús, ami kell nekem holnap. Na így ni... szépen kifagysz. Korán kellünk, Apának el kell mennie, kikészítem a kávés csuprokat így könnyebb lesz reggel. Dolgát végezvén eloltja a villanyt, és kimegy a konyhából.
Menet a háló felé, észreveszi az inget amit Apa csak úgy hanyagul a székre dobott, mikor levette. Megnézi,... hát kikészítem neki tisztát,... ebbe volt ma is. Kiveszi a tisztát a szekrényből. Átnézi, szokásához híven, nehogy valami ne legyen rendbe vele. Na.... ezt a gombot újra felvarrom, nehogy szégyenbe hozza Papát és leszakadjon.
Dolgát végezvén, irány a fürdőszobába, az inggel a kezébe, hogy előkészüljön a lefekvéshez. Az inget egyenesen a mosógépbe teszi,.. úgy is holnap kell mossak, ....de hát akkor legalább előkészítem a mosást, ha már itt járok. Kiválogatja a ruhákat, színük szerint, miket együtt lehet kimosni. Előkészít mindent, holnap már csak meg kell nyomni az indító gombot .
Apa hangját hallja:- fel írtad amiket kell vásároljak hazafele jövet, holnap?... Gyere már, hol vagy?
Jövök máris, csak felírom a vásárólnivalókat neked holnapra. Befejezvén teendőit a Tv-től a háloszóbáig tartó útján, visszi a pohár vizet, befekszik ágyúkba, ahol Apa már várta őt.
Mindketten, egyűtt, hálát adnak az Égieknek, akik megsegítették őket, hogy elérték a lefekvést egészségben, ....kézen fogják egymást, és mély álomba ringatják magukat,....
 
 
2 komment , kategória:  Család  
Kapui mindig tárva vannak előted
  2012-03-07 12:08:00, szerda
 
  Tévedésben vannak azok akik azt hiszik, hogy a szeretet múlik, az öregedéssel karonfogva. Ők csak aval nem számolnak, hogy ők is öregednek.
A szeretet az öröké tart és mindig tud alkalmazkodni minden korhoz és helyzethez.. A tartós hosszú együttélésnek, egyik titka, hogy a párok többször is szerelmesek egymásba, és tudják, hogy egy elégé göröngyös utat kell együtt megtenniük.
Mindegy, hogy mi mik vagyunk, gyermekek vagy felnőttek, mindennap látjuk vagy csak alkalomadtán, eljön minden évben az a nap, amikor nagyobb figyelmet fordítunk, kedveskedni akarunk, szeretettünket kinyilvánítjuk, egy olyan személy iránt, akit nagyon szeretünk, és Ő, egyszerűen, csak ANYA. Nem tudja mindenki elégé értékelni, hogy Ő még megvan neki, ott van mellette, és van menedékhelye, van egy Anyai Szív, aki várja kitárt kapukkal, hogy elmondja úgy bánatát mind örömét. Van hova lehajtsa fejét, aki már túl fáradt és érzi ereje fogytán.
Idővel az Anyai Szív, változik, és Nagymama Szív lesz, de Ő is mindig nagy szeretettel várja gyerekei és unokái érkezését. Mindkét Szív kapui, mindig nyitva, tárva állnak, előtettek, nem számit milyen idő van kint, süt a nap, vagy eget földet rázó mennydörgés sújt le. A nap bármely pillanatában, egy már őszülő hajjal, de kedves arccal, két mosolygós szemmel, és széttárt karokkal várja érkezésed, és örül neked.
Keblére ölel, átkarol, nem tesz szemrehányást, soha nem kérdi, mi szél vezérelt hozzá, mert tudja, Ő érzi, hogy te úgyis el fogod mondani magadtól.
E két és nagy Szívet többször és gyakrabban kellene előtérbe helyezned, és nem igazi nagyságukra rádöbbenni, netán, mikor már megszűnnek dobogni, mert akkor már késő,és megfordithatatlan. Kívánnok e két Szívnek, nagyon sok boldog pillanatot, a hátralevő évei során. Szeretettel.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szent este
  2011-12-24 19:14:40, szombat
 
  Lehalkult a város zaja Karácsony estéjére, melengeti lelkünket a kicsi gyertya fénye.
Megszületett a Szeretet e napon, hogy az embernek hitet, s reményt adjon.
E Szent este, hála legyen az Életért, a Szeretettért, a Hűségért, így elmondhatod ember lettél.
Jeles Ünnep ez, szép zöld a fenyő, csengő csilingel a fákon, ez jelzi, hogy itt a Karácsony.
Békés Boldog Ünnepeket kívánok.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 102
  • e Hónap: 473
  • e Év: 10379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.