Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kétszer mondta le már a csatlakozását
  2012-11-25 11:56:52, vasárnap
 
 


Már kétszer mondta le Norvégia lakossága az EU csatlakozást. Beigazolódott jóslásuk, őket nem érintette a krízis. Sőt a második helyen vannak a Világon ami az egy főre eső jövedelmet illeti.



Norvégia monarchia és 4,9 millió lakosa van. Egyik azok kevés állam közül akiinek nincs adóssága külföldnek. Az évi beruházásra szánt pénz meghaladja az 550 milliárdot, amit egy központi állami bank kezel. E téren csak az Emirátus Arab Köztársaság előzi meg, aki 630 milliárdot szánt erre.



Honnan e bőség?Hát a természetből. 1969. Ekofisk-nál, az Északi Tenger öblében, kőolajára bukkantak, ami 30% teszi ki az állami jövedelemnek 2011. De szokás szerint, hamarosan megjelent a kő olaj kísérője is , vagyis a föld gáz, és evvel a világ harmadig exportját Norvégia adja. e két tartalékja Norvégiának a világ tartalékának 1% teszi ki.



Az EU. csatlakozásáról népszavazást irt elő a Norvég kormány, már két esetben 1972. és 1994. A válasz NEM volt a lakosság részéről.
Norvégia függetlenségét 1905 június 7. nyerte el, amikor is a Svédekkel a már 1814.kötött szerződését mondta fel. Ma legjobb barátja Norvégiának Anglia és Amerika., de azért szoros gazdasági, kereskedelmi, meg politikai kapcsolatban van az EU. tagállamaival is.



Norvégia 2009 és 2014 között körülbelül 14 milliárd NOK támogatást ad 12 európai államnak, köztük felsorolnám: Görögországot, Spanyolországot, vagy Portugáliát, mint fontosabbakat.



Norvégiát mint állam az :5.Harald királyság vezeti.
Első minisztere: Jens Stoltenberg.
Területe: 385199 négyzet km.
Lakossága: 4.953.000 lakos.
Népsürűsége: 12,8 lakos/1 négyzet km.
Fővárosa: Oslo
Vallása: evangélikus, lutheránus.
Pénzneme: a Norvég Korona
Átlag életkor: a nők 83 év, a férfiak 78 év.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy juhász bószúja
  2012-11-22 16:28:11, csütörtök
 
 



-Egy juhász az orvosi rendelőben..-Doktor úr, kérem szépen, adjon nekem egy orvosi igazolvány, amiben azt írja, hogy HIV fertözőtt és hordozó vagyok.
-ez nem úgy megy fiam, azt ki kell vizsgálni, kellenek laboratóriumi tesztek, meglátjuk az eredményt és azután kaphatsz egy kezelést és egy orvosi igazolványt!
-Doktor úr nem kell nekem semmit kivizsgálni, kutya bajom sincs, adja ide az igazolványt, kifizetem mibe kerül, és már itt sem vagyok
-de mi sürgeti annyira, minek az magának alaptalanul? Mire is kell az magának?
-Doktor úr, én juhász vagyok, egész nyáron kint vagyok a legelőn az állatokkal, no de most ha elterjesztem a falúban a betegségem, megmutatom az orvosi igazolványt a fiúknak az ivóban, akkor senki sem fog próbálkozni sem, nem még járni az asszonyomhoz hiányomban, ez még semmi, de szeretnék borsot törni az orrúk alá, és a frászt beléjük vinni, azoknak akik már voltak eddig is az asszonyomnál.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Méltánnyal megöregedni
  2012-11-20 17:09:36, kedd
 
 



Tulajdonképp te mindig is olyan vagy mint amilyen lényegében akarsz is lenni. De tehetsz arról, hogy egy kicsit hosszabb legyen életed.
Fontos életedből a lényegtelen dolgokat kiszűrni, itt beszélhetünk súly feleslegről, túlhajszolásról, fontoskodásról, vagy akármiről. Igyekezz, hogy ne legyen szomorú, irigykedő, vagy túl féltékenykedő barátod, mert ők letörnek és visszatartanak téged.
Fogadd melegséggel mindig az újat, ne vesd meg soha. Az agyadnak kell munkát adni, mert ha nem ellustul és ő ad neked fejtőrést.
Örvendezni kell minden egyszerű dolognak, és kacagjunk sokat és tiszta szívből, amíg kicsordulnak a könnyeink. Ez mindig segíteni fog nekünk.
Ne feled, te vagy egyedül aki ki állsz mindig magad mellett, az egész életed során. Mindenképpen éljünk igazából addig amíg ez megadatik nekünk. Vedd körül magadat olyan dolgokkal amiket szeretsz és tetszenek neked, ezt érteni lehet a barátokra, az állatokra, a növényekre, a szórakozásaidra, tehát akármire.
Ne téveszd szem elől az egészséged megőrzését, de féltve őrizd azt, orvosold ha szükség van rá, ne szégyellj soha segítséget kérni ha rászorultál, a késői bűnbánat már úgy sem segít semmin.
Az emlékeid mindig inkább csak a kellemes pillanatok idézik fel, a kellemetlenek csak felsóhajtásaid kiváltói. Egy néhány megemlítés az öregedés szépségeire. Tudod milyen fontos vagy nekik és mennyire számítanak reád az unokáid? Ne hagyd őket cserben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A férj
  2012-11-17 19:18:20, szombat
 
  A férj kiküldetésbe megy egy Balaton parti város vállalatához. Indulása előtt:
-Te ember miért vetted le és hagyod itthon a jegygyűrűdet?
-Mert hallottam, amikor bemondta az időjárás jelentést az elkövetkezendő napokra, csak nagy hőségről beszélt.


Éjszaka későn és italosan érkezik haza a férj.Nehezen kinyitja az ajtót, belép a házba.Orditni kezd:
-te asszony megérkeztem, be vagyok rúgva, kezdjél már hozzá szidni. Hol vagy?
-már lefeküdtem és alszom, felel nagy álmosan, miért akarod a szidást?
-mert jobban megtalálom az ágyat a hang után mint a látással, és én is le akarok feküdni.


Te ember ne igyál már annyit, mert még meg fogsz halni az italtól.
-hát ezt az egyet nem hiszem el
-miért?
-mert a temetéseken, amelyeken voltam mostanáig, minden koszorún azt olvastam: fájó szívvel..., drága gyerekeid..., szerető hű feleséged... akik búcsúztak a világ legjobb édesapájától...., odaadó férjtől...,meg igy tovább
-evvel mit akarsz mondani?
-hogy sehol nem írták, hogy egy ital által megölt embert hantoltak el!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnevetettni probállak
  2012-11-13 14:53:01, kedd
 
  Egy éjjeli mulatóban egy férfi megpróbál szóba elegyedni egy nővel:
-Helló kisasszony, csak úgy mondom, ha adnák magának1000 Eu, lefeküdne velem?
-Természetesen uram akár egy egész nap, amíg csak bírja maga!
-De ha mondom ha kapna csak 20 Eurót, akkor is lefeküdne velem?
-Mit gondol uram rólam... kinek néz engem?... hát mi vagyok és mit képzel?... egy mocskos kurva?
-Bocsánat nagyon jól tudom ki maga, de próbálkoztam egy kicsit alkudozni én is az árán...


Két barát beszélget:
-Képzeld kaptam egy telefonhívást a tegnap, egy férfi volt a vonalban, és azt mondta kicsavarja a nyakamat ha még egyszer megtudja, hogy jártam a feleségénél.
-Na és mi gond van? holnaptól nem mész többet a feleségéhez.
-Nem tehetem, nem olyan egyszerű dolog ez.
-Hát miért nem teheted, hisz annyi nő van a világon!
-Azért mert nem tudom kinek a férje volt a vonalban velem!


A válalati nagy főnők elhatározza, hogy a termelés nővekedése érdekében, megprobálkozik egy kicsit barátkozni az alkalmazotjaival, gyorsan válalati gyülést hiv őssze és ott:
-Kérlek beneteket, ne tekintsetek reám mint egy dúrva és szigorú goréra ezután
-akkor, hogy tekintsünk a fönőkre?
-mint egy igazi jó barátra, akinek mindig igaza van, és akinek parancsait feltétel nélkül és mindig kell, hogy teljesitsétek, minden visszapofázás nélkül.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis humor
  2012-11-11 15:10:16, vasárnap
 
  1- A mély állom az öregedés megakadályozója!
-Igen de főképp ha nem vezetés közben teszed.!

2-Feleség-ha tudtam volna, hogy ilyen szegény vagy, nem megyek hozzád feleségül soha!
Férj- Nem figyeltél sosem reám- én mindig mondtam neked, hogy te vagy a mindenem e világon!

3-Benzinkutas reklám 2025.
"Ha tele tankolsz nálunk, kapsz egy új kocsit ajándékba."

4- Férj: ügyvéd úr, lehet e válóok, hogy a feleséged egy buta nő?
Ügyvéd: nem, de lehet házasodási ok bizonyosan!

5-A legnagyobb hazugságok milyen helyzetekben hangzanak el az életben?
-a választási kampányban
-a szeretkezés közben
-a halász nap végezetével!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen érzés öregedni?
  2012-11-04 11:54:07, vasárnap
 
 



Egy nap, egyik bogaras barátom azt kérdezte tőlem: milyen érzés öregedni?Meghökentem, mert én sohasem gondoltam arra, hogy öreg lennék. Ő látván arcom kifejezését, zavarba jött. Átlépésként mindjárt mondtam neki, hogy ez egy érdekes kérdés, és majd később miután átgondoltam, megválaszolok neki.
Végül is elgondolkozván rájöttem, hogy az öregedés az" egy ajándék az égiektől". Nem másért de életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. Persze ezt nem a testemre értem,mert időnként kétségbeesem azért én is a megpuhult izmaimon, belenézve a tükörbe a ráncaimon, vagy a rám visszanéző alakon, aki hasonlít nagyon a néhai nagyapámra. De mindezek felet általában nem nagyon gyötrődöm, vagy eszem magam ezért.
Sosem cserélném el az én nagyszerű mostani életemet, családomat, vagy barátaimat, a kevésbé ősz hajért, vagy feszes izmokért. Ennek így kell történnie, mert ez az élet folyamata minek részese vagyok.
Ahogy telnek az évek, és korosodom, egyre kedvesebb lettem magamnak, amit az is kifejez, hogy kevésbé vagyok kritikus velem szemben, nem tolom le magam ha több süteményt vagy italt fogyasztok, ezeket úgy is kiböjtölőm az elkövetkező napokba, vagy vásárolok olyasmit ami nem is kell nagyon nekem, de nagyon megtetszettek meglátásukkor.(Gondolván majd jó lesz valamire)
Már annyiszor megéltem, hogy család tagjaim, kedves kollégáim, barátaim, és ismerőseim idő előtt elmentek,mielőtt megérték volna a "szabadságot", amit az öregedés hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnalig olvasom, internetezem, vezetem e fiókom, , vagy játszom elektronikusakat? Akár táncolhatok, dalolhatok régi muzsikákra, vagy sírhatok a feltörő szép emlékekre.......és meg is teszem!! Nem törődöm a világgal, ép mint ők sem tőrödnek velem, néha, ....vajon belőlük is lesznek majd öregek ? sokan igen, sokan nem.
Lehet időnként feledékeny vagyok, de azért a fontosakra mindig emlékezem. Életem során nekem is, megtört már sokszor a szívem, de ez mindig megértést, részvételt és megerősödést adott nekem. Egy olyan szív ,mely sosem szenvedett, nem volt kipróbáltatva, érzéktelen marad, az sosem fog talán örömöt érezni.
Én nagyon boldog vagyok, hogy megőszülhettem, és hogy sokat nevethetek, amit szeretek is. Oly sokan vannak, akik nem érték ezeket meg, mert hamar eltávoztak közülünk.
Nos így megválaszoltam ifjú barátom kérdésére, ő megértette, és tudja, hogy nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok nem fecsérelem az időmet, feleslegesen, és olyan dolgokra amit elvárásból tennék, nem teljes és tiszta szívből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halottak napja
  2012-11-01 19:27:08, csütörtök
 
 



LE AZ ÉGRŐL HULL A CSILLAG....


Le az égről hull a csillag;
Szemeimből könnyek hullnak.

Nem tudom,miért hull a csillag?
Könnyeim halottért hullnak.

Csak hull, csak hull könny és csillag;
Egyre hullnak, mégsem fogynak.

Petőfi Sándor
Pest. 1845.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 102
  • e Hónap: 473
  • e Év: 10379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.