Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Búcsúbeszéd : a Józan Ész halálára
  2016-02-24 15:53:11, szerda
 
 


Nyugodjék békében !
Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk : Józan Ész, aki sok éven át volt közöttünk.
Emlékezni fogunk rá, mert értékes leckét adott nekünk mint : " dolgozni kell" és " mindennap olvasni kell egy keveset", hogy felismerjünk olyan eszmék érvényességét, mint :" az élet nem mindig igazságos ", és " lehet, hogy én vagyok a hibás ".
Józan Ész tudta, hogy "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér", és stratégiája volt " nem a gyermek, hanem a felnőtt dirigál !!.
Egészsége gyorsan romlott, mikor kezdett a háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak, "fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését " !!
Nem vagyunk sokan a temetésen, mivel kevesen fogják fel, hogy :elment ! Ő még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint , bekenjenek egy gyereket nap tejjel !, de tilos volt tájékoztatniuk a szülőket ha egy diák drogozott, vagy egy diák lány teherbe esett mert csorbították a gyerekek egyéniségüket, nevükön csorba esett !! meg ilyesmik.
Józan Ész számára kemény csapás voltak, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emelt rá, vagy ha egy rendőr megöl egy gyilkost vagy bűnöst, ha annál lő fegyver van a kezében !.
Józan Ész halálát megelőzte a szüleié : az Igazságé, és Bizalomé, a Felelősségé és a Törvényességé.
Még élnek a mostoha testvérei : Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele mert kinyírlak, Én a társadalom politikai áldozata vagyok.
Béke poraira.

(részlet egy ismeretlen internetes írásból)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony ünnepe és jelképei
  2016-02-16 15:12:04, kedd
 
 



A Karácsony ünnepe végével megemlítenék néhány ünnepi jelképet, mert lehet van aki nem tudta vagy figyelmen kívül hagyta ezeket.
A karácsony szláv eredetű szó, az ősi keresun szóból származik, ami az újba átlépőt jelent.
Az első három században nem ünnepelték meg külön Krisztus születésének napját. Az ősi liturgia mindent az Üdvözítő halála és feltámadása köré csoportosított. A karácsony ünnepe a 4. század elején kezdődőt a nyugati egyházban.
A mitológiában karácsony a Mithras-kultusz, azaz a nap-isten ünnepe, a fény születése volt. A pogány nap-teologia szerint december 25-én ünnepelték Szíriában és Alsó-Egyiptomban a nap születését. Innen került az ünnep Rómába.271.december 25-én Aurelius császár Rómában dedikálta a legyőzhetetlen Nap-isten templomát.
A 325.évi niceai zsinat határozata alapján karácsony Jézus Krisztusnak azaz az igaz fény születésének az emlék napja. Karácsony ünnepe hirdeti, hogy Isten elküldte egyszülött fiát az emberiség megváltására.
A karácsonynak nem a fenyőfa a legősibb jelképe, hanem a "jászol". Krisztus születésének történetét már nagyon korán megjelenítették az úgynevezett misztérium-játékok.
1223. Assisi Szent Ferenc volt az első, aki eredeti környezetben, valóságos barlangban felállított jászol mellett végezte a karácsonyi istentiszteletet. ezután gyorsan elterjedt a Betlehem felállításának szokása. Amely először Szent Ferenc szülő hazájában, Itáliában, majd Németországban, Cseh-és Lengyelországban, és Magyarországon meg Erdélyben. De ez már a 19.század és a 20.század elején kezdett elterjedni. Elődje a karácsonyi piramis volt. Az nem volt más mint egy nagy virágcserépbe vagy fatönkhöz erősített deszka szál, melyre keresztbe két-három vékony, felfelé rövidülő deszka darabot szegeztek. Ezek végén gyertyát gyújtottak.
A fenyőfa örökzöld tű levelei az élet reménységét jelképezik, a fa formája is igazolja ezt. Felfelé keskenyedik és csúcsával Isten felé mutat. Az ékesítésükre használt gömbök, arany-ezüst színeikkel, a nap-keleti bölcsek csillogó, királyi ajándékaira emlékeztetnek.
Karácsony egyben az ajándékozás ünnepe is.Ez a kedves szokás szeretetből fakad, és ez teszi az elfogadást széppé, kedvessé. Aki ezt teszi az egy kicsit önmagát is adja, ez növeli az ajándék értékét. Csak így válhat a karácsony a szeretett ünnepévé.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmélkedjünk
  2016-02-10 13:18:51, szerda
 
 



"Szóljak bár az emberek vagy angyalok nyelvén,
Ha szeretet nincs bennem,
Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.
Legyen bár prófétáló tehetségem,
Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,
Ha szeretet nincs bennem
Mit sem érek. "

(1 Kor.13,1-3 )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idő számunkra
  2016-02-04 14:27:34, csütörtök
 
 


A mai korban úgy elrepül egy év akár a gondolat. Sajnos évről évre valósággal tapasztalhatjuk, hogy az idő felgyorsult, a napok, a hetek, hónapok egyre nagyobb sebességgel múlnak. Létezne, hogy ennek hátterében egy fizikai vagy geológiai jelenség áll, mert egy hét sokkal tartalmasabbnak tűnt tíz, húsz vagy harminc évvel ezelőtt, mint napunkban.
Mindenki foglalt, rohan, nincs ideje senkinek semmire, mindenkivel ez történik. Agyonhajszoljuk magunkat, lekötnek az anyagi gondok, a sok intézni való, de a nagyon fontos lelki dolgainknak
nem tulajdonítunk egy csepp figyelmet sem.
Igaz az évszakok is különböző nehézségeket, örömöket hoznak magukkal, mint : a telet leginkább a gyermekek szeretik, mert megvan a maga ajándéka, igaz az elmúlt évek telei sem voltak olyanok mint egykor. Más a kitavaszodásnak, a napsugárnak, a rügyeknek, virágoknak örvend. Más a meleg nyárnak és a vele járó élvezeteknek örvend. Más az ősznek, ami szép színes, áll a betakarítás, telik az éléskamra !
A legfontosabb az, hogy esélyt adjunk magunknak, és ember társainknak, hogy mindenben csak a szépet lássuk meg, a derűt, és a jóra vezető utat válasszuk. Ne hagyjuk, hogy a mindennapos hajsza, a jelentéktelen apróságok, beárnyékoljanak minket és fosszanak meg attól aminek igazán örülni tudnánk.
Kit mi tesz boldoggá az egy relatív dolog, mert : egyeseket a család, másokat a karrier, másokat az anyagi bőség. Egy biztos : mindenben meg lehet találni az örömöt és a jót. Tőlünk függ, hogy mindezt meglássuk, felfedezzük.
Rajtunk áll, hogy mennyire tudjuk életünket értékelni, képesek vagyunk hálásak lenni azért amit kaptunk az élettől, és átélni örömeinket. Legyetek nagyon figyelmesek mindenre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet haza
  2016-02-01 14:52:45, hétfő
 
 



Részlet Wass Albert : Üzenet haza című verséből.

"És üzenem mindenkinek,
testvérnek, rokonnak, idegennek,
gonosznak, jónak, hűségesnek és alávalónak,
annak, akit a fájás űz és annak,
kinek kezéhez vércseppek tapadnak,
vigyázzatok és imádkozzatok !
Valahol fönt a magas ég alatt
mozdulnak már lassan a csillagok.
s a víz szalad és csak a kő marad,
a kő marad. "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 103 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 62
  • e Hónap: 433
  • e Év: 10339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.